Necmettin Erbakan: AKP işbirlikçilerin kullanmak için beslediği bir kuruluştur.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin ardından Çağlayan Meydanı'nda Saadet Partisi mitingi yapıldı. Mitinge kapatılan Refah Partisi'nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan da katıldı. Mitingde ilk konuşmayı SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş yaptı.
Konuşmasının başında şair Nedim, Necip Fazıl ve Bedri Rahmi Eyüpoğlu'nun İstanbul konulu 3 şiirini okuyan Kurtulmuş, "Şimdi şiir yazsalar ne diye yazacaklar; Galataport'u gavurlara veremediği için üzüldüğü bir şehir diye mi yazacaklar? Meydanları olmayan, ama sokaklarında sokak çocukları olan şehir diye mi yazacaklar. Ruhunu yandaşların imar rantları için kurban ettik diye mi yazacaklar. İstanbul'un şiiri, şarkısı başka yazılıyor. Sizin buradaki kararlılığınız İstanbul'un tarihinin değişmekte olduğunu yazıyor"dedi
PARTİZANCA BASKI YAPILDI
İki haftadır meydan tartışması yaşandığını kaydeden Kurtulmuş, "CHP vakit sarkıttı diye bizim de vaktimiz sarktı. Yıllardır bu miting meselesini İstanbul tartışıyor. İstanbul'da 3 partiye aynı anda verilecek meydan kalmamış. Burası Çağlayan Meydanı değil, Çağlayan kavşağı. İstanbul'da meydan bırakmamışlar. Bir meydan da iki miting olmaz dediler. Kazlıçeşme'yi iktidar partisine vermek için partizanca baskılar sonucu, Çağlayan'da üç partiye miting verdiler"şeklinde konuştu.
MEYDANI CEZALANDIRIYORLAR
İstanbul'un güzel meydanları olduğunu belirten Kurtulmuş,"Niye Sultanahmet, Taksim Meydanı'nda mitinge müsade edilmez. Taksim'de olay olmuş diye meydanı cezalandırıyorlar. 1977 bir hain çete, bir kirli el bu milletin çocuklarını öldürdü diye, Taksim meydanını cezalandırmak hangi akla hizmettir. Devletin vazifesi meydanı değil, o meydanlarda cinayet işleyen hain odakları, çeteleri, katilleri ortaya çıkarmaktır. Bu vebal ülkeyi yönetenlerin üstünde 1977'den beri kalan vebaldir"dedi. Başbakan'ın çatışma siyasetiyle oyu götürdüğünü ve bütün yapamadıklarını "one munite" ile ortadan kaldırmaya çalıştığını ifade eden Kurtulmuş, "Saadet herkesin özgürlüğü, adeleti refahını ister. Antiemperyalisttir. IMF önünde düğme iliklemez. NATO subayları karşısında emredin konumuna geçmez. Bu görüşleri kim benimsiyorsa hoş gelsin sefa gelsin"dedi.
ERBAKAN: AKP'Yİ İŞBİRLİKÇİLER BESLİYOR
Mitingde daha sonra konuşan Necmettin Erbakan ise, Siyonistler'in en büyük tehlike olarak milli görüşü gördüğünü belirtti. Bunun için Refah Partisi'ni bölerek, işbirlikçi olarak kullanmalıyız dediklerini ifade eden Erbakan,"28 Şubat olaylarını yaşadık, bölünmeleri yaşadık. Bu bölünme sonrası AKP kuruldu. AKP işbirlikçilerin kullanmak için beslediği bir kuruluştur.Onlarda milli görüşçü, onlara oy vermezsek halk partisi gelir aldatmacasına kanmayın"dedi
29 Mart seçimlerinin dönüm noktası olduğunu kaydeden Erbakan, "Bu gün başka bir aldatmaca oynanıyor, güncel yanılgı. Saadet'ten başka AKP var, hocanın talebeleridir. Bu hoca benim ve ben haktan yanayım. AKP'nin hatalarına bendenizi ortak yapmayın. Bunları kabul etmiyorum, haberiniz olsun. AKP yöneticileri başta olmak üzere bütün kadrosu beraber çalıştığımız kardeşlerimizdir. Kendini değil politikalarını tenkid ediyorum. Uyansınlar, doğru yola gelsinler. Bunları kızgınlıktan değil, şevkatten söylüyorum"şeklinde konuştu.
Kaynak