Erdoğan, Arınç'tan 'Gülen Vekaleti'ni Aldı / Yılmaz POLAT

Erdoğan, Arınç'tan 'Gülen Vekaleti'ni Aldı / Yılmaz POLAT

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Kas 12, 2013 14:50

Erdoğan, Arınç'tan 'Gülen Vekaleti'ni Aldı

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Bülent Arınç arasındaki krizin ucu Pensilvanya'ya uzanıyor. Krizin boyutları sanılandan çok daha büyük.

Arınç'la ters düşen Erdoğan, Fethullah Gülen ile arasındaki en önemli halkayı koparmış oluyor. Gülen'le görüşmek için Arınç'a vekalet veren Erdoğan’ın son çıkışı bu vekaleti geri aldığı anlamına geliyor. Bu, Pensilvanya ile aradaki köprüleri attığını da gösteriyor. Erdoğan ile Arınç arasındaki kavganın ikinci defa, seçim öncesi su yüzüne çıkması tesadüf değil. Arınç 2011 nisan ayında, TRT anlaşması bahanesiyle, Genel Müdür İbrahim Şahin ile New York'a uçtu. Buradan gizlice Pensilvanya'ya geçip, Gülen'le görüştü.

Arınç, Erdoğan'ın OdaTV ve Balyoz davalarıyla ilgili bazı isteklerini iletti. Gülen sert tepki gösterdi. Erdoğan’ın haziran ayındaki seçimde Cemaat adaylarına Gülen’in listesi doğrultusunda yer vermemesi, krizi daha da ileri boyutlara götürdü.

Arınç Pensilvanya’dan eli boş döndü. Seçim sonucu, Erdoğan’ın kendine olan güvenini artırdı.

Bir süre sonra, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve başka sorunlar çıktı. Gülen'in kabinede en güvendiği isim olan Arınç, Erdoğan’ın vekaletiyle ‘Okyanus Ötesi’ misyonuna devam etti.

Arınç, geçen mayıs ayında Başbakan Erdoğan resmi ziyaret için Washington'a gelince, onun talimatıyla Pensilvanya'ya geçti. Gülen'e, ‘Başbakan’a bir tavsiyesi ve emrinin olup olmadığını sordu.

Görüşmeden sonra "Üslup konusunda bazı konulara dikkat etmemizi söylüyor. Bir yanlış varsa düzeltebileceğimizi ifade ettim" dediğini aktardı. Arınç'ın bu görevi de başarısızlıkla sonuçlandı. Erdoğan’a müjdeli bir haber getiremedi.

Gülen ile Erdoğan arasındaki soğukluk giderilmedi. Erdoğan’ın, iktidardan pay almak isteyen Cemaat’le arası iyice açıldı. Hakan Fidan, dershaneler, ‘İmralı Süreci’yle ilgili krizler çözülmedi.

Arınç, Gülen’den yana tavır alınca; bu, konuşmalarına yansıdı ve Erdoğan’la arası bozuldu. Bülent Arınç bu ayın 24'ünde ‘Kuzey Amerika Medya Buluşması’ adı altında, kendine bağlı kurumların ortaklaşa düzenlediği konferansa katılmak için New York'a geliyor, AA bürosunu açmak için; sonra Washington'a da geçecek. Bu kez Gülen'le görüşmek için, üzerinde Erdoğan'ın vekaleti yok. Ancak bu, Pensilvanya'ya gitmeyecek anlamına gelmez. Arınç’ın ABD ziyaretinden sonra, AKP’deki çatlak daha da su yüzüne çıkacağa benziyor.

Yılmaz POLAT, 12 Kasım 2013
yilmaz.polat@yurtgazetesi.com.tr
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Yılmaz POLAT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x