Erdoğan: DTP ile PKK aynı kefede değil

Genel & Güncel Konular

Erdoğan: DTP ile PKK aynı kefede değil

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Ağu 04, 2009 23:57

"DTP ile PKK aynı kefede değil!"

Başbakan Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'den sert açıklamalar.

Hükümetin başlattığı 'Kürt açılımı' ve bu doğrultuda yarın gerçekleşecek AKP-DTP buluşması siyaseti hareketlendirdi. Erdoğan-Türk görüşmesi bugün yapılan TBMM Başkanlığı'nı bile gölgede bıraktı. Önce Bahçeli ardından da Erdoğan açıklamalar yaptı.

Devlet Bahçeli, TBMM'de gazetecilerin Erdoğan- Türk görüşmesine ilişkin sorusu üzerine, "AKP açılımın gereğini yapıyor. DTP'nin Meclis'te iki yıl sonra fark edilmesi de açılımdır" diye konuştu.

Erdoğan ise TBMM'ye gelişinde kuliste gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile ''AK Parti genel başkanı sıfatıyla'' görüşeceğinin anımsatılması üzerine şunları söyledi:

''Genel başkan olarak, genel başkanlık odamda, genel başkanla görüşeceğim. Ve aynı zamanda grup başkanı sıfatıyla görüşmemi burada yapacağım... Ve bizim bu tür görüşmeler yapmam, İçişleri Bakanımın koordinesinde yapılan yürüyen çalışmayla alakalı bir görüşme değil, o ayrı bir konu... O konuda ise zaten içişleri bakanım gerekli çalışmaları yapıyor. Nitekim bu görüşme, İçişleri Bakanımı da davet ettim. Olur ki onunla ilgili de gündeme bazı şeyler gelirse bunların onların notu da arada alınır diye...''

Erdoğan, bir gazetecinin ''MHP ile bir görüşme olup olmayacağı'' yönündeki sorusu üzerine şunları kaydetti:

''Bu konuyla ilgili MHP kapıları kapattı. MHP böyle bir görüşmeye gerek görmediği gibi, bu başlatılan çalışmayı 'vatana ihanet' olarak vasıflandırıyor. Şimdi olaya böyle yaklaşan bir anlayışla, bir zihniyetle... Bu kadar kabaca, daha ne olduğunu bilmeden, içinden ne çıkacak onu bilmeden, böyle bir yaklaşım içinde olanlarla neyi görüşeceksiniz.''

Diğer partilerle görüşüp görüşmeyecekleri sorusuna ise Erdoğan, ''İçişleri bakanımız, kapıyı kapatmazlarsa hepsiyle de görüşecek'' karşılığını verdi.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, ''DTP ile görüşme gündeme daha önce de gelmişti ama siz randevu vermemeyi tercih etmiştiniz. Bu süreçte neden...'' sözleri üzerine şöyle konuştu:

''Bakın şimdi hedefleri hep saptırıyorsunuz. Buralarda dürüst olun, samimi olun. Ben o zaman da yine aynı şeyi söyledim. Daha ertesi gün hemen bu talep bize geldiğinin ertesi günü benim on tane şehidim oldu. On tane şehidimin olduğu gün de kalkıp da kalıpta böyle bir cevabı veremezdim.

Biz bu ülkede aynı zamanda siyaset yapıyoruz. Bizim de bazı taleplerimiz var. Bu taleplere karşı da parlamento içinde bulunan siyasi partinin de gerekli olumlu yaklaşımları göstermesi lazım. Ben DTP'yi PKK ile aynı kefede değerlendirmiyorum, değerlendirmek istemiyorum. Çünkü parlamentonun içinde olan bir siyasi parti olması hasebiyle... Eylemleri, fiilleri şu bu bunlar ayrı konular, bunları ayrı konuşuruz. Ama parlamentonun içinde olması sebebiyle olayı böyle değerlendirmek durumundayım.''

Kaynak
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Re: Erdoğan: DTP ile PKK aynı kefede değil

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Ağu 05, 2009 0:23

DTP yazdı:"Çözüm için PKK ve Öcalan muhatap alınsın"

DTP yazdı:"Sayın Abdullah Öcalan legal ve yasal biridir"

DTP yazdı:"Esasımız Öcalan ve PKK’dır"

DTP yazdı:"Barış için Öcalan serbest bırakılmalı"

Tayyip yazdı:"DTP ile PKK aynı kefede değil!"

Ahlaktan, sereften, haysiyetten mahrum olmak böyle bir sey iste...
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen antalyalim » Çrş Ağu 05, 2009 11:13

Sayin Abdullah Öcalanin TBMM deki temsilcisi sayin Ahmet türk su anda Meclise girdi. Görüsmeler az sonra baslayacak.
Türkiye'nin bölünmesi disarida bircok ülkenin isine yarayacagi gibi iceride kimin isine yarar diye düsündügümüzde ortaya cikan iki grup vardir.
...Bölünmeden yana olan, silah kusanarak ABD nin parali askerligine soyunmus PKK lilar
... Cumhuriyetin ilanindan bu yana Atatürke, Türkiye'yi canindan cok seven ulusalci Misak-i Millici türk ve kürt Vatanseverlere garezi olan Fetocular.
Zamaninda RTE nin yaptigi bir aciklamada ; Diyarbakir'in baskent oldugu BOP dan resmen haberdar olmustuk. Bu fotograf akillardan silinmez. Silinmeyecek diger bir fotografa ise bugün yasaniyor.
Türkiye Cumhuriyeti Basbakani terörle ayni masada ve DTP ile Apo nun milletvekili olmasi konusunda görüsmeler devam ediyor.
Yeni kellelere selam olsun. Kanlari yerde kalmayacak...
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen bozkurtlar diyari » Çrş Ağu 05, 2009 14:50

Ben hep söyledim daimada söyleyecegim.
Bizi pkk degil akp bölecek.
Ha pkk ha akp degismez akp dahada tehlikeli.
pkk acik bir dehtit akp ise disarinin(abd ve ab'nin) taseronu.
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen orhunefe » Çrş Ağu 05, 2009 17:24

DTP aynı kefede değil ama pkk'ya karşı savaşmış subaylar komutanlar ve generaller aynı kefede değil mi Başbakan?
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye

İletiler: 452

İletigönderen yigitler » Prş Ağu 06, 2009 20:07

Yeter artik Tayyip, sacmalama! Sen kimi kandirmaya calisiyorsun? Ikisi de ayni b..un soyu bence. Lanet olsun sana da milletvekillerine de, yandas medyana ve sana oy verenlerede! Canini ortaya koyan, millet'in emniyeti icin savasan askerleri bu Ergenekon denilen palavra yuzunden hapse atiyorsun, ama kendi milletinin binlerce evladini katledenlerle gorusuyorsun! Zaten AKP'den buyuk PKK'ci yok!
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x