Erdoğan hakkında şok iddia

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum May 08, 2009 12:43

Hayrullah Mahmut Özgür, Ergenekon duruşmasında çarpıcı iddialarda bulundu.

Ergenekon davasının 82. duruşmasında dün tutuksuz sanıklar Mehmet Murat Yücel ile Feridun Refik Nuhoğlu’nun sorgu ve savunmaları tamamlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen Ergenekon davasında örgüt üyeliği ve ruhsatsız silah bulundurmaktan yargılanan Yücel, emniyette kendisine psikolojik baskı yapıldığını öne sürdü. Tutuksuz sanık Yücel “Aile yaşantım, özel yaşantım, kimleri tanıdığım sorgulandı. Özellikle MİT’i suçlamam istendi. Benim gözaltına alınmama neden olan belge, Zihni Çakır’ın ‘Kod Adı Darbe’ kitabında yayımlandı” diye konuştu.

Gözaltında bulunduğu 4. günün sonunda kendisine davada tutuklu yargılanan SESAR Başkanı İsmail Yıldız’ın resminin gösterildiğini anlatan Yücel “Bu şahıs kendisini ‘merkez valisi Bülent’ olarak tanıtan şahıs olabilir mi diye sordular. ‘Olabilir’ dedim. Ama ‘bu Bülent’ demedim. 10-15 dakika gördüğüm birini tanıyamam” dedi. Yücel’in emniyet ifadesi okunurken itirazda bulunması üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, “Olmayan şeyleri niye imzaladın. Avukatın okumadı mı” diye sordu. Yücel, okumadığını avukatının ise göz gezdirdiğini anlattı. Tutuklu sanık İsmail Yıldız da söz alarak hayatında hiç ihale işi takip etmediğine dikkat çekerek Yücel’e “Benimle 10 dakika görüşüp 25 dakikalık ifade vermeyi nasıl başardınız” diye sordu.

Daha sonra tutuksuz yargılanan emekli özel harekâtçı Nuhoğlu’nun savunması alındı. Nuhoğlu “Terör örgütleriyle savaşmış, kanı dökülmüş bir insan olarak bu şekilde karşınızda yargılanmayı hak etmiyorum. Bu beni yürekten yaralıyor.” dedi.

Tutuksuz sanık eski Star gazetesi Ankara Temsilcisi Hayrullah Mahmut Özgür, savcı Mehmet Ali Pekgüzel’in sorusu üzerine Levent Ersöz, Cem Uzan ve Atilla Uğur ile görüştüğünü söyledi. Özgür, “Bana Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerikan Konsolosluğu’nda Cüneyt Zapsu ile yaptığı bir görüşmenin kaydı geldi. Mutlaka CIA göndermiştir. Erdoğan Amerikalıların karşısında iktidara gelmesi halinde yapacaklarını tek tek sayıyor. O CD’yi 50 milyon dolara vereceklerini söylediler. Ben üstlerime, Cem Uzan’a ilettim. Uzan almadı, 20 milyon dolara indirdiler. Parasız verirlerse yayımlayacağını söyledi. Sonra Cem Uzan’ın hükümetle pazarlık etmek istediği ortaya çıktı. O kayıtlar AKP’yi yıkabilirdi. Baykal, Bahçeli, Ağar iktidara talip olmadıkları için kabul etmediler” dedi. Emekli Orgeneral Şener Eruygur’un kendisini çağırarak CD’yi sorduğunu anlatan Özgür, “CD’yi vermeyi kabul etmedim” diye konuştu.

Tutuklu sanık İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in CD’ye ilişkin detayları sorması üzerine Özgür, “Neo Sevr dediğimiz ABD ile gizli anlaşma. Anayasa değişiklikleri, Kürdistan kurulması, büyük Ermeni devleti... Bugünlerde bakın Mardin’de katliam oluyor korucular hedef gösteriliyor. Hasan Cemal, Cemil Bayık ile görüşüyor. TSK’nin etkisizleştirilmesinin konuşulduğu şeylerdi” yanıtını verdi.

Aral, Öz’e ifade verdi

Malatya’daki Zirve Yayınevi’ne yönelik kanlı baskın davasının tutuklu sanıklarından Varol Bülent Aral kendi isteğiyle Ergenekon soruşturmasını yürüten özel yetkili cumhuriyet savcılarından Zekeriya Öz’e tanık sıfatıyla ifade verdi. Varol, 3 kişinin öldürüldüğü baskında “azmettirici” olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Kaynak
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x