Ergenekon'da ikinci iddianame kabul edildi!

Genel & Güncel Konular

Ergenekon'da ikinci iddianame kabul edildi!

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Mar 02, 2009 21:20

Ergenekon soruşturmasının ikinci iddianamesinin yazım işlemleri tamamlandı. İddianamede "Cumhuriyet mitingleriyle hükümet düşürülmeye çalışılıyor", "Bu mitinglerin beyin takımını da emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon oluşturuyor" deniyor.

CNNTürk'ün haberine göre ikinci iddianame, yine aynı adreste Levent'teki Ticaret Mahkemesi'nde yazıldı. 12 polis ve 3 savcı aylar süren çalışmayı tamamladı. Ek iddianame bin sayfayı aşacak gibi görünüyor.

İddianameyle, Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un neden tutuklandığı sorusunun cevabı ortaya çıkacak. İddianamede, AKP hükümetinin organize edilen Cumhuriyet mitingleri ile demokratik olmayan yollardan düşürülmeye çalışıldığı iddia ediliyor. Bu yöndeki delil ve telefon konuşmalarının yer aldığı iddianamede, generallerin bu mitinglerin beyin takımı oldukları iddiaları da var.

PKK-Ergenekon ilişkisi

İddianameyle, "savcıların Türkiye'deki bir ezberi bozacakları" iddia ediliyor. Çünkü savcılar, ikinci iddianamede terör örgütü PKK ile Ergenekon'u ilişkilendiriyor. PKK ile Ergenekon'un bağlantısını kuran en önemli unsur, gizli tanıklar. Gizli tanık ifadeleri savcıların elindeki delillerin önemli bir bölümünü oluşturuyor.

Ergenekon soruşturması başlar başlamaz çok sayıda PKK'lı terörist savcılığa başvurarak ifade vermek istediklerini belirttiler. Birçoğu Ergenekon savcılarına mektup yazdı. Mektupların sonrasında PKK'lı olmaktan hükümlü ve tutuklu bulunan isimler tek tek Ergenekon savcılarına ifade verdiler.

İddianamenin yazımı devam ederken PKK'lı tanık sayısı daha da arttı. Son iki hafta içinde tutuklu 3 kişi daha cezaevinden savcılığa götürülüp ifadeleri alındı. İddianamede, terör örgütü PKK'nın birçok eyleminin Ergenekon bağlantılı olduğu iddia ediliyor. Bu eylemlerin perde arkasındaki aktörlerin de yine Ergenekon sanıkları olduğunun altı çiziliyor.

PKK'nın kadrolarını, Ergenekon örgütünün yönettiği de savcıların iddiaları arasında.

Diğer örgütler de iddianamede

İddianamede sadece PKK değil, Ergenekon'un nüfuz ettiği diğer örgütler de sıralanıyor. O örgütlerin isimlerini DEV-SOL, DHKP-C ve El Kaide olarak sıralıyor savcılarErgenekon'un özellikle Hizbullah ve El Kaide bağlantısı uzun zamandır konuşuluyordu. İddianamedeki belgelerle bu iddiaların delilendirildiği belirtiliyor. İddianamede yakın tarihi derinden etkileyen çok sayıda cinayetle ilgili bilgiler de yer alıyor. Özellikle Necip Hablemitoğlu, Özdemir Sabancı ve Gazi olayları ile ilgili de yepyeni bilgilerin iddianameyle ortaya çıkacağı belirtiliyor.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11117768.asp
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen AlpereN » Pzt Mar 02, 2009 21:41

DHKP-C,
PKK,
Hizbullah,
El Kaide,
Dev-Sol,

demekki burda bahsedilen bütün örgütler CIA güdümlü olduğu ve Ergenekon saçmalığı ile hepsini bir davada kapatıp üstünü yurtsever Ordu Subaylarına yıkarak 1 taşta 2 kuş hatta 2 kuş değil yukarıda dünyaca kuş var vurulmuş.

Ama beni şaşırtan gözaltına alınan Ülkücüler bile varken, ve her türlü pisliği Ergenekona(sözde) yıkarken neden Bahçelievler Katliamı,Maraş,Çorum,Sivas Katliamları neden unutulmuş.Onlar neden Ergenekona yıkılmamış.Burdanda şunu anlıyoruz ki,gözaltına alınan ülkücüler ile MHP sindirilmiş.Çünkü sindirilmemiş olsaydı.Mhp Akp önünde direnseydi.Ülkü ocaklarınında Ergenekonla bağlantısını kurarlardı.Çünkü ortada Katliamlar var.Bunlar el altında koz olarak duracak belli ki.

Bu Operasyon Türkiyede Sivil darbenin belgesidir.İbretliktir.Ve bu tertipte bilerek yer alanlara gerçekten çok acıyorum.Çünkü bundan 15-20-30 yıl gibi zaman geçtiğinde bütün tarihi gerçekler su yüzüne çıktığında lanetle anılacaksınız.Hitler bütün insanlık tarafından nasıl lanetle anılıyosa,sizde Türk Milletinin gelecek nesilleri tarafından lanetle anılacaksınız.
Aydınlanma durdurulamaz.Durdurulamayacak...

"Medeniyet öyle bir ışıktır ki, ona kayıtsız olanları yakar, mahveder.
Medeni olmayan milletler, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdur.
"

Türklüğün kaybolmuş Medeni vasfı bir Güneş gibi doğduğunda siz ona kayıtsız kalan gaflet yığınları yanacaksınız.
Tarih Gelecek,Uygarlık,Bilim,Medeniyet,İnsanlık adına ne yapılmış onu anacaktır.

Yolumuz Aydınlık olsun...
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

Re: Ergenekon'da ikinci iddianame

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Mar 02, 2009 21:47

2. Ergenekon iddianamesine yalanlama!

2. 'Ergenekon'' iddianamesinin hazırlandığı yolundaki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, ''bazı basın ve yayın organlarında 'Ergenekon' soruşturması kapsamında ikinci iddianamenin yazımının tamamlandığı'' şeklinde haberler yayımlandığını belirtti. Bu haberlerde, iddianamenin içeriği hakkında da ayrıntılı bilgi verildiğine işaret eden yetkililer, bu bilgilerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Yetkililer, ''söz konusu soruşturma kapsamında yazımı tamamlanarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekiline gönderilen ikinci bir iddianame olmadığını'' vurguladı.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Mar 02, 2009 21:47

DHKP-C,
PKK,
Hizbullah,
El Kaide,
Dev-Sol,

demekki burda bahsedilen bütün örgütler CIA güdümlü olduğu ve Ergenekon saçmalığı ile hepsini bir davada kapatıp üstünü yurtsever Ordu Subaylarına yıkarak 1 taşta 2 kuş hatta 2 kuş değil yukarıda dünyaca kuş var vurulmuş.

Ama beni şaşırtan gözaltına alınan Ülkücüler bile varken, ve her türlü pisliği Ergenekona(sözde) yıkarken neden Bahçelievler Katliamı,Maraş,Çorum,Sivas Katliamları neden unutulmuş.Onlar neden Ergenekona yıkılmamış.Burdanda şunu anlıyoruz ki,gözaltına alınan ülkücüler ile MHP sindirilmiş.Çünkü sindirilmemiş olsaydı.Mhp Akp önünde direnseydi.Ülkü ocaklarınında Ergenekonla bağlantısını kurarlardı.Çünkü ortada Katliamlar var.Bunlar el altında koz olarak duracak belli ki.

Bu Operasyon Türkiyede Sivil darbenin belgesidir.İbretliktir.Ve bu tertipte bilerek yer alanlara gerçekten çok acıyorum.Çünkü bundan 15-20-30 yıl gibi zaman geçtiğinde bütün tarihi gerçekler su yüzüne çıktığında lanetle anılacaksınız.Hitler bütün insanlık tarafından nasıl lanetle anılıyosa,sizde Türk Milletinin gelecek nesilleri tarafından lanetle anılacaksınız.

Medeni olmayan milletler, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdur."

Türklüğün kaybolmuş Medeni vasfı bir Güneş gibi doğduğunda siz ona kayıtsız kalan gaflet yığınları yanacaksınız.
Tarih Gelecek,Uygarlık,Bilim,Medeniyet,İnsanlık adına ne yapılmış onu anacaktır.

Kardeşimsin Alperen.Var ol!!!
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen AlpereN » Pzt Mar 02, 2009 22:05

Çetin Taş yazdı:
DHKP-C,
PKK,
Hizbullah,
El Kaide,
Dev-Sol,

Medeni olmayan milletler, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdur."

Kardeşimsin Alperen.Var ol!!!

sağolasın Çetin abi,

geçen 28 şubatta, gaflet yığınlarının 28 Şubat Darbecileri yargılansın diye pankartını gördüm.Birde Hurşit Paşa ve Şener Paşayı Halk ve Hak Düşmanı ilan etmişler ki, üstteki bütün öfkem bunlar yüzünden,bu gaflet yığınları yüzünden.Türk Milletinin her zaman büyüklüğüne inandım ve inancım halada var.Ama böylelerinide görünce Türk Milletinin büyüklüğünden bazen üzülerek şüphe duyduğumu söylemek istiyorum...
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Mar 02, 2009 22:18

Allah'ıma çok şükür ŞENER ERUYGUR'un emrinde tam 1 sene yedek subaylık görevimi yaptım.Bu görevin her gününden ve tabi onu tanımaktan tarif edilemez bir mutluluk duydum.Hurşit Tolon'u uzun yıllardır medyadan takip ediyorum.O da hareketleri,tavır ve davranışları ile tutarlı bir komutandı.Emekli olduktan sonra da yurtsever her aydının sergilemesi gereken tavrısergiledi ve memleket meseleleri ile ilgili olarak demokratik duruşunu göstermekten çekinmedi.
Onları hedef alan düşünce aslında neyi hedef aldığını dosta ve düşmana ilan ediyor.İş ki benim gibi bir faninin bile gördüğü,görebildiği bu gerçekleri gördüğünden emin olduğum TSK(Türkiye'nin Sessiz Kuvvetleri)ne şekilde bir tavır koyacak bütün bu olup bitenlere?Şimdiye kadar sergilediği tavrı mı sergileyecek?Yoksa bütün bu olan bitenin SİAYEY-MOSSAT-AĞLAKZADE ürünü olduğunu dosta ve düşmana ilan edip gereğini mi yapacak?
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

Re: Ergenekon'da ikinci iddianame

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Mar 02, 2009 22:54

Çetin, yukarida da ekledigim üzere, haber yalanlandi.

Yalniz, bu (yalan) haberi servis edenler kendilerini cok güzel aciga veriyorlar:

Ergenekon Tertipçileri yazdı:"Cumhuriyet mitingleriyle hükümet düşürülmeye çalışılıyor" deniyor.

Resim

Resim

Resim

[img]http://img527.imageshack.us/img527/3341/52130.jpg[/img]

Ödleri b.klarina karisti, b.klarina! Ve 5 Kasim'da da "Vur" emrini aldilar Busht'tan.

He Cetin, bahsettigin Kuvvetler "mühim" mevzularda görüs beyan ediyor yahu.... http://www.guncelmeydan.com/forum/viewtopic.php?p=110382#110382
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen kaye » Sal Mar 03, 2009 0:44

Ergenekon Tertipçileri yazdı:"Cumhuriyet mitingleriyle hükümet düşürülmeye çalışılıyor" deniyor.

Koyun can derdinde, kasap et derdinde işte..
Güzel yurdumun aydın insanları memleketin bekaası için seslerini duyurmaya çalışırken, rantçı kesim sürekli "çamur at izi kalsın, paramız cebimizde kalsın" düsturuyla hareket ediyor..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen maydonos » Sal Mar 03, 2009 0:47

Bence alistirma taktikleri olabilir.once bir sizdirip nabiz yoklama olabilir bu.halkin tepkisine gore belkide daha agir suclamalarla gelebilirler.bu komplo teorisyenleri..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Türk-Kan » Sal Mar 03, 2009 0:51

maydonos, eger böyle bir iddianame ile ortaya cikacak olurlarsa, Cumhuriyet Mitingleri'nin "Allahi" yapilmalidir/yapilacaktir. Bunu göze aliyorlarsa buyursunlar.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Mar 03, 2009 0:57

Türk-Kan yazdı:maydonos, eger böyle bir iddianame ile ortaya cikacak olurlarsa, Cumhuriyet Mitingleri'nin "Allahi" yapilmalidir/yapilacaktir. Bunu göze aliyorlarsa buyursunlar.

Nasıl olacak o iş? Mitingleri düzenleyenler içerde :wink:

Daha önce mitinglere katılanlar ve destek verenler Ergenekon tertibi korkusundan bir daha katılırlar mı sanıyorsun?
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Türk-Kan » Sal Mar 03, 2009 1:02

zafercem yazdı:
Türk-Kan yazdı:maydonos, eger böyle bir iddianame ile ortaya cikacak olurlarsa, Cumhuriyet Mitingleri'nin "Allahi" yapilmalidir/yapilacaktir. Bunu göze aliyorlarsa buyursunlar.

Nasıl olacak o iş? Mitingleri düzenleyenler içerde :wink:

Daha önce mitinglere katılanlar ve destek verenler Ergenekon tertibi korkusundan bir daha katılırlar mı sanıyorsun?

zafercem, Canakkale'de de arkadaslari gözleri önünde sehit düserken gövdelerini siper etmekten cekinmedi bu milletin evlatlari. Onlara lâyik oldugumuzu düsünüyorsak elbette direnecegiz. Mitingleri düzenleyenler iceride olabilir. Gazi Pasa'da 70 yildir topragin altinda. Fikri hür, iradesi hür Türk gencligine hâlâ güveniyorum (güvenmek zorundayim) ben...

Gerci, artik derste Atatürk'ün Genclige Hitabesi'ni okuyan ögretmenler dahi cezanlandiriliyor ya. Yine de...

En büyük güc halkin gücüdür, o sahlanirsa önüne hicbir sey gecemez.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen maydonos » Sal Mar 03, 2009 2:34

Eger bir miting de yapamayacaksa Turk milleti olmusuzde aglayanimiz yok.Turkkan ben karamsar olmayimda kim olsun.off off :!: Herkes icerideymis.Gulsem mi :?: Aglasam mi :?:
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Türk-Kan » Sal Mar 03, 2009 12:51

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen MansurSah » Sal Mar 03, 2009 20:43

Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı