
Danıştay suikastı ve Cumhuriyet gazetesine yönelik el bombalı saldırıların iki numaralı faili ve Ergenekon davasının gizli tanığı Osman Yıldırımın, el bombalı saldırılarla Ergenekonu ilişkilendiren iddiasını çürütecek önemli bir gelişme yaşandı. Osman Yıldırım ifadesinde?30 Nisan 2006da el bombalarını bize Ataşehirde Muzaffer Tekin verdi. Bombaları başka bir odadan Rasim Görüm getirdi. Fikri Karadağ da oradaydı demişti. Ancak mahkemeye gelen baz istasyonu kayıtları Yıldırımın Ergenekon davasının en önemli dayanağı olan ifadelerini yalanlıyor. Ancak mahkemeye gelen baz istasyonu kayıtlarına göre; ne Yıldırım ne de Arslan 30 Nisanda Ataşehirde görünüyor. Tekin ve Öztürk Kadıköyde, Görümünki Hendekte, Karadağınkiyse Balıkesirde sinyal veriyor.
Alparslan Arslanın lideri olduğu grup Cumhuriyet Gazetesine 5, 6 ve 10 Mayısta üç kez el bombası atmıştı. Alparslan Arslan, 17 Mayıstaysa Danıştay Suikastını gerçekleştirmişti. Karara bağlanan bu dosya Ergenekonla birleştirilmişti.
Bomba ve 500 bin dolar
Danıştay suikastı ve Cumhuriyete yönelik üç el bombalı saldırıyı Ergenekonla ilişkilendiren veri, ilk iki eylemin hükümlüsü Osman Yıldırımın ifadeleriydi. Osman Yıldırım Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine bomba atılması olaylarının görüldüğü dava sonunda Danıştayı silahla basan avukat Alparslar Arslan ile birlikte müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Bundan sonra Ergenekon Davasında gizli tanık olarak ifade veren Yıldırımın iddiaları, iddianamede şöyle yer almıştı: Danıştay olayı faillerinden Osman Yıldırım alınan ifadesinde özetle, 30 Nisan 2006 günü Ataşehir Migros önünde Alparslan Arslanla buluştuğunu ve birlikte bir villaya gittiğini, villada Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan, Oktay Yıldırım ile birlikte kendisinin tanımadığı 10-15 şahsın olduğunu, burada Muzaffer Tekinin üç el bombası vererek 500 bin dolar karşılığında Cumhuriyet gazetesinin bombalanmasını istediğini, kendisinin de bunu kabul ederek yanındaki adamları ile olayı gerçekleştirdiğini beyan etmiştir.
Yıldırım sonraki ifadesinde fotoğraf üzerinden teşhis ettiği Kuvayi Milliye Derneğinden Rasim Görümün de villada bulunduğunu, Muzaffer Tekinin talimatıyla odadaki el bombalarını getirdiğini iddia etmişti. Yıldırım, bu derneğin başkanı emekli Albay Fikri Karadağın da yanlarında olduğunu öne sürmüştü.
Cumhuriyet avukatları
Bu iddialar üzerine, Ergenekon Davasında müdahil olan Cumhuriyet gazetesinin avukatları Akın Atalay ve Bülent Utku, 18 Kasım 2008de bu iddianın araştırılmasını istedi. Dilekçede; Muzaffer Tekin, Rasim Görüm, Alparslan Arslan, Veli Küçük, Osman Yıldırım, Oktay Yıldırım, Fikri Karadağ ve Mehmet Zekeriya Öztürkün 29 Nisan - 12 Mayıs 2006 arasında telefon dökümlerinin, baz istasyonlarını gösterir şekilde alınması istendi. Dokümanlara göre; sanıklardan hiçbiri o tarihte Arslan ve Yıldırımla görüşmedi. Baz istasyonları çizelgesiyse şöyle:
30 Nisan: Alparslan Arslanın telefonu Zeynepkamil, Üsküdar, Alemdağ, ve Balmumcuda sinyal veriyor. Osman Yıldırım, 30 Nisanda öğlene kadar Bursa ve Yalovada görünüyor. Telefonu, 14.54te Dudulluda sinyal veriyor. O gün 23.24te kadar Sultançiftliğinden ayrılmıyor. Yıldırım ile Arslan, 30 Nisanda beş kez görüşme yapıyor. Görüşmeler sırasıyla; 00.43, 12.49, 14.02, 14.54, 15.01, 15.02de yapılıyor. Muzaffer Tekin, 30 Nisanda Göztepe Parkta, Maltepede, Pendikte, Beykozda ve Ziverbeyde sinyal veriyor. Rasim Görüm, Adapazarı Hendekte; Karadağsa Balıkesirde görünüyor.
1 Mayıs: Arslanın telefonu Ataşehirde 14.27de sinyal veriyor ve Yıldırımı arıyor. Üç kez telefonla görüşüyorlar. Arslanın telefonu Ataşehirde en son 15.05te sinyal veriyor. Aynı anda Yıldırımın telefonu da Ataşehirde sinyal veriyor. Yıldırım, 15.20ye kadar burada kalıyor. Yıldırımın telefonu 16.02de bir kez daha sinyal veriyor. Sekiz dakika sonra Samandırada sinyal veriyor. Tekin ve Öztürk o sırada Kadıköydeydi. Görüm, Hendekteydi. Karadağsa Acıbadem ve Sahrayıcedittedi.
3 Mayıs: Alparslan Arslanın cep telefonu 3 Mayısta 15.31de Ataşehirde sinyal verdi. Fakat bundan yedi dakika önce Dudulu, beş dakika sonra da Kayışdağındaydı. Osman Yıldırım, bu saatlerde İşkulesindeydi. Muzaffer Tekin, Kadıköyde; Görüm, yine Hendekte, Fikri Karadağ ise Acıbademde ve Salacaktaydı.
Kaynak