Star gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar bugün NTVnin canlı yayınında Ruşen Çakırın sorularını yanıtladı.
ERGENEKON LOBİSİ ÇALIŞIYOR
Ergenekon lobisinin daha etkin çalışmaya başladığını düşünüyorum. 2 emekli orgenerali dışarda tutan, daha ziyade Veli Küçük ve İbrahim Şahin etrafında davanın hapsedildiği bir sürece doğru yol alınması konusunda ciddi bir faaliyet gösterdiklerini biliyorum. Ergenekon lobisi çalışıyor ve de etkili oluyorlar..

1 numaraya giden yolun üzerine çok yüksek bir bariyer çektiler. 1 numara artık çok da önemli değil.. 1 numaranın içeri alınmayacağı gibi görüntü var. O irade gözükmüyor..
SUSURLUK-ERGENEKON BİRLEŞTİRİLMESİN
Ağarın yargılanması çok derece önemli. Ama benim Ergenekonda son zamanlardaki en büyük kaygım, davanın bir torba davaya dönüştürülme çabasıdır. Eğer Susurluğun üzerine gidilecekse gidilsin, Ergenekonun üzerine gidilsin.. Ama ikisi ayrı dava olarak görülsün..
TOLONUN TAHLİYESİ İÇİME SİNMEDİ
Tolon serbest bırakıldı.. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği bu karar çok tartışmalı. Benim çok içime sinmiş bir karar değil.. Hukuka uygun bir karar da değil. Ama benim itirazım Tolonun tahliyesine değil. Mahkeme bir şüpheliyi geçmişteki görevleri ve delilleri karartma ihtimali bulunmadığını tahliye edebilir. Bakın, siz tahliye kararı verirken beraat gibi algılanabilecek bir durum çıkar. Hiç incelenmemiş, bakılmamış binlerce sayfalık dökümanları (iddianame) irdelemeden böyle bir karar verirseniz şüphe uyandırırsınız.
(Yargıtayın dinleme kararına ilişkin olarak..) Bunlar Ergenekonu sulandırmaya yönelik çabalardır. 7 tonluk patlayıcı var.. Ama kimse bundan bahsetmiyor. 200 aşkın el bombası var.
(Ama İlhan Selçukun evinde bomba yoktu..) Tabii onda olmayacak. Bir örgütlenme şeması var. Eğer onun oradaki görevi Ergenekona medyadan psikolojik destek sağlamaksa tabi ki ondan bomba olmayacak. Ama bazen kitaplarla bombaları karıştıran yazarlar da var. (Yalçın Küçükü kastederek) Bu bomba diye televizyon ekranına atan.. Bomba olmaması İlhan Selçuku masum haline getirmez, suçlu da kılmaz..
haber3.com