Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün gizlenen 4 yılı!

Tartışma Alanı

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün gizlenen 4 yılı!

İletigönderen Türk-Kan » Cum Eki 10, 2008 15:22






Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün gizlenen 4 yılı!


Yıl 1994, Aydın ilimizin Çine ilçesi. Savcı Zekeriya Öz, eşi ve çocuğuyla birlikte ilk görev yeri olan Çine'ye taşındı. Yeni Savcı,önce, eşinin kara çarşafıyla Çinelilerin dikkatini çekti. Savcı Öz'ün evine gelen misafirler ise haremlik ve selamlık olarak ayrılan odalarda konuk ediliyordu. Kadınlar haremlikte, erkekler selamlıkta…

Savcı Zekeriya Öz halktan gelen tepkiler üzerine kara çarşafıçıkarttırıp eşine türban ve pardösü giydirdi. Eşi kara çarşafı çıkardı ama Savcı Öz'ün adı Çine'de hiç gündemden düşmedi. Zira Savcı'nın adının karıştığı skandalın biri bitmeden diğeri başlıyordu.

KIDEMLİ SAVCIYA ÇİRKİN TEKLİF!

Yıl 1995, Çine Adliyesi. Bütün adliyelerde olduğu gibi, faks ve adli sicil kaydı yaptıran yurttaşların ödediği paralar Çine Adliyesi'nde de Adaleti Güçlendirme Vakfı'na aktarılıyordu. Zekeriya Öz, bir gün, dönemin kıdemli savcısı Ayhan Uğurdan'ın kapısını çaldı. Savcı Öz, Vakfa aktarılan paranın bir bölümünü "paylaşma", teklifinde bulunuyordu! Kıdemli Savcı, çirkin teklife büyük tepki gösterdi. Kıdemli Savcı Ayhan Uğurdan, Zekeriya Öz'ü Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikâyet etmeyi de ihmal etmedi. Sonunda, hem Zekeriya Öz hem de Kıdemli Savcı Ayhan Uğurdan soruşturma geçirdi. Zekeriya Öz, Çine'den Bitlis Mutki'ye sürüldü. Ayhan Uğurdan ise uğradığı haksızlığa dayanamayıp görevinden istifa etti.

Zekeriya Öz'ün vukuatları bununla bitmiyor. Hakkındaki soruşturma tamamlanıp sürgün cezası yiyene kadar Savcı Öz, yeni skandallarla Çine'yi sarsmaya devam etti…

SAVCI ÖZ, REHİN ALINIYOR

Yıl 1998, Çine girişindeki Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası kıraathanesinin önü. Savcı Öz, babasıyla birlikte oradan geçiyordu. Mehmet Ocak adlı bir işadamı, silahını çekip Savcı Öz'ün ensesine dayadı! İşadamı Ocak, Savcı Öz'ü kolundan tutup sürükleyerek kıraathaneye soktu. İşadamı Mehmet Ocak, kıraathanede bulunan Çinelileri dışarı çıkarırken, Savcı Öz'ü rehin aldığını bildirdi.Çineliler eylemi hayretler içinde izliyorlardı. Zira, Mehmet Ocak, aynı yıl Çine vergi rekortmeni olmuş, Çinelilerin yakından tanıdığı bir işadamıydı!

Yirmi kadar polis kıraathanenin etrafını çevirdi, Ocak'a Savcı'yı bırakmasını söylediler, bırakmadı...Daha sonra dönemin kaymakamı, savcısı ve komiseri araya girdiler.İşadamı Mehmet Ocak yatıştırıldı… Mehmet Ocak, tam iki buçuk saat Zekeriya Öz'ü rehin tutmuştu... Olaya tanık olan Çineliler, ertesi gün gazetelerde bu haberi bulamadılar! Ne işadamı Ocak hakkında, ne de savcı Zekeriya Öz hakkında soruşturma açılmıştı. Bu durum Çinelilerin merakını daha da artırdı.

Neden sonra öğrendiler ki; Savcı Zekeriya Öz, işadamı Mehmet Ocak'ı haraç vermeye zorluyordu. Savcı Öz, arabasının benzinini de, yine Ocak'ın benzin istasyonundan bedava doldurtuyordu... Savcı Zekeriya Öz'ün, kendisini iki buçuk saat rehin tutan işadamı Mehmet Ocak hakkında neden şikâyetçi olmadığı da böylece anlaşılıyordu!

Ergenekon Savcısı'nın Çine skandallarını Aydınlık'a anlatan emniyet yetkilileri, işadamları, politikacılar ve yurttaşlar, "İşadamı MehmetOcak, haklı olarak isyan etti" diyorlar…

RESMİ GAZETEDE DE YAZILI

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün savcılıkta ilk dört yılı böyle geçti. Fethullahçı medya tarafından titizlikle sürdürülen "İlk görev yerim Mutki" yalanıyla örtülmek istenen gerçekleri, böylece açığa çıkarmış oluyoruz.

Zekeriya Öz, Mutki'ye tayin olmadı, Çine'den sürgün gitti! Mutki'nin Zekeriya Öz'ün ilk görev yeri olmadığı, Mutki'ye Çine'den gittiği, 2 Temmuz 1998 tarihli ve 23390 sayılı Resmi Gazete'de de yazılı. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan atama kararlarının beşinci sayfasında şöyle yazıyor: "Mutki Cumhuriyet Savcılığına, Çine Cumhuriyet Savcısı 35837 Zekeriya Öz".

ADALET BAKANLIĞI'NIN AYDINLIK'A YANITI

Aydınlık, 28 Temmuz 20089’de Adalet Bakanlığı'na savcı Zekeriya Öz'ün "hangi tarihte, nerede göreve başladığını ve nerelerde görev yaptığını" sordu. Adalet Bakanlığı da "kamusal gizlilik ve kişisel gizlilik" gerekçesiyle sorularımızı yanıtsız bıraktı.

ÇİNELİLER: “PARAYA ZAAFI VAR”

Zekeriye Öz, aradan on yıl geçmesine rağmen Çine'nin adliye, polis ve işadamları çevreleri tarafından çok iyi hatırlanıyor. Çineliler bu olayları Aydınlık'a anlatırken, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz hakkında şu sıfatları kullanıyorlar:

-"Doğru adam değildir."

-"Paraya zaafı vardır."

-"Para Zekeriya Öz'ün her şeyidir!"

Çinelilerin anlattığına göre, Zekeriya Öz Çine savcısıyken, kanuna aykırı olduğu halde ticaretle de uğraştı. Merkezi Çine'de bulunan "İstanbullular Nakliyat" isimli bir firma ile araba alım satım işlerine girdi...

"ATATÜRK'TEN 'BETON KEMAL' DİYE SÖZ EDERDİ"

Öz, 1951'de Bulgaristan'dan Bursa'ya göç eden 8 çocuklu mutaassıp bir ailenin tek erkek çocuğu. 1968 doğumlu. Teyze oğlu Seyfullah Vatansever, Zekeriya Öz'ün İmam Hatip (İHL)'te okuduğu yıllarda Fethullah tarikatı tarafından "devşirildiğini" anlatıyor. Zekeriya Öz, o yıllarda Fethullah Gülen'in finanse ettiği Yeşilırmak Dershanesi'nde eğitim gördü. Kurban Bayramı'nda vatandaşlardan kurban derilerini toplar, Fethullahçıların vakfına verirdi.

Öz'ün çocukluğu ve gençliği, Bursa-Yalova-İstanbul hattında geçti.Zekeriya Öz, 1997'de Hakimlik ve Savcılık Sınavı'nı kazandıktan sonra, Aktüel Dergisine verdiği bilgiye göre, Bursa Barosu'ndaki kaydını sildirip 35837 sicil numarasıyla savcı oldu. Mutki'de 2 yıl görev yaptıktan sonra, Balıkesir Bigadiç'e atanıyor. 2004'ten sonra da İstanbul Ümraniye'ye ve sonra da Beşiktaş'ta eski adıyla Devlet Güvenlik Mahkemeleri, yeni adıyla özel yetkilendirilmiş Ağır Ceza Mahkemeleri'ne "özel olarak" tayin ediliyor. Teyzesinin oğlu Seyfullah Vatansever, Zekeriya Öz için "Atatürk ve Cumhuriyet düşmanıdır" diyor, "Atatürk adını ağzına almaz, 'beton Kemal' ifadesini kullanırdı...Savcı olduğunu duyunca çok şaşırdım. Hâlâ da şaşkınım."

ZEKERİYA ÖZ, BURSA BAROSU'NDAN ATILDI MI?

Zekeriya Öz, okulu bitirince Bursa Barosu'na kaydolur. Avukatlık stajını da Avukat Mustafa Noyan'ın yanında yapar. Bursa Barosu'na giriş tarihi 18 Şubat 1993. 18 Aralık 1997 tarihinde Baro'daki kaydı silinir. Ancak basının yazdığının aksine kendi isteğiyle değil, dönemin Bursa Barosu başkanı eski milletvekili Av. Yahya Şimşek'in verdiği bilgiye göre "aidatlarını ödemediği gerekçesiyle."

Zekeriya Öz'ün savcılık görevine başlama tarihi 1994. Bursa Barosu'ndaki kaydı ise 18.12.1997 tarihinde siliniyor. Buna göre Öz, üç yıl boyunca hem savcı hem de avukat. Yasalarımıza göre bir Cumhuriyet Savcısı'nın iki kimliği olamaz. Ergenekon Savcısı, attığı her adımda bir skandal yaratmış!

BİGADİÇ'TE DE SORUŞTURMA GEÇİRDİ

Zekeriya Öz'ün, 2003 yılında görev yaptığı Bigadiç'te Balıkesir Barosu avukatlarından avukat Dilek Özkayıhan tarafından Adalet Bakanlığı'na şikâyet edildiği de ortaya çıktı. Şikâyet üzerine bakanlık müfettişleri olayı soruşturuyor ve Öz'ün cezalandırılması için rapor hazırlayıp dosyayı üst kurula gönderiyor. Ancak Zekeriya Öz, o dönemde çıkan disiplin affı ile ceza almaktan kurtuluyor.

ZEKERİYA ÖZ, 4 CIA AJANINI SAKKA İLE GÖRÜŞTÜRDÜ

Savcı Öz'ün Ergenekon'dan önce baktığı en önemli soruşturma, El Kaide'nin Avrupa, Türkiye, İran, Suriye, Pakistan sorumlusu "LouaiSakka" davasıydı. Zekeriya Öz, İsrail gemisine saldırı hazırlığı yaparken yakalanan El Kaide'ci Sakka hakkında hazırladığı iddianameyle dikkatleri üzerine çekti. Savcı Öz, HSBC Bank, İstanbul'daki İngiliz Başkonsolosluğu ve sinagogları bombalayan eylemciler Azad Ekinci veAbdülkadir Karakuş'un, Suriye'ye Sakka'nın yanına gittiğini belirledi.Öz, Sakka'ya müebbet hapis talep etti. Zekeriya Öz, eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri suikastıyla Sakka'nın bağlantısını araştıran Birleşmiş Milletler Soruşturma Komisyonu'na da bilgi verdi. Louai Sakka, ABD'deki ünlü ikiz kulelere yönelik büyük eylemi gerçekleştiren militanları Yalova'daki terörist kamplarında eğittiğini de daha sonra açıklamıştı.

Tarih: 15 Kasım 2005.

Yer: İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı.

CIA uçağı Türkiye'ye Louai Sakka için geldi. Bu uçağın geliş nedeni sonradan ortaya çıktı. Sakka'nın avukatı Osman Karahan'ın verdiği bilgiye göre, "4 CIA ajanı Kandıra F Tipi Cezaevi'nde Sakka ile görüştü." CIA ajanlarının cezaevine girişleri için izni veren de Savcı Zekeriya Öz.

Ayrıntıları Avukat Karahan'dan dinleyelim:

"Uçak olayından önce 2 defa müvekkilimle görüşen yabancılar, Sakka'ya Suriye aleyhinde ifade vermesi halinde o dönemde havalimanında bekleyen uçakla dünyanın istediği yerine götürme vaadinde bulundular. İlk görüşmeden kısa bir süre sonra 2'si Türk 4 kişinin Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'den aldıkları yazılı bir belge ile cezaevine geldiler. Sakka ile 4 saat süren bir görüşme olmuş.Gelenlerden Türkçe konuşan 2'si kendilerini emniyet görevlisi olarak tanıtmış. Benzer önerileri sıralamışlar.

Sakka, hiç konuşmayan diğer 2 kişiden şüphelenerek 'Bunlar Türk değil mi?' diye sormuş. Diğerleri 'Onlar da Türk' diye cevaplamışlar. Ancak,bu kişilerin konuşmaları diğerlerinin kulağına aktardığını görünce sinirlenmiş 'Bunlar CIA ajanı' diye bağırmış. Gerginlik yaşanması üzerine bu kişiler 'Seninle nasıl burada görüşüyorsak, gücümüzübiliyorsun. Ay'a da gitsen seni infaz ederiz' diye tehdit etmişler."


Aydınlık, 9 Aralık 2007'de "4 CIA Ajanı El Sakka'yla F Tipinde" görüştü başlığıyla çıkmıştı. Sakka'nın avukatı olayın tüm ayrıntılarını Aydınlık'a açıklamıştı.

'ARANAN SAVCI' NASIL BULUNDU?

Ergenekon tertibini anlayabilmek için, savcının bulunuş hikâyesinitertip merkezinden yazdırılan yazılarla özetleyeceğiz.

Savcı Öz, 17 Mayıs 2006 Danıştay suikastından beri aranıyordu. Olaydan hemen sonra Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı veTerörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı sıfatıyla Emniyet ve MİT yöneticilerini topluyor. Bu bilgilendirme toplantısında (brifing diyorlar) Abdullah Gül'ün önüne bir şema konuyor. İsmet Berkan'ın yazdığına göre, Abdullah Gül, şu "açık talimatı" veriyor:

ABDULLAH GÜL'ÜN TALİMATI

"Bana anlattıklarınızı delillendirip savcıya da anlatın, hepsi yakalansın, yargılansın."

"Açık talimat" terimi İsmet Berkan'a ait.

"Açık talimat"ın içeriği ise, Ergenekon Operasyonu'nun bütün sırlarını ortaya döküyor:

- "Delillendirin",

- "Savcıya anlatın",

- "Hepsi yakalansın",

- "Hepsi yargılansın".

Bunları, savcı veya polis müdürü söylemiyor, o sırada Başbakan Yardımcısı koltuğunu işgal eden Abdullah Gül söylüyor.

Başbakan Yardımcısı "Delillendirip savcıya anlatın" diyorsa, bunun"delil uydurun" anlamına geldiğini, yine İsmet Berkan'ın yazılarından öğreniyoruz:

DANIŞTAY SALDIRISIYLA BAĞLANTI KURULAMIYOR

Ergenekon şeması, sözü geçen toplantıda Abdullah Gül'ün önüne konduğu zaman, "Danıştay saldırısı ile çok sonra İstanbul'da başlayacak olan Ergenekon soruşturması arasında somut bir bağlantı kurulamıyor.Emniyet ilk gün getirip Abdullah Gül'e sunduğu istihbari bağlantıları savcıya sunamıyor, delillendiremiyor."

Uydurma bir "şema" var!

Fethullahçı Gladyo'nun uydurduğu "istihbari bağlantılar" var.


Ancak delil yok!

Ancak talimat yalnız delil bulmaya yönelik değil, aynı zamanda savcı bulmayı da içeriyor.

Burada hayli zorluk çekilmiş. Fethullahçı "güvenlik yetkilileri"Gazeteci Murat Yetkin'e "savcı bulunamıyor" diye yakınıyorlar.

"NASIL OLDUYSA" ZEKERİYA ÖZ

En sonunda delili olmayan uydurulmuş suçlamalarla soruşturma yürütecek o "savcı" da bulunuyor. İsmet Berkan'dan dinleyelim:

"Nasıl olduysa İstanbul'da Zekeriya Öz isimli bir savcı bulundu. (…) Bütün bunların 2003 sonu 2004 başında yaşanan darbe girişimleriyle bağını keşfetti."

"Nasıl olduysa" deyişi yine İsmet Berkan'dan.

Evet "Nasıl olduysa!"

İşte Savcı Zekeriya Öz'ün bulunmasını anlatan anlamlı sözcükler:

"Nasıl olduysa!"

Nasıl olduğunu, olanlardan anlıyoruz. Savcı Öz, "uydurduğu delillerle "kendi bulunuş nedenini de ortaya koyuyor. Ve İsmet Berkan'ın yazdığı gibi, 2006 yılında gerçekleşen Danıştay suikastı ile iki yıl önce 2003-2004 yıllarındaki "darbe girişimleri" arasındaki "bağı keşfediyor".

Darbe 2003, 2004'te!

Oysa Danıştay suikastı 2006'da.

Bağlantıyı "keşfeden" savcının yeteneği işte burada. İki yıl sonrasının suikastıyla iki yıl önceki darbe girişimi arasında bağlantı kurabiliyor.

Danıştay suikastı, kurguya göre niçin yapılmış?

- "Darbe ortamı hazırlamak" amacıyla.

Ancak darbe girişimi iki yıl öncesinde kalmış! Suçlanan komutanlar,Org. Yalman, Org. Eruygur, Org. Fırtına, Org. Tolon hepsi emekli olmuş.

Mantık yok. Ama Fethullahçı Gladyo'nun 1998'den beri uydurduğukurguları yargı önüne getirme cüreti var.

BOP EŞSAVCILIĞI

"Aranan savcı" bulunmuştur. Bulunan savcı'nın CIA ile buluşturulduğu haberi de yine basında yer aldı. Fatih Altaylı, Savcı Zekeriya Öz'ün El Kaide soruşturmasında CIA ekibiyle görüşmeler yaptığını belirtti ve bu görüşmeden sonra Ergenekon savcılığına getirildiğine dikkat çekti. Altaylı, yorumu izleyiciye bırakıyordu.

Böylece Ankara'daki BOP Eşbaşkanlığı'ndan sonra İstanbul'da da BOP Eşsavcılığı kuruldu. Bu BOP Eşsavcılığı'nın İstanbul C.Başsavcılığı'nın denetimi dışında çalıştığı haberleri gazetelerde sık sık yayımlandı.


SUÇ İŞLEME AYRICALIĞI

Örneğin İşçi Partisi yöneticilerinin gözaltına alınması konusu Savcı Zekeriya Öz tarafından üç kez İstanbul Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in önüne götürülmüş, ancak reddedilmişti.

Ne var ki, Savcı Zekeriya Öz'ün arkasındaki kuvvet büyüktü. Bulunan savcı, beğenilmeyen Başsavcı'dan daha güçlüydü. Arkasında ABD vardı; Fethullah Hoca vardı; AB vardı; Tayyip Erdoğan vardı; Abdullah Gülvardı; Mehmet Ali Şahin vardı. PKK ve DTP ve bilcümle Türkiye ve ordu düşmanı örgüt ve çevreler de, açıkça ve üstün bir gayretle Zekeriya Öz'ü destekliyor ve alkışlıyordu.

“Bulunan savcının” Cumhuriyet Başsavcısı’ndan farkı, Ergenekon iddianamesi kamuoyuna açıklandığı zaman da ortaya çıktı. Başsavcı Aykut Cengiz Engin, İddianame'nin sorumluluğunu üç savcıya yüklüyor,basına sızdırılan bilgi ve belgelerin "gerçek dışı" olduğunu vurguluyordu. Basına sızdırılan yalan haberlerle "bilgi kirliliği" yaratılmış ve "şüphelilerin özel yaşamları ve temel hakları ihlal edilmişti"

Bütün bunlar, suçtu!

Savcı Zekeriya Öz ve ekibi suç işlemişti.

Ama o "bulunan savcı" idi.

Suç işleme ayrıcalığı vardı.



Resim

Resim
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen orhunefe » Cum Eki 10, 2008 20:31

Ne günlere kaldık ey gazi hünkar, katır mühürdar oldu, eşek defterdar! - Ziya Paşa

Resim
Resim
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye
 
İletiler: 452
Kayıt: Sal May 22, 2007 10:51

İletigönderen Ram » Prş Eki 16, 2008 10:38


Savcı Öz'ün akrabası gözaltında

Zekeriya Öz'e bir dergide hakaret ettiği gerekçesiyle teyzesinin oğlu gözaltına alındı.

Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün teyzesinin oğlunun, Öz'e hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Bir dergide yayımlanan yazıda Zekeriya Öz'e hakaret ettiği öne sürülen teyzesinin oğlu Seyfullah Vatansever, Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

Zanlının, sorgulamasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen MansurSah » Prş Eki 16, 2008 13:04

orhunefe yazdı:Ne günlere kaldık ey gazi hünkar, katır mühürdar oldu, eşek defterdar! - Ziya Paşa

Resim
Resim


Şeyh Sait bakışı var gözlerinde.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 611
Kayıt: Cum Ara 07, 2007 18:04
Konum: Osaka, JP

İletigönderen lozan 2005 » Sal Kas 18, 2008 23:15

Bilgi Icin Tesekkürler.
Çokluortam paylaşımları ve sohbet alanı dışında kalan bölümlerdeki içeriklere, "teşekkür etmek" ve benzeri kutlama ve konuyla ilgisi olmayan iletiler, kurallara aykırıdır.
Kullanıcı küçük betizi
lozan 2005
Üye
Üye
 
İletiler: 716
Kayıt: Cmt Kas 01, 2008 1:58

İletigönderen luzismud » Cmt Kas 22, 2008 12:31

Arastiranlarin da arastirmayi yayinlayanlarin da yayini paylasanlarin da ellerine saglik.

Adamin saglam pabuc olmadigi belliydi de... Eh simdi bu da "DELILLENDI"
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı
 
İletiler: 170
Kayıt: Cum Mar 21, 2008 1:25

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Oca 07, 2009 13:14

Görüntü eklenmistir. Kulaklari cinlasin.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen Nurhan » Prş Oca 08, 2009 10:37

paylaşımın için saol bacım,eski türk filmleri gibi oyuncular değişsede senaryo aynı,çok net ve tipik bir real örnek.
:turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
Nurhan
Üye
Üye
 
İletiler: 41
Kayıt: Pzt Eyl 03, 2007 17:59

İletigönderen Türk-Kan » Cum Oca 09, 2009 12:22

Savcı Zekeriya Öz'e dava

İstanbul Barosu Adalet Bakanlığı şikayeti kabul etmeyince Danıştay'a dava açtı.


İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın, Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında Adalet Bakanlığı’na yaptıkları şikâyetin kabul edilmemesi üzerine Danıştay’a dava açtıklarını açıkladı

Beyoğlu’ndaki İstanbul Barosu’nda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte dün bir basın toplantısı düzenleyen Aydın, anayasal düzeni rejimi ve ülkenin bölünmez bütünlüğü konusundaki duyarlılıklarını özenle sürdüren kişilerin evlerindeki aramaları ve gözaltıları hukuk çerçevesinde değerlendirmekte zorluk çektiklerini söyledi.

145. madde ve iddianame

Ceza Muhakemesi Kanunu’nda (CMK) bir suç isnadı ile karşı karşıya olan kişi bakımından ilkenin, önce ifade için çağrılması olduğunu dile getiren Aydın, CMK’nin 145. maddesine göre ifadesi alınacak, sorgusu yapılacak kişinin davetiye ile çağrılıp, gelmezse zorla getirilebileceğini bildirdi.

Aydın, “Ne yazık ki yapılan soruşturmada tıpkı önceki yakalama ve gözaltılarda olduğu gibi bu açık kurallara uyulmadığı görülmektedir” dedi.

Aydın, 2 bin 500 sayfalık iddianameyi, “okunması ve kavranması olanaksız” ve “toplama iddianame” şeklinde nitelendirerek, “Tekil suçlarla ilgili bulunan kanıtlar ve yakalanan şüphelilerin gölgesinde, ilgisi olmayan yüzlerce kişi yakalama ve gözaltılarla tedirgin edilmekte, toplum üstünde korku ve sindirme politikaları yaratılmaktadır” dedi.

Ergenekon soruşturmasıyla ilgili tüm kararların İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde alınmasına da dikkati çeken Aydın, “Bence o mahkemeyle Zekeriya Bey’in görüşleri örtüşüyor” dedi.


Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen -_KemalisT_- » Cum Haz 26, 2009 14:30

Bu davaya zaten ancak böyle bir savcı bakabilir :wink:
Kullanıcı küçük betizi
-_KemalisT_-
Üye
Üye
 
İletiler: 1
Kayıt: Prş Haz 25, 2009 18:17

Re: Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün gizlenen 4 yılı!

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Şub 17, 2010 16:41

Savcı Öz'ün Kayıtları İstendi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan, Savcı Zekeriya Öz'ün askerlik kayıtları istendi.

''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu yargılanan Ergün Poyraz'ın, soruşturmayı yürüten savcı Zekeriya Öz aleyhinde açtığı tazminat davasının Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmasına davacı Ergün Poyraz'ın avukatı Hüseyin Buzoğlu katıldı.

Avukat Buzoğlu, mahkemeye 8 Ocak 2010 tarihinde sunduğu yazılı dilekçesinin içeriğinde de belirttiği gibi, ilgili kurumlara yazılar yazılmasını talep etti.

Yargıç Kenan Altıparmak, dava dosyasının, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku ve Ceza Usül Hukuku bölümündeki üç kişilik bilirkişi heyetine verilerek rapor aldırılmasına, bunun için bilirkişilik yapabilecek bilirkişi isimlerinin istenilmesi için Hukuk Fakültesi Dekanlığına yazı yazılmasına karar verdi.

Milli Savunma Bakanlığı’na müzekkere yazılarak davalı Zekeriya Öz'ün askerlik kayıtlarının gönderilmesinin istenmesine karar veren Altıparmak, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılarak davacı Ergün Poyraz hakkında verilen koruma kararlarının onaylı örneğinin istenmesini ve Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı’ndan ise Poyraz'ın 27 Temmuz 2007 tarihi itibarıyla taşıma ruhsatlı silahı olup olmadığının sorulmasını kararlaştırdı.

Gazeteci Fehmi Koru'dan ''Ergenekon'' belgesinin bir örneğinin mahkemeye gönderilmesinin istenmesini kararlaştıran yargıç Altıparmak, avukat Buzoğlu'nun yazılı dilekçesindeki bazı talepleri ise reddederek, duruşmayı erteledi.

Davanın dilekçesinde, ''Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün, şahsi sorumluluğunda bulunan ve hazırladığı iddianame ile Poyraz'ın kişilik haklarına doğrudan saldırıda bulunduğu'' iddia ediliyor.

Dilekçede, Öz'den, ''Poyraz'ın gözaltına alındığı 27 Temmuz 2007 tarihinden itibaren hesaplanacak yasal faiziyle birlikte 20 bin TL manevi tazminat'' talebinde bulunuluyor.


İnternetajans, 17 Şubat 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün gizlenen 4 yılı!

İletigönderen orhunefe » Cum Mar 26, 2010 11:28

[img]http://foto.gazetevatan.com/newpics/news/260320101027105542461.jpg[/img]

Ergenekon sanıklarından Ergun Poyraz’ın savcı Zekeriya Öz’e açtığı tazminat davasının dosyasına Öz’ün askerlik bilgileri de girdi.

Ağustos 1999’da kısa dönem askerlik hizmetine 114.5 kilo ağırlıkla başlayan Öz, aşırı kiloları yüzünden 3 kere hava değişimi almış. Öz’e “Eksojen obezite” tanısı ile 11 Mayıs 2000’de askerliğe elverişli olmadığı raporu verildi.

ERGENEKON soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz’ün, “eksojen obezite” tanısı ile askerlik yapmadığı belgelendi. Ergenekon sanıklarından Ergun Poyraz’ın savcı Zekeriya Öz’e açtığı tazminat davasının 17 Şubat’taki duruşmasında, Ankara 14’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, avukat Hüseyin Buzoğlu’nun talebini kabul ederek Zekeriya Öz’ün askerlik kayıtlarının Milli Savunma Bakanlığı’ndan istenmesine karar vermişti. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz’ün askerlik bilgilerini içeren rapor Milli Savunma Bakanlığı tarafından mahkemeye gönderildi.

3 hava değişimi

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Ankara 14’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’ne Askeralma Dairesi Başkanı Tuğgeneral Osman Ünlü imzası ile gönderilen belgeye göre; savcı Zekeriya Öz, 269’uncu dönem kısa dönem askerlik yapmak üzere 2 Ağustos 1999’da Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı’ndaki birliğine katıldı. Savcı Zekeriya Öz, asker olduğunda 1.74 boyunda 114,5 kilo ağırlığındaydı. Askerliğinin 10’uncu gününde yani 12 Ağustos 1999’da nefes darlığı ve çarpıntı şikayetleri ile Kütahya Hava Hastanesi’ne giden Zekeriya Öz, kendisini muayene eden sağlık kurulunun onayı ile 3 ay hava değişimi aldı. Hava değişiminde aşırı kilolarından kurtulamayan Zekeriya Öz, 11 Kasım 1999’da tekrar sağlık kuruluna çıktı. Kendisine tekrar 3 aylık hava değişimi verildi. 10 Şubat 2000’de 3’üncü kez sağlık kurulunun karşısına çıkan Zekeriya Öz’e, 3’üncü kez 3 aylık hava değişimi verildi. 2000 yılı Mayıs ayı içerisinde son hava değişimin ardından tekrar sağlık kurulunun karşısına çıkan savcı Zekeriya Öz’e, 7 uzman doktorun onayı ile, “Eksojen obezite” tanısı ile 11 Mayıs’ta askerliğe elverişli olmadığı raporu verildi. Zekeriya Öz’ün askerlikle ilişkisi kalmamıştı. Dahiliye uzmanı Hava Tabip Yüzbaşı Soner Kurtoğlu’nun, Öz’ün sağlık durumu ile ilgili raporda şu ifadeleri kullandı; “Çocukluğundan bu yana şişman olduğunu ve yaptığı tüm diyet rejimlerine rağmen zayıflayamadığını ifade eden hasta, özellikle sportif faaliyetlerden sonra şiddetli nefes darlığı ve çarpıntı olduğunu, eforu yarıda bırakmak zorunda kaldığını söylemekte. Ailedeki tüm fertlerin şişman olduğunu belirten hasta, bu şikayetlerle değerlendirilerek sıhhi kurula çıkartılmış. Toplam 9 aylık diyet tedavisine rağmen kilo verememiş. Diyete rağmen kilo veremeyen bir önceki muayenesinde tespit edilen 8 kilo daha fazla ölçülen hasta heyete çıkartıldı. Fizik muayene TA:140/90 mm Hg, Nb:96/dk. Baş boyun muayenesi tabii, hasta belirgin obez görünümünde Boy: 174 cm, kilo 114 kg, Troid non palpable LAP yok. Kardiyovsaküler sistem muayenesinde kalp sesleri dinlemekle tabi. Ek ses üfürüm yok. Solunum sistemi tabii. Batın serbest. Traube açık, defans ve rebaun yok. Kitle, ascites, orgonomegali saptanmadı. Lokomotor sistem muayenesi doğal.”

Poyraz 20 bin TL istiyor

ERGENEKON davasının tutuklu sanıklarından yazar Ergun Poyraz, soruşturmayı yürüten savcı Zekeriya Öz’e hazırladığı iddianamede hukukun dışına çıktığı ve kişisel haklarının hiçe sayıldığını öne sürerek 20 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Ankara 14’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın 17 Şubat’taki duruşmasında Ergun Poyraz’ın avukatı Hüseyin Buzoğlu, asimetrik psikolojik hareket içinde olanların TSK’ye karşı bir hınç ve öfke içinde bulunduğunu iddia etti. Savcı Öz’ün de TSK’ye karşı duyduğu öfke ile bu şekilde bir iddianame düzenlendiğini sözlerine ekleyen Buzoğlu, Öz’ün askerlik kayıtlarının istenmesini talep etti. Talebi değerlendiren 14’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, Milli Savunma Bakanlığı’ndan Öz’ün askerlik kayıtlarının istenmesine karar verdi.

Eksojen obezite

TÜKETİLENDEN fazla enerji alınması obezitenin başlıca nedenidir. Altta yatan başka hastalığın olmadığı olgularda eksojen obezite olarak adlandırılır ve çoğunluk bu gruptur. Eksojen obezite kalori alımı ile kullanımı arasındaki dengesizlik sonucu ortaya çıksa da, çeşitli faktörler etkilidir. Bu faktörler genetik, yaş, cinsiyet, beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktivite ve sosyoekonomik kültürel düzey olarak sayılabilir

http://www9.gazetevatan.com/Obezlikten_ ... 3/1/Gundem
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye
 
İletiler: 452
Kayıt: Sal May 22, 2007 10:51

Re: Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün gizlenen 4 yılı!

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Mar 28, 2010 14:46

Avukat Ergül'den şok suçlama

‘Savcı Öz öğrenciyken sırım gibiydi, askerlik yapmamak için şişmanladı’

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün fazla kilolu olduğu için askerlik yapmaması Ergenekon davasına da konu oldu. Sanık avukatı Vural Ergül, “Öz, askerlik yapmamak için bilerek kilo aldı” iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Gazeteci Ergun Poyraz’ın Zekeriya Öz’e açtığı tazminat davasıyla Ergenekon savcısının askerlik yapmadığı ortaya çıkmıştı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından gönderilen yazıya göre, 12 Ağustos 1999’da kısa dönem askerlik hizmetine 114.5 kilo ağırlıkla başlayan Öz, aşırı kiloları yüzünden 3 kere hava değişimi almıştı. Savcı Öz’e “Eksojen obezite” tanısı ile 11 Mayıs 2000’de askerliğe elverişli olmadığı raporu verilmişti.

Fotoğraflarını heyete gösterdi

Öz’ün askerlik konusu, Cuma günü Silivri’de görülen Ergenekon davasında da gündeme geldi. Tutuklu sanıklardan Sevgi Erenerol’un avukatı Vural Ergül, Öz’ün üniversite ıllarındaki fotoğraflarını mahkeme heyetine göstererek bilerek kilo aldığını iddia etti. İşte avukat Vural Ergül ile Mahkeme Başkanı Köksal Şengül arasında geçen diyalog...

* Avukat Vural Ergül: Bugüne kadar bir çok kez iddia ve beyanlarımdan ötürü savcılar hakkımda suç duyurusunda bulundu. Savcıların askerlik konusunda sorunları olduğunu söyledikten sonra da hakkımda suç duyurusunda bulunmuşlardı. Ben orada ispat hakkımı kullanacak iken meslektaşım Avukat Buzoğlu, Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’nden yazdırdığı müzekkere ile Zekeriya Öz’ün askerlik durumunu açıklığa kavuşturdu.

Hakim: Biliyoruz, 114 kiloymuş

* Başkan Köksal Şengül: Avukat bey biz de okuduk haberleri, hatta 114 kilo imiş. O raporu mu okuyacaksınız?

* Ergül: Hayır efendim o rapora ilişkin beyan ve talepte bulunacağım...

* Şengül: Buyurun

* Ergül: Bakın efendim şu fotoğraflara, bu Zekeriya Öz’ün hukuk fakültesindeki öğrenci karnesindeki fotoğrafı, çakı gibi delikanlı. Davanın avukatlarından Taşdelen, Zekeriya Öz’ü iyi tanır. Öz öğrenciliğinde sırım gibi. Ama bakın raporunda hep kilolu olduğu yazıyor. Öz’ün ailesinde de kilolu, şişman kimse yok ama rapordaki beyanı böyle. Öz askerden kaçmak için kilo aldı, askere gitti, tartıya çıktı. Obezite nedeniyle askerliğini yapmadan geldi. Bakın bu askerden geldikten hemen sonraki fotoğrafları, yeni yeni kilo vermiş görünüyor. Bu 2008 başı fotoğrafları Sultanahmet’ten çıkarken... Görüyor musunuz gene çakı gibi. Kilo milo yok. Raporda efor kaybından bahsediliyor. Oysa savcının haftada bir halı saha maçlarını bilmeyen yok. Efor kaybı da yok.

Ergül: Sürekli yemiş, yemiş...

* Şengül: Avukat bey süreniz doluyor toparlayın lütfen

* Ergül: Özetle, suç duyurusunda bulunuyorum. Savcı Öz askerlikten hile ile kaçmak için aşırı derecede kilo almak amacıyla yemiş, yemiş, şişmiş ve askerden kaçmış. Şimdi hile ile askerden kaçan Savcı Öz hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyorum. Siz buna karar vermeseniz de ben yapacağım. Bu, iddianamede TSK’nın niçin hedef alındığını ortaya koymak noktasında da çok önemli bir talep.

Cihaner davasının dosyası istendi

Ergenekon davasında sanık ve avukatlarının taleplerinin ardından savcı Mehmet Ali Pekgüzel, tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz’in avukatı Tolga Akalın’ın talebi üzerine Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazılarak, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in de yargılanacağı dava dosyasının dijital ortamda mahkemeye gönderilmesini istedi. Pekgüzel, Alparslan Arslan’ın daha önce sevk edildiği sağlık kuruluşunda tahlil numunesi vermemiş olması nedeniyle, uyuşturucu kullanıp kullanmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesini de istedi.

Çiçek bir numara iddianame bin sayfa

KAMUOYUNDA ’ıslak imza’ tartışması olarak bilinen ’İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın iddianamesinde son rötuşlar yapılıyor. Edinilen bilgilere göre iddianamede 15 sanık bulunuyor. Albay Çiçek ise bir numaralı sanık konumunda. Askeri savcılığa gönderilen orijinal ıslak imza belgesinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na geri gönderilmesinin ardından iddianamenin Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı’ya teslim edilmesi bekleniyor. İddianamenin yaklaşık bin sayfa olduğu belirtiliyor.


VATAN, 27 Mart 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün gizlenen 4 yılı!

İletigönderen Başkomutan » Prş Haz 10, 2010 15:13


Zekeriya Öz'e soruştuma yolu

Adalet Bakanlığı'nın Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e soruşturma açılmasını reddeden kararı mahkemece iptal edildi.

Ankara 4. İdare Mahkemesi, Adalet Bakanlığının, "Ergenekon" soruşturmasını yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkındaki "işlem yapılmaması" kararını kaldırdı.


Avukat Turgut Kazan, Adalet Bakanlığına başvurarak, "Ergenekon" soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Öz hakkında "ifadeye çağırma, zorla getirme/yakalama ve aramaya ilişkin yasa hükümlerini çiğneyerek, toplumda büyük korku ve dehşete yol açtığı" gerekçesiyle soruşturma açılmasını talep etmişti.

Adalet Bakanlığı da Kazan'ın başvurusuna herhangi bir yanıt vermemişti.

Kazan, İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun (İYUK) 10. maddesine göre "60 gün içinde cevap verilmeyen başvuruların reddedilmiş sayılacağını" ifade ederek, "Adalet Bakanlığının ret anlamına gelen işleminin iptali" istemiyle 4. İdare Mahkemesine başvurmuştu.

Ankara 4. İdare Mahkemesi, Kazan'ın başvurusunu değerlendirerek kabul etti. Mahkeme, Adalet Bakanlığının, Savcı Öz hakkındaki soruşturma talebine cevap
vermeyerek başvurunun "zımnen reddedilmesi" anlamına gelen kararını kaldırdı.

Mahkeme kararında şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Bu itibarla, davacı (Kazan) tarafından davalı idareye, anılan Cumhuriyet Savcısı hakkında sunulan şikayet dilekçesinde belirtilen hususlarla ilgili olarak 2802 Sayılı Kanunun 82. maddesi uyarınca, adalet müfettişi veya
hakkında soruşturma yapılacak olandan daha kıdemli hakim veya savcı eliyle inceleme yaptırılarak bir sonuca varılması gerekirken, davacının şikayet
dilekçesi yönünden bu yöntemin işletilmemesi ve süresi içinde davacıya herhangi bir cevap verilmemesi suretiyle başvurusunun zımnen reddedilmesine ilişkin dava
konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır."
Bu nedenle "dava konusu zımni ret işleminin iptaline" karar verildiği belirtilen kararda, tebliğden itibaren 30 gün içinde Danıştay'da temyiz edilebileceği hatırlatıldı.

Adalet Bakanlığı, Ankara 4. İdare Mahkemesinin gerekçeli kararının Bakanlığa ulaşmasının ardından yeni bir değerlendirme yapacak. Gerekçeli kararda, eksik bir işlem yapıldığı yönünde değerlendirme yer alırsa Adalet Bakanlığı,
Zekeriya Öz hakkındaki şikayeti yeniden inceleyecek. İnceleme sonunda soruşturma açılıp açılmamasına karar verilecek.



gazetevatan.com
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 2297
Kayıt: Pzt Eki 12, 2009 23:24

Re: Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün gizlenen 4 yılı!

İletigönderen Başkomutan » Pzt Haz 14, 2010 16:49


Zekeriya Öz, Hakim Şengün'ü şikayet etti

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, Ergenekon davasını yürüten Hakim Şengün hakkında dosya hazırladı ve bakanlığa gönderdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Köksal Şengün hakkında savcılar tarafından Adalet Bakanlığı'na şikayette bulunuldu.


Ergenekon Savcısı Zekeriyo Öz, Ergenekon davasına bakan Hakim Köksal Şengün hakkında dosya hazırladı ve Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Öz, Köksal Şengün'ün Ergenekon sanıkları ve sanık avukatlarıyla ilişiğinin olduğunu ispatlayan belgeleri de Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Hakim Şengün hakkında daha önce Ergenekon sanıklarının avukatlarıyla ilişiğini gösteren belgeler bulunmuştu, Şengün de bu konuda yaptığı açıklamalarda ilişkileri doğrulamıştı.

Şengün başka bir gün de yaptığı siyasi nitelikteki açıklamalarda, "iktidar değişirse bunların hesabını başkaları sorar" demişti.


İm (Kod): Tümünü seç
http://www.dunyabulteni.net/news_detail.php?id=117782
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 2297
Kayıt: Pzt Eki 12, 2009 23:24

Sonraki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x