Ergenekon Şeması'nın 8 yıllık öyküsü

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Ergenekon Şeması'nın 8 yıllık öyküsü

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Haz 07, 2009 12:00

MİT şeması... 69 kişilik meşhur şema Ergenekon tertibini de başlatan çalışma... Gerçi Milli İstihbarat Teşkilatı bugün Ergenekon örgütü şemasını müsteşarlığın hazırlamadığını söylüyor. Ancak 2001 yılından bu yana devlet katı bu şemayla ikna edildi ve bugünkü Ergenekon operasyonu tertiplendi. İşte MİT'in "biz hazırlamadık" dediği Ergenekon örgüt şemasının hazırlanış öyküsü...

Adli makamlar Ergenekon operasyonlarının Ümraniye'den 12 Haziran 2007 tarihinde bulunan bombaların soruşturulması üzerine başladığını söylese de Ergenekon tertibi 2001 yılında başladı.

Tuncay Güney Çenç, Oto dolandırıcılığından gözaltına alındı. İstanbul Emniyeti, Güney'den ifade almak yerine mülakat yaptı. MİT Müsteşarlığı da bu mülakatı ve ihbar bilgilerini değerlendirerek dönemin görevdeki Genelkurmay Başkanı'nın 1 numara olarak gösterildiği bir şema hazırladı. Şemada tam 69 kişinin ismi yer aldı.

Şema, ilk olarak dönemin başbakanı Bülent Ecevit ve Genelkurmay Başkanı Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu'na karşı kullanıldı.
2002 tertibinin 1 numaralı hedefinde de Genelkurmay Başkanı Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu vardı.
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bu belgelerle ve uydurma senaryolarla yönlendirildi. ABD güdümlü kuvvetler Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Ecevit'i, Org. Kıvrıkoğlu'nun darbe planlarının başında bulunduğu yalanlarıyla etkiledi. CIA-MİT işbirliğiyle tezgâhlanan tertiple, Org. Hilmi Özkök Genelkurmay Başkanı yapıldı. Ancak kuvvet komutanları, Org. Kıvrıkoğlu'nun önerilerine göre belirlendi. Türkiye de bu süreçte erken seçime sürüklendi ve ABD'nin planladığı üzere Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül ikilisi iktidar koltuklarına oturtuldu.

Şenkal Atasagun'un MİT müsteşarlığı döneminde hazırlanan Ergenekon Örgütü şeması Temmuz 2003'te önce Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün şahsına ardından Kasım 2003'te de Başbakanlığa gönderildi.

Şema 2003'te gönderildiği halde Danıştay saldırısından hemen önce Ocak 2006'da bir kez daha başbakanlığa gönderildi. Ve Ergenekon tertibinde gaza basıldı.

12 Haziran 2007'de Ümraniye operasyonu gerçekleştirildi. 20 Temmuz 2008'de de Ergenkon davasının ilk duruşması yapıldı. Ergenekon savcıları, Mhkemenin isteği üzerine gönderdikleri şemadaki 69 isimden 63'ünün üzerini kapattı. Böylelikle bütün Türkiye üzerinde estirilen bir şema terörünün de yolu açılmış oldu. Savunma avukatlarına göre iddia makamı isimleri kapatarak "resmi belgede tahrifat suçu" işlemişti. Savcılar da bu karartmaya "soruşturmanın devamı"nı gerekçe gösterdi.

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ise "ÜZERİ SAVCILIK TARAFINDANN KAPATILMIŞ BİR KISIM KİŞİLER HAKKINDA HERHANGİ BİR SORUŞTURMANIN AÇILMAMIŞ BULUNMASI, BU ÇİZELGEDEKİ KİMİ KİŞİLERİN SOSYO-EKONOMİK VE SİYASAL KONUMLARI.." gerekçesiyle şemanın açılmamasına karar verdi.

Aydınlık Dergisi Ergenekon savcıları ve hakimler tarafından üzeri açılmayan 63 kişinin de yer aldığı bir haberle meşhur şemayı ilk kez açtı. Aydınlık'ın kendi kaynaklarına dayanarak yaptığı haberde örgütün üst düzey yöneticisi olarak Genelkurmay Başkanlığı yapmış 3 ismin yanı sıra ve 3 Jandarma Genel Komutanlığı yapmış 3 isim de şemanın en tepesinde yer alıyordu. Şemada şu anda tutuklu bulunan isimlerin yanı sıra yer alan dikkat çekici bir şahsiyet de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dı.


Kaynak
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Haz 07, 2009 12:19

MİT Müsteşarları Ergenekon Şeması İçin Ne Dedi?

MİT devlet kurumlarına gönderdiği şema için daha sonra "bilgi kirliliği ve maksatlı propaganda" dedi. Müsteşar Emre Taner daha önce de mahkemeye gönderdiği yazıda şemanın delil olamayacağını vurgulamıştı. Eski Müsteşar Şenkal Atasagun'a göre ise şema "saçma sapan ve komik"ti...

Milli İstihbarat Teşkilatı, 3 Genelkurmay Başkanı, 3 Jandarma Genel Komutanı, siyasi parti liderleri ve gazetecilerin de yer aldığı Ergenekon şemasının bilgi kirliliği yarattığını açıkladı. MİT'in Müsteşar Emre Taner adına Müsteşar Yardımcısı Maksut Mete imzasıyla Ankara Cumhuriyet başsavcılığı'na gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Bahse konu mektup ekindeki CD'lerde yer alan Ergenekon-Lobi Projesi ve diğer belgelerin yanı sıra Tuncay Güney'in iddiaları dikkat çekici bulunmuş, ancak bir bilgi kirliliği ve maksatlı propaganda izlenimi de edinilmiştir. Kamuoyuna mal olmuş bazı asker ve sivilleri de içermesi nedeniyle CD'ler önemli görülmüştür. CD'lerin tetkiki ile hazırlanan doküman, 2003 tarihinde Genelkurmay Başkanı’na ve Başbakan'a gönderilmiştir."

MİT yazısında, Ergenekon-Lobi şemasının CD'lerdeki bilgilerin kağıda resmedilmesinden ibaret olduğu şemanın düzenlenmesinde Müsteşarlığın hiçbir ilave katkısının sözkonusu olmadığına da dikkat çekildi.

Ergenekon şeması hazırlandığı dönemede MİT'in başında bulunan Şenkal Atasagun da şema için "saçma" dedi. "Ben holding patronu muyum da şemalar hazırlayayım, listeler hazırlayayım" diyen Atasagun, Ergenekon şemasının devlet işleyişinin sonucu olarak çıktığını belirtti. Atasagun da şemanın MİT'e hazırlatıldığını şu sözlerle anlatmıştı: "istihbarat gelmiştir. Bu istihbarat, gelen birim tarafından değerlendirilmiştir."

"Bana göre saçma bir şemaydı" diyen Şenkal Atasagun, "Eğer bu işlerin meraklısı olsaydım, görev sürem bitmeden, yaş haddim dolmadan 14 ay önce emeklilik dilekçesi vermezdim. 4 yıldır konuşmuyorum..." diye konuştu.
Bu işlerin meraklısı olmadığının altını çizen Atasagun, şemayı Cumhurbaşkanı, Genelkurmay'a ve Başbakanlığa neden gönderildiğini şöyle izah etti: "İyi ki de vermişiz. Vermesek şimdi biz de Ergenekoncu olacaktık, Ergenekon'u korudular diyeceklerdi."

Atasagun, bizi de Ergenekoncu sayacaklardı diyor, Oysa Şenkal Atasagun'un müsteşarlığındaki teşkilat bu şemayı hazırlamasaydı Ergenekon diye bir soruşturma ve dava da olmayacaktı.

Görev süresi 6 ay uzatılan MİT Müsteşarı Emre Taner ise Ergenekon davasına bakan mahkemeye gönderdiği yazıda ise şemanın delil olarak kullanılamayacğını söylemişti.


Kaynak
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!


Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x