Fetullah 'GATA'kulli dedi, Sağlık Bakanlığı 'usule aykırı' buldu

Genel & Güncel Konular

Fetullah 'GATA'kulli dedi, Sağlık Bakanlığı 'usule aykırı' b

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 06, 2009 12:10

Gülen'den Ergenekon yorumu

"Bu işin içinde bir 'GATA'kulli var" diyen Fethullah Gülen Türkiye'ye dönecek mi?

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür'ün köşe yazısı;

Fethullah Gülen'le on yıldır kaldığı ABD'deki konutunda sohbet ederken herkesin merak ettiği soru şuydu:

Gülen ne zaman dönecek?

Bu soruya hüzünlü bir cevap veriyordu Fethullah Gülen:

"9 yıldır burada inziva hayatı yaşıyorum. Şu yakında bir göl var. Oraya bu 9 yıl içinde sadece üç kez gittim. Çıkmak istemiyorum. Gurbet bana giran geliyor."

Bir an duruyor ve Türkiye'ye dönüp dönmemeye ilişkin şunları söylüyor:

"Siz olanaklı görüyor musunuz bunu? Orda hükümeti zora sokmamak için şu an dönmeyi düşünmüyorum. Hissi hareket etmemeli. Olabilecek sıkıntıları hükümete fatura ederler. Yargının en sıkıntılı zamanlarında beraat aldım. Hukuken bir sorun yok dönmemde ama hâlâ bazı dengeler aleyhte. Durumu bu haliyle korumak vacip gibi. Sonu nereye varır Allah bilir. Bizler üzerimize düşeni yapmalıyız."

Peki Fethullah Gülen, Başbakan Erdoğan'ın "Davos Duruşu"na ne diyordu:

"Başbakanın çıkışı doğru bir çıkıştı. Halk da desteğini verdi. Zaten daha sıcağı sıcağına özür dilemeleri de bunu gösteriyor. Türkiye'de Yavuz Sultan Selim gibi karşılandı. Türkiye bölgede önemli bir ülke. Türkiye'siz bu bölge düşünülemez. Çünkü her yerde Osmanlı'dan kalma müthiş bir kredimiz var."

Neo Osmanlılar!

Tam bu noktada Irak'tan ABD'nin çekilmesiyle neler olacağına ilişkin bir soru geliyor. Gülen'in bu soruya cevabı bir hayli çarpıcı:

"Bölgede gerginlik var. Bir otorite boşluğu var. ABD o boşluğu oluşturdu. Şu an kendi içlerinde çok ayrıldılar. Aralarında kin ve nefret var. Şiiler'in bile içlerinde bu var. ABD de bunu istiyordu. Girip çıktıkları her yerde problem bıraktılar. O bölgelerin kaderi bu maalesef. Hariciler, Moğollar, Emeviler, Bizans geçti o bölgelerden. Osmanlı'ya kadar hep kan revan içinde kaldı. Jeopolitik olarak çok önemli bir yer. En sorunsuz zamanları Osmanlı dönemi olmuş. Dileriz yeni Osmanlı ruhu olur oralarda. Neoconlar'a karşı Neo Osmanlılar ..."

Araya girip "Türkiye, Yeni Osmanlı mı?" diye soruyoruz.

Gülen'in cevabı kısa oluyor:

"Neden olmasın? ABD'nin Neoconlar'ı varsa Türkiye'nin de Neo Osmanlılar'ı olur..."

Gülen'in ağzından bu cümleler dökülünce Ahmet Taşgetiren hemen yorumunu yapıyor:

"İşte gazete manşeti çıktı!"

Bugünlerde ABD'li stratejist George Friedman 'ın Osmanlı benzetmesi yapması da bir hayli ilginç.

28 Şubat-Demirel-Cindoruk

İçinden geçtiğimiz süreç 28 Şubat sürecinin de yıldönümü. Fethullah Gülen'in sürgün hayatı da o günlerdeki kuşatmayla başladı ve bir süre sonra ülkesini terk etti. Yani Gülen, 28 Şubat Postmodern darbenin en önemli mağdurlarından. Konu 28 Şubat süreci ve dönemin Cumhurbaşkanı Demirel'e gelince, Gülen ilginç bir tespit yapıyor:

"O dönemde birçok kişi geçmişiyle tenakuza düşen bir tavır sergiledi. Demirel, bizim okullar için zamanında 30 tane imzasız açık mektup verdi. Özal'ın başlattığı devlet geleneğini sürdürdü. Ama sonra bizi üzen bir beyanatı oldu, Kurtul Altuğ'la konuşmasında 'devlet için tehlikeli' dedi. İnsan üzülüyor tabii. Daha sonra telefonla konuştuk, sesi sopsoğuktu. Belki bilemedi gerçekleri. Bu iş bitti diye inandırdılar onu. Aynı şeyi Cindoruk da yaptı. Geçmişte, 2000'lerin başında bizim avukatlığımızı istedi. Herhalde vermeyince böyle oldu. Ama ben yine de kimseye kırgın değilim."

Peki, son dönemlerde en çok tartışılan ve nereye uzanacağı merak edilen Ergenekon Terör Örgütü iddiasıyla açılan dava ve süren operasyonları nasıl görüyordu?

İşte Gülen'in cevabı:

"Bu işlerin sulandırıldığı gibi bir kaygı var. Bana da öyle geliyor. Baksanıza sürekli Silivri Cezaevi'yle GATA arasında, bir ara Cengiz Çandar söyledi, yatay geçiş, yani yatış geçişi var. Bizim Erzurumlular bunu şöyle yorumluyor; 'Bu işin içinde bir 'GATA'kulli var.' Hükümete karşı da bazı hesaplar seziliyor. Bunlar iyi şeyler değil."

Bu mücadelede nereye gelindiğini ve neler olabileceğini soruyorum. Gülen henüz istenen noktaya gelinmediğini belirtip devam ediyor:

"Bunların üzerinden zırhları yırtılamadı. Fakat bazı gelişmeler de var. Taraf, Bugün ve Vakit gibi bazı gazetelerde yüklenmeler oluyor. Bundan 10 sene önce bunlar yapılamazdı. Bazı söylenmezler söylenir oldu."

Bu noktada Türkiye'de siyasi kırılmaları yaratan en kritik konuya, AB Türkiye ilişkilerine nasıl baktığını soruyorum...

Gülen, "İnşallah devam eder" diyor ve ekliyor:

"Ama AB'ye almazlarsa ne olur? Sayın Başbakan'ın dediği gibi onlar kaybeder. Ama bu yolda bazı kazanımlar da oldu. Demokrasi adına mesela. Bazılarının endişeleri yersiz. Endişeler haklı olsaydı orda yasayan Türkler'de kaybolmalar olurdu ama olmadı. AB'yi istemeyenler kimler? Onlara bakmak lazım, altını araştırmak lazım."

"Okyanus ötesi güç" değilim

Söz Ergenekon ve derin devlete gelince şunu da sorduk:

"Türkiye'de derin devlet sizinle uğraşıyor, peki ABD'nin derin devletiyle aranız nasıl?"

İlk dönemdeki kaygılara değinip şöyle diyor:

"Buraya ilk geldiğimizde kaygıyla çok ilgilendiler. Hatta üç kez FBI geldi soruşturma yaptı. Ama bizim terörle ilgili, "Müslüman terörist olmaz, teröristse Müslüman olmaz" sözümüz önemli güvence yarattı. Sonra karışmadılar."

Yerel seçim sürecinin sürdüğü bu günlerde bazı siyasiler tarafından "Okyanus ötesi güç" olarak nitelenip eleştirilmesini sorunca bir an düşünüyor ve kırgın bir sesle üzüntüsünü dile getiriyor:

"Ben hiç müdahil değilim. Ama kamuoyu araştırmalarında bazı konularda adım geçiyorsa onu kullanıyorlar ne yapabilirim ki... Her gün gazetelere internete bakıyorum. En az bir iki kez ismimiz geçiyor. İnsan üzülüyor tabii ve bir süre sonra kanıksıyor da."

Gülen'e dünyayı sarsan ABD'nin finans krizini ve bu krizin yeni bir siyasal yapı yaratıp yaratmayacağını da soruyoruz. Buna da şöyle cevap veriyor:

"ABD'de bir kesim bu krizin olacağını biliyordu. 100 binlik bir kesim bu krize iyi hazırlık yaptı. Çok sürmez ortaya çıkarlar. Bu arada ABD ve Çin'i iyi izlemek lazım. İlginç ilişkiler gelişiyor bu iki ülke arasında. Avrupa yaşlandı. Yeni gelişmeler olabilir. ABD'nin devre dışı kalması gibi bir şey söz konusu değil."

Kahvaltı salonunda yaptığımız bu sohbet sadece üç kişi arasında sürmüyor, kahvaltıya katılan 50'yi aşkın insan da bizi dinliyor. Canlı televizyon programı gibi. Konuyu biraz değiştirip Pensilvanya'ya çok sayıda insanın geldiğini ama gelmenin de pek kolay olmadığını söylüyorum.

Fethullah Gülen bu tespite gülümseyerek "Bizde vize yok. Kapımız herkese açık." cevabını veriyor. Gülen'i ilk kez gülerken görüyordum.

Bu gülümseme salonda oluşan "resmi" havayı da yumuşatıyor.

Sohbetimiz yaklaşık bir buçuk saat sürüyor.

Ardından, on yıldır Türkiye'den uzakta adeta sürgün hayatı yaşayan Gülen sessizce odasına çekiliyor.

Biz de ülkesinin özlemiyle yaşayan bu kanaat önderini, kar altındaki olağanüstü doğayla baş başa bırakıp, sadece selamlarını alıp Türkiye'ye doğru yola çıkıyoruz.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 06, 2009 17:33

"Baksanıza sürekli Silivri Cezaevi'yle GATA arasında, bir ara Cengiz Çandar söyledi, yatay geçiş, yani yatış geçişi var. Bizim Erzurumlular bunu şöyle yorumluyor; 'Bu işin içinde bir 'GATA'kulli var.' Hükümete karşı da bazı hesaplar seziliyor. Bunlar iyi şeyler değil."

"Bunların üzerinden zırhları yırtılamadı. Fakat bazı gelişmeler de var. Taraf, Bugün ve Vakit gibi bazı gazetelerde yüklenmeler oluyor. Bundan 10 sene önce bunlar yapılamazdı. Bazı söylenmezler söylenir oldu."

Bu ahlaksiz meczubun görülmesi gereken asil söylemleri bunlardir.

Türk Silahli Kuvvetlerine ve bu ülkenin vatanseverlerine karsi yürütülen Ergenekon Tertibi'nin iplerinin kimin elinde oldugu daha acik ve net itiraf edilemezdi.

Cezaevinde "düserek" beyin kanamasi geciren ve hala bilincine kavusamamis Eruygur Pasa'yi düsündükce, saglik sorununu bahane ederek kosa kosa CIA'nin kucagina giden bu ahlaksiz hakkinda forum kurallarina uygun yorum yapmakta zorlaniyorum.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen bezgin » Cum Mar 06, 2009 17:40

"Buraya ilk geldiğimizde kaygıyla çok ilgilendiler. Hatta üç kez FBI geldi soruşturma yaptı. Ama bizim terörle ilgili, "Müslüman terörist olmaz, teröristse Müslüman olmaz" sözümüz önemli güvence yarattı. Sonra karışmadılar."

Yalan olur da bu kadar salakcasi olmaz. Adamlar her terörist müslümandir diyerek Afganistan'a ve Irak'a girmedi mi? Ulan Feto, ulan Feto!

Tabi bu yalanlari beyni alinmis müritlerin icin uyduruyorsun, onu da takdir ediyorum. Ama kendini fazla yorma senin beyni alinmis müritlerin her dedigine eyvallah der.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Mar 06, 2009 17:48

Hiç merak etme Türkan, bu küffarın da sonu feci olacak, buna tüm samimiyetimle inanıyorum. Daha önce senin de söylediğin gibi Kurtuluş Savaşı'nda daha beterlerini yaşadık, o zamanın şartları çok daha zordu. O gün başardıysak, bu meczubları şimdi de alt edebiliriz. Bu yolda moralimiz, dirayetimiz kırılmasın bu satılmışlar er geç bizim karşımızda boyun eğeceklerdir. Onların ağababalarına ders vermiş bir milletiz Fetoda kimmiş. Bize düşen Ergenekon tertibine kurban giden vatan sevdalılarına destek vermek, sabretmek ve bu yolda birlik olmaktır.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Çetin Taş » Cum Mar 06, 2009 20:26

Adama sormazlar mı gelip burada senelerdir devam eden davalarında yargılansaydın.
Adama sormazlar mı eğer gerçekten hasta idiysen Türkiye'de ki hastahanelerde tedavi olsaydın.
Bak o komutanlar hapishaneyi de Türkiye'de yatıyorlar,hasta yataklarına da Türkiye'de yatıyorlar.

Üstelik bak o komutanlardan bir tanesine kısmi felç geldi.Okuma yazmayı unuttu.
Diğeri hapishanede eridi bitti.
Bir diğeri kalp sorunları yaşıyor.
Bir diğeri yine öyle.

Yahu üstelik bu adamların hepsi en az F.G. yaşında,F.G.'nin canın kıymetli,Türk doktorlara güvenmiyor,Amerika'ya gidiyor.Üstelik F.G. bu davanın muhatabı mı da böyle fikir beyan ediyor?(sorduğum soruya bak,bu röportaj bile bence savunmanın önemli delillerinden biri olacaktır,gerçekten de muhatabı olduğunun ispatı çünkü kullandığı ifadeler)Üstelik F.G.'yi dini alim,dini bütün kişi olarak gören,kabul eden bu kadar müridi var.Bir tanesi de sormuyor mu acaba yukarıda benim sorduğum soruları kendi kendine''Böyle bir dindar kişi olabilir mi,hasta insanlara yaptığı yakıştırmaya bak!''diye?
F.G. nasıl bir insan yahu!!!!!

Şimdi bu F.G. yurtdışından,sığındığı Amerikan korumasından bu röportajları veriyor yürümekte olan bir dava ile ilgili.Bu suç değil mi?

Bu suç ise bu röportajı yapan adam da suç işlemiyor mu?

Bu da suç ise SABAH gazetesi suç işlemiyor mu?
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Urumchi » Cum Mar 06, 2009 20:33

Dogrudur GATA kulli var Bizim memleketten hain cikmaz .

Hocam sen nasil Erzurumlusun ????

Askerine , milletine 24 saat kufrettiriyosun ...
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletiler: 259

İletigönderen sonnefer » Cmt Mar 07, 2009 0:18

Çanak tutmaya 3 gazeteci gitmiş de birisi akıl edip sormamış mesela:

Vaktiyle Erzurumda Komunizmle Mücadele Derneği adı altında Amerikanın komunizmle mücadelesine destek olmak için derin devletin işini gördüğünü,
Amerikanın bu derin devleti tasviye edişinde neden kendisine dokunmadığını.
İleride ne amaçlarla kullanılabileceğini... vs.

yoksa Neo-Osmalının Neo-Halifesi olarak devşirilmeyi mi bekliyor...
Kullanıcı küçük betizi
sonnefer
Üye
Üye

İletiler: 7

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 13, 2009 16:51

[quote="zafercem"][/quote]
'GATA'ya sevk usule aykırı'

Sağlık Bakanlığı Levent Ersöz'ün GATA'ya sevk edilmesini usule aykırı buldu.

Sağlık Bakanlığı “sevk soruşturması”nı tamamladı ve Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Jandarma İstihbarat Daire Başkanı, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün usule aykırı olarak GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’ne sevk edildiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün rahatsızlanarak önce Silivri Devlet Hastanesi’ne, sonra Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ardından da GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’ne sevk edilmesine ilişkin başlatılan soruşturmanın tamamlandığı belirtildi. Açıklamada, soruşturma sonucuna göre adı geçen her iki hastanede görev yapan bazı hekimlerin, tutuklu hasta Levent Ersöz’ü usule aykırı olarak GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesine sevk ettiklerinin belirlendiği ve bu hekimler hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi.

Kaynak

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 13, 2009 16:52

GöktürkMehmet yazdı:Bence Fethullah aykiri buldu, emir kullari da "hocaefendi" haklidir diyorlar

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Parola Vatan » Cum Mar 13, 2009 17:39

Kanaat önderi olduğunu, gönül ehli olduğunu, dinler arası diyalogçu olduğunu iddia eden birinin sokak ağzıyla "Gata-kulli" demesi, demeç vermesi iğrenç yüzlerini gösteriyor aslında.

Bunların dinle imanla alakası yok! Bunlar Kabe yerine Beyaz Saray'a secde eden sahtekarlardır.
Kullanıcı küçük betizi
Parola Vatan
Üye
Üye

İletiler: 157

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x