Fetullah Gülen'in dinler arası diyalogu: "Bütün dinler tek merkezde toplanabilir!"

Genel & Güncel Konular

Fetullah Gülen'in dinler arası diyalogu: "Bütün dinler tek merkezde toplanabilir!"

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt Haz 04, 2011 12:02

Fetullah Gülen'in bütün dinlerin, hatta Budizm'in bile tek merkezde toplanması gerektiğini söylediği sözler ilk kez kameraya yansıdı.

Fetullah Gülen'in şimdiye kadar ona ait olduğu belirtilen yazıları ve kendisine bağlı gazeteciler tarafından dile getirilen, ve "Hoşgörü" olarak tanıtılan, "Dinler arası diyalog"un dinlerin birbirini anlaması değil, bütün inanç sistemlerinin tek merkezde toplanmasını planladığı ortaya çıktı.

Fetullah Gülen'in, hakkında dava açılıp ABD'ye gitmeden önce çekildiği tahmin edilen görüntülere göre, Fetullah Gülen, üç büyük dinin yanına, "Ahlak dini" olarak tanımladığı Budizm ile birlikte, Brahmanizm hatta ateistleri bile koyarak yeni bir oluşum olacağını anlatıyor.

AMAÇ AÇILIMI GERÇEKLEŞTİRMEK

İşte Fetullah Gülen'in video kaydında yer alan sözleri:

"Aynı zamanda semavi dinlerle başlayarak Musevilik gibi, Hıristiyanlık gibi, Müslümanlık gibi... Bunlar 3 büyük din olarak sayılıyor. Gerçi Budizmde de var. Bir ahlak dini o. Şimdilerde semavi dinler olarak bilinenler bu dinler. Bunlar arasında bir uzlaşma başlatılırsa merkez de böyle başlamış olur.

Bu daha da geniş bir açı şeklinde kendisini hissettirebilir zannediyorum. Bu işin içine Budizm de girebilir, Brahmanizm de girebilir hatta ateistler de girebilirler. Tarihten kalma Anemistler de girebilirler. Önemli olan esas böyle bir açılımı gerçekleştirmektir.

Bunu siz ilk adım sayabilirsiniz, ilk basamağı sayabilirsiniz.

Merkezde böyle küçük bir açı küçük görünebilir fakat vaat ettiği şeyler itibariyle muhit hattında kocaman bir açı haline gelebilir.

Ben öyle bir açı haline geleceğini inanıyorum."

Askerhaber, 3 Haziran 2011
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Re: Fetullah Gülen'in dinler arası diyalogu: "Bütün dinler tek merkezde toplanabilir!"

İletigönderen Erhan Sandıkçı » Cmt Haz 04, 2011 12:36

Bunun yeri ve ZAMANI çok önemli. Aslında bu, Atilla Kaya'nın Papa 2. Jean Paul'ün elini öpmesi veya Fetullah'ın ''avukat da kiralayacaksın hakim de'' demesinden daha reddedilemez ve daha büyük bir kanıt.İzletinin tarihi önemli. Yayılmalı bu izleti.
İki Mustafa Kemâl vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemâl... İkinci Mustafa Kemâl, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemâl sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemâl odur!
Kullanıcı küçük betizi
Erhan Sandıkçı
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 142

Re: Fetullah Gülen'in dinler arası diyalogu: "Bütün dinler tek merkezde toplanabilir!"

İletigönderen kemalakhisar » Pzt Haz 06, 2011 20:40

budistler ve şamanlar imkansız hristiyan olmaz. müslümanlar olur çünkü islamın içi boş. Bu 3 dinin (musevi,hristiyan,müslüman) içi bomboş. tehtid ve laf kalabalığı. incil de isayı övmekten başka bişey anlatmıyor. 3ü de rezillik.
Kullanıcı küçük betizi
kemalakhisar
Üye
Üye

İletiler: 12

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x