Gökçek'e 5 ayrı soruşturma

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Nis 02, 2009 11:51

Danıştay, Ankara'daki doğalgaz sayaçlarının değerinin üstünde satıldığı yönündeki iddiaların araştırılması için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan soruşturma talep etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Gökçek hakkında, 5 ayrı suçlama hakkında soruşturma başlattı.

Gökçek hakkındaki açılan soruşturmaların nedenleri arasında Ankaralılara fahiş fiyatlarla doğalgaz sayacı satılması, imar değişikliğinde usulsüzlük, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni zarara uğratmak, yalan beyanda bulunmak, mal varlığını açıklamamak, kayınpederinin adını Akçokaca'da bir parka vermek gibi iddialar oluşturuyor.

Danıştay, yaklaşık bir yıldır Ankara'daki doğalgaz sayaçlarının değerinin üstünde satıldığı yönündeki iddiaların araştırılması için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan soruşturma talep etti.

İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermemesi üzerine yapılan itirazı değerlendiren Danıştay, olayın soruşturulması gerektiğini karar vererek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir yazı gönderdi.

Yaklaşık 1 yıl önce başlatılan dosya incelemesi böylece İçişleri Bakanlığı'nın insiyatifinden çıkarak, doğrudan Memur Suçlarını soruşturmakla sorumlu savcının önüne geldi. Savcılık Büyükşehir Belediyesi'nde yapıldığı iddia edilen usulsüzlükleri kapsayan dosyayı inceleyerek soruşturmayı tamamlayacak.

Kemal Kılıçdaroğlu gündeme getirmişti

CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, bir yıldır Ankara'daki doğalgaz sayaçlarının değerinin üzerinde satıldığını belirtiyordu. Bu iddiaları yalanlayan Melih Gökçek, Uğur Dündar'ın yönettiği programda Kılıçdaroğlu'na yanıt vermek istemişti. Ancak 17 Aralık'ta yapılan programda Kılıçdaroğlu bu kez elindeki belgeleri sunmuştu. İçişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili soruşturma izni vermemesi üzerine, davacılarının avukatları 2008 yılında dosyayı Danıştay'a taşımıştı.

Vural: Hükümet yargıya destek olmalı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında soruşturma başlatılmasını "Hükümetin cesaretle bu konunun üzerine gitmesini ve yargıya destek olmasını bekliyorum" sözleriyle değerlendirdi.

Melih Gökçek hakkında 7 ayrı suçtan soruşturma açılması için ise İçişleri Bakanlığı'ndan izin bekleniyor.

Gökçek: Rutin bir işlem

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında çıkan soruşturma iddialarıyla ilgili konuşarak, "Bu bir rutin işlemdir. Sanıldığı gibi bir soruşturma sözkonusu değildir. Bu durum bir kez daha belediye başkanlığını kazanmış olmamım bazı kesimlerde yaratmış olduğu hazımsızlıktır, alışamamadır. Ben de iftira attıkları, haksız yere suçladıkları ve olmayan bir suçu bana yüklemeye çalıştıkları için dava açacağım" dedi.

Kaynak
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen mukanorkan » Prş Nis 02, 2009 12:42

Bu saatten sonra bir şey olmaz. Adamı koruyan gizli bir el var sanki.
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

İletigönderen antalyalim » Prş Nis 02, 2009 18:25

mukanorkan, sana katiliyorum ama bi eksikligi düzeltmek gerek; bu adami koruyan tek insan var oda kendisidir.
I.Melih Gökcek su anda koltukta, hangi akla mantiga hizmet ederek bu davalari acmislar ki?
Gereksiz bence. Zaman asimina ugrayacak davalar ve düsecekler. Hangi babayigit hakim cikip bunun suclulugunu kabul ederek ceza verir?
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen mukanorkan » Prş Nis 02, 2009 18:50

Evet antalyalım 5 değil 25 soruşturma açılsın adam gene yırtar.
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletigönderen yigitler » Prş Nis 02, 2009 19:21

mukanorkan yazdı:Evet antalyalım 5 değil 25 soruşturma açılsın adam gene yırtar.

Cok haklisin. Gokcekin 2 tane de kuvvetli TV kanallari da var (Kanal A ve Ses TV). Ama elbet bir gun belasini bulacak! O Ses TV kanali da oyle yagliyor ki Gokcek'i, sokak reportajlarinda hic kimse de Gokcek'in aleyhine soz etmiyor (ya da edenleri yayinlamiyorlar).
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen mukanorkan » Prş Nis 02, 2009 20:13

''Ben de iftira attıkları, haksız yere suçladıkları ve olmayan bir suçu bana yüklemeye çalıştıkları için dava açacağım"

Yavuz hırsız ev sahibini bastırır.
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Prş Nis 02, 2009 21:24

Tayyip Erdoğan ipini çekti.Koltuğa 4. kez oturmak hayalleri kursağında kalacak.Dünkü bazı bakanları suçlayan açıklamaları tam da Tayyip Erdoğan'ın aradığı fırsattı.Seçim öncesi vermedikleri soruşturma iznini hemen verdiler.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen maydonos » Prş Nis 02, 2009 21:28

Hepsini harcar I.Melih.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen mukanorkan » Prş Nis 02, 2009 23:56

Çetin, Tayyip melihi harcasa bile yerine gelecekte en az melih gibi biri olur diye düşünüyorum ama kim gelirse gelsin melihten kurtulmak gene iyidir.
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x