Gülen 100 entelektüel arasında

Genel & Güncel Konular

Gülen 100 entelektüel arasında

İletigönderen kaye » Cum May 02, 2008 8:19

Gülen 100 entelektüel arasında..
Saygın dergilerinden Foreign Policy 'yaşayan en büyük 100 entelektüel' listesini açıkladı. Listede 2 Türk var.

Uluslararası ilişkiler alanında dünyanın en saygın dergilerinden biri olan Foreign Policy, 'yaşayan en büyük 100 entelektüel' listesini açıkladı.

Zirveye çıkan isimler arasında Fethullah Gülen ve Orhan Pamuk da var.

Titiz bir çalışmanın ardından belirlenen listede İtalyan yazar Umberto Eco, Amerikalı aydın Noam Chomsky, Alman filozof Jürgen Habermas, gazeteci Fareed Zakaria, iktisatçı Muhammed Yunus ve tarihçi Bernard Lewis gibi ünlü isimler yer alıyor.

Adayları seçerken kullandığı kriteri, "Alanlarında müstesna konuma sahip olup, kendi ülkelerinin sınırlarını aşarak daha geniş alanda tartışmayı etkileme kabiliyeti göstermek." şeklinde özetleyen dergi, sıralamayı ise okurlara yaptıracak.

Bunun için internet sitesinde bir anket başlatıldı. http://www.foreignpolicy.com adresini ziyaret edenler, 100 entelektüel arasından tercih ettikleri 5 kişiye oy verebiliyor.

Listede 2 çevreci, 4 din adamı, 6 aktivist, 6 tarihçi, 6 lider, 8 sanatçı ve roman yazarı, 8 gazeteci, 8 bilim adamı, 8 filozof, 11 ekonomist ve 17 siyaset bilimcisi yer alıyor.
Kaynak

Fettullah Gülen: Türkiye yargılıyor, CIA parlatıyor!

Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın gayrı resmi yayın organı olarak bilinen Foreign Policy adlı dergi Fethullah Gülen'i "entelektüel" ilan etti. Carnegie adlı kuruluşun yayınladığı dergide, ''Dünyanın 100 entelektüeli listesinde'', aday olarak Fethullah Gülen'in de adı yer aldı. İsimler arasında Gülen'in yanı sıra, Orhan Pamuk ve Irak'taki Amerikan güçlerinin komutanı General David Petraeus'un da bulunması dikkat çekici.
Türkiye'de yargı organlarının "şeriat düzeni için örgüt kurmak" suçundan soruşturduğu Fethullah Gülen'i CIA parlattıkça parlatıyor. Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın gayrı resmi yayın organı olarak bilinen Foreign Policy dergisi, 'yaşayan en büyük 100 entelektüel' listesinde Fethullah Gülen'in de adına yer verdi.

Dergi, 100 entelektüel isim arasından ilk 20'yi belirlemek için bir anket de düzenlemiş. derginin aday listesinde Fethullah Gülen'in yanısıra, Orhan Pamuk, "Tarihin sonu" teziyle Amerikan hakimiyetinin zaferini propaganda eden Francis Fukuyama, Irak'taki Amerikan güçlerinin komutanı General David Petraeus yer alıyor. Foreign Policy dergisi, Carnegie adlı kuruluş tarafından çıkarılıyor.

Carnegie, Amerikan dışişleri ve istihbarat mekanizmasıyla doğrudan bağlantılı bir kuruluş. Carnegie'nin uzun yıllar başkanlığını yapan da tanıdık bir kişi. Tayyip Erdoğan'ın Refah Partisi il başkanlığı döneminden beri yakın ilişki içinde olduğu, Amerika'nın eski Türkiye Büyükelçisi, ama daha çok CIA'nın darbeler uzmanı olarak bilinen Morton Abromowitz. Abromowitz, Refah Partisi içindeki, daha sonra AKP'ye dönüşen yenilikçi hareketin fikir babası.

Amerikan derin devletinin en önemli eylem elemanlarından olan Abromowitz, Türkiye'de de geniş bağlantıları olan bir CIA görevlisi. Abromowitz, Tayyip Erdoğan'ın AKP'yi kuruşunda ve daha sonraki icraatlarında en etkili kişi olarak tanınıyor.

ULUSAL KANAL HABER SİTESİ,2 MAYIS 2008
Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen tuba » Cum May 02, 2008 14:54

...yine heyheylendim şimdi, sevsinler onların "titiz" çalışmalarını: listeyi kendileri belirliyor "kendi çıkarlarına pardon kriterlerine" göre, oyları verenler de ya dergiyi okuyanlar ya da web sitelerini ziyaret edenler çoğunlukla, üstelik Türkiye'den oy verenler arasında, seçilen bu iki adayı desteklemeyenler büyük ihtimal hiç oy kullanmıyor, yani ne temsili ne temsili, biz de ciddiye alıp dinliyoruz.
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen Ram » Cum May 02, 2008 17:12

Öncelikle, listede olmasını arzu ettiğim Ajdar'a ve Recep İVEDİK'e büyük ayıp etmişler, neyse...

"Dünyanın en saygın" [-lerinden, -larından] diye başlayan, tüm kurum ve kuruluş yahut kişiler, esasen "dünyanın en karanlık" [-lerinden, -larından] etiketine sahiptir. Bir de "internet haber" adlı yalama bir sitenin haberi druyurduğu başlığa bakın:

"Listede iki Türk var."

Yanlış... "Listede, Türklüğünden utanan iki yaratık var!" başlığı, benim en kibar olarak sunacağım başlık olurdu. Tabi korkmasalar, şu başlığı atabilecek olanlar da vardır:

"Çağımızın peygamberi ile, edebiyatın peygamberi aynı listede buluştu."
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Çetin Taş » Cum May 02, 2008 19:10

Bence bu ikisinin aynı listede olması çok normal.
Ama normal olmayan YAŞAYAN EN BÜYÜK 100 ENTELLEKTÜEL şeklinde iddialı bir sınıflandırma yapmaktır.Böyle bir sınıflandırmanın yapılması için dünyanın saygın edebi kurum-kuruluş-dernek ve organizasyonlarının temsilcileri bir araya gelse ve seçim yapsalar,eyvallah!
Neyse canım,zaten bu ikisinin bir arada olması bu ünvanı veren SAYGIN derginin de hangi SAYGIN çevrelere hizmet ettiğini ispatlıyor.
Saflar içeride de,dışarıda da artık iyice belli.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen tuba » Cum May 02, 2008 19:27

Saflar içeride de,dışarıda da artık iyice belli.

Rivayet odur ki, nemrut, Hazreti Ibrahim peygamberi atese atacagi zaman herkesten atese odun tasimalarini istemis.

Bundan maksadi da Hazreti Ibrahim'e dusman olanlarla ona taraftar olanlari tespit etmekmis.

Herkes, olanca gucuyle atese odun tasirken, kucuk bir karinca agzina aldigi bir damla suyla yola koyulmus.

Karincayi gorenler, nereye gittigini sorduklarinda, "Ibrahim'in atesini sondurmeye gidiyorum." demis.

Etrafindakiler karincaya alayci gozlerle bakmislar ve "Senin gucun o atese kadar yurumeye yetmez. Hem atese ulassan da alevleri gozleri bulan bu atesi senin bir damla suyun mu sondurecek?" diye sormuslar.

Bahtiyar karinca hepimize ders olacak su cevabi vermis:

"Bu suyun atesi sonduremeyecegini ben de biliyorum. Ama bir Allah dostuna yardim etmenin, boyle bir zamanda safini belli etmenin serefi bana yetmez mi."

Ben de bu dergiye onların anlayacağı dille cevabımızı gönderdim. Biliyorum ateşimizi söndürmeyecek ama en azından safımız belli olsun ;-)
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen Mery » Cum May 02, 2008 20:55

Listede olmasaydilar sasirirdim :P
Kullanıcı küçük betizi
Mery
Üye
Üye

İletiler: 160

İletigönderen Ram » Cmt May 03, 2008 10:17

Çetin Taş yazdı:Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın gayrı resmi yayın organı olarak bilinen Foreign Policy adlı dergi Fethullah Gülen'i "entelektüel" ilan etti. Carnegie adlı kuruluşun yayınladığı dergide, ''Dünyanın 100 entelektüeli listesinde'', aday olarak Fethullah Gülen'in de adı yer aldı. İsimler arasında Gülen'in yanı sıra, Orhan Pamuk ve Irak'taki Amerikan güçlerinin komutanı General David Petraeus'un da bulunması dikkat çekici.
Türkiye'de yargı organlarının "şeriat düzeni için örgüt kurmak" suçundan soruşturduğu Fethullah Gülen'i CIA parlattıkça parlatıyor. Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın gayrı resmi yayın organı olarak bilinen Foreign Policy dergisi, 'yaşayan en büyük 100 entelektüel' listesinde Fethullah Gülen'in de adına yer verdi.

Dergi, 100 entelektüel isim arasından ilk 20'yi belirlemek için bir anket de düzenlemiş. derginin aday listesinde Fethullah Gülen'in yanısıra, Orhan Pamuk, "Tarihin sonu" teziyle Amerikan hakimiyetinin zaferini propaganda eden Francis Fukuyama, Irak'taki Amerikan güçlerinin komutanı General David Petraeus yer alıyor. Foreign Policy dergisi, Carnegie adlı kuruluş tarafından çıkarılıyor.

Carnegie, Amerikan dışişleri ve istihbarat mekanizmasıyla doğrudan bağlantılı bir kuruluş. Carnegie'nin uzun yıllar başkanlığını yapan da tanıdık bir kişi. Tayyip Erdoğan'ın Refah Partisi il başkanlığı döneminden beri yakın ilişki içinde olduğu, Amerika'nın eski Türkiye Büyükelçisi, ama daha çok CIA'nın darbeler uzmanı olarak bilinen Morton Abromowitz. Abromowitz, Refah Partisi içindeki, daha sonra AKP'ye dönüşen yenilikçi hareketin fikir babası.

Amerikan derin devletinin en önemli eylem elemanlarından olan Abromowitz, Türkiye'de de geniş bağlantıları olan bir CIA görevlisi. Abromowitz, Tayyip Erdoğan'ın AKP'yi kuruşunda ve daha sonraki icraatlarında en etkili kişi olarak tanınıyor.

Kaynak: http://ulusalkanal.com.tr/index.php?opt ... 3&Itemid=6

ULUSAL KANAL HABER SİTESİ,2 MAYIS 2008
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

fettullah

İletigönderen bodehter » Pzr May 11, 2008 17:20

burada yazmış olduğum şeyler bi anlık sinirle ağzımdan çıkan duygularımı bastıramadan yazmş olduğum şeylerdir.hakaretler için özür dilerim. çünkü yanlış bi örnk teşkil ediyor F.Gülen in arkadaşlarına yakışmayan şeylerdir,böle biri değiller benim kendi sölemiş olduğum şeylerdir bu konuda örnek değilim.

bu düzeltmeden farklı yrum çıkarmazsanızda sevinirim amacım sadece bilgilendirmek......
Kullanıcı küçük betizi
bodehter
Üye
Üye

İletiler: 9

İletigönderen Çetin Taş » Pzr May 11, 2008 19:37

Sen ve senin gibilerin her tarafı mücadele olsa ne yazar?Ağlakzadeye mürit olmak zaten yeterince sıkıntılı bir durum,bir de bizim gibilerle uğraşmak harbiden deli cesareti ister.
Sen o Ağlakzade hocana fırsat bulursan sor bakalım,Siyonist ABD nasıl onun oturma iznini ardı ardına uzatıyor senelerdir?Beynini kullan da bu soruya kafa yor.Ya da sor bakalım kendine bu Ağlakzadenin CIA denetiminde ki Yahudi örgütlerinden ardı ardına ödül almasının sebebi nedir?Sen ve arkadaşların içinde gerçekten saftirik olanlar varsa-ki vardır-şunu iyi bilin.O Yahudi lobisinin kucağına oturan sizin Ağlakzade hocadır.Bizim gibileri kucağa oturtacak Yahudi lobisi yoktur.Ancak onların valideleri ve bacıları bizim kucağımıza oturmaya can atarlar.
Bu siteye de sataşmak için girme.Adam ol bir şeyler öğrenmeye çalış.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Pzr May 11, 2008 19:42

bodehter, fetullah seni kutsasin kardesim :papaz:

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen İlteriş » Pzr May 11, 2008 21:31

Devir mucadele devridir arkadaslar, Turkiye dusmanlarina kizmak yerine, daha etkili, onlardan daha akillica hamleler yapmaliyiz. Siyaseten biraraya gelmis vatansever insanlar ellerini cebine atmali ve kurtarilabildigi kadar ganc bunlara siginmaktan, yurtlarinda kalmaktan, dershanelerine gitmekten kurtarilmalidir. Bir an once egitim isine girilmelidir. Arkamizda cia olmadigi gibi bahanelerin ardina siginilmamali, "ordu var" vb. teselli cabalarina girilmemeli ve caliskan olunmalidir.

Cumhuriyet mitinglerine giden insanlarin profili dikkatinizi cekti mi?

Neden cogunluk yasli kadin ve erkeklerden olusuyor sizce?

Cunku biz bir ve belki de 2 nesili kaybettik arkadaslar, o gun o eylemlerde bulunmasi gereken gencler, "Kahrolsun amerikan emperyalizmi" demesi gereken genclerin yarisi tarikat okullarinda, evlerinde beyinlerini safsatalarla ve bati kolesi bir carpik din yorumu ile doldurmakla mesgulken, diger yarisi cafe'lerde, kahvelerde, ortamlarda, piyasanin ve populer kulturun son moda olarak dayattigi urunleri ve populer gundemi birbirlerine anlatmakla vakit gecirmekteydiler.

Fethullah Gulen'e elbette ki entellektuel denemez, dantellektuel bile degildir. Ancak sunu kabul etmek gerekir ki, etkili biridir. Yarattigi etkiyi perde gerisinden onu ve cemaatini yoneten guclere borclu da olsa etkilidir. Bize dusen gorev onlardan daha etkili olmaktir.

Ornegin bu sitenin varligi, bir mucadeleyi yansitmaktadir.

Benim onerim ise, ADD, Turkiyem Toplulugu, Bizkackisiyiz vb topluluklara, egitim konusuna, dershanecilik ve yurt hizmetleri alaninda faaliyet gostermeleri icin baski yapmaktir. bu konuda ilgili kisi ve gruplara ileti yagmuru yapmali ve bu konuda kamuoyu olusturmaliyiz.

Site yonetiminden de bu konuya ayrica egilmesini ve guncelmeydan sitesinin de uye sayisinin artirilmasi icin yol gosterici aciklamalar yapmasini teklif ediyorum.

Saygilarimla
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Ram » Pzr May 11, 2008 22:52

Uzun zamandan sonra bir ilk, bir kelebek teşrif etmiş. Hemen kaçırmasaydık şu havlayan kelebeği yahu... :kelebek:

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Çetin Taş » Pzt May 12, 2008 10:54

Ornegin bu sitenin varligi, bir mucadeleyi yansitmaktadir.

Benim onerim ise, ADD, Turkiyem Toplulugu, Bizkackisiyiz vb topluluklara, egitim konusuna, dershanecilik ve yurt hizmetleri alaninda faaliyet gostermeleri icin baski yapmaktir. bu konuda ilgili kisi ve gruplara ileti yagmuru yapmali ve bu konuda kamuoyu olusturmaliyiz.

Site yonetiminden de bu konuya ayrica egilmesini ve guncelmeydan sitesinin de uye sayisinin artirilmasi icin yol gosterici aciklamalar yapmasini teklif ediyorum.

Katılıyorum gokturkmehmet kardeşim.

bodehter, fetullah seni kutsasin kardesim

Türkancığım,kutsamıştır zaten.

Uzun zamandan sonra bir ilk, bir kelebek teşrif etmiş. Hemen kaçırmasaydık şu havlayan kelebeği yahu...

Ram kardeşim.Kaçmasa gerçekten iyiydi yahu.Biraz laflardık.Ağlakzadenin son durumunu öğrenmeye çalışırdık.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Gilda » Sal May 13, 2008 23:10

Türk-Kan, :twisted: üstadim,

beyaz corap giymis bu amele hic kacirmamissin, ölüyorum gülmekten :kikirik: :kikirik: :kikirik:
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletiler: 1078

İletigönderen Çetin Taş » Çrş May 14, 2008 10:06

Gilda.Öyle deme.Hocaefendi futbolu çok sever.Buradan Galatasaray antrenmanına yetişip 1-2 topa vurup başta H.şükür olmak üzere bilimum müritlerine taktik verecektir.Şimdi hemen arabada ayakkabıyı değiştirmek varken bir de çorap değiştirmekle mi uğraşsaydı?O çorabın üstünü görmüyon sen,ADIDAS marka o çorap,spor çorabı yani. 8) :kikirik:
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x