ERCAN SARIKAYA / İSTANBUL (AJANS HABERTÜRK)
Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı'nda partililere ve vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, "Biz halkın sesi olacağız. Biz sizinle aynı yerde oturduk, aynı yerde gezdik. Onların şarkılarındaki gibi değil biz gönülden beraber olduk. Kul hakkı yemedik. İnsanı insan olduğu için sevdik. Bunlar ayrım yapıyorlar, türbanlı, çarşaflı, başı örtülü, açık, bu tuzağa düşmeyin. Bizim felsefemizde insan insandır. İnsan okunacak en güzel kitaptır. Biz insanların sorunları ile ilgileniyoruz. İnsanın sorunu ile uğraşmak benim işim. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul'da 21. yüzyılda insanlar evine ekmek götüremez durumdaysa bu ayıp Tayyip Erdoğan ve onun takımının ayıbıdır. İnsanların yoksulluğunu teşhir etmek Müslümanlıkta yoktur. Bunların Müslümanlığına da güvenmeyin. Bunlar insanın yoksulluğunu sömüren insanlardır" dedi.
Konuşmasında, Ahmed Arif'ten alıntı yaparak "Bunlar sizin aşınıza, ekmeğinize göz koyanlardır" diyen Kılıçdaroğlu, "Biz size söz veriyoruz gecekondunun rantı, gecekondu sahibinin olacaktır. Asla gecekonduları insanların başına yıkmayacağız. Ben İstanbul'un sorunlarını çözmez isem o koltuktan ayrılmasını bilirim. Biz asla Recep Tayyip Erdoğan'a, 'Bize para ver İstanbul'da yatırım yapacağız' demeyiz. İstanbul'un kaynağı İstanbul'a yeter" diye konuştu.
İKİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISININ DİŞİNİ SÖKTÜK
Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Alın teri ile kazanılan servetten utanan adamlar değiliz. Hırsızlar, soyguncular bizden korksunlar. Ben soru sordukça onlar geceleri rahat uyuyamıyorlar. Onları rahat uyutmayacağız. Biz koskoca partiden iki genel başkan yardımcısının dişini söktük. Biz bunu sizin adınıza yaptık."
ANAYASA MAHKEMESİ'NE YAKIN EV BULSUNLAR
Yardım adı altında halka beyaz eşya dağıtılmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Hadi sen rüşvet yiyorsun da bari halkı alıştırma kardeşim. Biz İstanbul'u değiştirdik mi Türkiye'yi değiştireceğiz. Onlara şimdiden teklif ediyorum. İstanbul'da bu haramilerin saltanatını indirelim aşağıya. O hırsızlar kendilerine Anayasa Mahkemesi'ne yakın ev bulsunlar. Onları Yüce Divan'a çıkaracağız" şeklinde konuştu.
TOPBAŞ BANA OY VERSİN
Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı: Ben Kadir Topbaş'a diyorum ki, 'Sayın Topbaş gel sen de bana oy ver, 5 yıl sonunda sorunlar nasıl çözülüyor gör.' Ben İstanbul'u yöneteceğim, onların hayalleri buna yetişemez. O bana oy vermeyip koltuktan inmez ise ben İstanbullular'a güveniyorum."
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=1 ... 2009/02/07