Kaç yildir izliyorum Cevizoglu'nun saçmaladigina çok az, aklini kaybettigine hiç sahit olmadim. Ama Rahsan'la parti olayina kafam basmamisti, duydugumda şaka zannetmistim.
Neyse bakin parti programinda ne yaziyor, buyrun okuyun: YEREL YÖNETIMLER
DEMOKRATİK SOL HALK PARTİ, yerel yönetimleri, demokrasiyi temelden güçlendirmenin ve demokratik halk katılımıyla gelişmeyi hızlandırıp yaygınlaştırmanın en verimli aracı olarak değerlendirilecektir.
Bu amaçla
· Yerel Yönetim çalışmalarına halkın sürekli etkin katılımını, köylerden ve mahallelerden başlayarak, bir düzene bağlayacaktır.
· Yerel yönetimlerin halkla sürekli iletişim içinde bulunmasını gözetecektir.
· Yerel yönetimler üzerinden merkez yönetimin vesayetini kaldıracaktır. Yerel yönetimlerin, belli kurallar içinde ve demokratik denetim altında, yetkilerini, bağımsız çalışma ve kaynak oluşturma olanaklarını büyük ölçüde genişletecektir.
· Köykentler için ekonomik işlevi ağırlık taşıyan bir yerel yönetim biçimi oluşturulacaktır.
· Yerel yönetimler arasında, makine parklarının ve teknik olanakların tam kapasiteyle değerlendirilmesini sağlayıcı bir işbirliği e dayanışma düzeni geliştirilecektir.
· Düzensiz kentleşmeyi ve sağlıksız toprak kullanımını önlemek üzere, belediye sınırları dışındaki yöreler de , fiziki planlama bakımından, ilgili kamu kuruluşları ile belediyelerin ortak denetimi altına alınacaktır.
Tamami için:
http://www.dshp.org.tr/icerik/4/12/parti-programi.html
Yerel yönetimler üzerinden merkez yönetimin vesayetini kaldıracaktır.Yerel yönetimlerin, belli kurallar içinde ve demokratik denetim altında, yetkilerini, bağımsız çalışma ve kaynak oluşturma olanaklarını büyük ölçüde genişletecektir. Bu proje Tayyip Erdogan'in degil miydi? Zaten açilim bunun uzerine kurulu degil mi?
Hulki parti programina bunlari koyarken BAYDEMIR'i aklina getirmedi mi? Turkiye uzerindeki tehditlere kafasi basmadi mi? Halihazirdaki yasalarla bile Diyarbakir belediyesinin kendisini nerdeyse eyalet belediyesi yerine koydugunu izlemiyor mu? Yerel yönetimler üzerinden merkez yönetimin vesayetini kaldıracakmis! Hass..! Ve simdi de istifa etmis... Mevla hepimize akil fikir versin."
Açilimi ulasmak istedigi nokta, tamamen YEREL YONETIMLERDIR, bu gun Turkiye sinirlarini korumasi için kurulmasi gundemde olan özel birimlerin YEREL YONETIMLERE baglanmasi planlanmaktadir.
Açilimin devaminda
"Kurtlere özel hiçbirşey yok, herşey demokrasi için..." denecegi gorulebiliyordu,
sinir guvenligi olayini EGE'den yani BATI'dan baslamasi planlaniyormus... ...AKP bu projeyi TURKIYE'NIN PROJESI olarak satmaya çalisir mi? Projenin tellali Erdogan: "KURTLERE OZEL HIÇBIRSEY YAPMAM, BURASI UNITER BIR DEVLET, PROJE BATIDAN DOGUYA TURKIYE'NIN PROJESI" der mi?...
Açilimla lgili Sorular :
acilimla-ilgili-sorular-t22064.html
-