Hulki Cevizoğlu DSHP'den istifa etti

Genel & Güncel Konular

Hulki Cevizoğlu DSHP'den istifa etti

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Oca 13, 2010 19:06

Cevizoğlu DSHP'den istifa etti

Genel Başkan Cevizoğlu: 'Siyasi hayatımı farklı bir oluşumla sürdüreceğim.'

Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) Genel Başkanı Hulki Cevizoğlu, partisinden istifa etti.

Cevizoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

''Ülkenin içinde bulunduğu durumu gözönüne alarak, siyasi hayatımı bundan sonra farklı bir oluşumla sürdüreceğim. 5 aralık 2009 tarihinde seçildiğim DSHP Genel Başkanlığı görevi dahil, tüm üyelik ve görevlerimden, yönetim anlayışındaki farklılıklar nedeniyle istifa ediyorum. DSHP kurucularından Sayın Rahşan Ecevit'e ve tüm çalışma arkadaşlarıma bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim.''

Cevizoğlu'nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı İsmail Dükel, Genel Sekreter Özkan Leblebici, Genel Sekreter Yardımcıları Murat Ali Sakal ve Aytaç Tiryaki de istifalarını partiye sundular.

Gerçek Gündem, 13 Ocak 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Re: Hulki Cevizoğlu DSHP'den istifa etti

İletigönderen İlteriş » Prş Oca 14, 2010 1:26

Bu neyin nesidir simdi? Katildigi partideki insanlara saygisizlik degil midir bu? Insanlarla dalga mi geciyorsun Cevizoglu? Bulunmaz hint kumasi misin? "30 gunlugune surda, 40 gunlugune burda takilayim" dusuncesinde misin?

Kimse yanlis anlamasin. Mevcut durumda ben, Cevizoglu'nun baska bir partinin basina gecmesine ve AKP'ye karsi oylari bolmesine karsiydim, halen de karsiyim. Burada dogru bulmadigim nokta, bir grup insani rencide etmis olmasidir.

Bir grup insani rencide eden, edebilen insan herkesi rencide edebilir. Bir grup insani aldatan, onlara yalan soyleyen insan, tum toplumu aldatabilir.

Cevizoglu'nun tutumunu ilkeli bir tutum olarak gormuyorum.

Saygilarimla.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen utku618 » Prş Oca 14, 2010 1:32

Hulki Cevizoğlu biryerdne ayrılmışsa orda vardır birşey
ben Hulki Cevizoğluna güvenirim
boş işlerle uğraşacağını zannetmem
Kullanıcı küçük betizi
utku618
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 45

İletigönderen Ram » Prş Oca 14, 2010 1:52

Bundan âlâ boş iş mi olur¿?
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen sair » Prş Oca 14, 2010 2:08

Hulki Cevizoglununistifa etmis olmasini yagirgamadim zira Ataturk culugune son derece inandigim bir kisiliktir..keza boyle kirlenmis partilere girmesini yagirgamistim..Yeni bir parti kurmasini da desteklemiyor Akp ye karsi olan muhalefet partilerin oylarini bolmekten baska bir ise yaramaz..ama bence Hepari dusunmelidir heleki su siralar Baskan Yardimcisida istifa etmisken neden o konuma gelip Osman Pamukogluyla guc birligi yapmiyor ??
Kullanıcı küçük betizi
sair
Üye
Üye

İletiler: 104

İletigönderen baragakal » Prş Oca 14, 2010 2:10

Kaç yildir izliyorum Cevizoglu'nun saçmaladigina çok az, aklini kaybettigine hiç sahit olmadim. Ama Rahsan'la parti olayina kafam basmamisti, duydugumda şaka zannetmistim. Neyse bakin parti programinda ne yaziyor, buyrun okuyun:

YEREL YÖNETIMLER

DEMOKRATİK SOL HALK PARTİ, yerel yönetimleri, demokrasiyi temelden güçlendirmenin ve demokratik halk katılımıyla gelişmeyi hızlandırıp yaygınlaştırmanın en verimli aracı olarak değerlendirilecektir.

Bu amaçla

· Yerel Yönetim çalışmalarına halkın sürekli etkin katılımını, köylerden ve mahallelerden başlayarak, bir düzene bağlayacaktır.

· Yerel yönetimlerin halkla sürekli iletişim içinde bulunmasını gözetecektir.

· Yerel yönetimler üzerinden merkez yönetimin vesayetini kaldıracaktır. Yerel yönetimlerin, belli kurallar içinde ve demokratik denetim altında, yetkilerini, bağımsız çalışma ve kaynak oluşturma olanaklarını büyük ölçüde genişletecektir.

· Köykentler için ekonomik işlevi ağırlık taşıyan bir yerel yönetim biçimi oluşturulacaktır.

· Yerel yönetimler arasında, makine parklarının ve teknik olanakların tam kapasiteyle değerlendirilmesini sağlayıcı bir işbirliği e dayanışma düzeni geliştirilecektir.

· Düzensiz kentleşmeyi ve sağlıksız toprak kullanımını önlemek üzere, belediye sınırları dışındaki yöreler de , fiziki planlama bakımından, ilgili kamu kuruluşları ile belediyelerin ortak denetimi altına alınacaktır.

Tamami için: http://www.dshp.org.tr/icerik/4/12/parti-programi.html

Yerel yönetimler üzerinden merkez yönetimin vesayetini kaldıracaktır.Yerel yönetimlerin, belli kurallar içinde ve demokratik denetim altında, yetkilerini, bağımsız çalışma ve kaynak oluşturma olanaklarını büyük ölçüde genişletecektir.

Bu proje Tayyip Erdogan'in degil miydi? Zaten açilim bunun uzerine kurulu degil mi?
Hulki parti programina bunlari koyarken BAYDEMIR'i aklina getirmedi mi? Turkiye uzerindeki tehditlere kafasi basmadi mi? Halihazirdaki yasalarla bile Diyarbakir belediyesinin kendisini nerdeyse eyalet belediyesi yerine koydugunu izlemiyor mu? Yerel yönetimler üzerinden merkez yönetimin vesayetini kaldıracakmis! Hass..! Ve simdi de istifa etmis... Mevla hepimize akil fikir versin."

Açilimi ulasmak istedigi nokta, tamamen YEREL YONETIMLERDIR, bu gun Turkiye sinirlarini korumasi için kurulmasi gundemde olan özel birimlerin YEREL YONETIMLERE baglanmasi planlanmaktadir.

Açilimin devaminda "Kurtlere özel hiçbirşey yok, herşey demokrasi için..." denecegi gorulebiliyordu, sinir guvenligi olayini EGE'den yani BATI'dan baslamasi planlaniyormus...

...AKP bu projeyi TURKIYE'NIN PROJESI olarak satmaya çalisir mi? Projenin tellali Erdogan: "KURTLERE OZEL HIÇBIRSEY YAPMAM, BURASI UNITER BIR DEVLET, PROJE BATIDAN DOGUYA TURKIYE'NIN PROJESI" der mi?...
Açilimla lgili Sorular : acilimla-ilgili-sorular-t22064.html

-
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen maydonos » Prş Oca 14, 2010 4:50

Erken uyandi aferin hata yaptigini anlamasi ve istifa etmesi erdemini gosterir. Oyuna geldi sesini kistilar 1 ayligina ama donup meslegine devam etmeli ve halkla icice olmaya calismali, illa herkes parti baskanimi olmali halkin onlari yonlendirecek liderlere gereksinimi var eger biraz vatan severse bu Ataturkcu partiler birlessinler. sagi solu dahil. Yoksa uzaktan dogru gidisat vahim otesi gozukuyor.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen efodi » Prş Oca 14, 2010 10:22

dsp den bilirim. parti nin örgütlerinden sorumlu kişi rahşan hanımdır. demokrasi yoktur. istediğine görev verir, istediğini kovar, sen gel, sen git gibi. bunları yaparken de kesinlikle bir gerekçe göstermek zorunda da değildir kendileri. muhtemelen cevizoğlu bunun farkına vardı. bu tarz durumları kabullenebilecek bir kişiliğe sahip olduğunu düşünmüyorum. oyüzden istifa etmiştir.
Kullanıcı küçük betizi
efodi
Üye
Üye

İletiler: 46

İletigönderen antalyalim » Prş Oca 14, 2010 10:52

Iyi de madem aklina yatkin degildi madem senin 1 ay sonra ayrilacaktin neden atliyorsun oltaya onu anlamadim.
Parti baskanligi yapacak bir insan ya kendi partisini kendi kurar yada baska bir partiye geciyorsa o partinin tüzügünü isleyis bicimini örgütlenme teskilatlarini arastirir ve ondan sonra evet der. Eger ortada aniden cikmis ters bir durum varsa bunu aciklamak zorundadir, eger "ortada birsey yok tüzük uymadi bana" derse bu ne perhiz ne lahana tursusu derler adama.
(AKP nin karsi oylarinin bölünmesi dogru olmazdi, en iyisini yapmis bence de) :melek:
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen kkulaoglu » Prş Oca 14, 2010 17:24

Sonuç olarak bir işe başlarken insanlarla konusursunuz. Eger olmuyorsa ve size verilen sözler belli sürelerde olusmuyorsa yolları ayırırsınız bu gayet doğaldır. Rahşan Hanımefendi Sanırsam Hulki Beyi Bülent Beyle karıştırdı :). Veya Hulki Bey toplumdan gelen geri bildirimi iyi değerlendirdi. Bana sorarsanız bu oluşum içinde onunda toplumdaki saygınlıgı düşürülecekti.

Sonuç olarak Milletimize ve Vatanımıza Hayırlı olmasını dilerim.

Saygılarımla,
Kullanıcı küçük betizi
kkulaoglu
Üye
Üye

İletiler: 31

İletigönderen ayee » Prş Oca 14, 2010 19:01

hulki bey, pamukoğlu'na cem uzan rolünün yakıştırıldığını söylüyordu. şimdi kendisini nerede görüyor acaba? ayrıca yine aynı programda pamukoğlu'nu mantıksız,saçma siyaset ortamına girdiği için kutlamıştı :D
Kullanıcı küçük betizi
ayee
Üye
Üye

İletiler: 26

İletigönderen İL-BARS » Prş Oca 14, 2010 19:13

Hulki Cevizoğlu, eğer bu göreve devam etseydi. Muhtemelen Rahşan Hanım'ın harcadığı yüzlerce prensinden birisi olacaktı. Bu nedenden ötürü gösterdiği tepki ve istifası, takdire şayandır. Ancak bence siyasete devam etme kararını tekrar gözden geçirmesinde fayda var.
Kullanıcı küçük betizi
İL-BARS
Üye
Üye

İletiler: 135

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x