
Ulu Hünkârım, ODTÜ’nün peşini bırakmıyor ve öğrenciler ve de hocalar üzerinden ekmek yemeye çalışıyor!
Hünkârım, dün de ODTÜ’ye atışı sürdürdü!
Ulu Hünkârımı dinleyen sanır ki, ODTÜ’nün Kimya Fakültesi’nde hocalar çocuklara Molotof yapma dersi veriyor!
Metalurji Mühendisliği Fakültesi’nde, çelik leblebi üretimi üzerine çalışılıyor!
ODTÜ’de toplam 20 bin öğrenci, öğrenim görüyor!
Malûm olaylara katılanlar, diğer üniversitelerden gelenlerle birlikte, taş çatlasın 700 kişi!
Ama Hünkârıma bakarsanız, sanki 20 bin öğrenci saldırdı!
Ulu Hünkârım, Sanayi Odası’ndaki törende özetle dedi ki:
“Biz de öğrenci olduk! Kimsenin burnunu kanatmadık! Biz böyle yetiştirildik!”
Doğru söylüyor!
Öyle bir yetiştirildi ki, hem “Dindar ve Kindar” gençlik yetiştirmekten bahsediyor hem Irak’ı işgal edip Müslüman kadınların ırzına geçerek, bir milyon insanı öldüren, camileri bombalayan ABD askerleri için hayır duası ediyor hem de BOP’un eşbaşkanı!
Belli ki iyi yetişmiş, onun için kendisi gibi olmayan öğrencileri yetiştiren hocalara ha babam de babam, saydırıyor!
Bence o hocalar, böyle bir anlayışın yönettiği ülkede hocalık yapmayıp, pazarda limon satsalar, daha mutlu olurlar!
İşin diğer önemli tarafına gelelim..
16 Şubat 1969’da, bu ülkede bir “Kanlı Pazar” yaşandı!
O gün devrimci öğrenciler, İstanbul’u ziyaret eden ABD Altıncı Filosu’nu ve elbette emperyalizmi protesto edecekti!
Erdoğan’ın da yetiştiği Milli Türk Talebe Birliği’nden ve Fatih Camii’nden çıkan gruplar, bu öğrencilere saldırdı!
İki kişi öldü, çok sayıda öğrenci yaralandı!
Yaşar Okuyan’ın yazdığı “O Günler” isimli kitabı Ulu Hünkârım okursa, devrimci öğrencilere saldıranların arasında, kendisinin de yetiştiği Milli Türk Talebe Birliği grubundan “birileri” bulunduğunu öğrenir!
Yaşar Okuyan, isim vermiyor ama o bazı “birilerinin”, bugün ülkeyi yöneten üst kadrolarda bulunduğunu belki hatırlar!
Ulu Hünkârım, çok yanlış işler yapıyor!
Ben bu yazıyı yazarken, Ulu Hünkârım ODTÜ Rektörü’nü yarım saat beklettikten sonra nihayet görüşüyordu!
Ama ODTÜ’lüler de, Başbakan’ın protesto edildiği günden çok daha fazla bir kalabalıkla, “Devrim Stadı”na yürüyordu!
Ulu Hünkârım, bu işi kendi lehine çevirmek isterken, tüm üniversiteleri ayaklandırırsa, hiç şaşmamak lazım!
Hele dünkü Sanayi Odası nutkunda MHP’yi kastederek, “Ya bir başka parti de, kendi mensuplarını onların üzerine yollarsa!” diyerek, çok vahim bir hataya da imza attı!
Allah’tan ki, MHP’nin başında sokağı sevmeyen bir lider var!
Ya o lideri sallamadan birileri sokağa dökülürse!
Ulu Hünkârım, tarihten ibret almayı önerirken, farkında olarak veya olmayarak, tarihi tekerrür ettirme çabasında adeta!
Cevher KANTARCI, 28 Aralık 2012