İktidarın muhalefet ve medyaya yönelik olarak uyguladığı baskı giderek genişlerken, Doğan grubuna kesilen 826 milyon TLlik büyük ceza ile bu baskılar da doruğa ulaştı.
ANKARA - AKP, her koldan muhaliflerini susturmaya, kendi gücünü ve egemenliğini daim kılmaya çalışıyor. İktidar olmanın gereç ve araçlarını kendi hegemonyasını güçlendirmek için kullanan AKP hükümetinin muhalefet ve medyaya yönelik uyguladığı baskı giderek genişlerken, Doğan Grubu'na kesilen 826 milyon TLlik büyük ceza ile bu sistematik baskılar da doruğa ulaştı.
Bir yanda bürokrasi üzerindeki hükümet baskıları, diğer yanda belediyeler ve kamu kuruluşlarının uygulamaları yerel seçimler arefesinde genişledi.
Son zamanlarda CHPli belediyelere yönelik operasyonlar, gözaltı olayları dikkat çekici boyutlara ulaştı. RTÜK yandaş medyaya destek çıkarken, hükümete muhalif isimlerin Ergenekon operasyonu kapsamına alınması da dikkat çekti. TBMMde basın toplantısı düzenleyen ve yasama faaliyetini yütüten muhalif milletvekilleri hakkında suç duyuruları yapılıp, davalar açılmaya başlandı. Bunun son örneği de SPKnın Kemal Kılıçdaroğlu ve Akif Hamzaçebi hakkındaki suç duyurusu oldu.
ETİK KURUL BİLE DEVREDE
Son üç yılda Türkiye çapında hiçbir aykırı etik uygulaması bulamayan ve bunu raporu ile açıklayan Başbakanlık Etik Kurulu dahi, AKPden ayrılıp MHPden aday olmasının ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak için devreye girerek hakkında işlem yaptı.
Telefon ve ortam dinleme olaylarının ulaştığı boyut da muhalif isimler üzerinde yoğunlaşırken, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve eşini dahi kapsar hale geldi. Hükümet aleyhinde yayın yapan gazeteciler ve ART Televizyonu ve Türk Metal Sendikasının Başkanı Mustafa Özbek gibi isimlerin de Ergenekon kapsamına alınması dikkat çekti.
SPK BAŞKANI'NIN DAVASI
Ya SPK Başkanı Turan Erol'un, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Trabzon milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi hakkında açtığı hakaret davasına ne demeli? Kılıçdardoğlu Deniz Feneri davasında SPK'yı görevini yapmamakla eleştirmişt.
KAMER GENÇİN DE SESİ KISILIYOR
Bu uygulamalar TBMM içtüzük değişikliklerine kadar yansıdı ve Meclisteki tek kişilik muhalefet Kamer Gençin sesini kısmak için, bağımsız milletvekillerinin konuşma hakları 10 dakika ile sınırlandırılması öngörüldü.
Bir başka uygulama ile de emekli askerlerin TVlerde konuşmalarına sınır getirildi ve aksi davranışta bulunanlara Ordu evleri ile askeri tesislere giriş yasağı uygulanacapına ilişkin yönetmelik değişikliği yapıldı. (Gazeteport)
GAZETEPORT