Ilımlı Laiklik Partisi'nin son açılımı: Kur'an Kursları

Genel & Güncel Konular

Ilımlı Laiklik Partisi'nin son açılımı: Kur'an Kursları

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Şub 04, 2009 20:57

CHP'den Kur'an Kursu açılımı

CHP çarşaftan sonra bu kez Kur’an Kursu açılımı yapıyor. CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, “Her mahalleye kuracağımız kültür evlerinde, Kuran kursu eğitimi de vereceğiz” dedi.

CHP’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, her mahalleye kültür evleri açacaklarını ve bu evlerde Kur’an eğitimi verecekleri vaadinde bulundu..

Sefa Sirmen, şu açıklamayı yaptı:

“CHP’yi sanki dine karşı bir parti gibi tanıttılar, aslında hiç öyle bir şey yok. Her mahalleye, mahalle evlerini kuracağız. Bu evlerde değişik etkinlikler yapılacak. Bunun yanında Kur’an kursları da verilecek. Kur’an öğrenmek isteyen çocuklara, Diyanet’in denetiminde, müftülükler ile işbirliği içinde bunu yapacağız.. Her mahallede bunu yaygınlaştıracağız. Yani o mahallede ihtiyaç olan her şey o evlerde gerçekleştirilecek.”

CHP’li Sirmen, sanata ve kültüre değer verildiği gibi cami cemaatine de sahip çıkılması gerektiğini savundu.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen AlpereN » Çrş Şub 04, 2009 21:04

Çarşaf açılımını desteklemesemde bu açılımı destekleyebilirim.Çünkü Camilerde,Kuran Kurslarında şeriat yanlısı beyinler yıkanacağına CHP'nin veya başka bir kuruluşun altında Şartlandırmadan,Beyin yıkamadan öğretilebilir.Bu mümkün olursa neden olmasın.Çocuklarımız Dürzülerin eline düşçeğine Aydın Hocaların eline düşsün.En azından Dünya gerçeklerinin biraz daha farkında olur.Ve tabuların yıkılmasıda zor olmaz.
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Şub 04, 2009 21:13

AlpereN, hangi aydin hocalar? Camilere hocalari atayan kim? Bu olasi kurslara kim gönderecek hocalari?
CHP'nin bu acilimi ile yarin AKP, Saadet vs. her sokaga bir Kur'an kursu actiginda ne olacak?
Ilimli Islam Cumhuriyeti hepimize hayirli ugurlu olsun.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen AlpereN » Çrş Şub 04, 2009 21:23

Türk-Kan yazdı:AlpereN, hangi aydin hocalar? Camilere hocalari atayan kim? Bu olasi kurslara kim gönderecek hocalari?
CHP'nin bu acilimi ile yarin AKP, Saadet vs. her sokaga bir Kur'an kursu actiginda ne olacak?
Ilimli Islam Cumhuriyeti hepimize hayirli ugurlu olsun.

Evvela bu yapılacaksa CHP'nin yapması gerektiği belirtmek istedim.CHP bunu yaparsa zaten Muhafazakar insanlar için yapacaktır.Turan Dursun,Yaşar Nuri Öztürk gibi Memlekette birçok hoca olduğunuda düşünüyorum.Kuran Kursu olayıda değil zaten,Kültür evlerinden bahsediliyor.Her geçen gün Işık evlerinde,Süleymancı tarikatlarında,Nakşilerin tarikatlarında çocuklara Kuran öğretilmiyor,beyin yıkanıyor.Küçük yaşta Kuran eğitimi alan biri olarak zaten Lise son sınıfa kadar ne Atatürkü anlayabildim nede Cumhuriyeti,Ama son 2 yılda travmalar sonucu gerçeklerin farkına vardım.O yüzden bütün dinlere karşı mesafeliyim.Ama Kültür Evlerinde Kuranın Türkçesi,çok Tanrılı dinlerden tek Tek Tanrılı dinlere kadar,Tasavvuftan,Rönesansa kadar güzel bir şekilde öğretilebilir.Aklı ve Sevgiyi temel alan bir Kuran Kursu olacaksa ne mutlu,zaten tabularda bu şekilde yıkılmaya başlayacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletigönderen İlteriş » Çrş Şub 04, 2009 21:24

Din'i Turkce ogretecegiz, deselerdi desteklerdim, ama sanirim yine insanlar arapca, bisey anlamadan siir okur gibi ezberleyip cikacaklar. Yahu cevremde bu cemaatci elemanlar var, adamlara Kur'an'dan Turkce birsey soyluyorum, aval aval bakiyorlar. Bu sag partilerin ve dincilerin yaptigi bugune kadar Turkcesini saklamakti, umarim aynini bunlar yapmaz. Cunku gunumuzde Turkluk, bildiginiz gibi demode! Araplik moda, farslik moda, Kurtluk moda, hatta Ermenilik bile moda, umarim bu modaya uyarak Arapca kurslar acmazlar.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Şub 04, 2009 21:27

AlpereN, acilimci Baskan adayini dinliyorum su an... Öyle senin düsündügün gibi kurslardan bahsedilmiyor. Müftülükten gelecek elemanlarla bildigin arapca Kur'an kurslari :)

CHP din üzerinden siyaset atina binmis, dört nala gidiyor. Vaziyet budur.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen AlpereN » Çrş Şub 04, 2009 21:41

Türk-Kan yazdı:AlpereN, acilimci Baskan adayini dinliyorum su an... Öyle senin düsündügün gibi kurslardan bahsedilmiyor. Müftülükten gelecek elemanlarla bildigin arapca Kur'an kurslari :)

CHP din üzerinden siyaset atina binmis, dört nala gidiyor. Vaziyet budur.

o zaman artık CHP'de Ilımlı İslam Partisi oluyor demektir.

Bahçeli yazdı:Ilımlı Siyasi İslamın sağ kanadı bellidir AKP,Acaba Ilımlı İslamın son Partiside CHPmi oldu.

Bahçeli buna benzer bir söz söylemişti.MHP'yide düzen partisi olarak sayarsak sanırım meclis artık tamamen Ilımlı İslam Meclisi oluyor.Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zatta öyle,Yökte öyle,Üniversite Rektörleride ona göre atanıyor,Emniyette öyle,Genelkurmay çaresiz.

Ilımlı İslam Cumhuriyeti hayırlı olsun.(ne hayırsa artık )
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Şub 04, 2009 22:09

Deniz Baykal:

Kur'an'ın doğru bir biçimde, yasalara uygun olarak öğretilmesinin herkesin önceliği olması gerektiğini ifade eden Baykal, Kur'an-ı Kerim'in ''yaşı uygun olan çocuklara yasalara uygun olarak Diyanet İşleri Başkanlığının işbirliğiyle doğru bir biçimde Anayasa'ya ve devletin temel değerlerine karşı olmayan bir şekilde'' öğretilmesinin önemini vurguladı. Bunun ciddi bir ihtiyaç olduğunu belirten Baykal, şöyle konuştu:

''Bu, maalesef en uygun çözüme hala kavuşturulamamıştır. Diyanetin bu konuda düzenlediği kurslar var. Mahalle aralarında Diyanetin denetimi dışında çeşitli biçimlerde kurslar var. Kur'an kurslarının, sadece Kur'anı ezberletmek biçiminde yer yer alındığını görüyoruz. Bunun ötesine geçmemize ihtiyaç var. Yani Kur'an-ı Kerim'in sadece ezberlenmesi şeklinde değil, ruhunun, manasının, özünün, doğru bir biçimde anlatılması ve öğretilmesi şeklinde bilinçli, sorumlu, yetkili unsurlar eliyle ailelerinin izniyle öğretilmesinde büyük yarar var. Bu bir temel ihtiyaçtır.

Öyle anlaşılıyor ki bizim Kocaeli Belediyemiz tıpkı bir bilgisayar kursu gibi, bir yabancı dil kursu gibi, hemşehrilerinin ihtiyaçlarına cevap vermek yaklaşımı içinde böyle bir proje oluşturmuştur. Bence bu, doğru bir projedir. Haliyle yararlı olacak bir projedir. Kur'an-ı Kerim dinimizin özüdür ve din adına yapılan yanlışlıklara karşı, hurafelere karşı mücadele etmek isteyenlerin temel dayanağı Kur'an-ı Kerim'dir. Müslüman ailelerin çocuklarına Kur'an-ı Kerim'i doğru bir şekilde aktarma fırsatının onlara tanınması çok yerinde olur, diye düşünüyorum.''

''yaşı uygun olan çocuklara yasalara uygun olarak Diyanet İşleri Başkanlığının işbirliğiyle doğru bir biçimde Anayasa'ya ve devletin temel değerlerine karşı olmayan bir şekilde''

Cocuklarini, Diyanet'in düzenli Kur'an kurslari yerine cemaatlerin beyin yikama yuvalarina gönderen aileler CHP'nin kurslarini mi tercih edeceklerdir?
Diyanetin her mahalleye bu egitimi verebilecek yeterli düzeyde ve sayida elemani var midir? Sözde Imam ve Hatip yetistirmekle görevli Imam Hatipler kimlerin "arka bahcesi" durumundadir?
Burada verilecek egitimi CHP nasil "denetleyebilecektir"?
Baskan adayi Sirmen konusurken AKP adayi konusuyor zannettim bir an. "Nasil aileler cocuklarini bale kurslarina gönderiyorlarsa, isteyenler icin de Kur'an Kursu verecegiz" diyordu.
Benim asil ögrenmek istedigim, bu "acilimin" sonu ne olacak, yarin AKP, Saadet vs. her sokaga bir Kur'an kursu actiginda ne olacak?
CHP din üzerinden siyaset yapmaya devam ettikce AKP'nin ekmegine yag sürdügünü farketmiyor mu? Taklitler aslini yüceltir. Rozet taktigi carsaflilar bugün rozetleri atip, CHP aleyhine slogan attilar.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Otopsi » Çrş Şub 04, 2009 22:10

Açıkçası bu açılımı hem yararlı hem de zararlı görüyorum şöyle bir açıklama yapma gereği hissettim.
Kardeşlerim Din knousunda samimi, dindar müslümanından ateistine kadar bütün vatanını seven Türk toplumunun fertlerine görev düştüğünü düşünüyorum. Şöyle bir dönüp Avrupa'nın Rönesans ve Reform hareketleri ile Karanlık ve hurafe dolu ortaçağ dan nasıl çıktığı hakkında hafif bir araştırma yaptım. Gördüm ki Ortaçağ'da hristiyan dünyası aydınları bilim,sanat konusunda olduğu gibi din konusunda da oldukça yetkinler, aydınlanmaya bilim,sanatla beraber dinle de başlamışlar ve dinlerinin çok büyük oranda hurafelerden arındırıp eski inançlarına oranla daha sağlıklı bir inanç sahibi insanlar oluşturmuşlar. Türkiye'de maalesef aydınlarımız çok iyi niyetli olsalarda İslamiyet konusunda yeteri kadar yetkin değiller. Vatansever Türk vatandaşları ne inançta olursa olsun Toplumumuzun iyi-kötü pek çok insanının kaderinin belirlenmesinde büyük etkisi olan İslamiyet hakkında yetkin olmalı. Tabii ki bizler kendimize özgün bir çağdaşlaşma yöntemi bulmalıyız ancak çağdaşlaşmaya dinimizden başlamalıyız ve elimizden geldiğince İslamiyet hakkında bilgi sahibi olup çevremizdekilere ve bizim gibi düşünenlere örnek teşkil etmeliyiz. Eper halkı aydınlatmak isteyenler halkın üstünde çok büyük bir etkisi olan din olgusu konusunda nitelik sahibi olamazlarsa bir Türk çağdaşlaşması gerçekleştiremeyiz bu bağlamda bu açılımı değerlendirirsem; dini bir aydınlanma gerçekleştirilebilri umudu ile bir bakıma sevinirken işler daha da kötüye gidip dinin siyaset üzeirndeki etkisi artırılıp yanlış meal,tefsirlerle genç nesillerimizin beyni yıkanabilir öngörüsüde beni ürkütüyor, Chp'nin bu beyin yıkamayı istese dahi engelleyemeyeceğini düşünüyorum Baykal'ın oy için samimiyetten yoksun açılımlar yaptığını hepimiz gördük. Bence Ilımlı İslam düşüncesine karşı olup Ulusal birlük bütünlük çerçecesinde birleşen oluşumlar arasında Yaşar Nuri Öztürk, Nadim Macit, Şahin Filiz gibi İslamiyet konusunda yetkin şahıslar çoğalmalı bu konu üzerine yayınlar arttırılmalıdır. İnsanların düşünceleri değiştirilmek isteniyorsa o insanların dilinden konuşulmalıdır. Her ne kadar düşünceler çok derinlere kök salmışlarsa da aydınlanmayı uzun yorucu bir devrim ve çilelerle dolu bir süreç olarak kavramamız gerekiyor.
Kullanıcı küçük betizi
Otopsi
Üye
Üye

İletiler: 251

İletigönderen maydonos » Çrş Şub 04, 2009 22:46

boyle giderse biz turkler herkesin oyuncagi olacagiz..hayirli olsun...
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Ram » Prş Şub 05, 2009 13:30

Son zamanların mucizevi kelimesi: "Açılım"

http://www.guncelmeydan.org/forum/bayka ... highlight=

[img]http://img5.imageshack.us/img5/8651/chppppdr0.jpg[/img]
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Şub 15, 2009 14:04

zafercem yazdı:CHP'nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Sefa Sirmen, seçilmesi halinde açılmasını öngördüğü mahalle evi projeleri ile ilgili açıklama yaptı. Sirmen, amaçlarının tarikatlar tarafından izinsiz açılan Kuran kurslarını engellemek olduğunu söyledi.

Bilecik - CHP'nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Sefa Sirmen, Bilecik'in merkez Vezirhan belde belediye başkan adayı Yaşar Akkamış'ı ve Bayırköy belde belediye başkan adayı Bayram Kabasakal'ı ayrı ayrı ziyaret etti.

Burada konuşan Sirmen, seçilmesi durumunda mahalle evi projelerini yaşama geçireceklerini belirterek, proje hakkında bilgi verdi.

Sirmen, şöyle konuştu: ''Tarikatlar tarafından izinsiz açılan Kuran kurslarını engellemek istiyoruz. Yazın tatil zamanlarında mahallede ihtiyaç hissedildiğinde müftülüklere de yer tahsisi yapılarak Kuran kursları verilecek. Buradaki amacımız, yeraltındaki kaçak, izinsiz ve denetimsiz faaliyet gösteren ve amaçları farklı olan çalışmaları engellemektir. Devletin denetiminde Diyanet'in din görevlileriyle doğru biçimde Kuran öğretmek ve anlamını öğretmek istiyoruz. Buna belediyenin de mekan tahsis ederek destek vermesi gerekir.''

Sirmen, konuşmasının ardından esnafı ziyaret etti.

CUMHURİYET

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen İlteriş » Pzr Şub 15, 2009 14:13

Türk-Kan yazdı:
zafercem yazdı:CHP'nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Sefa Sirmen, seçilmesi halinde açılmasını öngördüğü mahalle evi projeleri ile ilgili açıklama yaptı. Sirmen, amaçlarının tarikatlar tarafından izinsiz açılan Kuran kurslarını engellemek olduğunu söyledi.

Bilecik - CHP'nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Sefa Sirmen, Bilecik'in merkez Vezirhan belde belediye başkan adayı Yaşar Akkamış'ı ve Bayırköy belde belediye başkan adayı Bayram Kabasakal'ı ayrı ayrı ziyaret etti.

Burada konuşan Sirmen, seçilmesi durumunda mahalle evi projelerini yaşama geçireceklerini belirterek, proje hakkında bilgi verdi.

Sirmen, şöyle konuştu: ''Tarikatlar tarafından izinsiz açılan Kuran kurslarını engellemek istiyoruz. Yazın tatil zamanlarında mahallede ihtiyaç hissedildiğinde müftülüklere de yer tahsisi yapılarak Kuran kursları verilecek. Buradaki amacımız, yeraltındaki kaçak, izinsiz ve denetimsiz faaliyet gösteren ve amaçları farklı olan çalışmaları engellemektir. Devletin denetiminde Diyanet'in din görevlileriyle doğru biçimde Kuran öğretmek ve anlamını öğretmek istiyoruz. Buna belediyenin de mekan tahsis ederek destek vermesi gerekir.''

Sirmen, konuşmasının ardından esnafı ziyaret etti.

CUMHURİYET

Iste bu daha derli toplu ve ici dolu bir acilim olmus.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Şub 15, 2009 14:25

Türk-Kan taktınız bu işe. İnanın bu muhalifliğiniz AKP'ye güç kazandırıyor. Merak etme CHP'den ılımlı İslam'a taviz yok. Bu söylemleriniz insanları tarikatların kucağına itiyor. O insanları kazanalım. Yoksa gelecekte Türkiye için büyük sorun olacaklardır. Bir de CHP Kur'an kursu açmıyor, talep gelirse Kur'an eğitimi verilecek. Bu da sadece yaz aylarında olacak. Neden bu kadar büyütüyorsunuz? Şimdi birlik olma zamanı. Sırf Baykal muhalifliğiniz yüzünden CHP'ye dönen olumlu izlenimlere insanların şüpheyle bakmasına yol açıyorsunuz.

Ben bir müddet Kocaeli'nde yaşadığım için orasını iyi biliyorum. Muhtemelen Sefa Sirmen bu seçimi kazanacaktır. Çünkü Kocaeli Sefa Sirmen'le özdeşleşmiştir. Yani Kocaeli=Sefa Sirmen
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Şub 15, 2009 14:34

zafercem yazdı:Türk-Kan taktınız bu işe. İnanın bu muhalifliğiniz AKP'ye güç kazandırıyor.

zafercem, dini siyasete alet etmeye takan ben degil, Baykal'in CHP'sidir! Ayrica her firsatta AKP'ye koz veren yine ben degil bizzat Baykal'in ta kendisidir!

zafercem yazdı:Merak etme CHP'den ılımlı İslam'a taviz yok. Bu söylemleriniz insanları tarikatların kucağına itiyor. O insanları kazanalım. Yoksa gelecekte Türkiye için büyük sorun olacaklardır.

Öyle mi? Ilimli Islam projesini gerceklestirmek üzere görevlendirilen, muhtar olamayacak adami Basbakan yapan da benim herhalde! CHP'nin Kur'an kurslari mi insanlari tarikatlarin kucagindan kaldiracak?

zafercem yazdı:Bir de CHP Kur'an kursu açmıyor, talep gelirse Kur'an eğitimi verilecek. Bu da sadece yaz aylarında olacak. Neden bu kadar büyütüyorsunuz? Şimdi birlik olma zamanı. Sırf Baykal muhalifliğiniz yüzünden CHP'ye dönen olumlu izlenimlere insanların şüpheyle bakmasına yol açıyorsunuz.

Deniz Som'un dedigi gibi: Talep gelirse hilafeti de getirecek anlasilan CHP! Diyanet'in Kur'an kurslari süs icin mi vardir? Belediye'nin ne zamandan beri Kur'an kursu acma yetkisi vardir? Her mahalleye yeterli müftülük vardi da ben mi bilmiyorum? Birlik oluncaksa bu Gazi Pasa'nin yolunda olur. AB'ye "biz daha iyi hizmet edecegiz", ABD'ye "Ilimli Islam'i biz daha iyi yerlestiririz" itimatlari veren, ajan Derwish'e prim vermekten dahi cekinmeyen Baykal catisi altinda degil!

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x