İnsanlar..

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

İnsanlar..

İletigönderen Kronik Cadı » Prş Tem 12, 2007 11:06

Biz insanlara ;neden ''hayır'' dendiği halde istediğimizi almak için her şeyi yok ederiz.Biz insanlar kendi isteklerimizden başka bir şey düşünmeyiz.Önümüze çıkan her şeyi yıkar geçeriz.İstediğimizi almak için önümüze çıkan insanları kırıp geçitiğimizde onların ne düşündükleri bizi pekde ilgilendirmez.

Örneğin 5 yaşındaki bir çocuğu düşünün:annesiyle beraber markete gidiyor ve şeker almak istedi ve annesi almadı.Çocuk istediğini alana kadar ağlar, kızar, bağırır,kırar,döker ve sonra anne onu almak zorunda kalıyor.Ve çocuk zafere ulaşmış oluyor.Örneğin istediğini almak isteyen plotonik bir aşık.İstediği kızı almak için elinden geleni yapar ve o yolda karşısına ne engel çıkasa yıkar geçer.Hayırdan anlamaz.Bazen bende yaparım istediğimi alana kadar önüme çıkan her şeyi yok ederim ama sonra pişman olurum.Hala anlamış değilim biz insanlar neden çok benciliz.Neden bize bir kere ''HAYIR'' dendiğinde anlamıyoruz.Yada bize ''HAYIR'' kelimesi öğretilmedi mi?
Bunun cevabını bilen var mı?
En son Kronik Cadı tarafından Prş Tem 12, 2007 11:30 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Resim
MUHALİF CADI
Kullanıcı küçük betizi
Kronik Cadı
Üye
Üye

İletiler: 503

İletigönderen HayaLet » Prş Tem 12, 2007 11:18

Örneğin 5 yaşındaki bir çocuğu düşünün:annesiyle beraber markete gidiyor ve şeker almak istedi ve annesi almadı.Çocuk istediğini alana kadar ağlar, kızar, bağırır,kırar,döker ve sonra anne onu almak zorunda kalıyor.Ve çocuk zafere ulaşmış oluyor.

2 seçeneğin var.Ya çocuğu markete götürmiceksin ya da götürüp sonucuna katlanıp istediğini alıcaksın.Soruna gelince ;

İnsanların Râbbena, hep bana diyişlerinden. :)
En son HayaLet tarafından Prş Tem 12, 2007 15:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
HayaLet
Üye
Üye

İletiler: 969

İletigönderen Veled » Prş Tem 12, 2007 15:04

BaglaYa, onur gereken cevabı vermiş :D bazen hayır demeyi çok kişi sevmez ve kabul etmez bende bazen bu hatayı yapıyorum :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Kronik Cadı » Cum Tem 13, 2007 9:50

BaglaYa, Semih R.Cabalar, Peki plotonik aşığa ne yapacaksınız:?:
Resim
MUHALİF CADI
Kullanıcı küçük betizi
Kronik Cadı
Üye
Üye

İletigönderen HayaLet » Cum Tem 13, 2007 9:55

Kronik Cadı, platonik diye bi aşk türü yok bence. :roll: O seni sever sen onu sevmezsin sana göre platoniktir ama ona göre aşktır. :wink:
Kullanıcı küçük betizi
HayaLet
Üye
Üye

İletiler: 969

İletigönderen Yaz_Sürtüğü » Cum Tem 13, 2007 9:58

ama aşkta olsa kendisini istemeyen birini rahatsız etmemesi gerek insanların çünkü aşırıya kaçarlarsa taciz olur artık bu.sanırım arkadaş bunu anlatmak istemiş
[size=24:0e4e3d9f82][b:0e4e3d9f82]Kaltak hepimizi doğuran analardır. En büyük kaltak benim. Kaltaklık bir sanattır. Satarım icabında herkesi, kendimi bile. Üç kuruş etmem ya, sataraım ama. Alışmış kudurmuştan beterdir derler ama; ben hem alışmışım, hem kudurmuşum.[/b:0e4e3d9f82][/size:0e4e3d9f82]
Kullanıcı küçük betizi
Yaz_Sürtüğü
Satılmıştır

İletiler: 43

İletigönderen Türk-Kan » Cum Tem 13, 2007 10:25

Neden bize bir kere ''HAYIR'' dendiğinde anlamıyoruz?

salagiz da o yüzden!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen dertsiz » Cum Tem 13, 2007 12:17

Kronik Cadı yazdı:Biz insanlara ;neden ''hayır'' dendiği halde istediğimizi almak için her şeyi yok ederiz.Biz insanlar kendi isteklerimizden başka bir şey düşünmeyiz.Önümüze çıkan her şeyi yıkar geçeriz.İstediğimizi almak için önümüze çıkan insanları kırıp geçitiğimizde onların ne düşündükleri bizi pekde ilgilendirmez.

Bu bahsettiğin davranış tarzı egoizmin tanımı adeta.

Hayır dendiğinde -ne konuda olursa olsun- karşımızdaki insanın bizimle aynı fikirde olmadığını anlamamız gerekir. Yapabileceğimiz tek şey, ikna etmeyi denemektir. Ama ısrarcı olmak şeklinde değil.

Bilhassa aşk/meşk konularında, sevgimize karşılık alamadığımızda, sevdiğimiz ama bizi sevmeyen muhatabımızı üzecek derecede ısrar/tehdit/kızmak/rahatsız etmek, çok yanlış bir tutumdur.

Seven insan, karşısındakini üzmemeğe çalışmalıdır. Ve o insanın tavır ve düşüncelerine saygı göstermelidir.
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye

İletiler: 248

İletigönderen Kronik Cadı » Cum Tem 13, 2007 12:21

yazgülü, Dediğininin payı var ama asıl anlatmak istediğim:bize hayır dendiği halde neden bunu anlamıyoruz.Konu ne olursa olsun.
Türk-Kan, Galiba buna katılıyorum
Resim
MUHALİF CADI
Kullanıcı küçük betizi
Kronik Cadı
Üye
Üye

İletigönderen dertsiz » Cum Tem 13, 2007 12:22

Türk-Kan yazdı:
Neden bize bir kere ''HAYIR'' dendiğinde anlamıyoruz?

salagiz da o yüzden!

olur mu öyle şey. Biz insanlar salak olamayız. Hayır kelimesinin manasını belki de okulda öğretmediler. Ben sözlüğe bir bakayım :)

yada anlıyoruzdurmuşturda anlamıyormuşuz gibi yapıyoruzdur.:)

ps: anlıyoruzdurmuşturda kelimesini kendim yazdım ama manasını tam çözemedim.:))
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye

İletigönderen Kronik Cadı » Cum Tem 13, 2007 12:24

dertsiz, BEN Türk-Kan, ablaya katılıyorum Hayırsa hayırdır. Bunu idrak edememek bukadar mı?zor.
Resim
MUHALİF CADI
Kullanıcı küçük betizi
Kronik Cadı
Üye
Üye

İletigönderen Yaz_Sürtüğü » Cum Tem 13, 2007 12:34

öncelikle salaklık olduğu fikrine katılmıyorum.idrak edememekte değil.daha çok bir savunma mekanizması kabullenememek .çünkü benliğimiz beğenilmemek onaylanmamak duygusu ile zedeleniyor ve bilinçaltımızın bunu kabullenmesi çok zor oluyor .kendilik değerimiz örseleniyor çünkü,kendi gözümüzdeki değerimizin azaldığını düşünüyoruz.bunu kabullenebilmek için çok güçlü bir kişiliğimizin olması ve zamana ihtiyaç oluyor genellikle.oysa reddedilmenin beğenilmemek değil birşeylerin uymaması neticesinde olduğunu görebilsek pek fazla yıpranmıyacağız ve yıpratmayacağız karşımızdakinide.
aşk meşk konuları dışında istediklerimiz olmayınca bunu kabullenememe nedeni ise insanın içinde içgüdüsel olarak temel ihtiyaçlarının ne koşulda olursa olsun doyurulmasını bekleyen bir küçük eğitimsiz çocuk var .bu insanın doğuştan getirdiği organizma zaafı bütün canlılarda olan.bunu bastırmayı ve bu arsız ufaklığa isteklerini ertelemeyi ya da yön değiştirtmeyi zamanla öğretiyor dış koşullar,eğitim,toplum ve insanın ne olursa olsun şartlara uyma becerisi.ama o küçük anlayışsız velet hep gizli gizli yaşıyor ve zaman zaman zorbalıkla dayatmaya çalışıyor isteklerini.eğer benliğimiz yani kişiliğimiz gelişmişse veledi susturuyoruz yoksa o veled bizi yeniyor ve ne pahasına olursa olsun isteğini elde ediyor küçük zorba.gerekirse zorla gerekirse kan dökerek .bazen acı vererek bazen üzüp arsızlık ederek.bu bizim ne kadar doyumlu,olgun ,bilinçli,oturmuş bir kişiliğe sahip olduğumuza bağlı.
En son Yaz_Sürtüğü tarafından Cum Tem 13, 2007 12:53 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
Yaz_Sürtüğü
Satılmıştır

İletigönderen Kronik Cadı » Cum Tem 13, 2007 12:42

yazgülü, Zaten karşıdaki insan bu söylediğini idrak etmiş olsaydı.Bunun senin de dediğin gibi bir şeylerin uyuşmadığı anlamına geldiğini anlardı.Sorunda bu işte bunu anlamıyan insan bence SALAKTIR.Tek aşk konusunda değil bu dediğim.Örneğin bir iş yapacaksınız ve yasal değil yapacağınız işi yasal olmayan yollarla hallediyoruz.Galiba hayır lafını bilmememizin nedeni HIRS VE BENCİLLİK.Birazda Salaklık.
Resim
MUHALİF CADI
Kullanıcı küçük betizi
Kronik Cadı
Üye
Üye

İletigönderen dertsiz » Cum Tem 13, 2007 12:46

Kronik Cadı yazdı:dertsiz, BEN Türk-Kan, ablaya katılıyorum Hayırsa hayırdır. Bunu idrak edememek bukadar mı?zor.

işte buraya bir virgül koyalım.

müşahhas bir noktadan devam edelim.

Aşk/meşk konularında kullanılan ''hayır'' kelimesi, erkek ve kadında değişik oran/seviye/hararet gösterir.

Erkeklerin zaten hayır kelimesini fazla kullanmadıklarını biliyoruz.

Kadınlar hayır der ve o dakikadan itibaren bunu değiştirmezler. Erkeğin yapacağı her hamle, avuta kaçan top misalidir. Erkek ısrar ettikçe, kadınlar kendilerinin rahatsız edildiği kanısına varırlar.

Zaten ''hayır'' cevabını almış erkeğin yapacağı en akıllı şey, dönüp gitmesidir.

===

Erkek hayır dediğinde, kadın gözlerini biraz yere dikip üzülse, erkek mahfolur. Kadın hayır diyen erkeğin yanına yaklaşıp, erkeğin saçlarını okşasa, yüzüne dokunsa, erkek o anda biter. Hayır kelimesi ''üzdüm seni, özür dilerim'' e döner.

===

Durun hemen, itiraz etmeyin ve kendi dünyanızda olanlara bir daha kafa yorun.

Kadın herzaman güçlüdür. Kadın en zayıf göründüğü anda bile, erkekten daha güçlüdür. Güçsüz göründüğü anda, savaşı çoktan kazanmıştır bile.
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye

İletigönderen Yaz_Sürtüğü » Cum Tem 13, 2007 12:50

Kronik Cadı, bu salaklık değil her insanın içinde var olan bir savunma duygusu.anlayamamak değil pekala anladığı halde kabullenmemek.ikisi o kadar farklı şey ki.
[size=24:0e4e3d9f82][b:0e4e3d9f82]Kaltak hepimizi doğuran analardır. En büyük kaltak benim. Kaltaklık bir sanattır. Satarım icabında herkesi, kendimi bile. Üç kuruş etmem ya, sataraım ama. Alışmış kudurmuştan beterdir derler ama; ben hem alışmışım, hem kudurmuşum.[/b:0e4e3d9f82][/size:0e4e3d9f82]
Kullanıcı küçük betizi
Yaz_Sürtüğü
Satılmıştır

Sonraki

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x