İnternete büyük gözaltı!

Genel & Güncel Konular

İnternete büyük gözaltı!

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt May 16, 2009 10:04

İnternete büyük gözaltı!

Emniyetteki birim internete yorum yazanları takip ediyor. İşte örnekler:

GERÇEK GÜNDEM / HABER MERKEZİ - Bir kamu kuruluşunda çalışan F.K. adlı memur, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü eleştirdiği ''okur yorumu'' yüzünden davalık oldu. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, F.K'yı şikayet etti. F.K'nın ifadesi alındı.

GERÇEK GÜNDEM.com'un edindiği bilgiye göre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan "Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Bürosu'' internet sitelerini yakın takibe aldı. Sitelerde yer alan haberlerin altına düşüncelerini yazan okurların ''sakıncalı'' bulunan yorumları hakkında işlem yapılmaya başlandı.

2008 yılının son aylarında faaliyetlerini hızlandıran birim, internette yayın yapan yüzbinlerce siteyi takip etmeye çalışıyor. Polisin görev yaptığı bu birim, bir yandan da gelen şikayetleri değerlendiriyor.

Gerçek Gündem'e ulaşan bilgiye göre, Bilişim Suçları Bürosu'na şu ana dek en çok Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nden şikayet geldi. İstanbul'da sitelere yorum yazan 18 kişinin haberlerin altlarına yazdıkları yorumlarda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e hakaret ettiğini öne süren Çankaya, bunlar hakkında işlem yapılmasını istedi.

Bilişim Şubesi'nde görev yapan polisler de şikayet üzerine gerekli çalışmaları başlattı. Polis, yorumların yazıldığı sitelerin yöneticilerinden, okurların ''internete bağlandıkları adresleri'' istedi. Kişilerin internete hangi IP'den bağlandığını tespit eden polis, bilgileri savcılığa ulaştırdı. Savcılık da bu kişiler hakkında işlem başlattı.

Savcılığın ifadesini aldığı son kişi ise bir kamu kuruluşunda çalışan F.K... Memur olan F.K. bir gazetenin internet sitesine yazılan ''okur yorumu''ndan dolayı Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından şikayet edildi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen imzasını taşıyan şikayet dilekçesinde, F.K'ya ait olduğu öne sürülen bir yorumda Cumhurbaşkanı Gül'e yönelik ''hakaret''te bulunduğu öne sürüldü.

F.K ise Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadede, yorumda yazan düşüncelere katıldığını ancak yorumda yer alan son kelimeyi hiçbir zaman kullanmayacağını ifade etti. F.K, kendi ismiyle yazılan yorumun ''herkese açık'' bir bilgisayardan gönderildiğini belirterek, ''suç unsuru taşıdığı iddia edilen kelimeyi kimin yazdığının tespit edilmesi çok zor'' dedi. F.K'nın, Gül'e hakaret kastı olmadığını söylediği de öğrenildi.

Hukukçular ise bu uygulamanın sakıncalar doğurabileceğine işaret etti. İnternette yer alan yorumların ''düşünce özgürlüğü'' kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirten hukukçular, "Yayın yapan sitelerden erişim bilgilerini almak, korku toplumu yaratır. Kimse düşüncelerini ifade edemez'' görüşünde birleşti.

BAŞKA BİR YORUMCUYA BEŞ YIL HAPİS İSTEMİ

Öte yandan, Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ermenistan’a yapacağı ziyaret haberini okuduğu internet sitesine "İhanet budur, Gül’ün yaptığıdır" yorumunu gönderen M.K. isimli mühendis hakkında "Cumhurbaşkanı’na açıkça hakaret" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Gerçek Gündem
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen antalyalim » Cmt May 16, 2009 10:13

Gercekten cok korkuyorum artik, öyle ki neredeyse GM den üyeligimi silmeyi bile düsündüm :stres:
Nereye gidiyor benim Türkiyem?
Atatürk, cok sesli Millet kavramini böyle diktatörlerin sesleri ciksin diye mi uyguladi?
Batsin böyle insanlik...
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen sessiz sedasız » Cmt May 16, 2009 12:05

bu yaptıkları korku toplumuna yönelik icraatlerinin ne kadar boş çabalar olduğunu yarın saat 12 de tv aracılığıyla,araya karıştırabilecekleri gözlemci aracılığıyla,üstümüzden uçacak helikopterlerle,çatılarda ki keskin nişancı tüfeklerinin dürbünlerinden bakan gözlerle izler, kudururlar ancak.
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen Çetin Taş » Cmt May 16, 2009 19:19

Hehheheh,yahu o kadar çok yere o kadar çok yorum yazdım ve yazıyorum ki,çoğunu unutuyorum.Aradan zaman geçince belli aralıklarla Google'da adımı yazıp aratıyorum,tekrar bulup okuyorum,ulan diyorum neler yazmışım.
Sözün özü,internette kim ne yazmış izleyeceklerine vatan hainlerini,işbirlikçi Kürtçüleri,liboşları,ABDci-ABci namussuzları izlesinler.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Ram » Cmt May 16, 2009 20:14

Çetin, onlar padişahın sol şeyi yâni kolu oldukları için, bizleri hedef seçiyorlar.

Aşağıdaki şikâyetçi arkadaşa duyurulur: Hâşâ, Cumhrubaşkanımız hazretleri efendimizden söz etmiyorum.

Resim
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen yigitler » Pzr May 17, 2009 20:34

Bizi susturmalarinin gucu yetmez! Kendilerini ne zannediyorlar?
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x