Çetin Taş yazdı:Hal böyle iken nasıl masonlar-ateistler bir araya gelebiliyorlar?Nasıl birlikte EVRİM TEORİSİ'ni destekliyorlar?
Destekliyorlar mı desteklemiyorlar mı bunu bilmiyorum ama eğer destekliyorlarsa aklıma şu gelir: Buna illa inandıklarından değil ama müslümanların içerisinde nifak yaratmak, inananları islamiyetten uzaklaştırmak için her türlü hileyi, içerimize sızmak suretiyle de yapıyor olabilirler..
mustafat yazdı:Bu insanlar nasil çogaldilar? Adem ile Havva'nin çocuklari kendi aralarinda mi evlendiler? Yani kardes-kardes, baba-kiz, anne-ogul seklinde ensest iliskiler mi kuruldu?
Ben bildiğim kadarıyla, bir alıntıyla açıklayayım bunu:
Yüce Allah, Kuran'da bu konularda ayrıntılı bilgi vermemiştir. Bu yüzden bu konuda yapacağımız her yorum tahmin olmaktan öteye geçemeyecektir. Geleneksel olarak iki kardeşten ürediğimiz izahı da bu tahminlerden biridir. Ancak Allah üremenin böyle olduğunu söylememiştir. Şimdi alternatiflerin bir kısmını sıralayalım. Birinci ihtimal Adem ile Havva'nın genlerinden başka iki birey daha yaratılmış, ve bunlar Adem ve Havva'nın öz evlatlarıyla birleşmiş olabilir. İkinci ihtimal Cinsel birleşme olmadan suni bir döllenme ile kardeşler yeni bireyler oluşturmuş olabilir. Üçüncü ihtimal bu kardeşlerin normal cinsel ilişkiye girmesidir ki, Allah onlar için bunu haram kılmamış ise burada yadırganacak bir şey de yoktur. Unutulmamalıdır ki onlar ilk insanlardır ve Allah onlara bunu yasaklamamışsa bu onlara çok da garip gelmeyebilir. Ancak yine de şunu unutmamalıyız ki bu alternatifin gerçekleşmiş olması şart değildir. Allah 4. bir yol ile bambaşka bir yöntemle insanları üretmiş olabilir. Şurası kesindir ki bilimi ve dolayısıyle biyolojiyi Allah yaratmıştır ve O, kardeşlerin cinsel beraberliğine gerek kalmadan üremeyi sağlama kudretine de sahiptir. Doğrusunu Allah bilir.
Bakınız***************************
mustafat yazdı:Adem ile Havva'dan bugün dünyada gördügümüz farkli irklar nasil olustu?
Zaten bunu herkes kabul ediyor, yani dünyada zenci de var, sarışın da, çekik gözlü de, rus da, arap ta, şişman da, zayıf ta, kısa boylu da. Bunu müslüman da dahil kimse inkar edemez. E müslümanlar da zaten insanların Adem ve Havva'dan türediğine inandığına göre bu kapsamdaki evrimi kabul ediyorlar. Kabul etmedikleri şey maymundan insan olunması, kutup ayısından balina haline gelinmesidir..
Bunu da şöyle açıklarlar: Eğer evrim sürekli ise neden maymun-insan arası bir yaratık yoktur, ya da kedi-köpek arası birşey? Bir kere evrimleşilmiş sonra da bitmiş midir? Bu sadece bugün için geçerli değildir, yakın tarihe yani 3-5 bin yıl öncesine kadar gidildiğinde de böyle arada yaratıklar yoktur..
mustafat yazdı:Irk farkliliklari sadece deri, göz rengi ve fiziksel biçimle sinirli degil. Daha baska bir sürü ilginç farkliliklar var. örnegin bati irklari genelde ergin yaslarda dahi sütü sindirebilirken bazi dogu irklari (Cin, Japon) vs., belli enzimlerin eksikligi nedeniyle ergin yaslarda sütü sindiremiyorlar.
Kizilderililerin çogu alkolü batililar kadar çabuk sindiremiyor. O yüzden de çok daha kolay alkol bagimlisi oluyorlar.
Cogu Afrika irkinda genetik bir kan hastaligi var. Yan etkileri: yüksek bebek ölümü, buna karsilik sitmaya karsi bagisiklik.
Endonezya adalarinda yasayan, denizlerde dalarak avcilikla geçinen okyanus göçebelerinin göz lensleri bizimkilerden farkli; su altinda daha net görebiliyorlar.
Bu farkliliklari nasil açikliyorsunuz? Allah her irkin ademle havvasini ayri mi yaratmis? Yoksa herhangi bir farklilasma, bir degisim sürecini kabul ediyor musunuz? Kabul ediyorsaniz bu degisim süreci nedir, nasil bir seydir?
Bir rivayete göre, insanların tüm saydığın farklı genleri Adem ve Havva'da bulunmaktaydı, ki bu bana mantıklı geliyor. Karı-koca renkli gözlü olmayan, hatta dedelerinde-ninelerinde de olmayıp renkli gözlü ya da sarı saçlı doğan çocuklar var, bu da genlerin dominant ve resesifliğiyle açıklanıyor. Ya da Down Sendromu, tamamen genlerle alakalı bir durumdur..
Başka bir rivayete göre ise, iklim, beslenme farklılığı gibi konular buna sebep oluyor ki çok ta katılmıyorum. İklim veya beslenme sonradan etkili olabilir, ama zencilerin çocuğu hep zenci doğar, güneşten kararmazlar, yani sonradan kazanılan çevresel etkiler genlere etki yapmazlar, tıpkı yüzyıllardır sünnet olan erkeklerin çocuklarının sünnetsiz doğması gibi. Ya da bir kaza sonucu kolu kopan bir insanın çocuğunun normal doğması gibi. Eğer gelecek kuşaklarda kolsuz bir çocuk doğuyorsa bu tamamen genetikle açıklanır.
Ama hem doğumdan önce hem de doğumdan sonra beslenme çok etkilidir diye düşünüyorum, bu da tabii ki kol yerine kanat çıkması, akciğer yerine trake oluşması demek değil.. Zeka geriliği, boy kısalığı ya da şişmanlık, hastalıklara dirençsizlik olarak belirebilir..
MansurŞah yazdı:Natioanal Geographic vb. bir kemikten hatta bir diş kalıntısından yola çıkarak, maymuna benzeyen insan resimleri, hatta mutlu aile tabloları çizerek, bence çok adi bir propaganda yapıyorlar. Halkın zihnine, böyle girmeye çalışıyorlar.
Zaten bunun yalan olduğu da ispatlandı, bilmem ne adasında maymun kafatası ve insan çene kemiğinin (veya tersiydi) birleştirildiği ve evrim diye yutturulduğu anlaşılmıştı..
Çetin Taş yazdı:Evrim Teorisi'nin hiçbir yerinde de kutup ayıları balık avlarken balinaya dönüştü yazmaz.Bu demagojidir.Şu yazar.Kutup ayıları ve balinaların ataları birdir.Denizi tercih eden zamanla balinaya,karayı tercih eden de zamanla kutup ayısına dönüşmüştür.Anlam olarak birbirinden ne kadar farkı olduğunu forum kullanıcılarının takdirlerine bırakıyorum.
Valla ne yazar ne yazmaz bilmem ama, bir forum kullanıcısı olarak arada pek bir fark göremiyorum ben Çetin'im.. "Balık avlarken" diye tabir edilme sebebi ince bir alay gibi geldi bana sadece, o kadar, yoksa aynı şeyden bahsediyorsunuz

.
Hem bu bahsettiğin tercih dediğin de nasıl bir tercihtir, kahveyi sütlü veya sütsüz almak gibi mi!!
Sanıyorum farkında olmadan yapılan bir tercihten bahsediyorsun amaaaaaa; bu da bana çok saçma geliyor, hem de çoookk.
O zaman şunu da sormak lazım, o balinanın ve ayının atası şu anda neden hiç yok? Ya da, günümüzde neden hiç ata yok, hepsi birden evrimleşivermiş te (ki kendi tercihleri olmadığından dem vuruyoruz) bu evrimleşme birden kesilmiş!! Yani hem de; Çocuklarının bir kısmı ayı, bir kısmı balina olurken hiç kendi gibi kalmak isteyen çıkmamış mı evlatlarının içinden??
Shadow39 yazdı:Bu kadin milletinin ilkininde eli sopalimiymis
Demek ki bu konuda evrim geçiremişler gölgeciğim
tuba yazdı:shadow39, bir sorun mu vardı
Bakın, evrimleşemediği için halinden memnun olanlar da yok değil hani

..