İşte "Yeni Açılım Projesi" ihalesi! / Arslan BULUT

İşte "Yeni Açılım Projesi" ihalesi! / Arslan BULUT

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Kas 30, 2018 12:27

İşte "Yeni Açılım Projesi" ihalesi!

"Açılım süreci" denilen "yıkım operasyonu"nda ne olmuştu? Türkiye, Oslo'da PKK ile gizlice masaya oturtulmuştu! Burada alınan kararlar gereği, terör örgütü başı Abdullah Öcalan'ın önerileri Meclis'e getirilmiş, Öcalan'ın mesajı Diyarbakır mitinginde bir vekil tarafından okunmuş, Habur'da terörist karşılaması yapılmış, Dolmabahçe'de AKP ve HDP milletvekilleri, Öcalan'ın yazdığı 10 maddelik metin üzerinde uzlaşmaya varmıştı. Daha da vahimi, açılım sürecinde PKK'ya yönelik operasyonlara izin verilmemişti. Bunun sonucunda PKK, Güneydoğu'da vali ve kaymakam atamaya başlamış, mahkemeler kurmuş, korucuları direklere asmaya başlamış, halkı vergiye bağlamış ve şehirlerin etrafına hendekler kazarak egemenlik kurmuştu!

AKP, 7 Haziran 2015 seçimlerinde bu politika sebebiyle tek başına iktidar olma gücünü kaybedince Temmuz ayında terörle mücadele başlatmıştı. PKK'nın egemenlik kurduğu şehirleri geri almak için 800'den fazla şehit verilmişti! Sonunda AKP, tarihini yine Devlet Bahçeli'nin ilân ettiği 1 Kasım erken seçimlerinde tek başına iktidar çoğunluğunu elde etmişti. AKP, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Anayasa değişikliğini de Bahçeli ve MHP desteğiyle yapmış, referandumu aynı destekle kazanmış ve parlamenter demokrasiyi rafa kaldırmıştı.

* * *

Açılım sürecinde halkı ikna etmek için aralarında ünlü sanatçıların da bulunduğu akil adamlar heyeti kurulmuş, fakat gittikleri her yerde protestolarla karşılanmışlardı. O akil adamlar, Oslo'da yeniden toplandı. Servet Avcı, Yeniçağ'da "İkinci Oslo Hatırası" başlıklı yazısında, toplantının, PKK ile ilişkileri olan İngiltere'deki "Demokratik Gelişim Enstitüsü" tarafından düzenlendiğini ve akillerin "Çatışma Çözümlerine Toplumsal Katılım" çerçevesinde bir araya geldiğin inceledi ve bunun "ikinci çözüm süreci" anlamına geldiğini bildirdi.

* * *

Kanada'da yerleşik bir Türk okurum mesaj gönderdi ve "Democratik Progress Institute"nün taşeron olduğunu, projenin, Ankara'da Avrupa Birliği Türk Delegasyonu tarafından hazırlandığını bildirdi.

Avrupa Birliği Türk Delegasyonu, büyükelçi rütbesiyle akredite olan bir delegasyon başkanı tarafından Ankara'dan yönetiliyor. Heyet başkanı Büyükelçi Christian Berger, bütün Türkiye'yi dolaşıyor. Bu arada son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü, AB üyesi devletlerin Türkiye'deki misyon şefleri ve temsilcileri ile birlikte AKP Genel Merkezi'ni de ziyaret etti ve burada Cevdet Yılmaz, Kasım Gülpınar ve İsmail Emrah Karayel ile görüştü

Yılmaz, toplantıdan sonra Brüksel ve bazı üye ülkelere ziyaretler düzenlenmeyi planladıklarını ve partiler arası diyalog kanallarını güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

* * *

Oslo'daki "akiller toplantısı"nın Avrupa Birliği Türk Delegasyonu tarafından projelendirildiği bilgisi, İnternet sayfalarında çok önceden açıklanmış durumda!

Projenin adı "Kritik bir zamanda Türkiye'de kapsayıcı diyaloğu desteklemek!" olarak tespit edilmiş! "Kiminle diyalog" diye sormayacaksınız herhalde...

Yine ihalenin, "arabuluculuk ve diyalog" başlıkları altında Demokratik Gelişim Enstitüsü'ne verildiğini, Türkiye'de siyaset, sivil toplum, medya, iş dünyası ve akademik ortamlardan "anahtar figür"lerle çalışma yapılacağını, belirtmişler...

AB'nin 1 milyon 150 bin Avro "ihale bedeli" tespit ettiği projenin 4 Ocak 2018'den 3 Temmuz 2019'a kadar, yani 18 ay süreceğini, Türkiye, Norveç, İsviçre, Kıbrıs, İrlanda, İngiltere, Belçika'dan sonra son aşamada Filipinler, Kolombiya, Güney Afrika'da toplantılar düzenleneceğini de ilân etmişler!

Yani ulaşım ve konaklama giderlerini AB karşılıyor...

* * *

Peki ne yapmak istiyorlarmış?

"İş birlikçi uzmanların keşfettiği çözümleri halka mal etmek ve farklı kesimler arasında açık bir diyaloğun yanı sıra demokratik süreçlerle kapsayıcı bir müdahaleyi desteklemek" istiyorlarmış.

Kısacası "açılım sürecini yeniden başlatmak için baskı oluşturmak" ana hedefleri... Bilgilerinize sunulur...

Arslan BULUT, 30 Kasım 2018
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: İşte "Yeni Açılım Projesi" ihalesi! / Arslan BULUT

İletigönderen Gönül Pınar Atacı » Pzt Ara 03, 2018 14:19

Bu tamamen güncel, somut, nesnel ve gerçek yurtsever yazının çok değerli yazarı sevgili Arslan BULUT'a içten tebrikler, teşekkürler, selamlar ve saygılarla sozü edilen konuya gerekli bir ek :

MELEKLER VE ERKEKLER

Üç buçuk yıl önce buz dolabına konmuş zehirli aşı çıkarıp servis etmek,
Ve insanlara,o Türk ve Kürt mezar ve hendek kazıcıları eliyle yedirmek,
BOP@culuğun tüm açık ve gizli emellerinin en yeni bir göstergesi,
Ve yurdun ve ulusun bütünlüğüne yönelmiş yeni bir darbe ögesi.

Bu malum ve en meş’um zehire karşı en etkili panzehir,
Tek ve en geniş bir birleşik Hak,Vatan Ve Halk Cephesi.

Bu CEPHE’yi oluşturmak en ulu ve gerçek bir vatanseverlik
Ve her Türk’e ve Kürd’e yapılacak en ilahi ve insani bir iyilik.

Bu CEPHE’yi kuracak, geliştirecek ve yönetecek melekler ve erkekler,
En sonsuz bir sevgiyle kutlanacaklar.
Bu CEPHE’yi, savaşa katarak utkuya ulaştıracak erkekler ve melekler,
Çok derin bir saygıyla kutsanacaklar.

Gönül Pınar Atacı, 28.11.2018
Kullanıcı küçük betizi
Gönül Pınar Atacı
Üye
Üye
 
İletiler: 1285
Kayıt: Sal Ara 01, 2015 9:02


Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x