Kadıköy klasikleri, 10. yıl : Fenerbahçe 3-1 Galatasaray

Futbol ile ilgili hersey burada.

Kadıköy klasikleri, 10. yıl : Fenerbahçe 3-1 Galatasaray

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Eki 26, 2009 0:40

Kadıköy klasikleri, 10. yıl..

Daha başlamadan gerginleşen bir derbi, sahada müthiş mücadele, goller, kartlar.. Değişmeyen ise 10. yılına giren bir Kadıköy klasiği.. Alex'in 2 golü, Güiza'nın topuğu ve bir derbide daha "büyü" sürüyor! G.Saray Hakan Balta ile umutlandığı derbide, Kadıköy'de yine gülemiyor..

Turkcell Süper Lig'de Galatasaray'ı 3-1 mağlup eden Fenerbahçe, ezeli rakibiyle olan puan farkını yeniden 5'e yükseltti.

Ligde geçen hafta deplasmanda Gaziantepspor'a yenilerek 5 olan puan farkının 2'ye düşmesine engel olamayan sarı-lacivertli ekip, sarı-kırmızılı ekip karşısında kazanarak, liderliğini devam ettirip (27 puan), 3. sıraya gerileyen sarı-kırmızılı ekiple arayı 5 puan açtı.

NOTLAR.. NOTLAR.. NOTLAR..

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Galatasaray ile yaptıkları derbi maçta, Steaua Bükreş maçında görevlendirdiği kurguyla takımını sahaya sürerken, iki oyuncu değişikliği yaptı.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki mücadelede, sakatlıklar nedeniyle şans bulan Özer'in yerine sakatlığı geçen kaptan Alex de Souza 11'e girerken, yine Romanya'daki maçta 11'de yer alan Dos Santos, Galatasaray derbisinde yerini Vederson'a bıraktı.

Antrenmanda sakatlanarak yaklaşık 2 haftalık bir süre takımdan uzak kalan Alex, ligde Gaziantepspor, UEFA Avrupa Ligi'nde de Steaua Bükreş maçlarında takımını yalnız bırakırken, Galatasaray derbisinde takımındaki yerini aldı.

Teknik direktör Christoph Daum, orta alanın solunda görev yapan Dos Santos'u derbide yedek bırakırken, bu mevkide Vederson'a forma verdi.

-İKİ FORVET DE YEDEK-
Fenerbahçe'nin iki forveti Semih ve Güiza, Galatasaray ile yapılan önemli derbide yedek kaldı.

Daum, sakatlıkları geçen iki futbolcuya da derbide ilk 11'de şans vermezken, Steaua Bükreş maçında forvette görev alıp takımının tek golünü kaydeden Kazım sahaya çıktı.

-RIJKAARD'TAN 4 DEĞİŞİKLİK-
Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Fenerbahçe ile oynanan derbi karşılaşmasında, hafta içinde oynanan Dinamo Bükreş maçında dinlendirdiği 4 oyuncuya ilk 11'de yer verdi.

Rijkaard, Kadıköy'de oynanan karşılaşmada Mehmet Topal, Caner, Kewell ve Nonda'yı yedek bırakırken, Arda, Gökhan, Hakan ve Baros'a ilk 11'de şans tanıdı. Rijkaard'ın, zorluk derecesi yüksek maçta, zaman zaman birlikte oynamaları tartışma yaratan Arda ile Elano'yu birlikte oynatması dikkati çekti.

Dinamo Bükreş maçında ilk 11'de sahaya çıkan Caner, Fenerbahçe'ye karşı maç kadrosunda dahi yer almadı.

-BAŞKANLAR TRİBÜNDE-
Derbi maçı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat birlikte izledi.

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, protokol tribününunde iki başkanın arasında yer aldı.

Adnan Polat, stada girerken Fenerbahçeli taraftarlar ''Aynı tarife'' şeklinde bağırdı.

-GALATASARAY'DA 5, FENERBAHÇE'DE 3 OYUNCUNUN İLK DERBİ HEYECANI-
Ezeli rekabette Galatasaray'da 5, Fenerbahçe de ise 3 oyuncu ilk kez yer aldı.

Galatasaray'da yeni transferler Franco, Gökhan Zan, Keita, Elano ve Mustafa sarı-kırmızılı forma altında Fenerbahçe'ye karşı ilk kez oynadı.
Fenerbahçe'de ise Cristian, Bilica ve Mehmet ilk kez Galatasaray'a karşı sarı-lacivertli formayı giydi. Fenerbahçe'de yedekler arasında bulunan Dos Santos ve Özer de oyuna girmeleri halinde ilk kez Galatasaray'a karşı oynamış olacak.

-TRİBÜNLER TIKLIM TIKLIM-
Fenerbahçe'nin Galatasaray ile yaptığı derbi maçta Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı tarihi günlerinden birini yaşadı.

Biletleri haftalar öncesi tükenen derbide bırakılan güvenlik boşluğu dışında tribünler tıklım tıklım dolarken, iki takım taraftarlarının takımlarını desteklemek için yaptığı yoğun tezahüratlarla statta büyük bir coşku yaşandı.

-GALATASARAYLI FUTBOLCULARA SU DOLU BALON ATTI-
Fenerbahçeli taraftarlar, ısınmanın ardından soyunma odasına giden Galatasaraylı futbolculara içinde su olduğu görülen balonları attı.

Futbolcular soyunma odası tüneline yöneldiğinde, medya tribününün sağ tarafında bulunan taraftar grubu üzerinde mor renkli inek resmi bulunan, çoğunluğu su dolu olduğu görülen balonları futbolcuların üzerine doğru attı.

Bu arada, sarı-kırmızılılar ısınmak için sahaya çıktığında, Fenerbahçe tribünlerinden sahaya su dolu plastik bardaklar atıldığı görüldü.

-KARİKATÜRLERLE RAKİPLERİNİ KIZDIRDILAR-
Fenerbahçeli taraftarlar, Türk Telekom kale arkası tribününde maç öncesi hazırladıkları bir organizasyonla açtıkları karikatürlerle rakip taraftarları kızdırdı.

Maça kısa bir süre kala kale arkası üst tribünde hazırlanan düzeneğe açılan 9 karikatürde, ezeli rekabetteki üstünlüğe vurgu yapılarak, doğduğundan itibaren Galatasaraylı olan 9 yaşındaki bir çocuk her yaşında okula gidene kadar ağladığı resmedildi. Karikatürlerin sonunda tahtaya ''FB: 6 GS: 0'' yazısı yazan ve sonunda çıldıran bir öğrenci resmedildi.

Bu tribünün alt bölümünde ise ''Doğduğun günden beri'' yazısı ve Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Kadıköy'deki son 9 maçın skorları yer alan pankartlar yer aldı.

Maraton üst tribünde de boyutta üzerinde ''Herkes haddini bilecek'' yazılı Fenerbahçe bayrağı açıldı.

-HAKEMLER 6 DAKİKA GEÇ ÇIKTI-
Maç öncesi saha içinde iki takım oyuncuları arasında yaşanan gerginlik sırasında yardımcı hakem Tarık Ongun tribünlerden atılan yabancı maddeyle başından yaralandığı için karşılaşmanın hakemleri sahaya 6 dakika geç çıktı. Tarık Ongun'un başına dikiş atıldı.

Karşılaşma, hakemlerin sahaya çıkmasının ardından yapılan seremoniden sonra 12 dakika geç başladı.

-MEDYANIN İLGİSİ BÜYÜK-
Fenerbahçe ve Galatasaray arasında yapılan dev derbiye her zamanki gibi medyanın ilgisi büyük oldu.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki mücadelede, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 10, Türkiye'den 335 ve yurt dışından da 15 olmak üzere akredite olan toplam 360 gazeteci görev yaptı.

-BAROS SAKATLANDI-
Galatasaray, Fenerbahçe ile oynadığı derbi maça şansızlıkla başlarken, golcü futbolcu Milan Baros sakatlanarak, oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Karşılaşmanın henüz 1. dakikasında Emre'nin yaptığı faul sonucunda sakatlanan Baros oyuna devam edemedi. Acıbadem Bakırköy Hastanesi'ne götürülen Çek futbolcunun MR'ının çekileceği öğrenildi.

Şanssız futbolcu sahayı sedyeyle terk ederken, bu oyuncunun yerine Nonda oyuna dahil oldu.

-KEİTA'NIN BAŞINA YABANCI MADDE GELDİ-
Karşılaşmanın 26. dakikasında kullandığı korner atışının ardından başına içi su dolu plastik bardak atılan Keita, bir süre yerde acı içinde kıvrandı. Bardağın kenarı Keita'nın gözünü sıyırırken, oyuncu yapılan tedavinin ardından bardağı, topu da eline alıp saha kenarındaki görevlilere kadar götürdü. Keita, bu hareketi nedeniyle hakem Bünyamin Gezer'den sarı kart gördü.

-KEİTA SİVASSPOR MAÇINDA YOK-
Derbi maçta sarı kart gören Keita, ligde cezalı duruma düşerken, bu futbolcu 74. dakikada da direkt kırmızı kart görerek cezasını katladı.
Keita, Galatasaray'ın gelecek hafta Sivasspor ile oynayacağı karşılaşmada forma giyemeyecek.

Resim

-İLK KEZ KIRMIZI KART GÖRDÜLER-
Turkcell Fair Play Ligi'nde lider durumda bulunan Galatasaray, bu sezon ilk kez kırmızı kart gördü.

Daha önce oynadığı maçlarda hiçbir oyuncusu sarı kart cezalısı dahi olmayan Galatasaray'da, Keita sezonun ilk kırmızı kartını Roberto Carlos'a yaptığı hareketle aldı.

-GALATASARAYLI OYUNCULARA LAZER IŞIĞI TACİZİ-
Fenerbahçeli taraftarlar, Galatasaray kalecisi Franco ve diğer futbolcuları maçta lazer point ile taciz ettiler.

Taraftarlar, renkli lazerle özellikle serbest atışlarda Franco'nun yüzüne ışık tuttu.

-CRİSTİAN, ARDA'YA SATAŞTI-
Maç öncesi Galatasaraylı futbolcu Arda ile gerginlik yaşayan Fenerbahçeli futbolcu Cristian, ilk yarıda rakibine sataştı.

17. dakikada yedek kulübelerinin olduğu tarafta topu taç çizgisine yakın noktada taşımak isteyen Arda'dan topu takım arkadaşı Mehmet Topuz ile yaptığı baskıyla çalan Cristian, Arda'ya bir süre laf attı.

-MAÇTAN SONRA GALATASARAY TRİBÜNÜNE MÜDAHALE-
Maçtan sonra güvenlik görevlileri, Galatasaray tribününe müdahale etti, tribüne girerek taraftarlara müdahalede bulundu. Taraftarlar kırdıkları koltukları güvenlik görevlilerinin üzerine attı. Bu sırada, bazı koltukların ateşe verildiği görüldü.

-HAKAN VE NONDA'DAN TRİBÜNLERE HAREKET-
Maçın 56. dakikasında kaleci Volkan'dan dönen topu filelere gönderen Hakan, golün ardından Fenerbahçe tribünlerine hareket yaptı.

Hakan ile birlikte Nonda, golün sevincini yaşamak yerine kale arkasındaki tribünlere centilmenlik dışı el kol hareketlerinde bulundu.

-SERVET'TEN GÖKHAN'A TEPKİ-
Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte Fenerbahçe ataklarında savunmada yalnız yakalanan Servet, Gökhan'a sert tepki gösterdi.

Servet, takım arkadaşına bağırarak yerini kaybetmemesini istedi.

-DİĞER NOTLAR-
-Galatasaraylı taraftarların bulunduğu bölüm ile Fenerbahçeli taraftarlar arasında güvenlik nedeniyle boşluk bırakılırken, bu boşluğa emniyet güçleri yerleştirildi. İki takım taraftarlarının tribünlere alınmasından itibaren karşılıklı küfürleşmeler de başladı. Atışmalarla gerilen ortamda bir ara Galatasaray seyircisinin olduğu bölüme doğru yönelen Fenerbahçeli taraftarları emniyet güçleri engelledi. Stat hoparlörlerinden yapılan anonslarda ''Tahriklere kapılmayalım'' denildi.

-Fenerbahçeli futbolcular sahaya ''Yasa dışı bahse son. Türkiye kazansın'' yazılı pankartla çıkarken, sarı-lacivertli futbolcular, sarı-kırmızılı tişörtler giyen miniklerin elinden tuttu.

-Galatasaraylı futbolcular ise sahaya sarı-lacivertli tişörtler giyen miniklerle çıkıp, ''Alo 157'yi arayın, insan ticaretine dur deyin'' pankartını taşıdı.

-Maç öncesi ısınma sırasında birbirleriyle tartışan ve gerginliğe yol açan iki futbolcu Cristian ve Arda seremonide el sıkışmadı. Galatasaraylı futbolcu Arda, sarı-lacivertli takımla tokalaşırken Cristian'ı atladı.

-Maçta bazı tribünlerinde Azerbaycan bayraklarının yer aldığı görüldü.

Resim

FENERBAHÇE: 3 - GALATASARAY: 1

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Bünyamin Gezer xx, Serkan Gençerler xx, Tarık Ongun xx

Fenerbahçe
Volkan Demirel xx, Gökhan xxx, Bilica xxx, Lugano xxx, Roberto Carlos xxx, Mehmet Topuz xxx, Cristian xxx, Emre xxx, Vederson xxx (Dk. 90 artı 1 Selçuk ?), Alex xxx (Dk. 76 Dos Santos xx), Kazım xx (Dk. 72 Güiza xx)

Galatasaray
Franco x, Sabri xx, Servet x, Gökhan x, Hakan xx, Ayhan x, Mustafa xx, Keita x, Elano x (Dk. 82 Aydın x), Arda x (Dk. 57 Kewell xx), Baros ? (Dk. 5 Nonda xx)

Goller: Dk. 12 ve Dk. 53 (penaltıdan) Alex, Dk. 90 2 Güiza (Fenerbahçe), Dk. 56 Hakan (Galatasaray)

Kırmızı Kart: Dk. 74 Keita (Galatasaray)

Sarı Kartlar: Dk. 27 Keita, Dk. 52 Franco, Dk. 61 Nonda, Dk. 86 Ayhan (Galatasaray), Dk. 75 Roberto Carlos (Fenerbahçe)

Turkcell Süper Lig'deki derbi maçta Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray karşısına ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Karşılaşma öncesi daha ısınma sırasında iki takım oyuncuları arasında başlayan gerginlik, maçın ilk yarısına da yansıdı. İlk yarıda iki takım oyuncuları arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Kendi saha ve seyircisi önünde ezeli rakibi Galatasaray'ı yenmek için sahaya çıkan Fenerbahçe, karşılaşmaya baskılı başladı. İlk dakikalardan itibaren pres yapan sarı-lacivertliler, teknik direktör Christoph Daum'un Steaua Bükreş maçından sonra derbide de tek forvet oynattığı Kazım'ın başlattığı atakta, son iki resmi maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen kaptan Alex'in attığı golle 1-0 öne geçti.

Derbi maçta golü erken bulan Fenerbahçe, golden sonra daha temkinli oynarken, savunmasında da rakibine önemli bir gol pozisyonu vermedi. İlk yarının son dakikalarında da rakip kalede tehlikeli gol pozisyonları yakalayan sarı-lacivertliler, bunları değerlendiremeyince devreyi 1-0 önde kapadı. Kadıköy'deki 10 yıllık galibiyet hasretine son vermek isteyen Galatasaray ise ilk dakikalarda Fenerbahçe'nin baskısı karşısında savunmasında zor anlar yaşadı. 12. dakikada Alex'in golüne engel olamayan sarı-kırmızılılar, golden sonra beraberliği yakalamak için rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Ancak ilk yarıda savunmasında hatalar yapan ve hücumda da iyi organize olamayan Galatasaray, bu yarıda rakibine gol atmayı başaramadı ve ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı. Karşılaşmanın ikinci yarısını da baskılı başlayan Fenerbahçe, ikinci golü bulmakta gecikmedi. Karşılaşmanın 53. dakikada Alex'in penaltıdan attığı golle farkı 2'ye çıkaran sarı-lacivertliler, 3 dakika sonra Hakan'ın golüne engel olamayınca fark yeniden 1'e indi. Golden sonra bir süre etkili olamayan sarı-lacivertliler, Keita'nın 74. dakikada kırmızı kart görmesinin ardından rakibi 10 kişi kalınca yeniden karşılaşmada üstünlüğü eline geçirdi. Teknik direktör Daum'un 72. dakikada Kazım'ın yerine oyuna aldığı İspanyol golcü Güiza, 79. dakikada önemli bir pozisyonda golü atamazken, 90+2. dakikada topuğuyla attığı güzel golle karşılaşmanın skorunu belirledi: 3-1

İkinci yarıya beraberlik golünü bulmak için çıkan Galatasaray, 53. dakikada Alex'in penaltıdan attığı golle 2-0 geriye düştü. Ancak sarı-kırmızılı takım 56. dakikada korner atışının ardından ceza alanı içinde oluşan karambolde Hakan'ın attığı golle farkı 1'e indirdi. Bu golle yeniden umutlanan Galatasaray'da, 74. dakikada Roberto Carlos'a vuran Keita direkt kırmızı kart görünce, sarı-kırmızılılar sahada 10 kişi kaldı. Galatasaray, 90 2. dakikada Güiza'nın attığı gole de engel olamadı ve karşılaşmadan 3-1 yenik ayrılarak, Kadıköy'de yine galip gelemedi.

6. dakikada orta sahadan atılan uzun pasta ceza alanına giren Kazım'ın sol çaprazdan vuruşunda, top üstten auta gitti.

12. dakika Fenerbahçe öne geçti. Bu dakikada Kazım'ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Vederson'un ortasında, ön direkte Roberto Carlos'un üzerinden atladığı top Servet ve kaleci Franco'yu geçerek, altı pastaki Alex'e geldi. Brezilyalı futbolcu bekletmeden topa dokunarak, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-0

20. dakikada sağdan Sabri'nin ortasında ceza alanı içinde altı pasta topa yükselen Nonda'nın vuramadığı top yandan auta çıktı.

37. dakikada Nonda'nın ceza alanı dışından vuruşunda, kaleci Volkan Demirel yatarak topu kontrol etti.

44. dakikada kaleci Franco'nun uzaklaştırmak istediği top Kazım'ın ayağına çarparak, ceza alanının hemen dışında Alex'in önünde kaldı. Brezilyalı futbolcunun ceza yayı üzerinden vuruşunda, kaleci Franco uzanarak topu kornere çeldi. Aynı dakikada soldan korner kullanan Alex, topu sol kanattaki Vederson'a gönderdi. Bu futbolcunun ortasında arka direkte savunmanın arkasına sarkan Lugano'nun kafa vuruşunda, yerden seken top üst direğe çarparak auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

48. dakikada sağdan ceza alanına giren Kazım'ın vuruşunda, top üstten auta gitti.

49. dakikada sağ kanatta ısrarla topu takip eden Mehmet, Servet'in önündeki topu alarak sağdan ceza alanına girdi. Bu futbolcunun pasında ceza alanı içinde Kazım'ın şutunda, top üstten auta çıktı.

51. dakikada kaleci Franco'nun uzaklaştırmak istediği top ceza yayı önünde bulunan Alex'te kaldı. Hızla ceza alanına giren Brezilyalı futbolcu, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleciyi de geçmeye çalışırken, kaleci Franco'nun müdahalesiyle yerde kalınca hakem Bünyamin Gezer penaltı noktasını gösterdi.

Resim

53. dakikada penaltı atışını kullanan Alex, topu filelere göndererek, kendisinin ve takımının 2. golünü attı: 2-0

56. dakikada Arda'nın sağdan kullandığı korner atışında, ön direkte Servet'in kafa vuruşunda, kaleci Volkan Demirel'den seken topa altı pasta dokunan Hakan, meşin yuvarlağı filelere göndererek, farkı 1'e indirdi: 2-1

65. soldan Vederson'un ortasında ceza alanı içinde topu kontrol eden Alex, meşin yuvarlağı ceza yayı üzerindeki Kazım'a gönderdi. Bu futbolcunun vuruşunda, top üstten auta gitti.

67. dakikada Sabri'nin ceza yayı üzerinden sert şutunda, top üstten auta çıktı.

79. dakikada sağdan Gökhan'ın ortasında arka direkte uygun durumda Güiza'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla direğin yanından auta çıktı.

87. dakikada Nonda'nın pasında ceza alanında sağ çaprazda müsait durumda topla buluşan Aydın'ın kötü vuruşunda, top üstten auta gitti.

90 1. dakikada orta sahada Güiza'dan aldığı topla hızla ceza alanına kadar giden Dos Santos'un ceza alanına girer girmez vuruşunda, top yandan auta gitti.

90 2. dakikada sağdan Mehmet'in ortasında ön direkte topa topuğuyla dokunan Güiza, meşin yuvarlağı filelere göndererek, maçın skorunu belirledi: 3-1


AJANSSPOR
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Kadıköy klasikleri, 10. yıl : Fenerbahçe 3-1 Galatasaray

İletigönderen bezgin » Pzt Eki 26, 2009 5:15

Iste buna cok güldüm:


eksi sözlükten baggio gomza yazdı:son yıllarda lukunku'larla, inamoto'larla, orhan ak'larla, cihan haspolatlı'larla o kadar ömürlerinden ömür gitti ki artık her kurdukları kadroyu türkiye'nin en iyisi, avrupa'da kupa adayı zanneden bir kitledir bunlar.

güzel kardeşim senin elinde arda, keita, baros, kewell ve elano'dan oluşan kağıt üzerinde iyi bir hücum hattı var. defansın türk milli takımının defansı diye övünmeye çalışıyorsun, milli takımın hali ortada, adamlar duracakları yeri bile bilmiyor hala. o deli divane olunan hücum hattını ayakta tutacak orta saha: mehmet topal, ayhan akman, mustafa sarp. kadife ceketin altına haşema gibi.

hani diyorum, haldun abileri 2-3 avrupa seferi daha yapsa, piyasası düşmüş, mümkünse bonservisi elinde olan, ama illa ki işin olmazsa olmazı iyi kötü bir isim yapmış olan birkaç adam daha toplasa... fenerbahçe'ye yenilmekten kurtulamazsınız ama belki daha iyi olursunuz la, belki çakma galacticos olmaktan çıkıp gerçekten övebileceğiniz bir takım olursunuz.


Cakma Galacticos :kikirik:
Gecmis olsun arkadaslar :alkolik:
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 1394
Kayıt: Prş Eki 30, 2008 1:35


Şu dizine dön: Futbol

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x