SOKRATES yazdı:Kendinizin bile okumadığı yabancı internet sitelerini bana kaynak olarak gösteriyorsunuz, benim söylediğim şeylerin kıymet-i harbiyesi olmuyor öyle mi?
Bilmeden desteksiz sallama Sokrates, neye güvenip bu derece atiyorsun anlamiyorum.
Understanding Evolution
http://evolution.berkeley.edu/Bu sitenin neredeyse tamamini okudum. Resimleri ve sade diliyle Ingilizce bilenler için çok kolay anlasiliyor. Okudum ve begendim ki öneriyorum.
Bu arada bakiyorum kirmizi büyük harflerle yine
motorcuvari anti-evrimci propagandaya gaz vermissin.
insan ve bazi hayvan türleri arasindaki genetik mesafeler (ortalama genetik farklilik orani) için bakiniz:
http://www.gate.net/~rwms/primegendist.htmlinsan - sempanze: %1.6
insan-goril: %1.9
insan-orangutan: %3
insan- resus maymunu: %6
insan - tavsan: %33
Görüldügü gibi, anatomik farkliliklar arttikça genetik mesafe de artiyor. Yani sonuçlar anlamli. Burada önemli olan belli ölçüm ve istatistik yöntemleriyle hesaplanan bu sayilarin mutlak degerleri degil; önemli olan rakamlar arasindaki farklar. örnegin bu rakamlardan insanin sempanzeye goril ve orangutandan daha yakin akraba oldugunu görüyoruz.
Eger gerçekten bir propaganda göreviyle buraya gelmemis ve düsüncelerini dürüstçe yaziyorsan, dinsel duygularinla aklini çorba ediyor, istedigin sonuçlara varmak için bilimsel mantigin altini üstüne getiriyorsun. Sonuçta ortaya egitimli ve mantikli insanlarin ciddiye alamayacagi bir safsata çikiyor.
Sokrates, senin kafan son derece karisik. Ne istedigin belli degil.
Hala Osmanlicilik hayalleri kuruyorsun. Bir yandan da "halki küçümseyen siz elitistler" diye sikayet ediyorsun.
Osmanli'da son derece elitist bir düzen vardi. Bati buna meritokrasi diyor, yani yetenekli olanin din ve irk ayrimi yapilmaksinizin büyük görevlere getirilmesi. Osmanli Anadolu halkini koyu yobaz bir dinle uyutup cahil birakiyor, devsirip egittigi çogunlugu makedon gençlerin ise üstün yeteneklilerini seçip vezirlik dahil en yüksek görevlere getiriyordu. çogu Osmanli yöneticisi Türklere "idraksiz halk" gözüyle bakiyordu. Egitimli ve yetenekli yöneticiler, dinle uyutulmus cahil bir halk... Osmanlinin yönetim anlayisi buydu.
Türk-Islam sentezi falan diyorsun. Türk milleti islam dünyasina liderlik yapmali diyorsun.
Islam dünyasinin en büyük sorunu zaten yobazlik ve cehalet. Dini yobazligin en önemli göstergelerinden biri de elestirel akil ve bilimle kavgali olmaktir.
"Biz Türkler Islam'i uygulamada bir yobazlik dini olmaktan kurtarip onun yüzünü tekrar aydinliga çevirebiliriz. Arap emperyalizmin dogmatik Emevi islaminin yerine Yunus Emre'lerin, Haci Bektas'larin ve Mevlana'nin akilci hosgörülü Islamini getirip bütün Islam dünyasina örnek olabiliriz" desen yine bir derece anlardim.
Böylece en azindan belki bir fikir öncülügü düsünülebilirdi. Gerçi bu da tutmazdi, çünkü "aydin Islam" fikri, halkini koyu ve bagnaz bir dinle uyutan Arap kralliklarinin hiç isine gelmezdi. Aydin Islam fikri, Orta Dogu'yu içte totaliter ve sekilci, disa karsi da teslimiyetçi bir Islam'la sömürgelestirmeyi planlayan ABD'nin de hiç isine gelmezdi.
Islam dünyasinin temel sorunlari (cehalet ve yobazlik) ortada dururken sen kalkmis dinci yobazliga alet oluyor ve ipe sapa gelmez safsatalara inanip bilimle kavga ediyorsun.
Hem de öyle bir safsata ki, örnegin kirmizi harflerle "Darwinistler, fosil kayıtlarının, canlıların milyonlarca yıldır hiçbir değişime uğramadıklarını ispat ettiğini düşünmezler" yazmissin.
Motorcu da yeni yaratilis atlasinda aynen bunu iddia ediyor. Efendim canlilar (genetik olarak) hiç degismez, nasil yaratildilarsa öyle kalirlarmis.
Motorcu okuyucularinin cehaletine ve beyin yikanmisligina çok güveniyor ki bunlari savurabiliyor.
En basiti, kökeni vahsi kurtlar olan evcil köpekleri ele alin. Kurtun evcillestirilmesi bundan yaklasik 10'000 yil önce basladi. Düsünün, 10bin yil gibi jeolojik ölçekte bu kadar kisa bir zaman içinde vahsi kurttan ne kadar farkli köpek irklari olusmus.
Atlarin, balinalarin ve baska canlilarin evrim tarihi boyunca degisimini gösteren yüzlerce fosil müzelerde sergileniyor. Bundan 40-45 milyon yil önce ilk balinalar kollu bacakli, sonra zamanla bu kollar ve kuyruk yüzgeçe dönüsüyor, bacaklar ise küçüle küçüle yok oluyor. Bazi modern balinalarda distan gözükmese de hala bacak kemigi kalintilari var.
Balinanin evrimi için bakiniz:
http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_CetaceansJeolojik tarih boyunca timsah, kaplumbaga, köpek baligi gibi bazi hayvanlar göreceli olarak az ve yavas degismis. Insan ve balina gibileriyse oldukça hizli. Fakat hepsinin kökeni ayni: bundan yaklasik 3,5 milyar yil önce ortaya çikan tek hücreli canlilar.
Motorcu jeolojik zamanda az degismis bazi canlilarin fosil resimlerini gösterip sonra da "bakin, gördünüz mü, canlilar hiç degismemis" diyor. Bence saflari kandirdiginin kendi de farkinda; o bu isten para kazaniyor. Evangelist ve siyasi islamcilarda para bol.
Sokrates, eger propaganda veya oyalama göreviyle buraya gelmediysen sana içinde bulundugun beyni yikanmisliktan çikip elestirel aklini kullanmani öneriyorum. Biraz bu anti-evrimci safsatalara ara ver, kafani dinle. Kitap oku, müzik dinle belgesel izle. Türk-Islam cemaati disindaki insanlarla biraz arkadaslik kur, fikir alisverisi yap.