Kayseri Alay Komutanı Albay TEMİZÖZ tutuklandı!

Genel & Güncel Konular

Re: Kayseri Alay Komutanı Albay TEMİZÖZ tutuklandı!

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Eyl 13, 2009 22:21

Temizöz davasında skandal

Albay Cemal Temizöz davasının gizli tanığı: "Savcı tarafından kandırıldım."

Şırnak ve çevresinde işlenen faili meçhul cinayetlerin sorumlusu olduğu iddiasıyla tutuklanan Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz davasının hem tutuklu sanığı hem de gizli tanığı olan PKK itirafçısı Abdülhakim Güven, mahkemeye verdiği ifadesinde, soruşturmayı yürüten savcı tarafından kandırıldığını ve baskı sonucu gerçekdışı ifadeler verdiğini ileri sürdü.

6 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Güven, yüzünün değiştirileceği ve yurtdışına gönderileceği gibi vaatlerle kandırıldığını iddia etti.

Gizli tanık olması için tehdit edildiğini ileri süren Güven, önceki gün Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduğu yazılı ifadesinde şunları söyledi:

‘Söz verdiler’

“Bana gizli tanık olmam halinde beni bütün bu konulardan uzak tutacaklarını ne işimden ne ailemden ne de özgürce yaşamımdan geri kalmayacağımı bu konuda her türlü sözü verdiler. Bana her türlü kolaylığı sağlayacaklarını, buna güçlerinin yettiğini, aksi takdirde beni cezaevinde çürüteceklerini belirttiler. Açıkça ‘kelle istiyorum’ diyordu. Önemli kişilerle ilgili açıklama yapmam için dayatılıyordu. Aynı savcı, ellerinde Abdulkadir Aygan’ın ifadelerinin olduğunu, zaten bu ifadeyle her şeyin ortada olduğunu ki bu şahsın benimle ilgili de birçok iftiraları olduğunu ben de biliyordum. ‘Sizi hiç kimse kurtaramaz’ diyordu.

Polisler de teyit ediyordu. Tehditlerle beni korkunç bir kumpasa attılar. Sonuç itibariyle düzmece, gerçeklerden yoksun temeli olmayan açıklamalara imza atmam ve gizli tanık olmam gerektiğinden başka yol bırakmadılar.”


Gerçek Gündem
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Kayseri Alay Komutanı Albay TEMİZÖZ tutuklandı!

İletigönderen Deli Haydar » Prş May 20, 2010 1:44


Şok İfade!
Hürriyet Gazetesi / 20 Mayıs 2010


10 kişinin öldüğü termos bomba olayının tutuklu sanığı Hikmet Topal, saldırının emrini Albay Cemal Temizöz’ün verdiğini söylemesi için baskı gördüğünü iddia etti.

Mahkemeye 86 sayfa savunma veren Topal, “Komiser bana, ‘Komutanları lojmanlarından pijamalarıyla, makamlarında koltuklarından tutup alıyoruz. Cemal Temizöz seni kurtaramaz” diye yazdı.

Diyarbakır Koşuyolu Parkı’nda 12 Eylül 2006’da termos içine konulan bombanın patlatılması sonucu 7’si çocuk 10 kişinin öldüğü olayın tutuklu 3 sanığından Hikmet Topal, o tarihte asker olması nedeniyle, olayın askerin üzerine yıkılmaya çalışıldığını iddia etti. İzmir’de yedek subay olarak askerliğini yaparken, olay tarihinde izinli olarak ailesinin yanında Diyarbakır’da bulunan Hikmet Topal, 23 Mart 2009’da gözaltına alınmıştı. Hikmet Topal, Burhan Güneş ve Murat Ekin’le birlikte yargılandığı Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdiği 86 sayfalık savunmasında ilginç iddialarda bulundu. Topal, emniyetteki sorgusunda, olaya kendilerinden bir gün sonra 24 Mart 2009’da gözaltına alınan Kayseri Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz’ün de karıştırılmak istendiğini anlattı.

"Seni kullanmış, anlat"

Hikmet Topal, Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde görev yaptığı 1993-1996 arasındaki dönemde, kayıplar ve faili meçhul cinayetlerle ilgili gözaltına alınan Albay Cemal Temizöz’ü tanımadığını ancak kendisine bombalı saldırının talimatını verdiğini söylemesi için baskı gördüğünü öne sürdü. Topal, “Komiser bana, 'Komutanları lojmanlarından pijamalarıyla, makamlarında koltuklarından tutup alıyoruz. Cemal Temizöz seni kurtaramaz. Seni cezaevinden kurtaracak adamı da aldık. Boşuna koruma Cemal Temizöz’ü. Seni kullanmış, anlat' dedi” iddiasında bulundu. Topal, adının, soyadının ve görüntülerinin basına verilmeyeceği, her istenileni yapması durumunda işkence görmeyeceği garantisinin verilmesine rağmen, sözlerin tutulmadığını ileri sürdü.

Ölüm Kararı Alınmıştı

Topal, terör örgütü sempatizanlığına yönelik iddialara ilişkin ise 2001’de üniversitede iken terörle mücadele polisleri ile 7’nci Kolordu Komutanlığı’nda görevli subay arkadaşları olduğu için örgütün hakkında ölüm kararı aldığını söyledi. Sanıklardan Burhan Güneş’in, 2006’da PKK’nın YÖGEH isimli gençlik yapılanmasının Diyarbakır sorumluluğunu yapmasına rağmen, iddianamede "sadece bir öğrenci" olarak gösterildiğini savunan Topal, "Burhan Güneş resmen korunuyor" dedi.

Hikmet Topal, polislerin internetten, İzmir’deki Asansör Lokantası’nda Albay N.Ö. ve Yarbay Y.R.G. ile çekilmiş fotoğraflarını bulduğunu anlattı. Albay ve Yarbay’ın kışlada komutanları, dışarıda dostları olduğunu söylediğini ancak polisin buna inanmadığını belirten Topal, ifadeye komutanlarının yazılmak istendiğini öne sürdü.

Askerle Teröriste Tavır Aynı

Kendisine Gaffar Okkan suikastının da sorulduğunu belirten Hikmet Topal, diğer sanıkların saldırıyı TİT adına üslenerek, siyasi bir kazanım elde etmeyi düşündüklerini belirterek, kendi üzerinden de siyasi kazanım elde edilmek istendiğini iddia etti. Topal, "Polisin de askere karşı tavrı teröristten farklı olmadığından, polis de işkence, tehdit ve şantaj yolu ile bu olayı üzerime yıkmak için olağanüstü bir hukuksuzluk uygulayarak, terör örgütünün ekmeğine yağ sürmüştür. Olaya geçirilen TİT kılıfı nasıl yırtıldıysa, yine olaya geçirilmek istenen asker kılıfı da yırtılacak" dedi. 2004’ten beri Diyarbakır’dan Ak Parti üyesi olduğunu vurgulayan Hikmet Topal, "Tek amaçları 29 Mart yerel seçimlerinden önce, 'İzmir ve Diyarbakır’ı asker bombaladı' diye Silahlı Kuvvetler üzerinden kara propaganda yapmaktı” diye konuştu. İddianamede, Hikmet Topal ve Burhan Güneş için 625’er, Murat Ekin içinse 845 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi
 
İletiler: 714
Kayıt: Çrş Eki 14, 2009 11:21

Re: Kayseri Alay Komutanı Albay TEMİZÖZ tutuklandı!

İletigönderen Urunguj » Prş May 20, 2010 1:55

Bu gün Türkiye'de yapılanlardan biridir bu Albay Temizöz'ün yaşadığı işkence.

PKK'lı itirafçı ne demek onu bilmek gerek! Çünkü TSK'nın onurlu subaylarını, gizli tanık-itirafçı kumpasıyla hapse atıyorlar!

Ya Allahaşkına, biz-Türkiye işgal altında mıyız? Askerlerimiz neden tutuklanıyor?

Özellikle de PKK ile savaşmış olanlar ?

Yeter artık ya, lanet olsun bu haksızlıklara gözyuman gk başkanlarına!

Atatürk'ün ordusunu istiyorum1
Kullanıcı küçük betizi
Urunguj
Üye
Üye
 
İletiler: 222
Kayıt: Cmt Ara 05, 2009 0:44

Re: Kayseri Alay Komutanı Albay TEMİZÖZ tutuklandı!

İletigönderen IV.Murat » Prş May 20, 2010 2:25

"Benim anlamakta güçlük çektiğim nokta şudur: Ergenekonun yakalama, gözaltına alma, arama, ifade alma, tutuklama, yargılama vs. işlemlerini gerçekleştiren emniyet müdürleri, savcılar, hakimler ve bilcümle görevli eşhas, AKEPE'nin iktidarda ebedi olarak kalacağını mı sanıyorlar? Ya da Cumhuriyeti yok edeceklerine inanmış olmalılar ki bu pervasızlıkları gösteriyorlar. Başka esbab-ı mucibesi olamaz böyle aptalca bir cesarete sahip olabilmelerinin...Gün gelip hesap sorulacağı sırada, hangi deliğe saklanacaklarını da hesapladılar mı bu akıldan yoksun piyonlar" diye merak ediyorum...
Kullanıcı küçük betizi
IV.Murat
Üye
Üye
 
İletiler: 15
Kayıt: Pzr Nis 25, 2010 11:28

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x