Kenan Evren'in adı okullardan kaldırılıyor

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Mar 04, 2009 21:12

İzmir İl Genel Meclisi'nden tarihi karar

İzmir İl Genel Meclisi, ''12 Eylül'' ve ''Evrenpaşa'' ilköğretim okullarıyla Kenan Evren Anadolu Lisesinin adının değiştirilmesi için ''temenni'' kararı aldı.

Alınan bilgiye göre, İzmir İl Genel Meclisinin dünkü toplantısında gündem dışı söz alan CHP'li meclis üyesi Gülşen Korkmaz Kahraman, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ülke demokrasisini kesintiye uğrattığını; insanlara zulüm ve baskılar yapıldığını söyledi. O dönemde 1 milyon 683 bin kişinin fişlendiğini, 650 bin kişinin gözaltına alındığını savunan Kahraman, şöyle konuştu:

''Toplumda böylesine ağır tahribata neden olan bir darbenin ve darbecilerin isimleri okullarımıza verilmiş, tarihimizdeki bu kara leke ölümsüz kılınmaya çalışılmıştır. Demokrasinin beşiği olan İzmir'de Narlıdere 12 Eylül ve Yamanlar Evrenpaşa ilköğretim okullarıyla, Gültepe Kenan Evren Anadolu Lisesi bulunmaktadır. Bugün gerçek darbeciler halen Cumhuriyet balolarına davet ediliyorken, ülkede sahte darbeciler yaratıldı ve bu insanlar işlenmeyen bir suçun bedelini şimdiden ödemeye başladılar. Uzun gözaltılar, iddianame tekniğine aykırı iddianameler, neyle suçlandıklarını bilmeden tutuklanıp halen de haklarında iddianame düzenlenmeyen insanlar var. Eğer hepimiz demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlemesinden yanaysak, darbenin ve darbecilerin izleri en azından güzel İzmirimizden, okullarımızdan silinsin ve o okullarda okuyan çocuklar 'Bu 12 Eylül iyi bir şey olmalı ki okullarımıza ismi verilmiş' diye düşünmesinler.''

-KARAR OYBİRLİĞİ İLE-

Söz konusu okullara 12 Eylül döneminde idam edilen Erdal Eren, eski Gültepe belediye başkanlarından Aydın Erten ve şair Nazım Hikmet Ran'ın adlarının verilmesini öneren Kahraman, ''darbeler nedeniyle bu kadar travma yaşamış bir ülkede yeni darbeler olmasın, sahte düşmanlar yaratmayalım'' dedi.

Konuşmanın ardından İzmir İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Yılmaz, darbe yıllarının kötü yıllar olduğunu, ancak okulların isimlerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmesinin uygun olacağını ifade etti.

AKP Grup Başkanvekili Ali Naci Erdem'in de Gülşen Korkmaz Kahraman'ın konuşmasını destekleyici sözlerinin ardından, meclis üyeleri oy birliğiyle okul isimlerinin değiştirilmesi yönünde temenni kararı aldı.

kaynak
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Mar 04, 2009 21:18

Tümden kaldirsalar su ABD oglanini, netekim...
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen maydonos » Çrş Mar 04, 2009 21:55

Guzel haber :!: :)
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Urumchi » Prş Mar 05, 2009 3:00

Birde rahmetli olsa !!!
Masallah 100'e kadar gidecek herhalde ama bos zamanlarinda,
Federasyon filan ortami geriyor pasamiz ..
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletiler: 259

İletigönderen İrade-i Milliye » Prş Mar 05, 2009 3:12

Güzel bir haber. Yalnız, iktidar böyle bir karar alırsa da bunun altındaki nedeni sorgularım.

Bir bakıma, 12 Eylül çocukları kendilerini o noktaya getirenleri cezalandırmış oluyor. Bu ülkede 12 Eylül hakkında, darbeler konusunda en son konuşması gereken insanlar, kendilerini çağdaş bir zihniyetin temsilcisi göstermek adına birbirleriyle yarışıyorlar adeta.

Evet tekrar söylüyorum. Bu ülkede darbeler ve 12 Eylül konusunda en son konuşması gereken kişiler İslamcılardır. Kenan Evren'in çocukları şimdi çıkmış, 12 Eylül'ü, 12 Mart'ı, 28 Şubat'ı tartışıyor. Ayrıca, yanlış anlaşılmasın İzmir İl Genel Meclisini kastetmiyorum. Kastettiklerim, sözde Atatürkçü Türk-İslam sentezcileri, İslamcılar ve Yeni Osmanlıcılardır.

Bir de Kenan Evren üzerinden orduya saldırmak isteyenleri de görmüyor değiliz. Sapla samanı birbirine karıştırmamak gerekir. Sonuçta karşımızdaki kişi eski bir Genelkurmay başkanı olmasının dışında, devlet başkanlığı, Milli Güvenlik Konseyi Başkanlığı gibi sıfatları bünyesinde barındıran eski bir devlet adamıdır.
Kullanıcı küçük betizi
İrade-i Milliye
Üye
Üye

İletiler: 85

Re: Kenan Evren'in adı okullardan kaldırılıyor

İletigönderen sessiz sedasız » Prş Kas 05, 2009 20:30

CHP, Kenan Evren'i sildiriyor

İstanbul İl Genel Meclisinin CHP’li Üyeleri, Evren’in İstanbul’da silinmesi kararını aldırttı.

CHP Bahçelievler il Genel Meclis Üyesi Zeynel Avcı'nın öncülük ettiği ve İstanbul İl Genel Meclisinin CHP’li Üyelerinin geçtiğimiz Eylül ayında İl Genel Meclisine sundukları önerge ile 12 Eylül darbesinin mimarı Kenan Evren’in İstanbul’da adı verilen okullar, caddeler ve meydanlardan silinmesi isteği kararını aldırttı.

İstanbul İl Genel Meclisi'nin CHP'li üyeleri, 2009 yılı Eylül ayı İl Genel Meclisi’nin 07.09.2009 tarihli birleşiminde yazılı önerge verdi.

Karar 2 ay sonra çıktı

Aradan geçen 2 ay sonrası İstanbul il Özel İdaresi Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığı antetli yazısı ile Dış İlişkiler Müdürlüğüne havale edildi.

Resim

CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri verdikleri yazılı önerge de şunları söylemişti;

İstanbul İl Genel Meclisi'nin CHP'li üyelerince verilen önergede, 12 Eylül askeri müdahalesini gerçekleştiren dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan İstanbul 'in adının okullar, caddeler ve meydanlardan silinmesi istemişti.

İl Genel Meclisinin CHP'li üyeleri Zeynel Avcı, Ali Özcan, Şahin Çağlar ve Av. Meryem Karaçay'ın verdiği yazılı önergede, "12 Eylül 1980 askeri darbesinin ülke tarihinde unutulmaz acılar, işkenceler ve insanlık dışı uygulamalarıyla derin yaralar açtığı ve ülke yönetimini ele geçiren darbecilerin, demokrasiyi kesintiye uğratarak, insan hakkı ihlalleri, yasa dışı uygulamalar ve baskılarla halka hak etmedikleri bir zulüm süreci yaşattığı" ifade edildi.

Önergede, şu görüşlere yer verildi: "Çağımız dünyasında bu tür uygulamalara maruz kalmış ülkeler, kendilerine acılar yaşatan darbecilerin adlarının ülkelerinde bir daha anılmamak üzere silinmesi için azami gayret göstermişlerdir. Ülkemizde ise hala 12 Eylül darbesinin başaktörü Kenan Evren 'in adı okullarımızda, caddelerimizde, meydanlarımızda büyük bir demokrasi ayıbı olarak yaşatılmaktadır. Adı anılan kişinin adının kamu alanlarından silinerek, bu ayıba bir son verilmesi, İstanbul halkına yapacağımız önemli bir hizmet olacaktır. Bu konuyla ilgili İl Genel Meclisinin tüm siyasi partilere mensup üyelerinin oy birliğiyle aldıkları kararı ilişikte sunuyoruz. İstanbul İl Genel Meclisinin de bu tür bir karar alarak tarihe not düşeceği beklentisi taşıyor, gereğinin yapılmasını talep ediyoruz."

Kaynak
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen sessiz sedasız » Prş Kas 05, 2009 20:32

Kenan Evren’in ismi değiştirildi

“Kenan Evren İlköğretim Okulu”nun adı değiştiriliyor. Okulun yeni adı da belirlendi.

Malatya’da bulunan “Kenan Evren İlköğretim Okulu”nun adının değiştirilmesi kararı alındı.

Malatya İl Genel Meclisi, Topsöğüt beldesindeki ''Kenan Evren İlköğretim Okulu''nun adının ''Şehit Murat Doğru İlköğretim Okulu'' olarak değiştirilmesine karar verdi.

Bugün yapılan İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığındaki toplantıda, AK Partili ve CHP'li meclis üyelerinin verdiği önergeyle Topsöğüt beldesindeki Kenan Evren İlköğretim Okulunun adının değiştirilmesi istendi.

Öneriyi görüşen meclis üyeleri, oybirliğiyle okulun adının Türk Silahlı Kuvvetlerinin, 28 Şubat 2008'de PKK'ya karşı Irak'ın kuzeyinde yürüttüğü harekatta şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Murat Doğru olarak değiştirilmesini kararlaştırdı.

Kararın ardından söz alan Murat Doğru’nun ablası Ayten Doğru, kardeşinin adının bir okula verilmesinin ailesini onurlandırdığını belirterek, teşekkür etti.

Doğru, “Kardeşim Kuzey Irak'a yapılan Güneş Operasyonu sırasında keskin nişancı olarak görev aldı ve birçok PKK'lıyı öldürdü. Kardeşim operasyonun 3'üncü günü vurularak şehit düştü. Şimdi isminin bir ilköğretim okulunda yaşatılması ailece bizi çok memnun etti” diye konuştu.

Okuldaki öğrencilerin pek çoğu Kenan Evren’in kim olduğunu bilmezken karar gereği tabela değişikliği önümüzdeki günlerde yapılacak.

Kaynak
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen yigitler » Prş Kas 05, 2009 21:18

Iyi yapmislar. Yobaz darbecilerin Turkiye'de yeri yok, Turkiye'nin simdiki akibeti hep Kenan Evren'in ve yobazlari'nin yuzunden oldu.
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen kubudak » Cmt Kas 07, 2009 12:19

bunu ATATÜRK'çü,TÜRK'çü milli değerlerine ve vatanına sahip çıkan ulusalcı kesim yapsaydı anlayabilirdim...

Ama bu adamlar yaparlarsa ve "ben ulusalcıyım,milliyetçiyim deyip de ATATÜRK ilke ve devrimlerinden dem vuran arkadaşların" benimsemesi hatta destek çıkması hemde böyle bir zamanda..insanın kafasını karıştırıyor....

aynen bazı muhalefet partilerinin mevcut iktidarı yerden yere vurupda zaman zaman yaptıkları işleri meclisde oy veripde destekledikleri yasalaştırdıkları gibi.....
"Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir"
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
kubudak
Üye
Üye

İletiler: 11

İletigönderen MansurSah » Cmt Kas 07, 2009 17:23

Bu okullardan en azından birinin adı, "Erdal Eren" diye değiştirilmeli kanımca.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x