Kohl'ün 16 yıllık mirası ve Erdoğan! / Arslan BULUT

Kohl'ün 16 yıllık mirası ve Erdoğan! / Arslan BULUT

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Tem 03, 2017 10:04

Kohl'ün 16 yıllık mirası ve Erdoğan!

Almanya'nın kudretli bir şansölyesi vardı: Helmut Kohl!

16 yıl süren iktidar yılları boyunca, İkinci Dünya Savaşı sonrasında galip devletler tarafından Doğu ve Batı diye ikiye bölünmüş olan Almanya'yı birleştirmekle kalmadı, eş zamanlı olarak bugünkü Avrupa Birliği'ni de hayata geçiren adam oldu.

16 Haziran'da hayatını kaybeden Kohl için Strazburg'da Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen "Avrupa Onur Töreni"nde bir konuşma yapan eski ABD Başkanı Bill Clinton "Bize bıraktığın en büyük miras, ilerlemek, inşa etmektir. Gerileme ve var olanı yıkmak değildir. Bize bu dersleri miras bıraktın, rahat uyu dostum" dedi.

Kohl, 16 yıl içinde Almanya'yı Almanya yaptı! Var olanı yıkmadı, yeniden düzenledi, kendisinden önce atılan "küçük adımlar"a "büyük adımlar" ekledi.

Türkiye'de de AKP ve Tayyip Erdoğan iktidarı, Kasım ayında 15 yılını doldurmuş olacak. Bu süre içinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesinden geriye gidildi. Türkiye'nin tarihi birikimi, zamanında İngiliz istihbaratının güdümünde kurulan Mısır'daki İhvanı Müslimin örgütünün ideolojisi uğruna harcandı. Üstelik seçmen kitlelerine "Müslüman Kardeşler enternasyonali" hatta "Hilafet" için çaba sarf ediliyor görüntüsü verilirken, en yakın Müslüman komşularla köprüler atıldı.

* * *

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, tören sırasında "Kohl sınırlar veya duvarlar yerine köprüleri tercih etti. AB, nefrete karşı durmayı başarmış cesur insanların eseridir" dedi.

Bir ara AKP iktidarı da "komşularla sıfır sorun" politikasını uygular gibi yaptı. Bu politika Suriye, Irak, Ürdün ve Lübnan'ı Türkiye'ye entegre ederken bölgede kalıcı bir barış ortamı tesis ediyordu. Bu bahar havası, ABD, İngiltere ve Fransa'nın önce Libya sonra Suriye'ye müdahalesine destek verilerek havaya uçuruldu.

İsrail ile "one minute tiyatrosu" oynanarak ve son anda AKP'li milletvekillerinin telefon talimatıyla indirildiği Mavi Marmara gemisinin Gazze'ye gönderilmesi gibi "danışıklı gerginlik" politikası takip edilerek İslam dünyasının liderliği elde edilmeye çalışıldı ama bu da saman alevi gibi yanıp söndü.

* * *

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Kohl'ün görev süresinin sona erdiği 1998'de Almanya tarihinde bir ilk yaşandığını hatırlatarak, "Almanya ilk defa tüm komşularıyla barış içerisindeydi." dedi.

Erdoğan'ın görev süresinin 15'inci yılında ise "Türkiye'nin barış içinde olduğu komşusu", Irak'tan ayrılarak bağımsızlık ilan etmek için referandum kararı alan Barzani'nin federe devletidir! Bir de Bulgaristan var.

Türk egemenliğinde olan 18 adanın ve bütün kayalıkların fiilen devredildiği Yunanistan ise Kıbrıs'taki Türk devletine de son vermek için Türkiye'yi masaya oturtmuş durumdadır.

Türkiye, Suriye, Irak ve Mısır ile kavgalıdır. Erdoğan'ın aniden "Pers şovenizmi"nden bahsetmesi de İran ile ilişkilerin nereye sürükleneceğini göstermektedir!

* * *

Erdoğan, 15 Temmuz'u resmi tatil ilan ettiklerini de hatırlatarak, "15 Temmuz'u bir millî gün olarak kutlayacağız" diyor. Türkiye'yi 15 Temmuz'a götüren, Erdoğan'ın "Allah dedikleri için bunlara müsamaha gösterdik. Aynı menzile giden farklı yollardan biri olarak gördüğümüz bu yapının aslında bambaşka niyetlerin sinsi hesapların aleti, aracı olduğunu uzun süre görmedik, göremedik" diyerek siyasi ve hukuki sorumluluğundan kurtulmak istediği FETÖ'dür!

Hukukta, bilmemek mazeret sayılmaz! Tabii gerçek hukukta!

Kısacası, İstanbul ve çevresindeki bayındırlık hizmetleriyle birlikte 15 yıllık AKP iktidarından geriye, muhalefeti terör örgütleriyle özdeş gösterdikleri için ülke içinde halk; dış politikada ise komşularla Türkiye arasına inşa edilen düşmanlık duvarları kalır!

Arslan BULUT, 3 Temmuz 2017
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x