Kontrgerilla Taktikleri / Uğur MUMCU

Gazeteci-Yazar / Devrim Şehidi

Kontrgerilla Taktikleri / Uğur MUMCU

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Kas 01, 2012 16:08

Kontrgerilla Taktikleri

"Kontrgerilla", Amerikan Silahlı Kuvvetleri tarafından yönetilen Panama'daki "Antigerilla Okulu" ile, Washington'da "Uluslararası Polis Akademisinde okutulan bir dersin adıdır. Bu derslerde, solcu ayaklanma ve devrimci eylemlere karşı alınması gereken tedbirler konu edilmektedir.

Kontrgerilla üzerinde çeşitli incelemeler yapılmıştır. Bu incelemelerin en önemlilerinden biri. ingilizce adıyla "Counter-Insurgency Warfare" adıyla bilinir. Kontrgerillanın teori ve pratiğini inceleyen bu kitap, "Davit Galula" adında bir Amerikalı tarafından yazılmıştır. Bu kitap, ClA'nın güdümündeki "Pregar Yayınevi" tarafından basılmış ve bütün dünyaya yayılmıştır. Bu kitabın Türkçe çevirileri de birçok resmi kuruluşa gönderilmiştir.

Amerikan Silahlı Kuvvetlerinde okutulan "kontrgerilla" kitaplarından biri "FM-3I-I5" sayısıyla yayımlanmıştır. Bu kitapta da isyan ve benzeri eylemlerin nasıl bastırılacağı incelenmektedir. Bu kitaplarda, sadece bazı askeri taktik ve stratejiler yer almamaktadır. Bu kitaplarda siyasal konular da işlenmektedir.

Kontrgerilla yöntemleri arasında adam öldürme, işkence yapma, silahlı soygun gibi eylemler de bulunmaktadır. "FM-31 -16" sayılı ve "Counter Guerilla Operations" adlı kitapta bu gibi eylemler de inceleme konusu yapılmaktadır.

Amerikan kara ordusu tarafından çıkarılan bu kitap, başta Amerika'nın Vietnam'daki kuvvetleri olmak üzere, birçok askeri harekât sırasında kullanılmıştır.

Bu kitaplar ayrıca, NATO ülkelerine de gönderilmiştir. "Kontrgerilla" üzerinde yazılan kitaplarda yer alan siyasal değerlendirmelerde, Amerika'nın bütün yoksul ülkeler halklarını birer "rehine" olarak tuttuğu ve bazı ülkelerde de, reform girişimlerini istediği ölçüde tutmak gibi taktikleri olduğu da yazılmaktadır.

12 Mart sonrası, bazı büyük kentlerde karargâh kuran ve işkence yaptıkları insanlara kendilerini,
- Burası kontrgerilla teşkilatıdır. Burada anayasa yoktur... diye tanıtan ve birçoğu bugün "deşifre olmuş" yani adları bizlerce bilinen birçok işkenceci, doğrudan doğruya CIA tarafından yönetilen bir gizli örgütün üyeleridir.

Bu örgüt, işkence dışında, kışkırtıcı ajan kullanmak, sabotaj düzenlemek, devrimci eylemleri yörüngesinden saptırmak gibi görevler yapmaktadır. Bunların amaçları, taktikleri, yukarıda birkaçının adını verdiğimiz CIA kökenli kitaplarda yazılıdır.

12 Mart sonrasında, kontrgerillalar tarafından işkence edilen emekli Kurmay Yarbay Talat Turhan, dört bin beş yüz sayfayı bulan savunmasında bu belgeleri birer birer mahkemeye vermiştir. Bu savunma, Türkiye'deki CIA karargâhlarını, matematik kesinlikle ortaya koymaktadır.

Bunları neden anlatıyoruz? Nedeni şu: Yeniden başlayan bomba olayları, sabotajlar, silahlı gençlik eylemlerinin arkasında, bir CIA kuruluşu olan kontrgerilla gölgesi dolaşmaya başlamıştır.

Devrimciliğin temel kurallarından biri de, CIA tarafından tezgâhlanan oyunlara ve tuzaklara karşı uyanık olmayı gerektirir.

İşte belgeler, işte olaylar... Siz verin hükmünüzü...

Uğur MUMCU - Cumhuriyet, 3 Nisan 1976
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Uğur MUMCU

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x