Çetin Taş yazdı:Arkadaşlar.Mansur Yavaş'ın Melih Gökçek'ten ziyade Karayalçın'dan oy aldığına inanıyorum.Ve ne yazık ki Karayalçın ve Yavaş arasındaki çekişme İ.Melih'e yarayacak diye üzülüyorum.
Çetin, ben pek senin gibi düşünmüyorum. Sola oy veren kesim kesinlikle MHP'ye oy vermeyecektir. Bu bakımdan müsterih ol. Belki %1-2 civarı kayabilir. Hepsi bu kadar..
MHP'ye oy asıl AKP'den kayacaktır. Yalnııızzzz, aşağıya 2004 yılı yüzdeleriyle Ankara'nın yerel seçim sonuçlarını koyuyorum.
Parti Oy Dağılımı...... Parti Oy.......... %
AKP..........................901.001.........55.05
SHP..........................341.231.........20.85
CHP..........................206.630.........12.63
MHP..........................74.815...........4.57
DYP..........................32.376...........1.98
GP............................26.477...........1.62
DSP..........................14.905...........0.91
SP............................11.205...........0.68
BBP..........................8.379.............0.51
ANAP........................5.986.............0.37
IP.............................4.313.............0.26
BTP..........................3.897.............0.24
TKP..........................2.775.............0.17
MP...........................1.257.............0.08
BAĞIMSIZ................1.386.............0.08
EMEP...........................0................0.00
ÖDP............................0.................0.00
LDP.............................0.................0.00
ATP.............................0.................0.00
YTP.............................0.................0.00
DP..............................0.................0.00
Diğer...........................0................0.00
Bu sonuçlara göre AKP %55, CHP+SHP %34, MHP %5 almış. Solun oyu olduğu yerde kalsa, gökçek oyunun %20 sini kaybetse ve MHP'ye kaptırsa bile sonuçlar şöyle oluyor: akp %35, sol %34, mhp %25. Sonuç yine ortada.
%20 çok büyük bir oran, son zamanlarda ortaya çıkan yolsuzluklar, kabalıklar, doğan medyasının gökçek'in üzerine gitmesi sonucu kayacağını düşündüğümüz bu %20 Ankara'yı kurtarmıyor gibi görünüyor..
Fakaattt, 2004'te:
Seçmen Sayısı: 2.269.442
Yani seçmenin dörtte biri katılmamış bu seçime ve emin ol bu çeyrek seçmen sayısı kesinlikle akp'den değil, karşıt taraftan, çünkü adamlar oy vermemek şöyle dursun, ellerinden gelse üçer beşer oy kullanacaklar zaten.
Bu uyuşuk, bu gafil, bu vurdumduymaz, bu hakkımı helal etmeyeceğim çeyrek kesim yaklaşık 570.000 kişi ediyor, yani tüm solun aldığı oydan daha fazla, akp'nin ise yarısından daha fazla.
Eğer bir mucize gerçekleşir de bu uyuşuk kesim oyunu kullanmak için kıçını kaldırırsa dengeler çok değişebilir.. İş ziyadesiyle onlarda bitiyor gibi..
Daha önceki mesajlarımdan birinde daha kısa bir yorum yapmıştım, onu da açıklamış oldum bu sayede, o da çok iyimserdi, akp %20 kaybetmiş, uyuşuk kesimden de yeni bir simaya, güzel bir insana yani Mansur'a oy verdirmiştim. Hal böyle olunca üç parti yarışır duruma gelmişti.
Bakalım göreceğiz, maksadım kafa karıştırmak değil, moral bozmak hiç değil.
Fakat şuna inanıyorum ki Mansur bu başkanlığı hakediyor ve hakkını da verecektir.
Ama başkente ne gericiler (akape) ne de payandaları (mehape) yakışmıyor maalesef.
Başka türlü olsaydı, Mansur soldan veya bağımsız olarak adaylığını koysaydı, demi!!!
Yani halamın bıyığı olsaydı amcam olurdu..