Mansur YAVAŞ

İletigönderen kaye » Pzt Mar 23, 2009 21:06

Çetin Taş yazdı:Arkadaşlar.Mansur Yavaş'ın Melih Gökçek'ten ziyade Karayalçın'dan oy aldığına inanıyorum.Ve ne yazık ki Karayalçın ve Yavaş arasındaki çekişme İ.Melih'e yarayacak diye üzülüyorum.

Çetin, ben pek senin gibi düşünmüyorum. Sola oy veren kesim kesinlikle MHP'ye oy vermeyecektir. Bu bakımdan müsterih ol. Belki %1-2 civarı kayabilir. Hepsi bu kadar..
MHP'ye oy asıl AKP'den kayacaktır. Yalnııızzzz, aşağıya 2004 yılı yüzdeleriyle Ankara'nın yerel seçim sonuçlarını koyuyorum.

Parti Oy Dağılımı...... Parti Oy.......... %

AKP..........................901.001.........55.05

SHP..........................341.231.........20.85

CHP..........................206.630.........12.63

MHP..........................74.815...........4.57

DYP..........................32.376...........1.98

GP............................26.477...........1.62

DSP..........................14.905...........0.91

SP............................11.205...........0.68

BBP..........................8.379.............0.51

ANAP........................5.986.............0.37

IP.............................4.313.............0.26

BTP..........................3.897.............0.24

TKP..........................2.775.............0.17

MP...........................1.257.............0.08

BAĞIMSIZ................1.386.............0.08

EMEP...........................0................0.00

ÖDP............................0.................0.00

LDP.............................0.................0.00

ATP.............................0.................0.00

YTP.............................0.................0.00

DP..............................0.................0.00

Diğer...........................0................0.00

Bu sonuçlara göre AKP %55, CHP+SHP %34, MHP %5 almış. Solun oyu olduğu yerde kalsa, gökçek oyunun %20 sini kaybetse ve MHP'ye kaptırsa bile sonuçlar şöyle oluyor: akp %35, sol %34, mhp %25. Sonuç yine ortada.
%20 çok büyük bir oran, son zamanlarda ortaya çıkan yolsuzluklar, kabalıklar, doğan medyasının gökçek'in üzerine gitmesi sonucu kayacağını düşündüğümüz bu %20 Ankara'yı kurtarmıyor gibi görünüyor..

Fakaattt, 2004'te:

Seçmen Sayısı: 2.269.442

Yani seçmenin dörtte biri katılmamış bu seçime ve emin ol bu çeyrek seçmen sayısı kesinlikle akp'den değil, karşıt taraftan, çünkü adamlar oy vermemek şöyle dursun, ellerinden gelse üçer beşer oy kullanacaklar zaten.
Bu uyuşuk, bu gafil, bu vurdumduymaz, bu hakkımı helal etmeyeceğim çeyrek kesim yaklaşık 570.000 kişi ediyor, yani tüm solun aldığı oydan daha fazla, akp'nin ise yarısından daha fazla.
Eğer bir mucize gerçekleşir de bu uyuşuk kesim oyunu kullanmak için kıçını kaldırırsa dengeler çok değişebilir.. İş ziyadesiyle onlarda bitiyor gibi..
Daha önceki mesajlarımdan birinde daha kısa bir yorum yapmıştım, onu da açıklamış oldum bu sayede, o da çok iyimserdi, akp %20 kaybetmiş, uyuşuk kesimden de yeni bir simaya, güzel bir insana yani Mansur'a oy verdirmiştim. Hal böyle olunca üç parti yarışır duruma gelmişti.
Bakalım göreceğiz, maksadım kafa karıştırmak değil, moral bozmak hiç değil.
Fakat şuna inanıyorum ki Mansur bu başkanlığı hakediyor ve hakkını da verecektir.
Ama başkente ne gericiler (akape) ne de payandaları (mehape) yakışmıyor maalesef.
Başka türlü olsaydı, Mansur soldan veya bağımsız olarak adaylığını koysaydı, demi!!!
Yani halamın bıyığı olsaydı amcam olurdu..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen mukanorkan » Pzt Mar 23, 2009 21:26

Kaye SHP DEHAP muhabbetini de unutma Karayalçına kızan çok CHP li var çok ta olmasa var :lol: Hem Mansurda temiz adam sabıkası yok, adama MHP li gözüyle bakmıyorlar oda MHP li kimliğini ön plana sürmüyor. Ne kadar konuşursak genede kestiremeyiz 29 Martta akkoyun karakoyun belli olur. Yerel seçimler de partiye nazaran adaya oy verilmesi gerek. Ben Akp hariç adam gibi adam olsun lay lay lom partisinin adayına bile oy veririm :D
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Mar 23, 2009 21:32

kaye yazdı:Başka türlü olsaydı, Mansur soldan veya bağımsız olarak adaylığını koysaydı, demi!!!
Yani halamın bıyığı olsaydı amcam olurdu..

kaye, ah, aaah.. :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen kaye » Pzt Mar 30, 2009 16:45

Artık ak koyun, kara koyun iyice belli oldu.
Mansur, her iki partiden de oy aldı ama melih'ten daha çok aldığı kesin..
Sonuçta Ankara bu kadar kıymetli bir adayı kaçırmış oldu, 4. defa aynı kişiyi seçti, alışkanlıktan herhalde. Gökçek, sanırım sigara, afyon, esrar gibi birşey. Bir kere alışkanlık yaptı mı almadan duramıyorsunuz, siz yavaş yavaş zehirlenirken bir taraftan da keyifleniyor, bir daha, bir daha istiyorsunuz.. İşin kötüsü kendinizi yaktığınız yetmezmiş gibi, pasif içicileri de zehirliyorsunuz.
Kaçınılmaz sonu görmekteyiz hepimiz, illet gitgide büyüyor vücutta, her yere sirayet ediyor hastalık... Bir süre sonra sizde de teklemeler başladığında gerçeği anlıyorsunuz ama geri dönmek için çok geç oluyor o zaman... Artık içtiğiniz zehri bıraksanız da nafile.. Giden gitmiş oluyor çoktaaaaaannn...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Urumchi » Pzt Mar 30, 2009 18:04

Gokcek bey , Sehrin icine etti ; Suyu zehirledi , Dogalgazdan vurgun yapti ...
Bakalim sirada hangi suprizleri var ...
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletiler: 259

İletigönderen mukanorkan » Pzt Mar 30, 2009 18:51

Aslında Mansur çok şey kayıp etmiş sayılmaz bu seçimlerde iyi oy topladı şimdi artık herkes Mansuru tanıyor, önümüzdeki seçimlere kadar kendini unutturmaz ise Ankaranın başına gelir diye düşünüyorum. Benim için tek teselli oturduğum ilçede akp den kurtuldum, gelen yeni başkan ne kadar iyi bilemiyorum ama eskisinden kötü olmayacağını biliyorum.

Birde kaye, seçimlerden önce eski terminale bir belediye binası yaptırdı şato gibi, gene umudum vardı ama o şatoyu ne zaman görsem bu adam kendi tekrar gelmese boşuna yaptırmaz diyordum. Bu seçildiya Uğur Dündar ile M.Ali Brand'ı şatonun önünde asarsa şaşırmam :D
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

İletigönderen arsipel » Pzt Mar 30, 2009 19:24

Bu Ankara'nın Melih Gökçek aşkını anlamakta güçlük çekiyorum. Elinizin altında müthiş bir isim , cevher var ve seçilemiyor. Yazık oldu Mansur Yavaş 'a. Artık Melih Gökçek lafinı midem kaldıramıyor. Sonuçlar için hayırlı olsun demekten başka bir şey diyesim yok.
Kullanıcı küçük betizi
arsipel
Üye
Üye

İletiler: 116

İletigönderen maydonos » Prş Nis 02, 2009 17:55

MHP'li başkan 'Aşk heykelini' kaldırdı

Saffet YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA) 2 Nisan 2009

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde eski belediye başkanı Hasan Şeker tarafından heykeltıraş Zafer Sarı'ya yaptırılan çıplak bir kadını belinden tutup havaya kaldıran erkek figürünün tasvir edildiği metal heykel, yeni başkan MHP'li Mustafa Gül tarafından kaldırıldı. Gül, “Heykel turistler ve vatandaşlar tarafından kabul görmedi. İstenileni yaptık” dedi.

MHP'Lİ BAŞKAN AŞK HEYKELİNİ KALDIRDI

Kemer'de yeni belediye başkanı MHP'li Mustafa Gül'ün ilk icraatı, 2004 yılında CHP'den seçilip daha sonra AKP'ye geçen eski başkan Hasan Şeker tarafından yaptırılan ‘Aşk heykeli’ni kaldırmak oldu. Sanatçı Zafer Sarı tarafından yapılan ve 2007 yılında ilçe merkezindeki kavşağa yerleştirilen heykel, Kemer Belediyesi işçileri tarafından kaidesinden vinç yardımıyla sökülerek Belediye'nin Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait depoya kaldırıldı. Heykelin sökülmesini izleyen kalabalıktan bazıları heykelin kaldırılmasını desteklerken, bazıları olayı protesto etti. Rus turist Boris Stratov, “1994 yılından beri Kemer'de tatil yapıyorum. Burada Türk kültürünü yansıtan bir heykel olmalı. Böyle bir heykeli ben Kemer'e yakıştıramıyorum” dedi. Yusuf Saydam adlı kişi ise heykelin kaldırılmasına tepki göstererek, “Bu sanata yapılan bir saygısızlıktır. Nasıl bu heykeli kaldırırsınız?” dedi.

Heykeli yapan Zafer Sarı, telif hakları yasası gereğince savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün kendisine sorarak bu heykeli kaldırabileceğini kaydeden Sarı, “Bana göre bu yaşanan ikinci Melih Gökçek vakasıdır. Melih Gökçek'in söktürdüğü heykel 11 yıl sonra Ankara'da yerine konulmuştu. Bu da benzer bir örnektir. Söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum” dedi.

Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül, heykelin yerleştirildiği gün de tepki gösterdiğini hatırlatarak, “Kemer'in yerli halkı ve tatil yapan turistler heykelin kaldırılmasını talep ettiler. Heykel turistlerce ve vatandaşlarca kabul görmedi. Biz de istenileni yaptık. Oraya turizme faydalı bir yapı inşa edeceğiz” dedi.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Önceki

Şu dizine dön: Diğer Görüntüler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x