MHP'nin Amerika'yı Keşfi / Doğu PERİNÇEK

Genel & Güncel Konular

MHP'nin Amerika'yı Keşfi / Doğu PERİNÇEK

İletigönderen sarıçizmelimehmetağa » Pzr May 22, 2011 0:21

MHP’NİN AMERİKA’YI KEŞFİ

[img]http://img14.imageshack.us/img14/1125/pernek500197.jpg[/img]

İşçi Partisi Genel Başkanı ve Cumhuriyet Güçbirliği’nin İzmir 2. Bölge bağımsız milletvekili adayı Doğu Perinçek MHP’ye yapılan kaset operasyonu ve bu operasyon karşısında MHP yöneticilerinin aldığı tutumu değerlendiren bir açıklama yaptı. Perinçek’in açıklaması şöyle:

MHP’nin Amerika’yı keşfi

MHP, en sonunda Amerika’yı keşfetti.
MHP’ye yapılan operasyonda “her taşın altından Amerika çıkıyor.”
Acaba?
MHP, gerçekten Amerika’yı keşfetti mi dersiniz?

Başka taşların altında Amerika yok!
MHP’ye yapılan operasyonda her taşın altından Amerika çıkıyor. Fakat İşçi Partisi’ne karşı 3 yılı aşan süredir yürütülen operasyonda hiçbir taşın altından Amerika çıkmıyordu.
Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı Ümraniye bombaları masalından beri 4 yıldır yürütülen operasyonda da taşların altına bakan MHP, Amerika’yı değil, “darbecileri” görüyordu.

MHP’nin “darbeciler ayıklansın” teranesi
MHP, Ergenekon, Poyrazköy, Kafes, Balyoz, Islak İmza operasyonlarından pek memnundu. Bu operasyonları, “darbeciler ayıklansın” sloganıyla hep destekledi. Çünkü Amerikan planına göre, “darbecilerin ayıklanması” perdesi altında, vatansever subaylar ayıklanıyor ve TSK Amerikan planlarına göre düzenleniyor; Türk Ordusu açıkça tasfiye ediliyordu.
MHP, daha 3 ay önce bile, “darbeciler ayıklanmalı” teranesini sürdürüyordu.

Sıra MHP’deki “darbecilere” mi geldi?
Sıra, MHP’deki “darbecilerin ayıklanmasına” gelince, MHP birden Amerika’yı keşfetti.
MHP’deki “darbeciler” İşçi Partisi ve TSK’deki “darbecilerden” farklı eylemleri nedeniyle hedef alındı. Bu da MHP’nin ayrıca üzerinde durması gereken bir konu.
MHP, milliyetçi veya yurtsever bir konumda olduğu için hedef alınmıyor; AKP oylarını yükseltmek için operasyon konusu oldu. Yine de olumlu puan. Biz faklıyız. Amerika vuruyorsa, biz seyredemeyiz.

MHP’nin ille de Amerika’yı keşfetmeme ısrarı
Devlet Bahçeli yönetimi, ilk kasetler çıktığı zaman olayın farkında gözükmedi. Aydınlık ve Ulusal Kanal aylar öncesinden MHP’ye operasyon yapılacağını ısrarla haber yapmışlardı. Sabahattin Önkibar, operasyonun işlemlerini bile bir bir sıralamıştı.
Bunlara rağmen Bahçeli, tezgâha düşürülen arkadaşlarını feda ederek, kurtulacağını sandı. O zaman henüz Amerika’yı keşfetmemesi gerekiyordu. Çünkü MHP, Türkiye’de ancak Amerika’yı keşfetmemek suretiyle iktidar olunacağını ezber edinen partilerdendir.

Amerika’nın MHP’yi keşfi
Hatta MHP, uzun yıllar Amerika’yı keşfedenleri ezmek, susturmak, vurmak ve kırmak misyonuyla Atlantik sistemi içinde bir güç oluşturdu. Buna “vurucu güç” deniyor.
MHP’nin tarihine bakarsak, önce Amerika MHP’yi keşfetti. Bu olay 1960’lı yılların ortalarından sonra oldu. Neredeyse yarım yüzyıla yaklaşıyor.

Amerika’nın keşfedilme ısrarı
Şimdi ise MHP Amerika’yı keşfediyor. Burada inisiyatif yine Amerika’da. Çünkü Amerika Türk Ordusu, İşçi Partisi ve Türkiye’nin yurtsever güçlerine, özetle vatana ve millete tarihin en büyük operasyonunu yaparken, MHP’nin Amerika’yı keşfetmek diye bir merakı olmadı. Amerika’ya “Ben seni ille de keşfetmek istemiyorum, sen yapacağını yap” mesajları veriyordu. O kadar ki, MHP, Libya’ya sefer eden donanmanın armadasındaki Haçları, Barbaros Hayrettin’in kalyonlarının direklerinde dalgalanan “üç hilal” gibi görmeyi tercih etti.
Ancak Amerika, MHP’nin bu yaranma gayretlerini elinin tersiyle itti ve MHP’ye karşı “ille de Amerika’yı keşfedeceksin” zorlaması içine girdi.

Keşfedilen Amerika
Çok şükür MHP Amerika’yı keşfetmiş gibi oldu. Gibi diyoruz, çünkü keşfedilen Amerika, yalnızca MHP yöneticilerinin yatak odalarına giren Amerika.
Türk Ordusu’nun beynine, en mahrem yerlerine giren, ordunun savaş yeteneğini yıllardır tahrip eden Amerika, MHP’nin keşif alanında bulunmuyor.
Ergenekon operasyonunun Türkiye’yi bölmek ve Cumhuriyeti yıkmak için yapıldığı da, MHP’nin görüş mesafesi içinde değil.

Meğerse MHP Hindistan’ı keşfetmiş
Olabilir. Kristof Kolomb da, keşfettiği iklimin Hindistan olduğunu sanıyordu. MHP de öyle, Ergenekon diye başlayıp en sonunda MHP yöneticilerinin özel hayatlarına uzanan operasyonun arkasında ne Amerikan devletini görüyor; ne Amerikan gizli servislerini, ne de Fethullahçı Gladyo’yu.
MHP’nin keşfettiği Amerika, şimdilik Amerika’daki bazı internet adresleri.
Yine de alkışlıyoruz. Çünkü bir Amerigo Vespucci gelir MHP’nin başına, keşfedilen kara parçasının Hindistan değil, Amerika olduğunu saptar.
Bakalım MHP’nin Türkiye’ye yönelen tehdidin ABD’den geldiğini görmesi için, daha kaç kasetin piyasaya düşmesi gerekecek?
Amerika’yı keşfetmek meğerse ne kadar zormuş.

DOĞU PERİNÇEK, 21 Mayıs 2011 - Silivri
Kullanıcı küçük betizi
sarıçizmelimehmetağa
Üye
Üye

İletiler: 18

Re: MHP'nin Amerika'yı Keşfi / Doğu PERİNÇEK

İletigönderen Çetin Taş » Pzr May 22, 2011 14:08

Doğu bey yine güzel bir tespit yapmış.

Bu zamana kadar Türkiye'nin üzerine oynanan oyunlarda geçmişte Türkeş, daha sonra da Bahçeli akıllı olsalardı(ki Türkeş'in kendisine Amerika tarafından verilen görevi yaptığına hep inandım ve inanmaya devam edeceğim), ülkenin vatansever insanlarını GOMONİS olarak görmeyip onlarla birlikte emperyalizme karşı savaşsalardı, memleketi savunsalardı...

Bugün başımızda ne Tayyip Erdoğan olurdu, ne Kürt sorunumuz olurdu.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Asena Bozkurt » Pzr May 22, 2011 14:52

bunların hiçbirine katılmıyorum, tarihi saptırarak kendine pay çıkarmış yine..
Kullanıcı küçük betizi
Asena Bozkurt
Üye
Üye

İletiler: 34

İletigönderen Osman_Pasa » Pzr May 22, 2011 14:58

Bu zamana kadar Türkiye'nin üzerine oynanan oyunlarda geçmişte Türkeş, daha sonra da Bahçeli akıllı olsalardı(ki Türkeş'in kendisine Amerika tarafından verilen görevi yaptığına hep inandım ve inanmaya devam edeceğim), ülkenin vatansever insanlarını GOMONİS olarak görmeyip onlarla birlikte emperyalizme karşı savaşsalardı, memleketi savunsalardı...

Bugün başımızda ne Tayyip Erdoğan olurdu, ne Kürt sorunumuz olurdu

Cetin Dogan ,

Turkes Turanci ve buyuk bir Turk'cuydu , o tarihlerde Turkiye cumhuriyeti haricinde ki , turk devletleri Sovyetlerin gudumundeydi ve milli kimliklerini kaybedip asimile ediliyorlardi .Su anda Cinde ki , uygurlu kardeslerimiz gibi . O zaman ki TC' nin eti ne bu du ne ki onlara yardim eli uzatabilsin .
Elbette Turkes Turan hedefini gerceklestirmek icin ,kendine bir muttefik arayacakti , ABD o zaman SSCB'ye karsi tek alternatifti . Ulkenin o vatansever dedigin insanlarin bir kismi Dogu Turkistanda ki olaylari abartigimizi , Cin'in boyle bir sey yapmayacagini hala dusunuyorlar ve savunuyorlar ??? O zamanlarda Stalinin oldurdugu Turk'un sayisi belli degil .Ama hala bazi arkadaslar Stali'nin resmini duvarlarina asiyorlar !!!
Ne yapsaydi Turkes , varmiydi baska bir alternatif, Turk cumhuriyetleri icin ...

Bugune gelirsek , CHP 'nin durumu ortada , Kemalist CHP sosyal demokrat CHP' ye dondu . PKK ile ve Cemaat ile ustu kapali baris yapti ..
Meclise MHP disinda milli birligini savunacak baska bir partinin girme sansi olmadigi icin , MHP yi yermek yerine ozelikle son 2 yilda ki Bahceli'nin antiemperyalist durusunu takdir edip desteklemek lazim .
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye

İletiler: 108

İletigönderen K. Milliyeci Torunu » Pzr May 22, 2011 16:16

Asena Bozkurt yazdı:bunların hiçbirine katılmıyorum, tarihi saptırarak kendine pay çıkarmış yine..

Sayın Asena Bozkurt,

Daha önce bu sitede yazdığım
Niye birleşemiyoruz, Savaş Sanatı Kitabı derki konu başlığını incelemenizi öneririm.

neden-birlesemiyoruz-sun-tzu-savas-sanati-kitabinda-der-ki-t28119.html

1-Kendini bilen ama düşmanını tanıyammayan yenilmeye mahkumdur der o kitap.
2- Kendini tanımayan ama düşmanını tanıyan da yenilmeye mahkumdur der.
3- Ne kendini ne düşmanını tanımayan hezimete mahkumdur der.
4- Hem kendini hem de düşmanını tanıyan mutlak zafer kazanır der.

konu ile ilgil iörnekleri o konu başlığında vermiştim.

1- MHP olarak sizler yavaş yavaş gerçek düşmanınızı tanımaya başladınız,ama daha da ayrıntılı tanımanız için zaman ve bakış açısı gerekiyor.
2- Düşmanını eskiden beri tanıyan ama Türk kimliğini tanımayan, zamanında enternasyonelin peşinde koşan, Doğu bey ve partisi, son yıllarda tanımaya başladı, gerek ermenilere gerek isviçrelilere karşı Türk kimliğini savunmak için çok yürekli mücadeleler verdi. Ancak onların da daha Türk kimliğini daha iyi tanımak için zamana ve bakış açısı değişikliğine gereksinimleri var.

MUTLUYUM Kİ;
4. Safhaya doğru hızla ilerliyoruz. Bu coğrafyada, bu emperyalistlerin ve yerli işbirlikçilerinin hakkından TÜRK milleti şüphesiz bir kez daha gelecektir.

Saygı ve Sevgilerimle

Kuvvai Milliyeci Torunu

Dİpnot: Lider gerekiyor gerekmiyor konusu üzerine bir soru.
Şimdi tam sizin tanımını yaptığınız gibi, güçlü karizmatik bir lider çıksa ve size, Doğu perinçek partisi ve kitlesi ile birleşerek aynı cephede emperyalist saldıraya karşı savaşacaksınız dese.
Neden diye sormazmısınız ?
Yoksa o lideri takip mi edersiniz ?
Önce cephe bilinci, önce karşılıklı saygı , sevgi, hoşgörü, mücadele disiplini ama illa ki ilkeli birlikteliği savunuşum işte tam bundandır.

Unutulmasın ki Hİçbirimiz HEPİMİZ kadar güçlü değiliz.

Saygı ve Sevgilerimle
KMT
Kullanıcı küçük betizi
K. Milliyeci Torunu
Üye
Üye

İletiler: 43

İletigönderen bezgin » Pzr May 22, 2011 16:38

Iyi güzel de, ayni sey Dogu Bey-sömürücülük icin söylenebilir.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen GEZGİN » Pzr May 22, 2011 16:46

K. Milliyeci Torunu arkadaşım bu birleşme ihtimali hala ideolojik düşmanlık devam ettiği sürece ortak bir paydada bulusulamaz. Evet Mhp tabanı Amerika ile işbirlği içinde olmuştur sonucunda da şuanki malum cemaat güçlenmiştir ve hortlamıştır .

Ancak bazı arkadaşlar kürtçülerle işbirliği içinde olupta onların bugünki durumuna gelmesini kimin sağladığını hiç sorgulama zahmetini girmez . Cemaatte kürtçülerde şuan için en önemli iç tehlikelerdir ve biri sağdan biri soldan destek alarak güçlenmiştir .

Her iki cenahtanda ideolojik kalıntılar barındıranlar ( sağ sol tabirini sevmesemde ) sağcı sola solcu sağa vurma niyetiylee hala bundan bir siyasi menfaat beklediği sürece sonuç değişmeyecektir.
Kullanıcı küçük betizi
GEZGİN
Üye
Üye

İletiler: 114

İletigönderen K. Milliyeci Torunu » Pzr May 22, 2011 17:29

GEZGİN yazdı:K. Milliyeci Torunu arkadaşım bu birleşme ihtimali hala ideolojik düşmanlık devam ettiği sürece ortak bir paydada bulusulamaz.

Cemaatte kürtçülerde şuan için en önemli iç tehlikelerdir ve biri sağdan biri soldan destek alarak güçlenmiştir .

Sayın Gezgin,
Mesajınıza sözlerinize son harfine kadar katılıyorum.

Bir önceki mesajımdan, ve bu sitedeki tüm mesajlarımdaki tutarlılıktan da anlaşılacağı gibi ben bir KEMALİST olarak her iki kesimi de eleştirmekteyim.

Dikkat çektiğiniz üzere, hala ideolojik düşmanlık devam ettiği sürece demektesiniz. Buradaki kasıtınız ESKİ İDEOLOJİLER olduğu açıktır. Demek ki çözümümüz ideolojileri yenilemektir.

Doğru Perinçek ve ekibindeki bu yenilenme son bir kaç yıldır açık olarak görülmektedir. Daha önce işçi sınıfı peşinde koşan, sosyalist enternasyonel peşinde koşan bu insanlar , ki sık sık kıyasıya tartıştığımız öz babam da dahildir o sosyalist insanlara, artık TÜRK kimliğini tanımaya, ve savunmaya başlamışlardır. Haklarını teslim etme konusunda bir not düşülmesi gerekirse, oldum olası , vatanımıza karşı ABD nin ve AB nin emperyalist emelleri olduğunu savunmuşlar , bu konuda savaşım vermişlerdir, kanları ile canları ile de bedel ödemişlerdir.

MHP ideolojisindeki yenilenme ise, özellikle şu son dönemlerde başlamış, özellikle bu kaset komplosu sonrasında hızlanacak olsa da, bence asıl ideolojik yenilenme, Sn. Engin Alan, Sn. Erdal Sarızeybek, Sn. Ümit Özdağ, belki ve umarım Sn. Banu Avar gibi aydınların MHP de üst düzey yöneticiler olarak şu an istifaen boşalan kadroların yerine göreve gelmeleri ile iyice hızlanacak ve iyice olgunlaşacaktır.

Bunca yıl kendisini özellikle partiler üzeri bir kimlik olarak tanımlayan Sn. Sarızeybeğin, MHP nin baraj altında bırakılmaya çalışıldığı bu komplo döneminde MHP ye verdiği desteği saygı ile karşılıyor, destekliyorum.
İyi ki var, Sn. Sarızeybek.

Bu arada Sn. Engin Alan ve Sn. Sarızeybek gibi kadroların içinde bulunduğu MHPnin ilkeli bir anti emperyalist çizgiye geleceğini, kritik oylamalarda AKP zihniyetine geçmişte yaptığı gibi payandalık yapmayacağına da eminim.
Siz başbakanın önünde ayağa kalkmayan bir kimliğin, ABD ye selam çakacağını, ya da Cemaate göz kırpacağını beklermisiniz ? İşte ideoloji yenilecek dediğim budur.

Bir kaç hafta içinde arkasında büyük bir kitle desteği bulunan Sn. Banu Avarın da MHP ye açık desteğini belirtmesini, verilen bu destekler ile MHP nin yapılan bu komploya rağmen, her koşulda baraj üzeri oy toplayarak, meclise yeterince millet vekili ile girmesini, daha ilkeli, kararlı ve aslında kendisi ile ortak cephede bulunan diğer antiemperyalist kesimlere daha saygılı ve o kesimlerle daha çok işbirliği yapan bir niteliğe olgunlaşmasını bekliyorum.

Eski MHP gerçek düşmanın kim olduğunu bilmese de, hatta içindeki bazı unusurlar ile o düşmanın örgütü CİA ile geçmişte iş birliği yapmış olsa da, onun da hakkını teslim etmek gerekiyor. Türk halkının değerlerine, kültürüne, inancına bunca yıl sahip çıkmıştır. Bunun bedelini de geçmişte kanıyla, canıyla ödemiştir.

Sorun sizin de dikkat çektiğiniz eski ideolojilerin yenilnemesi gerekliliğindedir ve illa ki yenilenecektir. Ortak noktalar belirlenecek, ilkeli bir güç birliği ortaya çıkacak.

Bu her Türküm diyenin, Türk milletinine karşı tarihsel sorumluluğudur.

Unutulmasın ki hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü değiliz.

Saygılarımla

Kuvvai Milliyeci Torunu
Kullanıcı küçük betizi
K. Milliyeci Torunu
Üye
Üye

İletiler: 43

İletigönderen Sabırlı_Vatandaş » Pzr May 22, 2011 22:49

Merhaba;

KM Torunu; kardeşim fikirlerime ayna tutmuşsun tek kelimeyle, ancak detayında ufak bir farkım var düşünce olarak senden. Yani bence eski-yeni ideoloji ya da ideoloji yenilenmesi diye bir şey yok. Bireyin kendini yenilemesi var. Bu saydığın insanların ve fırkaların her biri, geçmişte "ihtiyaç gördükleri, eksiklik hissettikleri, olmalı dedikleri" şeylere gönül vererek kendileri oldular. O gün memleketin belki ona ihtiyacı oldu, hataları ve noksanlarıyla kendi yöntemleriyle onlar onu tamamladılar. Her biri farklı zamanlarda farklı açılardan bakarak bu temele yeni bir harç koydu kendince. İşçi sınıfının müdafaası gerekliydi, Doğu Perinçek çıktı mücadele etti, muhafazakâr değerlerin müdafaası gerekti MHP koştu geldi, cemiyet inancının müdafaası için cemaatler ortaya çıktı... -tamamen örnek veriyorum- uzatmak mümkün. Fakat bunların iyi niyetli olanlarının bugün müdafaasını zorunlu addettiği, "herşey"ine rağmen VATAN' dır. Her ne olursa olsun geçmişte inandıkları fikir hala aynı aslında, fakat değişen kendileri, daha önce göremedikleri ayrıntılardır kanaatimce. Dolayısıyla ideolojilerin eskiliğini, yenilenmesini değil de bu insanların hangi ortak noktalarda birleşmeye başladıklarını görmek lazım. Yani aslında en başından beri zaman zaman da çatışan bu insanları bugün kenetlemeye başlayan ayrıntıları görmek lazım. Bunları bugün için de değil yarın için görmemiz lazım. Çünkü bu buhranlı günlerin başta Allah'ın yardımı ve sonra toprağımın yol göstermesiyle aşacağımıza inanıyorum. Belki kanlı, belki tozlu dumanlı olacak ama bu bir şekilde ve birgün olacak. Buna imanım tam. Fakat mesele inanın bu da değil. Mesele yarınlarımızı nasıl tesis edeceğimizle alakalı. Bugün farklılıklarına rağmen bağımsızlığı kurtaran bu fırkalar, yarın yeniden tefrikaya düşmeden ortak paydayı bulup, ona kenetlenip tekrar bırakmamamız gerek. Değil şimdi olduğu gibi 100 sene, 1000 sene de geçse o kenetlerimiz tekrar açılmamalı. Şahsi fikrim; işte o"herşeye rağmen Vatan" fikrinden, adım adım uzaklaşıp "Vatana rağmen birşeyler" frekansından takıldığımız için bugünleri gördüğümüzdür. Tahammülsüzlüğümüz, insaniyetten uzaklaşmaya başlayan tutum ve davranışlarımız, birbirimizi çekememezliğimiz ve hep karnımızdan konuşmalarımız, farklılıklarımız renklerimizdir diyenlere rağmen o renklere sahip çıkamayışımız, kendimizin ve bizim olanın dışında kalanı kabullenemeyişimiz.. hepsinin özetinde giderek artan bencilliğimizdir. Sultan Abdülhamit’in dediği gibi; tekerrür eden tarih değil, hatalarımızdır. Bir tekrarı daha yaşamasın bu topraklar.
Selam ve dua ile!
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Kullanıcı küçük betizi
Sabırlı_Vatandaş
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 101

İletigönderen MuhammedMustafaKemal » Pzt May 23, 2011 0:24

"Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!" der Mustafa Kemal.. ve gençler ideolojisi farklı olan olsada, biri birinden çok daha farklı düşünüyor olsa da, içinde bulunduğumuz bu ahval ve şerait, damarlarındaki asil kanı hisseden herkesi çağırıyor birliğe..
Kullanıcı küçük betizi
MuhammedMustafaKemal
Üye
Üye

İletiler: 9

İletigönderen Çetin Taş » Pzt May 23, 2011 2:03

Doğu Perinçek ve Aydınlıkçılar hep MİLLİ DEMOKRATİK DEVRİMİ savundular. Geçmiş yıllarda MİLLİ kimliğe bugünkü kadar vurgu yapmasalar da geçmişte de TÜRK bayraklarını ve Atatürk resimlerini her zaman saygıyla taşıdılar, bugün de saygıyla taşıyorlar. Onlara özellikle de diğer sol(çoğuna sözde sol demek daha doğru artık gelinen noktada, çoğu KÜRTÇÜ FAŞİST, artık bu gayet açık)tarafından MAOCU BOZKURT denmesinin en büyük nedeni de zaten her zaman Çin usulü sosyalizm ile Atatürk Milliyetçiliği'ni bağdaştıran bir düşünceyi savunmalarındandır.

Osman Paşa.
Benim yazımı alıntıladıktan sonra "Çetin Doğan" şeklinde başlayan yazı yazmışsın. Ya bana hitaben yazdın ve adımı karıştırdın ya da Çetin Doğan'ın yazısını alıntıladın. Her iki durum için de şunları söyleyeyim.

Eğer bana hitaben yazdıysan Türkeş ile ilgili düşüncelerim asla değişmeyecek. Bu ülkenin kaybettiği onlarca yılın baş sorumlularındandır. Fakir ve cahil Türk halkında yerleşik olan "solcu gomonistir öyleyse solcu iyi değildir" önyargısının en büyük sorumllarından biridir. Ülkenin şu durumunda bile hala bu düşünceye sahip milyonlarca insan varsa sebebi Türkeş'tir.

Yok eğer Çetin Doğan'ın sözleriyse(ki sanmıyorum),komutanımın Türkeş ile ilgili düşüncelerine katılmama imkan yok.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Asena Bozkurt » Pzt May 23, 2011 6:37

O kadar güzel yazıyorsunuz ki arkadaşlar, sizlerle bir arada olmak keyif veriyor insana :)

Sevgili "K. Milliyeci Torunu", tavsiyen için teşekkürler, okuyacağım.

Bu arada ben MHP li falan değilim, sadece şu an için MHP ye oy vermenin en mantıklı seçim olduğunu düşünen biriyim, seçimden sonra şu birleşme çalışmalarına tüm aydınlar hız versinler de kurtulalım artık yeter :) Bu yüzden MHP nin ideolojisi ile ilgilenmiyorum şu an için, çünkü bunun zamanı değil, bu konuları seçimden sonra deşmek daha mantıklı geliyor bana.. Savunduğum konu MHP nin ideolojisi değil, bu seçimde onlara oy verme gerekliliğidir. Bazen yanlış anlaşılıyorum, özellikle belirtmek istedim bunu.

Sonuçta Türkeş'i sevmem, ama bunlara laf söyleyecek olan adam Perinçek ise, onu hiç sevmem, gelsin başkası söylesin ne söyleyecekse...

Ayrıca bugün Türkeş yok, Bahçeli var, son 1-2 yıldır MHP çok sağlıklı bir çizgide duruyor, doğru bir tutum sergiliyor, kaygı duyduğum, endişelendiğim konularda bir nebze olsun güvende hissetmemi sağlıyor, zaten bu yüzden şimdi hedef olduğunu da görüyoruz. Mağdur konumunda daha fazla oy alır mı diye bir düşüncemde var, sanki %20 lere dayansa şaşırmayacağım.

Bugünün şartlarına göre MHP iyidir, desteklemek doğru geliyor bana.
Kullanıcı küçük betizi
Asena Bozkurt
Üye
Üye

İletiler: 34

İletigönderen Çetin Taş » Pzt May 23, 2011 10:06

Herkesin dilediğini sevme ve dilediğini sevmeme hakkı vardır.
Saygı duyuyorum.
Ancak doğrular da gargaraya gelmemelidir.
Perinçek özetle ne diyor, ne demek istiyor? MHP, Amerika'nın BAŞKÖTÜ olduğunu yeni anladı veya HENÜZ TEPKİ GÖSTERMEYE BAŞLADI diyor.
Yakın tarihte geriye dönelim:
-Muavenet Zırhlısı'na yapılan Amerikan saldırısı,
-Eşref Bitlis Suikasti,
-Çuval Olayı,
-KUZEY IRAK'A BİZ İZİN VERMEDEN GİREMEZSİNİZ resti,
-Ergenekon-Balyoz ismi ile anılan davalar,
-Bu davalarda memleketin gazeteci, yazar, asker; kısacası aydınlarının tutuklanması,
-Hepsinden önemlisi de Fetullah Gülen-ki, aklı başında her adam kime ve neye hizmet ettiğini rahatlıkla anlar-
Bunların hangisine ağzını açıpta "ULAN AMERİKA,ULAN FETO. BİZ BU ÜLKEDE VAR OLDUĞUMUZ SÜRECE, HAİN EMELLERİNİZİ GERÇEKLEŞTİREMEYECEKSİNİZ."tadında iki cümle söyledi?

Tespit doğru.
Umarım bundan sonra geçmişte çok şahit olduğumuz U dönüşlerine bir yenisini eklemez ve kararlılıkla MİLLİ DURUŞ sergiler.
Cumhurbaşkanı seçimi hikayesine benzemez.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen MuhammedMustafaKemal » Pzt May 23, 2011 14:13

çetin taş, olayı çok reel anlatmıyosun, hafif de olsa işin içine duygu katıyosun dalgalanıyo gidiyo sözlerin.. Biz bu sözleri, Amerikan karşıtlığını ve son 5, 6 senedirde cemaat karşıtlığğını zaten yaptık. Bahçeli ve Mhp milletvekilleri siyasi kanat, onlar nasıl desin öyle ha dedimi denmiyoki aga bu sözler, görmüyomusun paşaları bile hapse attırdılar. Dünyaya, Fransızların Cezayire girerkenki demokrasi anlayışı hakim. Doğru konuşanı susturuyorlar, gücünü azaltıp belini kırıyorlar, kasetleri gördünüz işte.. O yüzden siyasi kanadımız her ne kadar sakin davransa da, bizler eşimize dostumuza, arkadaşlarımıza ve çevremize durmadan bunları anlattık. Evet bizlerde sizler gibi Amerika düşmanıyız, cemaate karşıyız. Bizler, sizlerden.. sizler de bizlerdensiniz ve bu inanın Türk - kürt kardeşliğinden daha sahici...
Kullanıcı küçük betizi
MuhammedMustafaKemal
Üye
Üye

İletiler: 9

İletigönderen bezgin » Pzt May 23, 2011 17:12

Devlet Bahceli Siyasetciefendi yazdı:Bu durum karşısında Türkiye'nin geleceği bakımından ve Fethullah Gülen Hocaefendi ve cemaatinin zan altında kalmaması ve yıpranmaması düşüncesiyle Hocaefendi'nin, bu konuda sessiz kalmayarak inisiyatif almasının, net ve kararlı bir tavır koymasının gerekli olacağı düşünülmektedir. Bu tespitlere ve görüşlere katılıyorlarsa durum bütün unsurlarıyla aydınlanana kadar Hocaefendi'nin, Gülen cemaati mensuplarının, bu konularla hiçbir şekilde ilgisi olmadığını göstermek bakımından cemaatin faaliyetlerini durdurduğunu veya askıya aldığını açıklamasının yerinde ve yararlı olabileceği akla gelmektedir.

http://haber.gazetevatan.com/cemaat-zan ... 74/9/Haber

Ha PKK'ya ateskes cagrisi yapmissin, ha "Hociaefendi"ye eylemlerine son vermesini önermissin. Aynidir.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x