GEZGİN yazdı:K. Milliyeci Torunu arkadaşım bu birleşme ihtimali hala ideolojik düşmanlık devam ettiği sürece ortak bir paydada bulusulamaz.
Cemaatte kürtçülerde şuan için en önemli iç tehlikelerdir ve biri sağdan biri soldan destek alarak güçlenmiştir .
Sayın Gezgin,
Mesajınıza sözlerinize son harfine kadar katılıyorum.
Bir önceki mesajımdan, ve bu sitedeki tüm mesajlarımdaki tutarlılıktan da anlaşılacağı gibi ben bir KEMALİST olarak her iki kesimi de eleştirmekteyim.
Dikkat çektiğiniz üzere, hala ideolojik düşmanlık devam ettiği sürece demektesiniz. Buradaki kasıtınız ESKİ İDEOLOJİLER olduğu açıktır.
Demek ki çözümümüz ideolojileri yenilemektir. Doğru Perinçek ve ekibindeki bu yenilenme son bir kaç yıldır açık olarak görülmektedir. Daha önce işçi sınıfı peşinde koşan, sosyalist enternasyonel peşinde koşan bu insanlar , ki sık sık kıyasıya tartıştığımız öz babam da dahildir o sosyalist insanlara, artık TÜRK kimliğini tanımaya, ve savunmaya başlamışlardır. Haklarını teslim etme konusunda bir not düşülmesi gerekirse, oldum olası , vatanımıza karşı ABD nin ve AB nin emperyalist emelleri olduğunu savunmuşlar , bu konuda savaşım vermişlerdir, kanları ile canları ile de bedel ödemişlerdir.
MHP ideolojisindeki yenilenme ise, özellikle şu son dönemlerde başlamış, özellikle bu kaset komplosu sonrasında hızlanacak olsa da, bence asıl ideolojik yenilenme, Sn. Engin Alan, Sn. Erdal Sarızeybek, Sn. Ümit Özdağ, belki ve umarım Sn. Banu Avar gibi aydınların MHP de üst düzey yöneticiler olarak şu an istifaen boşalan kadroların yerine göreve gelmeleri ile iyice hızlanacak ve iyice olgunlaşacaktır.
Bunca yıl kendisini özellikle partiler üzeri bir kimlik olarak tanımlayan Sn. Sarızeybeğin, MHP nin baraj altında bırakılmaya çalışıldığı bu komplo döneminde MHP ye verdiği desteği saygı ile karşılıyor, destekliyorum.
İyi ki var, Sn. Sarızeybek.
Bu arada Sn. Engin Alan ve Sn. Sarızeybek gibi kadroların içinde bulunduğu MHPnin ilkeli bir anti emperyalist çizgiye geleceğini, kritik oylamalarda AKP zihniyetine geçmişte yaptığı gibi payandalık yapmayacağına da eminim.
Siz başbakanın önünde ayağa kalkmayan bir kimliğin, ABD ye selam çakacağını, ya da Cemaate göz kırpacağını beklermisiniz ? İşte ideoloji yenilecek dediğim budur.
Bir kaç hafta içinde arkasında büyük bir kitle desteği bulunan Sn. Banu Avarın da MHP ye açık desteğini belirtmesini, verilen bu destekler ile MHP nin yapılan bu komploya rağmen, her koşulda baraj üzeri oy toplayarak, meclise yeterince millet vekili ile girmesini, daha ilkeli, kararlı ve aslında kendisi ile ortak cephede bulunan diğer antiemperyalist kesimlere daha saygılı ve o kesimlerle daha çok işbirliği yapan bir niteliğe olgunlaşmasını bekliyorum.
Eski MHP gerçek düşmanın kim olduğunu bilmese de, hatta içindeki bazı unusurlar ile o düşmanın örgütü CİA ile geçmişte iş birliği yapmış olsa da, onun da hakkını teslim etmek gerekiyor. Türk halkının değerlerine, kültürüne, inancına bunca yıl sahip çıkmıştır. Bunun bedelini de geçmişte kanıyla, canıyla ödemiştir.
Sorun sizin de dikkat çektiğiniz eski ideolojilerin yenilnemesi gerekliliğindedir ve illa ki yenilenecektir. Ortak noktalar belirlenecek, ilkeli bir güç birliği ortaya çıkacak.
Bu her Türküm diyenin, Türk milletinine karşı tarihsel sorumluluğudur.
Unutulmasın ki hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü değiliz. Saygılarımla
Kuvvai Milliyeci Torunu