Urumchi yazdı:GöktürkMehmet yazdı:Urumchi yazdı:[quote="Ata-Türkçü İhtila"]Muhsin Yazıcıoğlu bu ülkede Türk milliyetçiliğine en büyük kazığı atmış adamlardan biri bana kalırsa ölüsüde dirisi ümmetçilik yayıyor adam öldü islam dünyasının başı sağ olsun adam diri peygamber çiçekleri toplayın artık Türkiye'de milliyetçilik denilince Türk-islam sentezi geliyor akla .Muhsin Yazıcıoğlu'nun Maraş katliamıyla ilgili bağlantıları vs. Bana kalırsa birlikte kemik kırıyorlardı(solcuların kemiklerini)
Cetin hocam kusura bakma ; susayim diyorum , gonul razi olmuyor ...
Su hani kurtlerin . isyan ettigi Maras katliami mi? , hani Pazarcik'ta Nazi yontemi ile Turklerin evlerine
carpi atilan , Maras katliami mi? ... Eger bir daha denerlerse
http://www.guncelmeydan.com/forum/o-nam ... 19946.html, kemiklerlede kurtulamazlar ...
Ha diyorsan , kurtler solcu olunca isyan edebilirler , boluculuk yapabilirler o zaman niye ugrasiyoruz PKK ile...
Birde , Turkcu'yuz diye inandigimizdan donelim mi ? , ne demek Turk - islam sentezi ...
Turk islam sentezi dedigin , Bir Turk'un musluman olmasi ise ,Bu ulke'nin ciddi bir kismi Turk - islam sentezi kardesim ...
Birakin , kim neye inaniyorsa inansin , 5 vakit namaz kilan adam Turk'cu olamaz mi ?
Turk-Islam denilen ideolojinin ne yaptigini anlamamissin Urumci.
Bu Turkculerin dincilik yapmasidir. Dincilik ise dindarlik degildir. Simdi ikisi arasindaki farki sana anlatirsam ayip olur herhalde!
Dolayisiyla buna Turk-Dinci sentezi de diyebiliriz, bu haliyle gericiliktir! Turk'un gerilemeye tahammulu yoktur! Turk daima en yuksekleri hedeflemelidir. Ataturk'un "laiklik" denilen, halkimizin buyuk cogunluguna din tuccarlari tarafindan "dinsizlik" olarak yutturulmaya calisilan, Turk milletinin her yonden ilerlemesi amacini tasiyan ilkesine terstir.
Yani Turk-Dinci sentezi, Anti-laiktir, dolayisiyla; Anti-Ataturkcu'dur.
Laiklik, sadece "din ve devlet islerinin birbirlerinden ayrilmasi" degildir.
Ataturk laikligi (veya Turk Laikligi), "ilerlemeye engel hicbir unsur icermeyen" Islam dininin dogru sekilde ve Turkce olarak ogretilmesini de kapsar, zihinlere toplum icinde barinan dinsel baski gruplari tarafindan vurulabilecek prangalarin sokulup atilmasini ve bu sayede hur dusunceli bireyler yetistirebilmeyi de.
Bunlar olmadan Turk, onun bunun kolesi ve maskarasi olur! Laiklik, Ataturk ilkelerini benimsemis ve ozumsemis bir Turk Genci olarak benim icin "Guclu Millet Olmanin Formulu"dur.
Turk-Dinci veya Turk-Gerici sentezi ise ulkeyi usakliga goturur.
Bunu en iyi yasayip gozlemleyebilecegimiz donem de icinde bulundugumuz yillardir.
Guzel , tatmin edici ve teknik bir yazi , tesekkurler .. Ama , senin o bahsettigin kesim Bana biraz Milli gorus ekibi gibi
geldi ... Ulkuculer veya Alperen dedigimiz kesin , herhangi bir Anadolu , ailesinin askere gonderirken eline kina surdugu
ogludur . Tarikatci ( Menzir ve Suleymancilarin mesela milli tarikat diye gecer .... ) veya Milli goruscu degildir .
O dogustan laiktir , hosgoruludur , yakinda ki bir koyde gayrimuslum varsa ona anlayisli saygili davranir .. Inancina gore onu yargilamaz dusmanlik yapmaz .. Yani din ve dunya islerini ayirir ..
Bu cocuklar , Kurtulus savasini kazandi ; Canakkala'de destan yazdi , Ataturk'un yuregini kazandi , Ama simdi fasist oluyor
Dinci oluyorlar !!!
Ama zamaninda Lenin , Stalin diyenler kahraman devrimciler bugun yurketen Ataturk'cu oluyorlar. yureklerinde Ataturk sevgisi hic sonmeyen Anadolu cocuklari fasistlikten yukari gecemiyorlar ...
Benim icin kim neye inaniyorsa hic onemi yok, benimde isim degil . Ama sonucta Turk milletinin ileri gitmesi herkesin hedefi ise , bu kesimi de kabul edeceksin gerekiyorsa affedeceksin , onlarda seni kabul edip affedecek !!!!
Eski defterler acilirsa herkesin birbirine soyleyecegi cok sey var ....
Mesela benim baskanimin arkadasi Catli dogrudur ama senin baskanda , Kandilden gelmiyordu zamaninda , denetleme el sikma yogun tabi , Bu uzar gider degil mi sevgili
Bezgin [/quote]
Benim kastettigim kesimlerden biri hem cemaatci, hem de milliyetci takilanlardir. Bu devirde cok vardir. Bir diger kesim de milliyetci olup dincilik yapanlardir. HALA "Benim icin kim neye inaniyorsa hic onemi yok" DIYORSUN! Ben insanlarin inanclarindan mi bahsediyorum! Ben davranistan bahsediyorum, gosteristen bahsediyorum, dinden degil, dincilikten bahsediyorum. Yazik! Hala dindar olmak ile dinci olmak arasindaki farki anlamamissin! Veya anlamissin ama oylesine, anlamamis gibi yaziyorsun!
Biz, Turkcu olsun ve GayriMuslim olsun mu diyoruz! Allah'im sen bana sabir ver!
Dini siyasete alet eden insanlar ne Canakkale'de vardi, Ne de Kurtulus savasinda varlardi! Dini siyasete alet eden din tuccarlari o sirada asker kacagiydilar veya Milli Mucadele aleyhine calisiyorlardi! Dini siyasete alet edenler, bunun yanina Turkculuk sosu kattiklari zaman da onlari Canakkale veya Kurtulus Savasi kahramanlari ile bir tutamazsin! Cunku orada oyle bir insan turu yoktu!
Bu insan turu, ozellikle Fethullah hareketi ile birlikte yayginlasti ve gencler arasinda kendisine zemin buldu. Daha sonra "Turk Ocaklari" ve "Ulku Ocaklari"na sizdilar. "Alperenler" denilen kesim ise buyuk cogunlugu gosteriscilik, dincilik ve din adina baski yapmaya calisan, yanina da Turkculuk sosu serpistiren kisilerdir cogu da cemaat mensubudur.
Sakin yazimin bu bolumunu atlayip, diger bolumlerini kirpma!
Kurtulus Savasi ve Canakkale Savasi "Kuvay-i Milliye Ruhu" ile kazanildi! Bunun icinde gercek Allah inanci da vardir, Turkluk sevgisi de vardir, Yurt Sevgisi de vardir, Bagimsizlik Aski da! Fakat orada bir tane bile dini siyasete alet etmek icin ugrasan bir insan turu yoktu.