Urumchi yazdı:BBP veya MHP'yi onaylayamayabilirsin hatta politikalari seni tiksindirebilir . Ama onlarin milliyetcilik anlayisini , vatan sevgisini yargilayamazsin , yargilatmazlar ... Ben politiklarini tartismiyorum , uylerini sempatizanlari tartisiyorum .. Bunlar vatansever temiz Turk cocuklaridir ...
Yine konuyu carpitmissin Urumci,
Ram veya ben bu tartismada hickimsenin vatan sevgisini tartismadik, vatan icin neyin hayirli oldugunu tartistik.
Senin bahsettigin ulkucu gencleri biliyoruz, sen de kabul ediyorsun ki aralarinda pek kitap kurdu insanlar yok (Ancak kesinlikle bu bir genelleme degildir, cok aydin kisiler de vardir, su an biri Silivri'de mahpustadir).
Senin bahsettigin insanlarin cogunun vatan sevgisi, sevdigi bebegini gogsune bastirip olumune sebebiyet veren bir annenin, veya cok sevdigi oglu dinini ogrensin diye malum pennsylvania tarikatinin yurduna gonderen babanin durumu gibidir. Sevdikleri varliga sevgilerini gosterme bicimleri, o varligi bogmak, yoketmek, donusturup kendilerine kul etmek isteyen dusman varliklarin tam da istedigi bir tarzdadir. Boyle olmasaydi, vatanseverlik adina Amerikan 6. Filosuna gogsunu siper eden genclere, Cuma namazi cikisinda satirlarla saldirmazlardi degil mi?
Vatani sevmek guzel sey, ama onu nasil sevecegini ogrenmek bundan cok daha onemlidir.
Vatani, vatanin ilerlemesini, gelismesini engelleyecek tarzda sevmektense sevmesen daha iyidir.
Simdi bu konuya aciklik getireyim senin icin, "Ilericilik nedir?" demissin.
Ilericilik, daha ustun ve uygar olani hedeflemektir. Medeniyeti uretmektir, sunu bunu taklit etmek yerine, sosyal bilimlerde, pozitif bilimlerde, tipta vs dunyayi kendine hayran birakan ileri hamleler yapabilmek ve yepyeni buluslara imza atmaktir bir bakima.
Ornegin; "Kok hucre tedavisi, ABD'de, Avrupa'da bile yasaklanmissa, hicbir dinsel tartismaya girmeden, sadece kalp yetmezligi sorunu olan vatandaslarinin kalp dokularini onarabilmek icin bu konuda AR-GE calismalarina kaynak ayirabilmek ve kriz gecirmis bir kalbe uygun asilama yontemleri kullanip kok hucre naklederek yepyeni, genc bir kalbe donusturebilmektir ilericilik.
Gericilik ise, bu calismalara en basta, din adina karsi cikmak ve yasaklamaktir.
Ilericilik, "Turkiye Cumhuriyeti zinirlari icerisinde herkesin gonul rahatligiyla kabul edebilecegi bir Cumhurbaskani secelim ki, insanlar ulkelerine daha gonulden hizmet etsinler, daha uretken, caliskan ve verimli olsunlar" diyebilmek iken,
"Bunlar yilarca turbanli oldugu icin bu insanlari ezdiler, kafir bunlar! Ne istiyorsunuz benim bacimin ortusunden, sizin bacinizin bilmem neresi acik olabilir, bu ulke Muslumandir ulan" deyip, "Esi turbanli, Musluman Cumhurbaskani secelim" demek ise gericiliktir. CUNKU! Yeryuzundeki butun sistemler, uygulayicilarinin capi kadar basarili olmuslardir, makamlar ehil kisilere verilmelidir, bir ulkede bir makinist, bir yargic, bir genel mudur, bir hakim, bir savci, bir mufettis, bir bakan, bir basbakan, bir Cumhurbaskani aldiklari egitim veya kariyerleri boyunca edindikleri basarilar sayesinde degil de, "Ayni cemaatten olmak", "esi turbanli olmak" vb dinsel referanslar ve kistaslarla bulunduklari makama geliyorlarsa bu gericiliktir! Boyle ulkeler atilim yapamazlar.
Soyledigim gibi kardesim, herseyin basi dini siyasete alet etmemek. Ulkeni ne kadar seversen sev, ona sevgini yanlis gosterirsen, o ulkenin en buyuk dusmanindan daha yikici olabilirsin.