MUSTAFA filmini izlemeyin! SOROSçulara para kazandırmayın!

Genel & Güncel Konular

İletigönderen taironas » Cmt Kas 01, 2008 16:29

Kılıçlar değil artık kitle imha silahları devrede Atatürk ve Vatanseverleri yoketmek için .

Film'i izledim fikir sahibi olmak için bilgi sahibi olmak gerek lafından hareketle ; çıkardığım sonuçlar şunlar :

1- Masumiyet kisvesi altında günde 1 şişe rakı için
2- Sofrası karman çorman bir adam (özellikle öyle sahnelenmiş ama bilenler bilir o sofranın konuklarını ve zarafetini)
3- Kafasına göre idam yapan bir adam
4- Korkmuş yanlız bir adam
5- Bu kalabalıklar bir gün beni asar diyen bir adam (en ağır saldırılardan biri buydu sanki suçluda korkuyor gibi )
6- Atatürkün çocukluğunu bir YUNANA oynatmışlar
7- Atatürkü insanlaştırma çabası diyerek Atatürkü yarı açık yerden yere vurma çabasında

Alçak ve haysiyetsiz bir film ----

Peki amaçlanan ne ? Atatürk yalnız içki içen bir ara korkan bir insan dedirtmek : Sonuçlanan ise şu Atatürk diğer insanlar gibi sade basit bir adam mantığı ile hayranlığı ve fikirlerini bloke etmek ,

Filmi izleyen 8-10 çocuk vardı bende eşimle beraber izlediğim için filmi rahatlıkla yanaştık ailelerinin yanında çocuklara sorduğum 2 şey oldu ne anladınız filmden ? ve Sizce Atatürk nasıl birisi ?

Aldığım ortak cevaplar oldu ozaman anladım filmi izletirsek 18 yaşından ufaklara Atatürke ve bu vatana en büyük ihanetlerden birine ortak oluruz o yüzden lütfen çevrenizdeki çocukları bu garabate yollamayınız gidin kendiniz izleyin hak verirsiniz bana (umarım izlersiniz ve ihaneti kendi gözlerinizle görürsünüz)

a- Atatürk Amma içiyormuş içki kötü diyor annem ama bak Koca Atatürk te kötü şey yapmış
b- Amma güçlüymüş kafasına göre idam ettirmiş tıpkı krallar gibi ?????!!!!!!!!
c- Okadar insanı üzmüşki demek yalnız ölmüş küçücük odada ??????'!!!!!!!!!!!!!

Dayanamadım daha fazla dinlemeye şunu anladım AKP bu işlerin büyük bir çanağı ve hamisi yoksa can dündar denen garabet adam hangi cesaret ile yapabilirdi bunu ?

Beğenmediğiniz Ecevit, Özal , Demirel , Mesut Yılmaz zamanlarında bunu yapsaydı şuan içeride olurdu hiçbir sağ ve sol parti ve liderleri bu garabete izin vermezdi , Ama AKP ye bakın neler yapmış?

- Vakıflar yasası ile Şehitlerimizin ve istiklalimizin satışı

- 301 madde kaldırılarak Sapık ve şerefsiz herkesin Türklüğe hakaret için önü açıldı (Ama O AB istedi diyerek bunu yapan AKP 2 Türk Ermeni soykırımı yok dedi diye FRANSADA geçen hafta hapis cezası aldığını -3 ay ve 8 ay- halktan saklıyor aramıyor korumuyor vatandaşlarımızı ama aynı AKP 301 . maddeyi kaldırarak Türklüğe atış serbest diyor)

- Orduya saldırı için müthiş teşvik içinde

-Diyarbakıra ve Tunceliye giremeyen bir başbakan (Diyarbakırda çevre yollardan 10-15 km uzaktaki açılışları yapıp döndü şehre giremedi) Tuncelide 10km dışardaki valilik salonunda konuştu şehre giremeden döndü ...Kim bu DTP ya ? toplat il ilçe başkanlarını ve Milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldır tık içeriye ...Git Diyarbakıra dükkanını açmayanı devlete başkaldırı sayacak savcılar de kükre orda göster cesaretini!!!(tıpkı çitçiye yaptığın gibi ananıda al git lan dedin ya) Açın dükkanları Dtpliler kafamı bozmayın LAN halkı rahat bırakın desene ???? ama oy uğruna oralar devlete başkaldırırken susarsan yarın ayrılmasına sebep olursunuz

- Fırat suları için uluslar arası komisyon (AB ilerleme raporuna bu imzayı attılar ) Federasyon, Özerklik, 2 ana dil , 2 millet nedemişti Yaşar büyükkanıt ? Bu belgeye atılan imza meclisten geçerse ülkeyi parça parça edersiniz ..hatırlayınız ...

peki bu millet nezaman uyanacak allah aşkına 500kg kömür 10 kg erzak torbasına oy veren adam için kimse bana ne yapsın yazık aç demesin ...Hangimizin aç olmadığı zamanlar yok ki ? Vatan namustur şereftir hangimiz bu değerlerimizi 3-5 kuruş için sattık ki ? Artık bu oy için bu paketleri alanlar artık herkimse bunlar Şehitlere ve Namuslarına sahip çıkmalıdırlar 10 kg erzak 1 hafta gider buna karşı ülkeyi vermek masumiyet değil cinayet ve suça iştiraktir ..

IRAK ta da bu ABD hayranlığı vardı ne oldu ? 1.500.000 Masum müslüman öldürdüler 125.000Müslüman kadına tecavüz ettiler işte koca ülke şimdi 3 parça ...

O yüzden adı ne olursa olsun oyunu satan herkes IRAK taki yaşamı davet eden garabetlerdir , zaten bu yazıma kimse alınmaz sanırım ne diyecek ve alınacak ki bana ??: Ha biz kömüre ve 10 kg gıdaya Şerefimizi ve Ülkemizi hiçe sayarak beyinsiz özürlüler gibi gittik belli partiye oy verdik mi diyecekler ? eğer bu kadar alçak bu ülkede varsın bozulsun bizde nihayet görelim kimler vatan sever kimler beleş sever

saygılar

dipnot : Filmi övenlere bakın ekranda birtane adam gibi adam varmı içlerinde ...ordan bile şak şakcılara bakarak ne halt olduğu açıkca görülüyor filmin
TÜRKİ CUMHURİYETLERİ DEMEYELİM : TÜRK CUMHURİYETLERİ DİYELİM

ORTA ASYA DEMEYELİM : TÜRKİSTAN DİYELİM
Kullanıcı küçük betizi
taironas
Üye
Üye

İletiler: 142

İletigönderen jejo » Cmt Kas 01, 2008 16:40

bana "mustafa" yi izleyen birinden gelen e-posta, aynen geciyorum.

Sevgili Dostlar,
'Mustafa' adli film icin cok spekulasyon yapildi...mailler geldi mutlaka izleyin rekor kiralim diye...Can Dundar cikti , 'insan Mustafa'yi anlattim' dedi...bazi kesimlerden de cok carpitildigi , Ata'nin bambaska bir kisilikte yansitildigi seklinde elestiriler okudum ...ve karar verdim , gidip gorecegim kararimi kendim verecegim.Az bile olumsuz konusulmus filim icin!! Herseyden once cok amatorce cekilmis bir film.Belki de o kadar buyuk bir 'insan"in bukadar basitlestirilmis sekilde sunulmasi beni rahatsiz etti.Filim elestirmeni degilim ama , cok sayida iyi filim izledim , son derece kalitesiz bir film oldugundan hic kuskunuz olmasin. Herhalde Can Dundar 32.gun cekimi yapmak kadar basit zenneti bu olayi.Yazik 'Sari Zeybek' v.s ile kalsaydi kariyeri acisindan daha iyi olacakti. Boyundan buyuk islere kalkismis bana kalirsa.Merak ediyorum Turgut Ozakman bu filmi izleyince ne soyleyecek.Benim referansim olan ve de cok ince calisilmis , yorumsuz aktarilmis 'Su Cilgin Turkler ' ve 'Dirilis' eserlerinin yaraticisi Turgur Ozakman.Birtakim belgelere ulasilmis , Ata'nin gunluklerine....onlar yorumlanmis...ama ne yorum!!!Bambaska bir Ata cikiyor karsiniza.Gunde bir sise raki icen, bombos zaman geciren , Musolini'nin heykeltrasina heykel yaptiran , en yakin silah arkadaslarini tasfiye edip (hatta idam ettirip) sonunda yalnizliga mahkum olan , hatta yapayalniz ölen Ataturk!!!!Ne diyeyim , 'YAZIKLAR OLSUN bu nankor millete' mi diyeyim , 'neye hizmet ettiginizi saniyorsunuz?' mu diyeyim...yok yok bosverin hepsini , huzun doluyum ama ,sadece sunu soylemem gerek ' O oyle bir yerlesmis ki yuregime , O'nun devrimlerine o kadar gonulden bagliyim ki , ne caba harcarsalar harcasinlar, varligimi borclu oldugum ATA'min onunde saygi ile eğiliyorum'.
Sevgiyle kalin...
Kimin odul ve cezaları daha açık belirtilmisse, zafer onun olacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
jejo
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 50

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Kas 01, 2008 16:44

o yüzden lütfen çevrenizdeki çocukları bu garabate yollamayınız gidin kendiniz izleyin hak verirsiniz bana (umarım izlersiniz ve ihaneti kendi gözlerinizle görürsünüz)

Seninle gel orta yolda anlaşalım.SOROS çocuklarına para kazandırmayalım bu filmi izleyerek.Ama ille de izlemek isteyenlar internet üzerinden izleyebilir çeşitli siteler aracılığı ile.Ya da biraz beklesinler nasıl olsa bu filmin de korsanı çıkar yakında ve birkaç aya kalmaz nasıl olsa tv verir.

Filmi övenlere bakın ekranda birtane adam gibi adam varmı içlerinde ...ordan bile şak şakcılara bakarak ne halt olduğu açıkca görülüyor filmin

Hehheh.Haklısın.Filmi övenlerden ilk anda aklıma gelenler:
-G.E.(Kürtçü iki kardeşten dans işleri ile uğraşanın karısı olan sözde sanatçı)
-A.K.(internete düşen spanking'çi anchorman)
-S.D.(bana sağcılar cinayet işliyor dedirtemezsiniz)
-K.T.(Özal'a yakındı,sonra AKP'nin üstlerinde yer aldı,şimdi hak etmediği bir görevi sürdürüyor)
-E.G.(gelmiş geçmiş en fırıldak siyasetçi Kubilay U.'ya rakip olabilecek siyasetçimiz,geçmişin solcusu,günümüzün sağcısı)
-U.U(Omurgasız solcuların başında yer alır)
-G.C.(her devirde yalakalık ve yalamalık onun en büyük marifetleridir,köşe yazarıdır)
ve daha niceleri....

Not:Henüz dikkatimi çeken bir mevzuyu dikkatinize sunayım.Filmin sponsoru SABANCI HOLDİNG.
Sabancı Holding Türkiye'de SOROS ile ilk ve en yakın ilişkiye giren kurumlar topluluğudur.Alaka arayanlara duyurulur.Ne alaka diyenlere de selamlar.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Kas 01, 2008 17:26

Çetin, Yalcin Hoca'yi dinliyor musun Mustafa üzerine :D
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Kas 01, 2008 17:54

Yok Türkancığım.Hangi kanalda?Şu anda mı?
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Kas 01, 2008 18:03

Çetin, Ulusal Kanal'da, Halil Nebiler'in konugu. Hemen ac :) Konu degisti ama neticede hepsi birbirine bagli. Can Dündar'in Mustafa'si BOP'un Mustafa'sidir diyor Hoca :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Kas 01, 2008 18:23

Tüh ya.Annemlerdeyiz ve burada ULUSAL KANAL yok.Umarım gece tekrarı vardır.Sağol Türkancığım.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Kas 01, 2008 18:28

Çetin, en kötü halde buradan izlersin :) http://www.guncelmeydan.com/forum/gunde ... 16851.html

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Kas 02, 2008 11:34

Eyvallah canım kardeşim. :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen jejo » Prş Kas 06, 2008 19:59

Antalya Universitesi rektorunun oglunun Can Dundar'a mektubu.

Sayın Can Dundar,

Ben Bilkent Universitesi Bilgisayar Muhendisliği bolumunde yuksek lisans
yapmakta olan bir oğrenciyim. Adım Ateş Akaydın.

Ataturk ille ilgili yaptığınız belgeseli uzulerek soyluyorum hic
beğenmedim. Ozetle belgeselde rahatsiz oldugum konular şunlar:

Oncelikle, Vahdettin'in Ataturku bilinci olarak vatani kurtarmasi icin
Samsun'a gonderdiği konusundaki iddia halen tartışılan,temelsiz ve acık
soyleyim Fethullah taraftarları ve Osmanli sevdalilari tarafindan
sIklikla dile getirilen bir goruştur. Boyle bir konuya belgeselinizin son derece
taraflı yaklaşması kanimca cok uzucudur. Bilakis Vahdettin Ataturk icin
tutuklama ve idam karari cıkartılmasına on ayak olmuş biridir.

Ikinci olarak, Mustafa Kemal'i Ataturk yapan ve en buyuk savaşlardan
biri Canakkale savaşına son derece az yer verilirken, Ataturk'un ozel
hayatina, ozellikle Madame Corinne'e yazdiği mektuplara gereksiz derecede cok yer
verilmistir.

Belgeselinizde Ataturk'un yuksek idealleri ve amaclari etrafinda
sekillenmek yerine, Ataturk'un aldigi - ve kanimca alinmasi
Cumhuriyetimiz icin hayati zorunluluk teskil eden - kimi kararları Ataturk'un
kişiliğine zarar verecek şekilde kullanmanız kabul edilemez. Ozellikle Ataturk'un
Ankara Meclisinin acılması sırasında takiyye yaptiğini ima eder şekildeki
aciklamalariniz, Ataturk’ un Lenin kozunu oynadiğini dile
getirirken ustune vura vura “musluman ve komunist yoldaşlarım” şeklinde
ifadelerin gectiği gazete kupurlerine ozellikle yer vermeniz, uslup
acisindan cok uzucudur ve kullandiginiz ifadeler de Ataturk'umuzu dinsiz
bir komunist gibi gostermektedir. Bu olaylar ile ilgili gercekler,
maksatlar ve yontemler ayirt edilebilir şekilde ve duzgun bir uslup ile
sunulabilirdi ama siz bundan gordugum kadariyla kacinmissiniz.

Ataturk'un not defterindeki, kendisinin iktidara gelmesi halinde bir
darbe ile ve zorla sistemi baştan aşagıya değiştirecegi konusundaki ifadelerin
pek cok kere vurgulanmiş olmasi,Terakkiperve r Cumhuriyet Fırkasının
liderleri ve silah arkadasları nı idama gondermiş olması ya da onları
bastırmış olması, Mussolini'nin ressamina bir portresini yaptırmıs
olmasına ve ressamin yorumlarina ozellikle yer verilmesi ve Avrupada
kimi gazeteler tarafından bir diktator olarak nitelendirilmesine ozellikle
yer verilmis olması bence Ataturk'un kişiliğine hakarettir. Yine ayni
donemdeki gazeteler Ataturk'un dunya tarihinde bin yilda bir gorulen bir
dahi oldugunu beyan etmektedir. Ve sizin calismaniz, Ataturk'un butun
dunyanin kabul ettigi bir dahi ve gercek bir lider oldugunu adeta
saklamak ister bicimde secilmis gazete kupurleriyle doludur. Bunlar Ataturkumuzu
sanki bir diktator gibi gostermektedir! Size soruyorum sayin Dundar siz
Şeriatla ve Faşizmle yonetilen bir ulkede Cumhuriyeti getirmeyi başaran,
kadınları sosyal hayata katan, nerdeyse hic okuma yazma bilmeyen bir
halkı 10 sene gibi kısa bir surede okuma yazma bilir hale getiren kac tane
diktator gordunuz? Medeniyet icin gerekli yol ve yordamları lutfen
diktatorlukle karistirmayiniz. Siz Terakkiperver Cumhuriyet Fırkasının
irticai faliyetlerinden bahsettiniz mi? Kubilay olayindan ve Ataturke
gonlunu vermis diger kemalistlerden bahsettiniz mi? Gercekten bir
diktatorluk ve faşizm ornegi gormek istiyorsaniz lutfen bir İran'a bakin
bir Misir'a bakin, Afganistan'a, Pakistan'a bakin. Ve hatta hatta
ozellikle AKP iktidariyla birlikte son donem Turkiye'sine bakin.

Hele hele Turkiyemizde Ergenekon gibi eşi kara carşaflı ve kendisi imam
hatipli olan ve adı yolsuzluklara bulaşmış bir savcının yonettiği bir
dava varken, Ataturkcu dusunce derneginin uyeleri, profesorler, emekli
komutanlar, Cumhuriyet gazetesi yazarlari, Cumhuriyet mitinglerini
organize edenler, Cumhuriyetle yaşit olan insanlar ve halkin
bilinclenmesine gercekten yardım eden insanlar haklarindaki suclama bile
netlik kazanmadan ve onlara bildirilmeden tutuklanirken, ceza evlerinde
olume terkedilirken ve DARBECILIKLE suclanirken, sizin cikip da
Ataturk'e DARBECI demeniz igrenc ve acıklı bir benzetme olsa gerek!

Turkiye'nin her gun PKK teroru yuzunden sehit verdigi gunumuzde, ulke ic
savaşın ve bolunmenin eşiğine gelmişken, o kadar sacmalıkla
doldurdugunuz belgeselinizin arasında sanki cok gerek varmiş gibi 'Ataturk de Kurtlere
Ozerklik verilmesi ile ilgili konusmustu' gibi ifadeler kullaniyor
olmaniz yangina benzinle gitmek demek degil de nedir sayin Dundar? Sizin
belgeseliniz vizyona girdigi sırada farkındamısınız ki mecliste DTPliler
guzelim ulkemi 25 parcaya bolebilmek icin uğraşmaktaydı?

Ataturk'un gunde bir şişe raki bitiren, sarhoş ve yalniz bir adam olarak
nitelenmiş olması ve devletin onemli meselelerinin tartisildigi ve
Cumhuriyetin coşkusunun yaşandığı Ataturk'un sofrasinin bayagi ve sıkıcı
olarak gosterilmesi de ayrı bir konu...

Sayin Sureyya Ciliv'in ve Turkcell'in sponsorlugunuzu yapmaktan
vazgecmiş olmasına şaşmamak gerek. Zaten bu karar bile nasil bir manzara ile
karşilaşacagimizi işin en başindan haber vermişti. Zaten size olsa olsa
'Bizim Universitemizde Ataturku bile eleştirebilirsiniz' diyen vakıf
universiteleri sponsor olabilirdi ve oldu.

Sonuc olarak ben bu belgeseli izledikten sonra sizi gercekten cok
ayipladim. Siz benim eskiden tanidiğim Can Dundar olmaktan
cıkmışsınız. Bu yapim kanimca sadece iki maksatla yapilmiş olabilir diye dusunuyorum. Ya
siz Cumhuriyet'in ve Kemalizm'in ilkelerine ters dusup
fethullahcilarin, yobazların ve boluculerin ekmegine yag surer bir hale
geldiniz ya da entellektuel anlamda Turkiye'de vatan sevdasini, Ataturk
sevdasini yitirmis kimi sanatcilar ve yazarlar gibi doğru bilinen ve
kabul edilen degerlere radikal ve uygunsuz bir şekilde ters duşuyor olmanin
sanat olduğunu dusunmeye başladiniz.
Şahsen ben Turkiyenin ikinci bir
Orhan Pamuk'a ihtiyacı olduğunu duşunmuyorum.

Şayet size Ataturk'umuze diktator diyen O Avrupadan ya da O Amerikadan
birkac ay icinde 'Mustafa' dan oturu oduller yağmaya başlarsa lutfen bu
dediklerimi hatirlayiniz ve ozellikle Şevket Sureyya Aydemir'in 'Tek
Adam''ini Ataturk';un 'Nutuk''unu tekrar ve bu sefer anlayarak
okuyunuz ve Mustafa;ya Ataturk demeyi ogreniniz!

Vakit ayirdiginiz icin tesekkur ederim,

Ateş Akaydın
Kimin odul ve cezaları daha açık belirtilmisse, zafer onun olacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
jejo
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 50

İletigönderen Çetin Taş » Cum Kas 07, 2008 0:31

Yazı çok güzel jejo kardeş.Ama Can Dündar cevap vermeyecektir çünkü ben de böyle bir yazıyı yazdım ve gönderdim.Tıpkı benim gibi binlerce Kemalist gibi.Bana cevap yazısı gelmedi.Bu arkadaşa da yollayacağını sanmıyorum.

Ben de aşağıya benim AYDINLIK dergisine gönderdiğim bir yazıyı yapıştırayım.
Bu haftaki AYDINLIK dergisinde adını vermek istemediğim ne idüğü belirli bir kişi KÜLTÜR-SANAT sayfasındaki yazısında MUSTAFA filmini öve öve bitirememiş ve bu filmi beğenmeyen benim gibi kişileri şeriatçı,ikinci cumhuriyetçi ve (sıkı durun)SOROSÇU ilan etmiş.Sadece bu şuursuzun yazdığı yazı olsa sorun değil ama derginin kapağının sağ üst köşesine de filmle ilgili olan bu yazıya gönderme yaparak ''Mustafa'dan kimler rahatsız oldu?''şeklinde ki yazıyı yazarak AYDINLIK dergisi yönetimi de suça ortak olmuş.Eminim yazıyı yazanın haricinde kimse filmi izlemedi.Ve basınımızda sıkça görünen kolaya kaça yöntemini izlediler ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oldular.Tabi,Adnan Akfırat şu an başlarında değil.İçeride,yargılanıyor.Ya da Ferit Abileri içeride kaldığı aylarda yakalandığı hastalıktan dolayı sağlığıyla uğraşıyor.Doğu Perinçek içeride,yargılanıyor.Böyle olunca da her kim genel yayın yönetmenliğini yürütüyorsa işini iyi yapamamış.

İyi günler dilerim.

16 senedir AYDINLIK okurum ve BASKIN ORAN'ın yazdığı günlerden bu yana(onun nasıl AYDINLIK'ta yazabildiği de apayrı bir konu ya,neyse)bu kadar sinirlendiğim bir AYDINLIK sayısı hatırlamıyorum.

Arkadaşlar.
Doğu Perinçek,Ferit İlsever,Adnan Akfırat ve arkadaşlarının yargılanıyor olmaları sizin bu kadar özensiz bir şekilde davranmanıza mazeret midir?Onların emanetine hıyanet ettiğinizin farkına varacak mısınız acaba?

MUSTAFA filmini hiçbirinizin izlemediği,sadece KÜLTÜR-SANAT sayfasındaki yazarınızın izlediği anlaşılıyor.Onun da filmi nasıl izlediği yazdıklarından anlaşıldığı kadarı ile tam bir facia.

Her şeyden önce o arkadaşa bu sözlerimi aynen iletin.

Bu ülkede benden daha Kemalist adam tanımıyorum.ATATÜRK'ü ve bütün eserlerini defalarca okudum.ATATÜRK'ü ve devrimlerini hayatımın her anında hissediyorum ve yaşayabildiğim kadar yaşıyorum.Halen de Türkiye Cumhuriyeti'nin içinde bulunduğu tüm sıkıntılardan kurtulmasının sadece ve sadece KEMALİST DEVRİM ile olabileceğine yürekten inanıyorum.

Bunları niçin mi söyledim?
MUSTAFA filmini izleyip beğenmeyenleri şeriatçı,SOROSÇU,ikinci cumhuriyetçi olmakla suçlayan o arkadaşa selamımı söyleyin.Ben ne şeriatçıyım,ne SOROSÇUyum,ne de ikinci cumhuriyetçiyim.Ama o filmi beğenmedim.Benim gibi binlerce kişi gibi.Benim gibi binlerce KEMALİST gibi.Film boyunca ATATÜRK alkolik,eğlence düşkünü,yalnızlıktan korkan,karanlıktan korkan,Samsun'a memleketi kurtarmaya bizzat Vahdettin tarafından gönderilen,hayvan sürüsünün kaldırdığı toz bulutu ile düşman ordusunun kaldırdığı toz bulutunu ayırdedemeyecek kadar bilgisiz,diktatör,arkadaşlarını astıran ve hapsettiren,her yere heykellerini diktiren,halktan kendisini üstün gören bir adam olarak anlatılıyor.

Ben AYDINLIK dergisinin nasıl olur da KEMALİZM ve ATATÜRK karşıtı çevrelerce psikolojik savaş amacı ile yapıldığı ya da yaptırıldığı son derece belli olan böyle bir filme sahip çıkabildiğini anlamıyorum.

İnanın bu haftaki sayıyı alıp,MUSTAFA filmi ile ilgili yazıyı okuyan pek çok KEMALİST,benim hissettiklerimi hissediyordur şu an da ve sizlerle ilgili derin şüpheye düşmüşlerdir.

Sizden,AYDINLIK dergisinin vefakar ve cefakar yazarlarından,hazırlayıcılarından beklentim yapılan hatayı önümüzdeki haftaki sayıda düzeltmenizdir.Derginin kapaktan sonra ki sayfasına bir özür yazısı yazmanızdır.Bir önceki sayıdaki MUSTAFA filmi ile ilgili yazıdan doğrudan yazarın sorumlu olduğunu,AYDINLIK dergisi çalışanlarının görüşlerini yansıtmadığını belirtmenizdir.

Saygılar

Çetin TAŞ
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Pınar » Cum Kas 07, 2008 8:41

"Mustafa" filmine suç duyurusu

Atatürk'ün hayatının anlatıldığı "Mustafa" adlı filmde, Atatürk'ün içki ve sigara içen, yalnız, mağlup ve mutsuz biri olarak gösterildiğini söyleyen Prof. Dr. Ahmet Ercan ve Prof. Dr. Orhan Kural, içki ve sigara tüketilen sahneler nedeniyle film hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Atatürk'ün hayatının anlatıldığı "Mustafa" adlı filmde Atatürk'ün sigara ve içki içen görüntülerinin yer alması Jeofizik Mühendisi ve aynı zamanda Sigarayla Savaşanlar Derneği Kurucu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ercan ile Sigarayla Savaşanlar Vakfı Onursal Başkanı Orhan Kural'ı harekete geçirdi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan ve Prof. Dr. Orhan Kural, filmdeki içki ve sigara sahneleriyle ilgili olarak suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Prof.Dr. Orhan Kural, filmde sigaranın ön plana çıkarıldığını belirterek, "Sigara, 'yalnızlığın, çaresizliğin simgesi' diye gösterilmiş.

Bu, yeni çıkan sigara yasasına tamamen aykırıdır. Atatürk Türk milleti için bir idoldür. Sigara içen, yalnız, zaaflarına mağlup olmuş, başarısız ve mutsuz bir insan olarak gösterilmiştir. Bunun gençliğe vereceği zararlar çoktur.

Günde üç paket sigara içer gibi sanki gençlere yol gösteriyor gibi davranış içinde olmak, filmin hiçbir yerinde Atatürk'ün sigara yüzünden genç yaşta öldüğünü ve sigaranın zararlarını anlatan bir şey olmaması kafamızda büyük soru işaretleri bırakıyor. Herhalde sigara firmaları dünyanın parasını verse bu reklamı yapamazdı" dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK
Sigarayla Savaşanlar Vakfı olarak filmle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Prof. Dr. Kural, "Şu ana kadar hiçbir davayı kaybetmedik. Daha önce de Atatürk'ün sigara içtiğini anlatan görüntülerin yer aldığı reklamı durdurtmuştuk" diye konuştu.

Jeofizik Mühendisi ve aynı zamanda Sigarayla Savaşanlar Derneği Kurucu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ercan ise filmin gösteriminin Türk yasalarına göre suç olduğunu belirterek, "Yeni yetişen kuşakların Atatürkçü olarak yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu bir toplumsal görev. Atatürk'e ilişkin bir film yapılması çok güzel. Bu film bir dokümanter niteliğinde.

Ben bu filmi bu açıdan beğendiğimi söyleyebilirim. Ancak filmde öğle görüntüler var ki Atatürk'ü son derece aşağılayıcı ve kötü davranışlara özendirici bir görüntü var. Atatürk bizim için bir simgedir. İlkokuldan beri başlayıp Atatürk'ün bir ulusal önder olduğu anlatılıyor. Atatürk bu ulusun bir birleştiricisidir.

Atatürk tabi ki sigara ve içki içiyordu. Çünkü bir insandı. Sayın Tayyip Erdoğan'a da çok teşekkür ediyoruz. Katkılarıyla bir Tütün Ürünlerinin Zararlarını Önleme Yasası çıkartıldı. Yasada deniyor ki; Televizyonlarda yayınlanan programlarda, filmlerde, dizilerde,reklam ve tanıtım filmlrinde tütün ürünleri kullanılamaz. Görüntülerine yer verilemez. Zaten RTÜK bu yasayı uygulamaya başladı. ABD'de bu tür sahneler tamamen kesiliyor. Ama Türkiye'de hala sigaranın reklamı yapılıyor. Bunlar gizli reklam olarak da söylenebilir. Maalesef reklam unsuru olarak bu filmde Atatürk kullanılmıştır. Bundan daha büyük bir reklam olamaz"
dedi.

Turkcell'in filme sponsor olmaktan çekindiğini belirten Prof.Dr. Ercan, şunları söyledi:
"Sabancı'dan destek aldı. Sabancı Philip Morris'in Turgutlu'daki fabrikasının sahibi ve yetkilisidir. Atatürk'e sigara içirttirilerek reklam yapılmıştır. Burada bir suçlu aramak gerekiyorsa sadece Can Dündar değil, Sabancı da suçludur" açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Ercan, filmden bazı sahnelerin çıkartılması durumunda filmin başarılı olacağını da ifade ederek, "Ama bu film ilkokul düzeyinde bir belgeseldir. Atatürk'ün filmdeki söylemleri doğrudur. Filmi genelde beğendim. Ama Atatürk'ün işçi düşkü olarak gösterilmesi son derece yanlıştır. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunulacaktır.

Bize inanan kamu ve halkın da arkamızda bulunmasını istiyoruz. Atatürk'ün yemek masası bir kültür masasıdır. Dil ve tarih devrimi bu masada yapılmıştır. Hiç işçi düşkünü bir insan Beşiktaş meyhanelerini anlatan bir masada askeri kıyafetlerini giyipte Hatay'ı almaya çıkar mı? Türk halkının yasal işlem tamamlanana kadar çocuklarına bu filmi izletmemelerini öneriyoruz"
diye konuştu.

Gazeteport
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen *CEY* » Cum Kas 07, 2008 15:37

Ben açıkçası, zavallı, alkolik, karı-kız düşkünü olduğunu düşündüğüm bir adamın kurduğu ülkede yaşamak istemezdim. Kanıma dokunurdu. Can denen abdullah gül gülüşlü, romantik sorospu çocuğu da kendine benzeyenleri ve hatta anasını da alıp gidebilir. İzin veriyoruz ve hatta uğurlar ola..
Karanlığın En Yoğun Olduğu Saatler Aydınlığa En Yakın Saatlerdir..
Kullanıcı küçük betizi
*CEY*
Üye
Üye

İletiler: 68

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Kas 08, 2008 17:04

Ben açıkçası, zavallı, alkolik, karı-kız düşkünü olduğunu düşündüğüm bir adamın kurduğu ülkede yaşamak istemezdim. Kanıma dokunurdu. Can denen abdullah gül gülüşlü, romantik sorospu çocuğu da kendine benzeyenleri ve hatta anasını da alıp gidebilir. İzin veriyoruz ve hatta uğurlar ola..

8) :lol:
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen ceyfir » Pzt Kas 10, 2008 12:39

bence filmi izlemek lazım

neden mi

düşmanı iyi tanımak açısından

tabii bu para verek izlemek olarak algılanmamalı

sonuçta nasıl olsa rapidshare de bir gün rastlayacağız, değil mi?
Kullanıcı küçük betizi
ceyfir
Üye
Üye

İletiler: 29

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x