
İstanbul'un Şişli İlçesi'nin DSP'li Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Masum Türker'in genel başkan olduğu kongrenin ardından, partiden ayrılma çalışmalarını hızlandırdı. Gerçek Gündem.com'un edindiği bilgiye göre, pazar günü yapılan DSP Kongresi'ne de katılmayan Sarıgül ve 24 arkadaşı, perşembe günü DSP'den istifa edecek. Şişli Belediye Meclis Üyesi 24 arkadaşıyla birlikte istifa dilekçesini verecek olan Sarıgül, siyasi gelişmelere göre karar verecek. Sarıgül ve arkadaşlarına, AKP'den istifa eden Şişli Belediye Meclis üyesi de katılacak. Böylece toplamda 26 kişiye ulaşacak topluluk, ilk olarak Demokrat Parti'yle flört etmeye başlayacak.
İLK ÇIKIŞI CUMA GÜNÜ YAPTI
Gerçek Gündem.com, cuma günü Tekirdağ'da basına açıklama yapan Sarıgül'ün açıklamalarını ''İstifa mı ediyor?" başlığıyla duyurmuştu. Sarıgül, DSP Kongresi için, ''Parti içi meselelere karışmam, kıkık testinin kulbu olmam'' demişti.
Yine Gerçek Gündem'de on gün önce yer alan bir haberde Sarıgül'ün ''Toplumsul Değişim Partisi''nin kuruluş çalışmaları için start verdiği belirtilmişti. Sabah Gazetesi Yazarı Hıncal Uluç'la yeni parti için fikir alışverişinde bulunan Sarıgül, perşembe günü istifa ettikten sonra gelişmeleri yakından izleyecek.
Öte yandan, Sarıgül ve arkadaşlarının parti çalışmalarını askıya almayı düşündüğü ve mevcut bir partide siyaset yapmak istedikleri de kulislere yansıdı. İddialara göre, Sarıgül ve arkadaşları Demokrat Parti'yle flört edecek. DP ile bir birliktelik sağlanamadığı taktirde ise Genel Sekreterliği'ni Hasan Aydın'ın üstleneceği Toplumsal Değişim Partisi kurulacak.
Gerçek Gündem