Mutfakta Bugün Ne Pişiyor ?

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

İletigönderen Gilda » Sal Tem 24, 2007 12:02

Vayyy basima gelen bu kiz evde kalacak.Yavru kusum yapma etme olmas öyle :mrgreen:
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletiler: 1078

İletigönderen |Cansu| » Sal Tem 24, 2007 12:07

Vayyy basima gelen bu kiz evde kalacak.Yavru kusum yapma etme olmas öyle

:oops: :oops: :oops: kalıyım zaten evlenmeyi isteyen kimm :mrgreen: ya ben evlenince kocacıma özel yaparımm :wink:
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye

İletiler: 2689

İletigönderen Türk-Kan » Sal Tem 24, 2007 12:11

GildaEREN, anlasildi, cansu'nun garazi bize :twisted: :mrgreen: :kikirik: :kikirik:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen |Cansu| » Sal Tem 24, 2007 12:16

GildaEREN, anlasildi, cansu'nun garazi bize

ya bi yemek istedik şu geldiğimiz noktaya bakk GildaEREN abla erinmeseydi şimdi böle olmazdı :twisted: :kikirik: :kikirik: ya nesi var yapraklara bakın kalem gibi ımhhh bak shadow abi görsün nasıl beğenirr :mrgreen:
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye

İletigönderen reisbey » Sal Tem 24, 2007 12:37

Şimdi size bu gün ŞOK bi yemek tarifi vericem.Hemen kale/kağıdı kapın.Bu yemek italyan mutfağından gelen kekiler ile meksika sosu ile hazırlanıp ünlü türk aşılarının becerisini katıp ikram edicez.
yemeğin adı:Sahanda yumurta
tarifi:yumurtayı kırdım sahanada koydum ben bir yalan uydurdum dum.duma duma dum.yağını koydum.tarif biraz karmaşık olabilir ama ne yapalım

Resim
Kullanıcı küçük betizi
reisbey
Üye
Üye

İletiler: 1609

İletigönderen |Cansu| » Sal Tem 24, 2007 12:39

:roll: :roll: :roll: Reisbey o yeşiller ne ıspanakmı :P hazır elin değmişken mantı felan de tarif ett :mrgreen:
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye

İletigönderen Pınar » Çrş Tem 25, 2007 20:27

cansu,sanırsam maydanoz
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen Ram » Çrş Tem 25, 2007 20:35

Merâl nirde¿? :mrgreen:
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen MeRaL » Cmt Tem 28, 2007 10:40

dur ben bu baslığı hicgormemiş gibi davranimm :kikirik: :kikirik: :kikirik:
üzgün adım İLeri marŞ .
Kullanıcı küçük betizi
MeRaL
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 754

İletigönderen Veled » Cmt Tem 28, 2007 12:52

reisbey, :kikirik:
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Gilda » Cum Ağu 31, 2007 18:43

Bugün mutfakta tarhana corbasi var

Süre: 30dk

Servis: 8

Zorluk: Orta

Malzemeler:

100 gr yagsiz kiyma
150 gr köy tarhanasi
1 adet iri
domates
1 çorba kasigi tereyag
2 kg et suyu veya su
Tuz

Yapilis Tarifi:

Tarhanayi bir bardak et suyu veya su ile iyice karistirip 20 dakika kadar islatip, bekkletin. Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün. Bir tencerede kaynamis et suyuna tarhanayi karistirarak ilave edin ve kaynatin.Küçük bir tencerede kiymayi tereyaginda 3-4 dakika kavurun. Domateslerin kabugunu soyduktan sonra çekirdeklerini çikartip ince ince dograyin ve tencereye ilave atin. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kiymayi çorbanin içine katin. On dakika kadar agir ateste pisirip servis yapin.

Afiyet olsun.
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletigönderen Panzehir » Cum Ağu 31, 2007 19:22

Tarhananın kıyma ile yapıldığını da ilk kez görüyorum. Ya da ben hiç tarhana çorbası yemedim / içmedim. :)

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Gilda » Cmt Eyl 01, 2007 19:34

Panzehir, bircok yöre tarhanayi kendi damak zevkine göre sembolize etmistir.Bazi bölgelerde nohutlu bile yapilir.Ben de kiymali severim.Herhalde buraya da kendi zevkime göre olani koydum :mrgreen:
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletigönderen Gilda » Pzr Eyl 02, 2007 17:51

su böregi severmisiniz?

Resim

Malzemeler:

6 yumurta

1 kahve fincani yogurt

yarim corba kasigi tuz

aldigi kadar un

Peynirli icin:

1 buyuk kalip beyaz koyun peynir (400 gr).

2 demet maydanoz

1 yumurta, 3 corba kasigi tere yagi

3 corba kasigi tereyag (yufkalarin aralarini yaglamak icin)

Hazirlanisi:

1. bir tencereye 6 yumurta bir kahve fincani yogurt yarim corba kasigi tuz konup karistirilir aldigi kadar elenmis un ile sertce bir hamur yapilir iyice yogurulur 12-18 parcaya ayrilir uzeri ortulu olarak 15- 20 dakika dinlendirilir

2. her parca unlanarak 2mm inceliginde acilir bir tanesi yaglanmis tepsiye kenarlardan sarkacak sekilde yayilir

3. diger yufkalar dörde bölünerek ( yada tüm sekilde) kaynar tuzlu suda 1 dakika haslanip soguk su bulunan baska bir kaba alinir .sonra hafifce kurulanir

4. tepsiye kirisigimsi hali fazla acilmadan serilir her defasinda erimis tereyagi gezdirilir

5. hamurun yarisi bitince peynirli ic konur diger yufkalarda ayni sekilde kenarlardan sarkan parca uzerine cevrilir bolca yaglanip firinda veya ocakta cevrilerek kizartilir

peynirli icin hazirlanmasi:

rendelenmis peynir yumurta dogranmis maydanoz yada arzuya göre baharat karistirilir.[align=center][align=left]
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletigönderen Panzehir » Pzr Eyl 02, 2007 17:55

Gilda, sonunda yani... :D İşte en sevdiğim hamur işi. :MHM: Eline sağlık ama gerçeğinden de isterim ben, yakın zamanda yaparsın da yeriz inşallah. :) :twisted:

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk