Nedim ŞENER-Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat

Kitapları bu bölümde tanıtabilirsiniz.

Nedim ŞENER-Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Tem 30, 2009 18:52

Resim

Kitap hakkında: Tedavi göreceği gerekçesiyle 1998 yılında Türkiyeden ayrıldı ve ABDye gitti... 10 yıldan bu yana bu ülkede yaşıyor. Pensilvanyada ikamet ettiği çiftlik evi, sıkı güvenlik önlemleriyle korunuyor. Hakkında açılan davalar beraatle sonuçlandı. Bizzat Adalet Bakanının ifadesiyle, ülkeye dönmesinde hukuki açıdan da hiçbir engel bulunmuyor. Ama belli ki, süregelen bir anlayış sorunu var orta yerde...

Türkiye'de yeni bir dönemin başlangıcı olarak kabul edilen Ergenekon adlı soruşturma ve davayla birlikte Fethullah Gülen ve Gülen cemaati de gündelik tartışmanın odağına oturdu. Bu tartışma gündemi ile birlikte toplumdaki farklı kesimler ve kurumlar arasındaki ayrışma, buna paralel olarak da sorular, yanıtlar ve yargılar netleşmeye başladı. Artık çoğu insan, Fethullah Gülen ve cemaatini, aynı duygu heyecan, ve hedefi paylaşanların bir araya geldiği bir hareket şeklindeki tarifle yetinmiyor. Hareketin hedefi içinse, Hakkın rızasını kazanmak şeklindeki açıklama artık yeterince tatmin edici bulunmuyor.
Peki neydi tüm bu soruların, yanıtların ve yargıların gerçek kaynağı?

İşte hem bu sürecin gelişimine ışık tutan hem de devletin Fethullah Gülen ve Gülen cemaatine bakışını ortaya koyan belgeler, adeta bir külliyat gibi Ergenekon davasının eklerinde çıkıyor karşımıza... Fethullah Gülen ve cemaati hakkında, en eskisi 1990lı yılların başına, sonuncusu Genelkurmayın 2004, Emniyet genel müdür yardımcılarından birinin imzasıyla savcılığa giden 2006 tarihli Poliste F Tipi yapılanma iddialarını gündeme getiren belge, tüm tartışmalara rağmen, en azından resmi gözle Fethullah Gülen ve cemaatinin ne olduğunu, cemaatin polis içindeki elemanlarını, destekçilerini, amaçlarını ve büyüklüğünü okuma fırsatı veriyor. Değişik tarihlerde hazırlanan raporlar, asıl olarak cemaatin bürokrasi ve özellikle asker ve Emniyet teşkilatındaki örgütlenmesine dikkat çekiyor. Raporlarda resmi gözle Fethullah Gülen cemaatinin sivil hayattaki çalışma ve halen şeffaf olmadığı için tam olarak bilinmeyen organizasyon yapısı ortaya konuyor. Bu kitap hem cemaatin savunmaları hem de onlar hakkındaki iddialara ilişkin sorulara hayli çarpıcı, bir o kadar da güçlü yanıtlar veriyor...

Nedim Şener'in kitabını köşesine taşıyan Cumhuriyet Yazarı Hikmet Çetinkaya'nın ilk yorumu şöyle:
Yeşil Kuşaktan Yeşil Karta...

Milliyet’ten Nedim Şener uğradı gazeteye. Bu arada “Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat”ı (Güncel Yayıncılık) imzalayıp verdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin basın özgürlüğü ödülünü almıştı Nedim, Milliyet yazarı Rıza Türmen’le birlikte.

Nedim, bir ara sordu:

“Ağabey, Fethullah Gülen’le ilgili yazılarınız ilk hangi tarihte çıktı?”

1975 yılında “Nur Kampları”nı hazırlamıştım...

Nedim’e yanıt verdim:

“34 yıl önce...”

Önce şaşırdı, ardından gülümsedi:

“Ben o tarihte dokuz yaşındaydım!”

Demek ki yaşlanmaya başlamıştım.

Nedim Şener’in tüm kitaplarını okumuştum. Bir önceki kitabı “Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları” bence çok önemli belge ve bilgileri içeriyordu.

O zamandan beri soruyorum:

“Ailenin avukatları Hrant Dink cinayetinin neden Ergenekon davasıyla birleştirilmesini istemiyorlar?”

Bu cinayetin kilit adlarından biri olan Erhan Tuncel değil miydi?

Hem jandarma hem de polis istihbaratında “eleman” olarak çalışan Erhan Tuncel’in, dava birleştirilirse kendisini kurtarmak için önemli bilgiler vereceği olayın polis ayağını ortaya çıkaracağı sanılıyor.

Hrant Dink’in öldürüleceğini tüm istihbarat birimleri biliyor bilmesine de önlem alınmıyor?

İşte önemli olan nokta bu!

Erhan Tuncel, duruşmalarda fazla konuşmuyor. Konuşunca da bazı örtülü şeyler söylüyor.

Bir gazetecinin TV programında gösterdiği kroki önemli bir ipucu değil miydi?

Bu krokiden yola çıkılarak Hrant Dink cinayetinin ilişkiler zinciri ortaya dökülür...

Bir halka kopunca ötekiler kendiliğinden çözülür!

Kitabın ilginç bölümlerinde biri, Fethullah Gülen’in CIA’yla bağlantısı olduğu yolundaki iddia...

Nedim Şener, kitabında Mustafa Balbay’ın olduğu öne sürülen günlüklerden de yararlanmış.

Eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun’un, Fethullah Gülen’le ilgili görüşlerinden yararlanmış, 1997’de hazırlanan MİT raporundan alıntılar yapmış.

Böylece Gülen hareketinin gerçek yüzünü okura aktarmış...

Tansu Çiller’in özel örgütü... Fethullah Gülen’in Çiller’in para aklama işinde gizli ortağı olduğu savları...

Fethullah Gülen’in “mali kayıtlarının” incelenmesi... CIA’yla olan ilişkileri...

Bu konular bana hiç yabancı değil... Yıllar önce yazmıştım...

Ergenekon iddianamesinde yer alan “Balbay’ın günlükleri”nde ne diyor MİT Müsteşarı Atasagun:

“Fethullah Gülen ABD’nin yeşil kuşak projesinin bir ayağıydı...”

Kitabı okurken aklıma 15 yıl öncesi geldi...

Tuncay Güney, Erbil ve Süleymaniye’deki Fethullahçı kolejlerin açılmasında en büyük katkıyı sağlayan kişi değil miydi? Okulların araç ve gereçleri Habur sınır kapısından Kızılay’ın ve Kızılhaç’ın araçlarıyla götürülmemiş miydi?

Nedim Şener, bilgilerin tümünü Ergenekon belgelerinden derleyerek hazırlamış.

Bu kitabı özellikle Fethullahçılar, her sayfanın altını çize çize okumalı!

Fethullah Gülen’in ABD’den “Yeşil Kart” almasına referans mektubuyla en büyük katkıyı sağlayan kim acaba?

Eski İstihbarat Konseyi Başkan Yardımcısı ve eski CIA Türkiye Masası şeflerinden, RAND Corporotion’un danışmanı olan Graham Fuller...

Gülen, 1995 yılında Türkiye’de Fuller’le görüştüğü savlarına “Yalan söylüyorlar” dememiş miydi?

Referans mektuplarında bir başka ad ise George Fidas... Fidas’ın, halen ABD Genelkurmay İstihbarat Konseyi’nde kadrosu var. Fidas bir süre CIA’nın Analiz Bölümü’nü yönetti.

Fethullah Gülen’le ilgili bilgiler Ergenekon davasının belgelerinde yer alıyor...

Bilmiyorum bu konuda Fethullahçılar ne diyecek?

Fethullahçılar bugün 25 milyar dolarlık parasal güce sahip...

Kara Afrika ülkelerinden Orta Asya cumhuriyetlerine (Özbekistan dışında) okullar, yurtlar, hastaneler, fabrikalar, bankalar... ABD’de lokantalar zinciri.

Nereden nereye!

Yeşil kuşaktan yeşil karta...

Nedim Şener’in kitabını mutlaka okuyun!

Genç meslektaşım Ahmet Hakan, kolundan ikinci kez ameliyat oldu. Hakan’a geçmiş olsun diyorum.

Hikmet ÇETİNKAYA
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Re: Nedim ŞENER-Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat

İletigönderen orhunefe » Prş Tem 30, 2009 19:29

Nedim Şener bir önceki Hrant Dink suikastı ile ilgili kitabında google'dan erişilebilen belgelerle kitap yazdığı için ve aslında Fethullahçı Gladyo'ya uzanan sorular sorduğu için 28 yıl hapsi istenmişti. Cinayet zanlısı Samast ise 20 yılla yargılanıyor!

Şimdi yine başına bela almış. Çomak sokmuş malum yerlere. Bu seferde resmi savcılık klasörlerinden M.F.G hakkında derleme yapıp kitap yazdığı için müebbet isterlerse şaşırmam.

Kitabı okumak isterim. Kitapçılarda biraz göz gezdireyim. Almaya değecek kadar dolu ise alırım.
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye

İletiler: 452

Re: Nedim ŞENER-Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Ağu 24, 2009 13:00

’Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat’

ERGENEKON davasının savcı iddianamelerini okumadım. Benim işim değil. Ama bu metinler içinde yer alan belgelerin başta rahmetli Türkan Saylan olmak üzere, dava ile doğrudan ilgisi olmayan insanlar aleyhine basında nasıl kullanıldığını herkes gibi ben de biliyorum.

Başta sancaktar Vakit Gazetesi olmak üzere İslamcı, iktidarcı, AKP’ci medya olmak üzere nasıl kullanıldığını gördük, görüyoruz. Ama Fethullah Gülen ve cemaatinin Ergenekon iddianamesinde ve belgelerinde adının geçip geçmediğini kimse merak etmedi. Merak etmedi diyorum, belki de edemedi, çünkü basına yansımadı.

ŞENER’İN KİTABI

Ancak Milliyet Gazetesi muhabiri Nedim Şener’in "Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat" (Güncel Yayıncılık) adlı kitap çalışması bu merakımı sonuna kadar giderdi. Nedim Şener kitabına yazdığı önsözde şunları söylüyor:

"Bu kitapta yer alan belgelerin böylesi bir ihtiyacı (F.G. hakkındaki kuşkuları gidermek ya da kanıtlamak. Ö.İ.) ne ölçüde karşıladığı tartışılabilir. Ama Fethullah Gülen’in ifade ettiği şekilde, ’cemaatin anlaşılamamasının’ temel nedenlerinden birini oluşturduğu da gerçek."

"Dolayısıyla bu açıdan bakıldığında da, cemaat tam anlamıyla şeffaflaşıncaya kadar Ergenekon davası ekleri arasında bulunan Türkiye Cumhuriyeti güvenlik kurumlarının hazırladığı resmi istihbarat raporları anlam taşımaya devam edecektir."

"Nitekim ’gizli bir örgütlenme’ düşüncesi yaratan kendi propaganda faaliyetleri dışında, hareket hakkındaki en büyük bilgi yığını da bu raporlarda yer alıyor."

"Devlet ve Fethullah Gülen ’anlaşmazlığının’ arkasındaki bu raporlar, adeta bir ’külliyat’ gibi Ergenekon davasının ekleri arasında karşımıza çıkıyor."
    (S.10-11)

RAPORLAR VARMIŞ

Benim bir fantezi olarak düşündüğüm şey meğer gerçekmiş; Ergenekon dosyaları arasında devlet birimlerinin hazırladığı raporlar varmış. İlginç! Peki hangi amaçla?

Emniyet Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Teftiş Kurulu, MİT, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Genelkurmay Başkanlığı gibi devlet kurumlarının Fethullah Gülen ve hareketi hakkında, ilgili makamlara ve Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne sunulmak üzere hazırladığı raporların Ergenekon davası dosyalarında işleri ne? Bu sorunun iki yanıtı var:

1. Fethullah Gülen ve hareketi şüpheli durumdadır, dava süresi içinde sanık durumuna geçecektir. Amaç: Resmi raporlara göre muzır olduğu kabul edilen Fethullah Gülen ve hareketini cezalandırmak.

2. Tam tersi: Dava süresi içinde, bu raporları hazırlayan kişi ve kurumları yargılayıp cezalandırmak.

Başka bir nedeni olabilir mi bu iki nedenin dışında? Savcılık, davanın gidişatına göre bu iki olasılıktan birini kullanacak. Belki de hiçbiri. Kim bilir?

SAVCI DA OKUSUN

5 Haziran 2009 tarihinde "Bir Polis Meslek Yüksekokulu" başlıklı yazımda, bu okullardaki Fethullahçı örgütlenmeyle ilgili bir elektronik ihbar mektubu yayınlamıştım. Polis Akademisi Başkanlığı’nın cevabını da 7 Haziran günü yayınladım. Daha sonra bir savcılık bana ihbarcının kimliğini sordu. Bilgisayardan sildiğim için kaynağımı açıklamadım. Silmeseydim de zaten açıklamazdım. Bilgime başvuran savcılığın Nedim Şener’in kitabını okumasını hararetle tavsiye ederim. Çok yararlanacaktır! Ama dikkat etsin, Erzincan Başsavcısı gibi başına dert açabilir!

Özdemir İNCE, 23 Ağustos 2009
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Kitap Tanıtımları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x