'Nevruz'da Türk Bayrağı Soran Tüzmen Görevden Alındı

Genel & Güncel Konular

'Nevruz'da Türk Bayrağı Soran Tüzmen Görevden Alındı

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Mar 25, 2010 18:06

AKP'de 'Türk bayrağı' krizi

Tüzmen, 'Nevruz'da niye Türk bayrağı yoktu?' diye sorunca görevden alındı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen dün gece yarısı görevinden alındı. Tüzmen'in yerine Adana Milletvekili Ömer Çelik atandı. MYK üyeliği de sona eren Tüzmen, MKYK'daki görevine devam edecek. MHP kökenli olmasıyla tanınan Tüzmen'i görevden almaya kadar götüren sözler ise şunlardı:

BAYRAK NİYE YOKTU, ZORUMA GİDİYOR!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Tüzmen, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı olmamasını eleştirerek, “Bu benim zoruma gidiyor, düzelmesi lazım. Kürtler de Romanlar kadar Türk bayrağına sahip çıksınlar” dedi. Tüzmen, üniter yapıya inanıyorsa, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in, “Türk bayrağının olmaması eksiklikti” diyerek, üzüntü duyduğunu açıklamasını istedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı bulundurulmamasının “Zoruna gittiğini” söyleyerek, “Üniter yapıya inanıyorsa, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Baydemir, çıksın ‘Kutlamalarda Türk bayrağının olmaması eksiklikti’ diyerek bundan üzüntü duyduğunu kamuoyuna açıklasın” dedi. Hükümetin, ‘Demokratik Açılım’ çerçevesinde, Kürt, Alevi ve son olarak da ‘Roman Açılımı’ yaptığını anımsatan Tüzmen, “Roman kökenli vatandaşlarımız, bugüne kadar çok ihmal ve rencide edildikleri, hakir ve hor görüldükleri halde, Türk bayrağı altında ve kutlama havasında bu açılım toplantısına katıldılar” diye konuştu. Tüzmen, Türk bayrağına aynı saygıyı geçen pazar Diyarbakır’da yapılan Nevruz kutlamalarında göremediğini belirterek, şunları söyledi:

Kürtler birliği vurgulasın

Ben, milliyetçilik kökenli bir milletvekili olarak Edirne’de, Mersin’de, Kırıkkale’de, Osmaniye’de Bursa’da ‘Demokratik Açılımı’ savunuyor ve anlatıyorum, etkili de oluyorum. Çünkü kimse benim ülkenin birliği konusundaki duyarlılığımdan kuşku duymuyor. Bu noktada diyorum ki, Diyarbakır’da Türk bayrağı olmamasının eksikliğini, bütün partilere mensup Kürt kökenli milletvekili arkadaşlarımız gündeme getirsin. Çünkü, bu konuyu onların dile getirmesi toplum üzerinde daha etkili olur ve hangi kökenden olursak olalım kucaklaşmamızı sağlar. Madem bu açılım birlik-beraberlik projemiz, bunu yapmak hepimizin sorumluluğu.

Delikanlıca söylüyorum

Hepimiz bu ülkede yaşıyorsak, tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet diyor, üniter yapı ile sorunumuz yok diyorsak ve bunda gerçekten samimiysek, ülkenin her yerinde bunları savunmalıyız. Ben delikanlıca söylüyorum. Açılım, bu coğrafyada ve dünyada en yüksek noktaya gelmemiz için. Açılım, Türk bayrağı altında yapılmalı ve bu Türkiye dünya bayrakları arasında en üst seviyeye gelsin diye olmalı.

Bunun düzelmesi lazım

O bayrağın altında ‘Biz Romanız ama bizim bayrağımız bu’ diyerek sarılan insanlarla Diyarbakır’daki durumu karşılaştırıyorum. Bu benim zoruma gidiyor. Bunun düzelmesi lazım. Şimdi, bütün milletvekilleri bunu bir arada konuşmalı, halletmeli. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Meclis’te ‘Bizim bayrak problemimiz yok’ diyor. O zaman Nevruz da Türkiye’nin bayramıdır ve bizim bayraklarımızla yapılmalı.

Gerçek Gündem, 25 Mart 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Re: 'Nevruz'da niye Türk bayrağı yoktu?' diyen Tüzmen görevden a

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Mar 25, 2010 18:10

Kendi isteğimle ayrılıyorum

Kürşad Tüzmen, görevini Ömer Çelik'e parti genel merkezinde düzenlenen törenle devretti.

Dış İlişkilerden Sorumlu eski Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen görevinden kendi isteğiyle ayrıldığını belirterek, “Türk bayrağını hangi etnik kökenden olursa olsun bir arkadaşıma verdiğimde, o, onu savunduğu zaman, Kürt kökenli arkadaşım da Türk bayrağına sahip çıktığı anda biz zaten açılımı tamamlamış oluyoruz” dedi.

Dış İlişkilerden Sorumlu eski Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen, görevini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Siyasi Danışmanı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik'e parti genel merkezinde düzenlenen törenle devretti. Burada konuşan Tüzmen, “sağlık sorunları” nedeniyle görevinden ayrıldığını vurgulayarak, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarıyla ilgili sözlerinin görev değişikliğiyle hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Tüzmen, “Bu benim bir ay öncesinden Sayın Başbakan ile yaptığım bir görüşmedir. Kendisinden izin istedim, dedim ki; ‘sağlık sıkıntılarım var, rahatsızım’. Kendisi de kabul ettiler, sağolsun bana o izni verdiler” dedi.

-BAYRAM NEREDEYSE ORASI TÜRK BAYRAĞI İLE DONATILMALI-

Kendisinin ‘bayrak’ konusundaki görüşlerinin herkes tarafından bilindiğini ifade eden Tüzmen, “Meclis'te de, Merkez Yürütme Kurulu'nda da aynı şeyi konuştuk. Her yerde, partide de, Türkiye'nin her tarafında aynı şeyi konuştuk. Burada yaptığımız konuşma da kimseyi incitecek bir konuşma değil. Biz diyoruz ki, samimiyet her yerde olmalıdır. Bayram Türkiye'nin neresinde yapılıyorsa orası Türk bayraklarıyla donatılmalı. Onu söyledik. Bunu benim söylemem o kadar önemli değil. Ama Türk bayrağını hangi etnik kökenden olursa olsun bir arkadaşıma verdiğimde, o, onu savunduğu zaman, Kürt kökenli arkadaşım da Türk bayrağına sahip çıktığı anda biz zaten açılımı tamamlamış oluyoruz. Bence iki tarafta da herkesi kucaklayacak çalışmayı yapmamız lazım. Buradan arkadaşlarımı göreve çağırdım. Sağolsun, Bingöl milletvekilimiz, benim Kürt kökenli arkadaşım, Zaza arkadaşımız Yusuf Coşkun da aynı şeyleri dün Meclis'te söyledi. İçim rahatladı” dedi.

-BOYNUMUZU BÜKERSE SEVDA BÜKER-

Tüzmen, bir gazetecinin siyasi hayatını AKP’de sürdürüp sürdürmeyeceğini sorması üzerine ise “Ben bir yere gitmiyorum” diyerek, şöyle devam etti:

“Kalıbımızla geldik. Ben bürokrasiden ayrılırken ‘Boynumuz yiğit boynu bükerse sevda büker’ diye ayrıldım. AKP’ye de, Türkiye sevdalısı bir partiye boynumuzu büktük. Çünkü ben bir Türkiye sevdalısıyım. Ben bu partiye sadece MYK'da hizmet veremeyeceğimi söyledim. Neden? Genel Başkan Yardımcısı olarak şu anda aynı şekilde aynı tempoda gidemeyeceğim. Ama MKYK'nın içerisinde bir üye olarak, bir milletvekili olarak hizmetimi sonuna kadar götüreceğim. Biliyorsunuz bende tiroid problemi var. Bu zaman içerisinde tekrar nüksediyor. Çok ağır tempolar olduğu zaman bu biraz daha büyüme gösteriyor. Tahliller yapmamız lazım. Merak etmeyin, görüyorsunuz, bende de görüntü fena değil. Biraz daha sağlığımıza özen göstereceğiz.”

Gerçek Gündem, 25 Mart 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Re: 'Nevruz'da niye Türk bayrağı yoktu?' diyen Tüzmen görevden a

İletigönderen antalyalim » Prş Mar 25, 2010 21:44

"Isgalci TC Kürdistandan defol" diye pankart acan veya acilmasina izin veren ve hatta bu pankart hakkinda hicbir cezai islem uygulamamis bütün yetkililer ayni sucu tasimaktadir.
Simdiye kadar Kürsat Tüzmen, kendine göre sportmen-sempatik-uzun boylu.... kisacasi AKP'nin "bakin biz degistik, insana benzedik" mantigi esliginde müsteri cekmek icin kullandigi bir vitrin mankeni olarak görev yapmistir.Bundan sonra da AKP'nin malzeme deposunda görev yapmaya devam edecektir.(Bkz:Mir Firat...)
Bu arkadaslarda görev sorumlulugu kesinlikle bitmez, cünkü onlar görev adamidirlar.
Madem cok zoruna gittiyse, AKP'nin yillardir yaptigi
"laiklige karsi eylemlerin odak noktasi olma"
"Cumhuriyeti yikma tesebbüsleri"
"kendine göre bir demokrasi anlayisi"
"laikleri sise gecirme istegi (egemen bagis)"
"irkcilik"
"halki galeyana getirme"
"halki kin ve düsmanliga sevketme"
"haram para"
"dolandiricilik"
"adam kayirma"
"vatan topraklarinin yabancilara peskes cekilmesi"
"PKK ile isbirligi"
"Ermeni lobileriyle olan baglantilari"
"Israil hayranligi"
"Kuzey Irak sevdaliligi"
"Teröriste sempati, Aydina empati"
"özgür basini susturma"
"kendine yandas basin yaratma"
"vatanseverleri asilsiz iddialarla iceri atma ve üstüne halen iftira atma"
"Teröre ve teröriste karsi savasan kahramanlarin suclari kanitlanmadan suclu ilan edilmesi"
"Parti liderlerinin iceri atilmasi"
"kendine göre demokrasi"
"kendine göre Anayasa"
"kendine göre Yargi"
"Teröristin ayagina Savci gönderme"
"ayni savcilari önceden ayarlama"
"cemaatlerine dokundurtmama"
"iscilerin yedikleri coplar-biber gazlari-yagmurlar karlar"
"Faili mechulleri aydinlatmak yerine iftira seklinde baskalarinin omuzlarina yükleme"
......
eylemleri gerceklesirken neredeymis kendisi.
Yillarca 3 maymunu oynayacaksin sonra da ben Vatanseverim diyeceksin ama yine de ayni Partide görev yapacaksin... bizim karnimiz tok bu tarz dalaverelere.Vatana sahip cikmak vatana ihanet eden bir partide sessiz sedasiz maas almakla o ihanete ortak olmakla olmaz, vatana sahip cikmak isteseydi kendileri; cikip "beni bu nedenlerden dolayi elestirdiler ve istifami vermemi istediler" desin...
Yer mi???
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

Re: 'Nevruz'da Türk Bayrağı Soran Tüzmen Görevden Alındı

İletigönderen Çetin Taş » Cum Mar 26, 2010 1:42

Bu kadar vatanına,milletine,bayrağına düşkün isen bu zamana kadar orada ne işin vardı?Hala ne yapıyorsun?İş olsun...
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Re: 'Nevruz'da Türk Bayrağı Soran Tüzmen Görevden Alındı

İletigönderen Deli Haydar » Cum Mar 26, 2010 2:50

Tuttular giysilerin üzerine bastırdılar... Ses etmedik!
Sonra enseden doladılar; kafalarına bağladılar... Sustuk!
Yasaya uymayan ölçülerde ürettiler, en olmaz yerlere yapıştırdılar... Görmezden geldik!
Bayrağın biricik yerinin gönder olduğunu, bir türlü anımsayamadık!

Sinemalarda nefeslerinin yettiğince "değersizliği"ni vurguladılar... Alkışladık!
Balon yapıp tekmelediler... "Olur ama o kadar" dedik!

Her türlü uluslararası yarışmada hep en aşağılarda yer buldu... Gocunmadık!
Her türlü uluslararası toplantıda kesip-biçip Tunus bayrağına çevirdiler... Alınmadık!
Başbakanımız yerden alıp cebine koyunca, yerini belli edeni... Gururumuz okşandı, ağladık!

"Bilmem kaç santimlik bez parçası"dır...
"Bayrakları bayrak yapan bayrak imalatçıları"dır dediler... Ses çıkarmadık!
Ucu bile yere değdirilmezken, gün geldi devlet eliyle buruşturup attılar... Anlayamadık!

Bu şafaklarda yüzen al sancak neden sönmez; bu güven nereden gelir, anlatmadılar... Sormadık!
Bütün dertleri ocaklarımızı söndürüp al sancağı indirmekmiş... Bilemedik!

Tüm bu aymazlığımızın içinde, gün gelmiş, kendisine çok dokunmuş olacak ki al sancağımıza sahip çıkmış bir AKP bayraktarı... Elbette ne milliyetçilik kökeninizle, ne de partinizin bayrak sevdası ile boy ölçüşebiliriz sayın Tüzmen! O yüzden zorunuza gitmesin... Bayrak borunuza gitsin lütfen!
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletiler: 714

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x