Zaman: Sal Eki 28, 2025 22:45

News News of Arslan BULUT

Site map of Arslan BULUT » Dizin : Arslan BULUT

Yaylalar “Türk lokumu” mu? / Arslan BULUT

Yaylalar “Türk lokumu” mu?

Resim
Rize’de Yeşil Yol protestosu, iktidar destekçilerini sersemletti. İlk şaşkınlık geçince, protestocuların arkasında dış güçlerin olduğunu söyleyenler bile çıktı!

Oysa tam tersine yaylaların yabancılara dönük rant alanı haline getirilmesi, tıpkı akarsularda olduğu gibi bir dış projedir. Bölge halkı bunun farkındadır. Nitekim Hemşin’de yapılan son protetesto toplantısında grup adına açıklama yapan Havva Akbin, “Yeşil Yol Projesi’nin, talan edecekleri yaylalarımızdan bizi uzaklaştıracağını düşünmekteyiz. Bizler yola karşı değiliz. Yıllardır mevcut yolların düzeltilmesi için çaba harcamaktayız. ...
Read more : Yaylalar “Türk lokumu” mu? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 630 | Yanıtlar : 0

Bayram sorusu: Vatanın sahibi ve varisi kim? / Arslan BULUT

Bayram sorusu: Vatanın sahibi ve varisi kim?

Resim
Tayyip Erdoğan, inşaatı süren Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki incelemelerinden sonra, “Bizi bölmek isteyenlere, ayırmak isteyenlere karşı, birliğe, beraberliğe çok ihtiyacımız var. Biz Türk’ü ile Kürt’ü ile Laz’ı ile Çerkez’i ile Abaza’sı ile Gürcü’sü ile velhasıl 78 milyonuyla bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bunu yakalamamız lazım” dedi.

Peki Tayyip Erdoğan dönemine kadar zaten bir değil miydik? Zaten hep birlikte Türkiye ...
Read more : Bayram sorusu: Vatanın sahibi ve varisi kim? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 666 | Yanıtlar : 0

Eylemin Hedefini İngiltere Açıkladı! / Arslan BULUT

Eylemin Hedefini İngiltere Açıkladı!

Suruç’taki saldırının ne amaçla yapıldığını, İngiliz The Times gazetesi “Cephede katliam” başlıklı başyazısında şöyle açıkladı:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için bir uyarı.”

Erdoğan’a uyarı, Türkiye’ye uyarıdır!

Peki uyaranlar ne istiyor “cephe ülkesi” haline getirdikleri Türkiye’den?

Times, onu da söylüyor:

1- “Erdoğan, IŞİD’e karşı mücadele edenler arasında sahada fark yaratan tek güç olan Kürtlerle işbirliği yapmalı.

2-Türkiye, NATO’daki müttefikleri ile tam bir işbirliği içerisinde olmalı.

3-Erdoğan, stratejik İncirlik Üssü’nü Batı’nın hava kuvvetlerine ...
Read more : Eylemin Hedefini İngiltere Açıkladı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1057 | Yanıtlar : 0

IŞİD'in İlk Hedefi ve Kullanım Süresi / Arslan BULUT

IŞİD'in İlk Hedefi ve Kullanım Süresi

Suruç’taki bombalı saldırı “geliyorum” diye bağırıyordu. IŞİD, Türkiye’yi de hedef alacağını duyurmuştu. Seçimlerden önce Adana, Mersin ve Diyarbakır’daki bombalı saldırılar, IŞİD eylemleriydi. Mersin’deki eylemde, HDP İl merkezine gönderilen bombalı çiçeğin son anda balkona bırakılmış olması, çok büyük bir faciayı önlemişti. Diyarbakır’da da HDP mitinginde bombayı patlatan da olaydan kısa bir süre önce gözaltına alınıp serbest bırakılan bir IŞİD militanı çıkmıştı. Bunlar Türkiye’de seçim sürecini yönlendirmeye dönük eylemlerdi.

Suruç’taki saldırıda ...
Read more : IŞİD'in İlk Hedefi ve Kullanım Süresi / Arslan BULUT | Görüntüleme : 926 | Yanıtlar : 0

O büyük proje, adım adım uygulanıyor! / Arslan BULUT

O büyük proje, adım adım uygulanıyor!

Resim
Beş yıl sonra yurda dönerek “Ergenekon Davası” nda yargılanan Bedrettin Dalan, duruşmada, “İddianameye öyle absürt şeyler yazmışlar ki... Almanya’nın en büyük hukukçusu inceledi, ‘Bu Türk hukuku, Alman hukuku, Amerikan hukuku değil. Guantanamo hukuku’ dedi. ‘Guantanamo hukuku nedir?’ diye sorduğumda ‘Düşman hukuku... Bunu sizinkiler bilmez, hazırlayanlara iyi öğretmişler’ dedi. Benim ülkemin hâkimleri böyle olmamalıydı. Kumpasın içindeydiler, zavallıydılar. Tamamen siyasi bir davadır” diye konuştu.

“Guantanamo hukuku” Amerikan hukukunun bir parçasıdır! Zaten ...
Read more : O büyük proje, adım adım uygulanıyor! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1038 | Yanıtlar : 0

Karadeniz AKP’ye neden direniyor? / Arslan BULUT

Karadeniz AKP’ye neden direniyor?

Resim
AKP iktidarına “Karadeniz direnir” demiştim, dinlemediler. 2008’in Aralık ayı sonunda dönemin Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç’in davetiyle katıldığım Maçkalılar gecesinde, dönemin Bayındırlık Bakanı Faruk Özak’ın hamiliğini üstlendiği Çakırgöl projesi tanıtılmıştı.

Proje, Çakırgöl merkezli, 5400 yatak kapasiteli bir turizm üssü kurulmasının yanında, Perşembe Yaylası’ndan Ayder Yaylası’na kadar bütün Doğu Karadeniz yaylalarını, yayladan yaylaya kara yoluyla birbirine bağlamayı ve bazılarında konaklama merkezleri oluşturmayı öngörüyordu. Böylece, Akdeniz’deki “mavi yolculuk” gibi Karadeniz yaylalarında da “yeşil ...
Read more : Karadeniz AKP’ye neden direniyor? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 703 | Yanıtlar : 0

Derin devletin milliyetçileri! / Arslan BULUT

Derin devletin milliyetçileri!

Resim
Zaman gazetesinde Ali Bulaç’ın bir yazısı ile başlayan ve Mümtaz’er Türköne’nin yazılarıyla devam eden “devletin İslamcıları” tartışması Türkiye’nin geleceği bakımından önemli.

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın bir defa daha Yeni Zemin dergisine dikkat çekmesi ve ardından o dergide çalışanlardan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın “İslami basındaki yazarların ve Kürt siyasetinde yer alanların en az yarısı devletin adamıdır” diye konuşması, fincancı katırlarını ürküttü mü henüz belli değil ama Radikal’den Murat Yetkin de “Derin ...
Read more : Derin devletin milliyetçileri! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 791 | Yanıtlar : 0

Eş başkandan liderlik beklenir mi? / Arslan BULUT

Eş başkandan liderlik beklenir mi?

Resim
ABD’NİN Kongre onayından geçen Ulusal Güvenlik Strateji Belgesi açıklandı. Belgede güvenlik stratejisi oluştururken dikkate alınan hedefler bakın nasıl sıralanmış:

1- Evrensel değerler ve uluslararası hukuk çerçevesinde ABD’nin güvenliği ve gelişen ekonomisine uygun şekilde “amaçlara dayalı liderlik etmek” hedefi (lead with purpose),

2- Girişimcilik ve güçlü Amerikan ekonomisi ile Amerikan Ordusu’nun destekleyeceği “güçlü liderlik” modelini inşa etmek hedefi (lead with strength),

3- Hukukun üstünlüğü, demokrasinin korunması ve uluslararası alanda mümkün olduğunca ...
Read more : Eş başkandan liderlik beklenir mi? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 666 | Yanıtlar : 0

IŞİD’in ABD ve Türkiye bağlantısı! / Arslan BULUT

IŞİD’in ABD ve Türkiye bağlantısı!

Resim
ABD Başkanı Obama, Amerika’nın Suriye’de ılımlı muhalifleri eğitmek ve donatmak için daha fazla çaba sarf edeceğini açıkladı ama Amerika’nın Sesi’ne göre Pentagon sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis gazetecilere, işi aceleye getirmek yerine doğru biçimde yapmanın öncelikleri olduğunu söyledi ve “Fazla çaba bu, bu kadar” dedi.

ABD Savunma Bakanı Ash Carter ise düşük sayıda Suriyeli muhalifin eğitilmesini iki sebebe bağlıyor. Birinci olarak, muhaliflerin ABD eğitimini IŞİD’e karşı kullanacağından emin olmaları gerektiğini söyleyen ...
Read more : IŞİD’in ABD ve Türkiye bağlantısı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 748 | Yanıtlar : 0

“Büyük devlet”in taşeron liderleri! / Arslan BULUT

“Büyük devlet”in taşeron liderleri!

Resim
Tayyip Erdoğan, Beştepe’deki sarayda 400 kişiye verdiği iftarda “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tarihine, kültürüne, vizyonuna yakışır bir devlet binası inşa etme niyetiyle yola çıktık. Sonuçta ortaya her vatandaşın gönül huzuruyla ‘İşte burası benim devletimi temsil eder’ diyebileceği bir eserin ortaya çıktığına inanıyorum” dedi ve ekledi: “Buraya gelen yabancılar, burayı görünce ‘Bu devlet büyük devlet’ diyorlar.”

* * *

Erdoğan, böyle konuştuktan hemen sonra “Dünyanın dört bir yanından gelenler, Topkapı Sarayı, Sultanahmet, Süleymaniye, ...
Read more : “Büyük devlet”in taşeron liderleri! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 653 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149151 ileti • Toplam 46425 başlık • Toplam 25120 üye

x