Zaman: Pzr Tem 06, 2025 5:05

News News of Dr. Noyan UMRUK

Site map of Dr. Noyan UMRUK » Dizin : Dr. Noyan UMRUK

YÜCE! YARGIMIZIN HAL_İ PÜR MELALİ...

HAFIZA_İ BEŞER NİSYAN İLE MALULDÜR...

EVVEL ZAMAN İÇİNDE, KALBUR SAMAN İÇİNDE…(*)

16.02.2012-Aydınlık G.

Dr.Noyan UMRUK

Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde bir zamanlar ülkenin birinde büyük biraderin de ısrarlı talepleriyle ha bre kanun-i esasiyi tadil eyleyerek memleketin daha bir sukünetle idare edilmesi merakı inkişaf etmiş. Meclis-i mebusanı, adliyeyi, askeriyeyi, mülkiyeyi, medreseleri ezcümle memleketi şeyh-ül cemaat ve sadrazam’ın müşterek irade-i seniyye’leriyle idare etmek içün elzem tadilatı, “kâfi değil, but yes” çilerin takviyesi ve ahalinin tasdiki ile ...
Read more : YÜCE! YARGIMIZIN HAL_İ PÜR MELALİ... | Görüntüleme : 2085 | Yanıtlar : 0

ARAMIZA HOŞ GELDİN ÜSTTEĞMENİM...

BAĞIŞLAYIN...MEKTUBUN ÖZGÜN BİÇEMİNİ(USLUBUNU) BOZMAK İSTEMEDİM...n.u.

ARAMIZA HOŞ GELDİN ÜSTTEĞMENİM...

Muvazzaf ve emekli askerler ile TÜBİTAK görevlilerinin yargılandığı 'Askeri Casusluk ve Şantaj' davasının sanıklarından olan Üsteğmen Deniz Mehmet Irak, bir mektup yazarak davanın çelişkilerini kaleme aldı. Adeta bir Aziz Nesin öyküsü...

Tegmen Irak'ın mektubu şöyle:

"Astsubay arkadaşlardan biri geldi odama. Dedim “Hayırdır?”
“Savcı geldi.” dedi.
“Niye?” dedim...
Dedi ki, “Fuhuşa aracılık etmişsiniz.”
Bildiğin “pezevenk” dedi yani...
“Hadi oradan, evli barklı adamım ben, ne diyorsun?” dedim.
“Ben ...
Read more : ARAMIZA HOŞ GELDİN ÜSTTEĞMENİM... | Görüntüleme : 2648 | Yanıtlar : 0

BODRUM-YALIKAVAK'TA İLGİNÇ BİR YATIRIMCI...

Bodrum Yalıkavakta ilginç bir Azeri yatırımcı: Mübariz MANSİMOV

Mübariz Mansimov, 270 gemiden oluşan filosuyla Karadeniz petrol taşımacılığının yüzde 65’ini gerçekleştiriyor. İşinin büyük kısmı denizde ama 40 ülkede, 45 bin çalışanı bulunan Palmali Grubu aynı zamanda enerji, gayrimenkul ve turizmde de adından söz ettiriyor.
Grubun bu kadar hızlı büyümesinde 12 yaşından beni günde sadece 3 saat uyumasının mı, yoksa asker kökenli olup o disiplini hayatında ana ilke yapmasının mı payı büyük bilinmez ama Mansimov’un enerjisine yetişmenin ...
Read more : BODRUM-YALIKAVAK'TA İLGİNÇ BİR YATIRIMCI... | Görüntüleme : 2484 | Yanıtlar : 0

AH ŞU BALONLAR...İBO'NUN DOST BALONLARI...

NOYAN UMRUK/ Ah şu balonlar... İbo'nun dost balonları...(1)

İnsanlar ve de özellikle çocuklar balonları çok severler. Çünkü onlar düşlerimizi, umutlarımızı simgelerler ... Aniden patlamalarında ise korku, üzüntü karışımı bir duygusallık gösteririz... Adeta düşlerimiz de, umutlarımız da paramparça olur ... Düş kırıklığına uğramamak için çare balonun ne menem bir balon olduğunu bilmektir...

İşte size en büyük balon... Küresel balon...

Bu namert küresel balon nasıl bir şey?

Bu balon aşırı para bolluğu ile yaratılmış devasa bir balon. ...
Read more : AH ŞU BALONLAR...İBO'NUN DOST BALONLARI... | Görüntüleme : 879 | Yanıtlar : 0

Durumun Vaziyeti (II): Artık Bu Solan Bahçede Bülbüllere Yer Yok / Dr. Noyan UMRUK

DURUMUN VAZİYETİ(II): ARTIK BU SOLAN BAHÇEDE BÜLBÜLLERE YER YOK…

Dr. Noyan UMRUK

Söylemiştik, esas oğlanda oyun çok (1) diye… Durmadan attan düşmesine rağmen tembihli hakemlerce “İndi, bindi.” denip yarışa devamı evvel Allah temin ediliyor… Zaman zaman huysuzlansalar da henüz bineceği at çok…

Tırıs(yavaş yavaş) gitmek isterse İmralı aygırı…

Dresaj (at terbiyesi) yapmak isterse hem yaşlı, hem de her dem gözleri yaşlı Pensilvanya küheylanı … Ancak bu küheylan aslında başka büyük bir haranın.
Onun için huysuz ...

AYDINLANMA MEŞALESİ

ANADOLU AYDINLANMASININ SÖNDÜRÜLEMEYEN MEŞALESİ:

ÖĞRETMENLER ORDUSU

Dr. Noyan UMRUK

Hocam Prof. Dr. Özer Ozankaya 2013 yılı Öğretmenler Gününe ilişkin yazısı şu paragrafla başlıyor: “Başöğretmen Atatürk’ün eğitim kurumlarımıza temel yaptığı kurtarıcı, özgürleştirici ve GÖNÜLLÜ TOPLUMSAL-KÜLTÜREL KAYNAŞMA VE DAYANIŞMA SAĞLAYICI demokratik eğitim ilkelerinin, gerici, baskıcı ve bölücü AKP iktidarınca giderek daha açık biçimde yıkılmaya çalışıldığını görmenin derin acılarını yaşıyoruz.”

Aydınlanma ve Milli Eğitim

Oysa Gazi daha16 Temmuz 1921'de Ulusal Bağımsızlık Savaşımızın en buhranlı günlerinde Sakarya’da kan gövdeyi ...
Read more : AYDINLANMA MEŞALESİ | Görüntüleme : 688 | Yanıtlar : 0

DURUMUN VAZİYETİ

DURUMUN VAZİYETİ… :ms:

Dr. Noyan UMRUK

Ankara'da görev yapan iki ABD elçisi (Abramowitz ve Edelman) Türkiye hakkında bir rapor hazırladı. Raporun sonucu: "Türkiye'nin bölgedeki politik gücünün tükendiği”…

Günaydın sayın tekaüt sefirler… Elçiye zeval olmaz ama malumu ilam etmek de parlak kariyerinize pek yakışmıyor hani. Rapor, BOP eşbaşkanına çıkarıyor projedeki tıkanıklığın faturasını. Hazretlerin işi bu. Fatura düzenlemek. 10 yıl önce de, atadıkları eşbaşkanla birlikte TSK’e çıkarmışlardı 1 Mart ...
Read more : DURUMUN VAZİYETİ | Görüntüleme : 788 | Yanıtlar : 0

"MERHABA MİLLET !"

"MERHABA MİLLET…" :turkiye:

Dr. Noyan UMRUK

Sevgili ve değerli okurlarım her hafta sizlerle heyecan ve kıvançla buluştuğum mütevazı köşemin adı da olan “MERHABA” ne demektir biliyor musunuz? Hiç düşündünüz mü “MERHABA” ne anlama geliyor diye?
Çok ilginç, bir o kadar da hoş ve sıcak bir anlamı ve de tarihsel bir değeri var, bu güzel sözcüğün.
'Merhaba' aslında farsça kökenli bir sözcük, ''benden size zarar gelmez'' anlamına geliyor. ...
Read more : "MERHABA MİLLET !" | Görüntüleme : 753 | Yanıtlar : 0

KADİM DOSTUM ORA. GÜNER'İN TÜYLER ÜRPERTEN FERYADI...

KADİM DOSTUM, KARDEŞİM ORA. GÜNER’İN TÜYLER ÜRPERTEN FERYADI !
Dr. Noyan UMRUK
---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Kimden: Tülay Özüerman
Tarih: 7 Kasım 2013 21:08
Kime:

Her kelimesine bütün gönlümle imza atabileceğim kardeşim Nusret Güner’in namuslu ve yürekli feryadını lütfen son satırına değin dikkatle ve hissederek okuyun.!!!
İstifasıyla kamuoyunda çok konuşulan Oramiral Nusret Güner bir
gazeteci ile yaptığı ancak yayımlanmayan mülakatı twitter hesabından
paylaştı. İşte gündeme bomba gibi düşecek o açıklamalar.
Balyoz ve İzmir’deki casusluk davalarını ...
Read more : KADİM DOSTUM ORA. GÜNER'İN TÜYLER ÜRPERTEN FERYADI... | Görüntüleme : 692 | Yanıtlar : 0

Su Uyur: 12 Şehit, 16 Gazi Haberini Lütfen Açıklayın!

5 Kasım 06:32

Nighttime PKK terror attack results in deaths of 12 Turkish soldiers - Hürriyet
http://www.hurriyet.com.tr/english/7533 ... 4&sz=78512

İŞTE GÜZEL GÜZEL! YÜRÜYEN... AÇILIM-ÇÖZÜM SÜRECİNİZ!!!
SU UYUR, PKK UYUMAZ...

HAKKARİ'NİN IRAK SINIRI YAKININDA KONUŞLU BULUNAN TÜRK ASKERLERİNE Pkk'LI TERÖRİSTLER TARAFINDAN DÜN GECE YAPILAN BASKINDA 12 ASKER ÖLDÜ (ŞEHİT OLDU) VE 16 ASKER YARALANDI.

HÜRRİYET HABERİ İNGİLİZCE BASKISINDA VERİYOR; TÜRKÇE BASKISINDA YOK!..
BU DA " TARAFSIZ MEDYA"

Ana sayfa Tuesday, ...
Read more : Su Uyur: 12 Şehit, 16 Gazi Haberini Lütfen Açıklayın! | Görüntüleme : 1846 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148747 ileti • Toplam 46119 başlık • Toplam 25016 üye

x