Zaman: Pzr Tem 06, 2025 5:04

News News of Dr. Noyan UMRUK

Site map of Dr. Noyan UMRUK » Dizin : Dr. Noyan UMRUK

Dr. Noyan UMRUK yazdı: ZOR YILLAR (II)

2013-2015 ZOR YILLAR! (II) :taz:

Dr.Noyan UMRUK

Birşeyler oluyor…Çok şeyler oluyor… Hazretin birden “Türkiye üzerinde operasyon yapılacak bir ülke değildir.” diye patlayıvermesi dikkatlerden kaçtı. Ama Hüsmen aganın dikkatinden kaçmadı, doğruldu şöyle bir iskemlesinde, kahvede, “Ade urdan be susak ağızlı(1), günaydın demezler mi adama? Bu memlekette uperasyondan bol ne var be ya, sen demez misin eşkiyayı bilem bir kapıdan alıp, ötekinden koyverirlekene, urtalık yerlerde zabit kalmadı deye… Aam ...
Read more : Dr. Noyan UMRUK yazdı: ZOR YILLAR (II) | Görüntüleme : 753 | Yanıtlar : 0

GÖSTERMELİ...EL Mİ YAMAN, BEY Mİ YAMAN?

GÖSTERMELİ... EL Mİ YAMAN, BEY Mİ YAMAN? :taz:

Dr. Noyan UMRUK

TEPAV’ın finansmanıyla, Adil Gür (AG) Araştırma Şirketi’nin yaptığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, Genelkurmay ve MİT’e de iletilen son araştırma, AKP tabanının yarısının Kürt açılımına karşı olduğunu gösterdi. Araştırma, hükümetin terörün sona erdirilmesinde büyük umut bağladığı “mele” açılımının da tutmadığını ortaya koydu. Araştırma, Erdoğan’ın neden idam cezasını tartışmaya açtığı sorusunun yanıtını da verirken, çözüm için ...
Read more : GÖSTERMELİ...EL Mİ YAMAN, BEY Mİ YAMAN? | Görüntüleme : 790 | Yanıtlar : 0

Zor Yıllar / Dr. Noyan UMRUK

2013-2015… ZOR YILLAR!(1) :evil:

Dr.Noyan UMRUK

Yerel, genel, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve belki de anayasa referandumu sarmalına giren Türkiye, yeniden şekillendirme çabaları yoğunlaşırken bölgedeki etkinliğini yitiriyor; kendine düşman kamplar üretiyor. Ülke’nin politik gündemi ışık hızı ile değişiyor… Dün, konu Suriye idi. Bu gün, PKK ile‘barış’buna koşut olarak “anayasa” gündemde. Toplumsal bellek zorlanıyor…

Kimsenin yapamadığını Suriye yaptı…

Özellikle son 10 yıldır hızla dönüştürülen Türkiye’de değişmeyen ‘tek şey’: AKP, Suriye’de süregelen savaştan çok etkilendi; İran, Rusya ve giderek ...
Read more : Zor Yıllar / Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 534 | Yanıtlar : 0

O MÜBAREK GEMİLER...

O MÜBAREK GEMİLER…Dr. Noyan UMRUK :turkiye:

Deniz ufkunda bu top sesleri nerden geliyor

Barbaros, belki, donanmayla seferden geliyor!
Adalardan mı? Tunus'dan mı, Cezayir'den mi?
Hür ufuklarda donanmış iki yüz pare gemi
Yeni doğmuş aya baktıkları yerden geliyor;
O mübarek gemiler hangi seferden geliyor?
Y.K. BEYATLI

Ya Barbaros’un Torunları…

Hangi sefer, hangi gemiler …Gemiler sevdalılarının özleminde… En üst düzeydeki 16’sı dahil 56 Amiralinden yaklaşık yarısı, komodor(1), gemi komutanları ...
Read more : O MÜBAREK GEMİLER... | Görüntüleme : 558 | Yanıtlar : 0

Onurlu Veda / Dr. Noyan UMRUK

Kadim dostum ve aziz arkadaşım,

Birlikte görev yaptığımız dönemde oluşan dostluğumuzun
anlamı hakkında beni ve bizleri yanıltmadığın için binlerce
minnet ve şükran...

Hanımefendiye derin saygılar, kardeşlerimize yürekten sevgiler..

Yolun ve bahtın açık olsun...Dr. Noyan UMRUK

Bora KUTLUHANVersion:1.0 StartHTML:0000000167 EndHTML:0000006846 StartFragment:0000002353 EndFragment:0000006810 SourceURL:file://localhost/Users/Bora/Desktop/VedaMesaji.doc :turkiye:

“1966 yılında Deniz Lisesi’nde başlayan Bahriye yolculuğuma, bir deniz subayının idealindeki en yüksek rütbe olan oramiral rütbesi ile veda ediyorum. Türk Donanmasını bir buçuk yıl süreyle, büyük bir sorumluluk duygusu içinde komuta ...
Read more : Onurlu Veda / Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 718 | Yanıtlar : 0

Askıya Almak Tercihi Üzerine Sorular / Dr. Noyan UMRUK

"ASKIYA ALMAK" ÜZERİNE SORULAR... :evil: Dr.Noyan UMRUK

Haber doğru ise, askıya alma eylemi, başbakanın derhal(MİT Örneği) birşeyler
yapmasını amaçlıyor. Kendileri yeni yasal düzenlemelere gerek yok, mevcut
mevzuat yeterli diyorlar...
O halde:
1. Ö.Y.M.e talimat mı verilecek?
2.Ö.Y.M. bu tür talimatlara karşı koalisyonun diğer kanadının gösterdiği şiddetli
tepki nedeni ile ısrarla direnmiyor mu?
3. Başbakanın bu konuda tek yetkili olmadığı, koalisyonun diğer kanadından gelen
"bunlar bırakılırsa, hepimiz yanarız..." mealindeki net, açık uyarıları " "askıya alma"
kararı ...
Read more : Askıya Almak Tercihi Üzerine Sorular / Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 734 | Yanıtlar : 0

YA DEVLET BAŞA, YA KUZGUN LEŞE...

YA DEVLET BAŞA, YA KUZGUN LEŞE… :imam:

Dr. Noyan UMRUK

Seyfiye, Hariciye, Maliye …

Aksakallılardan, 27 Mayıs Devriminin Çalışma Bakanı duayen hocam rahmetli Cahit TALAS Osmanlıdan bu yana devletin, yürütme erkinin üzerine oturduğu sacayağının, ülkenin bekası açısından çok önemli olduğunu söyler, Seyfiye(1) başta olmak üzere bu kurumlarla fazla oynanmaması gerektiğini vurgulardı.

Oysa, on yıldır en derin Ali-Cengiz(2) oyunları Seyfiye üzerine oynanıyor … Bırakalım Silivri Oyunlarını… İş, casusluk, ...
Read more : YA DEVLET BAŞA, YA KUZGUN LEŞE... | Görüntüleme : 774 | Yanıtlar : 0

Casuslarımızı Unutmayın! Noyan UMRUK

Yılmaz Özdil
Casuslarımızı ziyaret ettim
Hürriyet, 24 Ocak 2013

İzmir’e geldim.
Casuslarımıza gittim!

Diyeceksiniz ki…
Kimdir bu casuslar?
*
Bilmemeniz çok normal…
Gözden ırak oldukları için, gönülden de ırak onlar.
*
Her şey, e-posta’yla polise gönderilen, ne idüğü belirsiz, isimsiz, imzasız ihbar mektubuyla başladı. Tuzağa düşürülen genç kızlara, fuhuş yaptırıldığı, kameraya alındığı, sonra da bu görüntülerle kameraya alınan kişilere şantaj yapıldığı iddia ediliyordu.
*
Şak… İhbar mektubunda elebaşı görünen adamın evi basıldı. Siidi bulundu. Tıpkı ...
Read more : Casuslarımızı Unutmayın! Noyan UMRUK | Görüntüleme : 635 | Yanıtlar : 0

SENİ VURACAKLAR!!!BELKİ GÖZDEN KAÇMIŞTIR...

Okuyamayanlar için... :?:

Saygı Öztürk Sözcü 22 Ocak 2013

Paşaları tahliye edersen seni vuracaklar

“Balyoz” olarak bilinen davada 323’ü asker, birisi genel müdür, diğeri ise daktilo memuru olan 325 kişi hakkında 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezaları verildi. Adliye tarihinde en çok tartışılan davalardan birisi oldu. Başından beri darbeyi dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök ile Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Aytaç Yalman’ın önlendiği öne sürüldü. Ancak, ...
Read more : SENİ VURACAKLAR!!!BELKİ GÖZDEN KAÇMIŞTIR... | Görüntüleme : 848 | Yanıtlar : 0

Yıllar Seni Eskitemedi... / Noyan UMRUK

Yıllar Seni Eskitemedi…
Dr. Noyan Umruk-

Hiç unutamıyorum…
Karanlık, karlı bir Ankara sabahıydı.
İnsanın içine sıkıntı veren…
Rahmetli Uğur’un evi, çok yakındı bize, Karlı Sokak’ta…
O kara haberi duyunca, koşuşturduk eşimle olay yerine,
Herşey paramparçaydı.
Sadece bir kalem vardı bir köşede,
Bembeyaz karlar üstünde,
Sapasağlam, pırıl pırıl bir Kalem…
İşte, o kalemi hiç unutamıyorum…
Ne geçti o karanlık ellerinize tüm bu cinayetlerden...
Onu ve onları daha da büyütmekten, yüceltmekten başka…
Toplumda derin ve acı boşluklar ...
Read more : Yıllar Seni Eskitemedi... / Noyan UMRUK | Görüntüleme : 765 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148747 ileti • Toplam 46119 başlık • Toplam 25016 üye

x