Zaman: Pzr Tem 06, 2025 5:04

News News of Dr. Noyan UMRUK

Site map of Dr. Noyan UMRUK » Dizin : Dr. Noyan UMRUK

Mali Dosyası... / Dr. Noyan UMRUK

MALİ DOSYASI... :evil:
Dr. Noyan UMRUK
Tencere dibin kara, senin ki benden kara…
NATO müttefikimiz! Fransa’nın bir numarası Hollande: “Öldürülen üç kişiden biri, sık sık bizimle görüşmeye gelirdi” deyiverince “One minute” çülerde mal bulmuş mağribi gibi bir tepki ki; sormayın gitsin. Hizb-i İslami terör örgütü lideri Hikmetyar’ın dizinin dibine çöken, çeşitli terör örgütü liderleri ile bazılarının gizliliği açığa vuran görüşmeler yapan, komşu ülkeye terörizm ihraç eden, kendi teröristi ile içli dışlı olanların sanki yeni bir ...
Read more : Mali Dosyası... / Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 504 | Yanıtlar : 0

"ÖLÜME YATMAK YA DA YATIRILMAK..."

“ÖLÜME YATMAK ya da YATIRILMAK”… :imam:

Dr. Noyan UMRUK

Aborjinler, Eskimolar, Kızılderililer gibi doğayla barışık topluluklarda “Ölüme Yatma” nın bir gelenek olduğu bilinir. Elden, ayaktan kesilerek, ölümün soğuk nefesini ensesinde hisseden yaşlı yerliler sevdikleri basit eşyaları ile doğanın ıssız bir köşesine çekilip, ağıtlar yakarak ölüme yatarlar… Doğal yaşamın içinde birçok canlıda izlenir bu ritüel, törensel davranış…Filler gibi.
Yaşam Hakkı…

Modern toplumlarda, demokrasilerde ise en temel, olmazsa olmaz ...
Read more : "ÖLÜME YATMAK YA DA YATIRILMAK..." | Görüntüleme : 632 | Yanıtlar : 0

"ULUS DEVLET TRENDEN NASIL ATILIR?"

“ULUS DEVLET TRENDEN NASIL ATILIR?” :taz:
Dr.Noyan UMRUK

Proje yeni değil, aksine bir hayli eski…

Lenin'in antiemperyalizmin, bağımsızlığın ön koşulu olarak vurguladığı "Ulusların Kendi Kaderini Tayin Hakkı”nı, Wilson, 1919 yılında "Halkların Kendi Kaderini Tayin Hakkı”na dönüştürüverince mikro milliyetçiliğin temeli atılmış oldu.

Rockefeller bir konuşmasında “I. Dünya Savaşı'nda 50, II. Dünya Savaşı'nda 100, bu gün 194 olan devlet sayısı yakın gelecekte 1000, sonra 5000 ülkeye çıkacak…”diyordu.

Böylece, devletler, ...
Read more : "ULUS DEVLET TRENDEN NASIL ATILIR?" | Görüntüleme : 546 | Yanıtlar : 0

Öyle Bir Yıl Olsun Ki; Hayali Cihan Değsin...

‘Zaman okuldur, biz orda öğreniriz.
Zaman ateştir, içinde yanarız biz’. Delmore Schwartz, Çeviri: Talat Halman

Zamanın geçişini imleriz, kutlarız ve yasını tutarız.
Ama her zaman, her zaman umut ederiz.

Nice güzel, aydınlık yıllara!

Semra@Noyan UMRUK

ÖYLE BİR YIL OLSUN Kİ; HAYALİ CİHAN DEĞSİN…

Dr.Noyan UMRUK

Küresel güçlerin oyuncağı, eğlencesi olmayacağımız,

Komşularımızla küresel merkezlerin çıkarları için dalaşmak yerine, uluslar arası ilişkilerde ulusal ve karşılıklı yararın esas olacağı,

A.B. ve NATO’dan sürekli yumruk ve kazık yiyerek ulusal ...
Read more : Öyle Bir Yıl Olsun Ki; Hayali Cihan Değsin... | Görüntüleme : 653 | Yanıtlar : 0

BİR BİLENDEN:"BİLGİ YOKSA, ZEKA İŞE YARAMAZ...

FİKİR DOSTUM VE BÜYÜĞÜM DOĞAN KUBAN'A SAYGILARIMLA....
Dr.Noyan UMRUK

Tarzanca Planlama
Taksim Meydanı uygulamasını Berlin’deki uygulamalarla karşılaştıracağım. Çünkü birkaç gün önce Berlin’i yine gördüm.
Prof. DOĞAN KUBAN

Berlin sanki bir park içinde yapılmışa benzer bir kenttir. İstanbul ise deniz kenarında bir çöl ve Boğaz kıyısında birkaç vahadır.

Berlin’in Branderburger Tor denen taçkapısından doğuya doğru Unter den Linden (Ihlamurlar Altı) Bulvarı başlar. Berlin’in tarihi çekirdeği eski Doğu Berlin’dedir. Soğuk Savaşta Doğu ve Batı Berlin arasındaki duvar ...
Read more : BİR BİLENDEN:"BİLGİ YOKSA, ZEKA İŞE YARAMAZ... | Görüntüleme : 669 | Yanıtlar : 0

Uçurumun Kenarında Dans 2 / Dr.Noyan UMRUK

Kapitalizm organize suçtur! CAPITALISM IS ORGANIZED CRIME !

99 yoksula karşı 1 zengin, bu büyük bir eşitsizlik 99 to 1, THOSE ARE GREAT ODDS

UÇURUMUN KENARINDA DANS(2): KIRK KATIR ya da KIRK SATIR…

Dr.Noyan UMRUK

Vergilerin yükseltilmesinin, kamu harcamalarının kısılmasına eşlik etmesi “mali uçurum” olarak niteleniyor. Oysa, bunalımı hafifletmenin kabul gören yolu tam tersi.(1) O halde sorun ne?

Sorun, Amerikan meşrebinde sınıfsal…

Mali uçurum tehlikesi karşısında Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında harcamalardaki kesintiler ve izlenecek vergi ...
Read more : Uçurumun Kenarında Dans 2 / Dr.Noyan UMRUK | Görüntüleme : 661 | Yanıtlar : 0

Uçurum Kenarında Dans / Dr.Noyan UMRUK

UÇURUMUN KENARINDA DANS…( I )
Dr. Noyan UMRUK

Bunalım dönemlerinde maliye politikalarının parasal genişleme yönünde kullanılması, vergilerin azaltılması ve kamu harcamalarının artırılması Keynesten beri genelgeçer bir çıkış yolu. Basitçe, su çekebilmek için önce tulumbaya su akıtmak gibi…

Mali Uçurum…

Bu çıkış yolu tercih edilmeyip de, maliye politikaları daraltıcı yönde kullanılırsa, yani eğer eşanlı olarak vergiler artırılır, kamu harcamaları kısılırsa, bu durum bunalım sürecini tam tersi yönünde indükleyerek, ekonomik büyümeyi iyice yavaşlatır; bunalım ve işsizlik büyür… ...
Read more : Uçurum Kenarında Dans / Dr.Noyan UMRUK | Görüntüleme : 681 | Yanıtlar : 0

Ermeni Sorunu İle İlgilenenler İçin Önemli Bir Kitap

KKTC Cumhurbaşkanı Danışma Kurulu Üyesi Prof.Dr. Ata Atun’ un bugün yayımladığı yazısını Ermeni Meselemizi özenle takip edenleriçin aşağıda gönderiyorum. Ermeni Meselesinde Türk düşmanı yabancıların SÖZDE Ermeni Soykırımında esas aldıkları iki ana belge var. Belgelerden biri aşağıda Sayın Yazarın konu ettiği ve Araştırmacı Yazar Sayın Şükrü Server Aya’ nın yakında İngilizce olarak yayımlanacak “Preposterous Paradoxes of Ambassador Morgenthau – Büyükelçi Morgenthau’nun Mantık Dışı Çelişkileri.” adlı kitabında temelden çürüttüğü “Büyükelçi Morgenthau’nun Anıları” adlı kitap. Diğer belge ise ...
Read more : Ermeni Sorunu İle İlgilenenler İçin Önemli Bir Kitap | Görüntüleme : 917 | Yanıtlar : 0

İstanbul'u Mahvetmenin Dayanılmaz Hayasızlığı / Dr. Noyan UMRUK

YAŞAYAN MÜZELER… Dr. Noyan UMRUK

Boğaz’a nazır kamu binaları rezidansa, otele dönüşecek...

Maliye Bakanlığı Teşkilat Kanunu’nda değişiklik yapan ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı kurulmasına imkan veren kararnamenin içinde dikkatlerden kaçan bir madde yer aldı. Bu maddeye göre Maliye Bakanlığı Hazine arazileri üzerinde imar yetkisi aldı. Maliye devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazları farklı projeler için değerlendirebilecek. Plan değişikliklerini belediyeler 3 ay içinde onaylamazsa planlar Milli Emlak tarafından re’sen onaylanacak.

Bir Maliye yetkilisi değişikliğin nedenini ...
Read more : İstanbul'u Mahvetmenin Dayanılmaz Hayasızlığı / Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 946 | Yanıtlar : 1

Dr.Noyan UMRUK YAZDI: HERKESE ÇAĞDAŞ EĞİTİM

NE YAPMALI? “HERKESE ÇAĞDAŞ EĞİTİM”
Dr. Noyan UMRUK
24-25 Kasım tarihlerinde Ankara’da düzenlenen 3. Ulusal Eğitim Kurultayı Sonuç Bildirgesi “Milli Eğitim”in durumunu bakın nasıl değerlendiriyor:(1)

4+4+4=0

“* Siyasi iktidar, içeriği ve biçimiyle adına “sistem” demenin olanaksız olduğu 4+4+4’lük eğitim karmaşası ve yeni YÖK Yasa Taslağı’yla, Cumhuriyetin ulusal kimlik oluşturmak, özgür yurttaş yetiştirmek amacıyla laik, halkçı, eşitlikçi, bilime, sanata dayanan eğitim sistemini Anayasa’da da yer alan Devrim Kanunları’na aykırı olarak sonlandırmakta, “Öğretimi Birleştirme Yasası”nı, “Öğretimi Ayrıştırma ...
Read more : Dr.Noyan UMRUK YAZDI: HERKESE ÇAĞDAŞ EĞİTİM | Görüntüleme : 546 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148747 ileti • Toplam 46119 başlık • Toplam 25016 üye

x