Zaman: Sal Haz 17, 2025 15:25

News News of Erkan GÜÇİZ

Site map of Erkan GÜÇİZ » Dizin : Erkan GÜÇİZ

Kürtler’in Önemli Yılı / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Council on Foreign Relations (CFR), “Dış İlişkiler Konseyi” sitesinden 12 Ocak 2015 tarihli, Micha'el Tanchum imzalı yazıdan seçme alıntılar.

Kürtlerin, Irak’ta bağımsızlığına yol açacak politik ortam hazır

Irak’ın Kürdistan Bölgesi için 2014, özerkliğini kazandığı 1991’den beri en önemli yıl idi. 30 Haziran 2014’de yaptığı tarihi referandum çağrısından sonra, 9 Aralık 2014’de Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) Cumhurbaşkanı Mesut Barzani Kürt Devleti için verdiği sözü tazeledi. Barzani’nin bu bildirisi, Ocak ayı başlarında IŞİD’in (Irak-Şam İslam Devleti) ...
Read more : Kürtler’in Önemli Yılı / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ) | Görüntüleme : 3324 | Yanıtlar : 0

Töremizde Kilim Demek İlim Demektir… / Cemile Aksak Karaca

ACILAR, SEVDALAR, DOKUNUR TEZGÂHLARDA…

İlk ilmik atıldığından bu yana kim bilir kaç zaman geçti. Kim bilir kaç kilime hayallerini dokudu kadınlar, acılarını, sevdalarını, sevinçlerini, kavgalarını, özlemlerini…

Bu sebeptendir ki kadın tekelinde günübirlik bir uğraş olmuştur kilim dokumak ve sonunda bir gelenek; kültürel birikimlerin yansıması ve motiflere işlenmesi.

Birçoğumuz kilimlere otantik bir unsur veya turistik bir meta olarak bakıyoruz; oysa kilim kuşaktan kuşağa aktarılmış aktarıldıkça da zenginleşmiş bir kültür mirasıdır.

Belki bizler halı ile kilimi aynı ...
Read more : Töremizde Kilim Demek İlim Demektir… / Cemile Aksak Karaca | Görüntüleme : 1866 | Yanıtlar : 0

NATO bizi adam yerine koymaz…

11 Ocak 2015 tarihinde NATO Karargahı’nda, NATO ve Müttefik bayrakları Paris’te geçen haftaki terör saldırılarının kurbanlarına saygı ve Fransa halkıyla dayanışma için yarıya indirildi.

Türkiye’de 1984’de başlayıp halâ devam eden terör olaylarında verdiğimiz onbinlerce can için NATO karargâhında bu fotoğraflara benzer bir şeyi gören, hatırlayan var mı?

Bırakın onu, kendi ülkemizde kaç defa bayraklar yarıya indirildi, onlarca şehit cenazesi, "sel olan gözyaşları arasında", "memleketine" gönderilirken.

NATO bizi adam yerine koymaz çünkü biz kendimizi adam yerine ...
Read more : NATO bizi adam yerine koymaz… | Görüntüleme : 942 | Yanıtlar : 0

Allah’ım aklımı koru…

Resim

İçim kanayarak yazıyorum bu yazıyı; yaşım 75, çok şey gördüm ama bunu göreceğimi hiç beklemiyordum.

Sözün bittiği yerdeyiz…

Milletimizin gururu olan Türk Silahlı Kuvvetleri bu duruma düşecek miydi.

Soralım ve yanıt arayalım birlikte.
- “Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist” diye tanımladığınız kişinin TSK’da dosyası mı vardı ki hemen bildiniz?
- Kişinin “Nüfus Kâğıdı”nda mı yazılı “terörist” olduğu?
- Kişi, “ben teröristim” dedi; siz de, tamam öyledir mi dediniz?
- Uludere Jandarma Komutanlığı bir ...
Read more : Allah’ım aklımı koru… | Görüntüleme : 3884 | Yanıtlar : 0

Bitpazarına Nur Yağdı !!! / Cemile Aksak Karaca

Tükete tükete tükeniyoruz…

Çağımız tüketim çağı, çılgınca harcamalar yapıyoruz ihtiyacımız olsun olmasın alıyoruz alıyoruz alıyoruz…

Tüketim arzının büyümesi ve meta seviciliğinin artmasının bir sonucu olarak içinde yaşamaya başladığımız "tüketim toplumu" hem yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak hem de hobi faaliyeti olarak değerlendirmek üzere alışveriş yapar ve bunun sonucu olarak ta doğal çevreye zarar verecek noktada "alır ve atar" hale geldik.

Uygulanan reklam stratejileri ve insanları sürekli bir alış veriş eylemi içerisinde tutmayı planlayan sektörler hızla artmakta sanalda ...
Read more : Bitpazarına Nur Yağdı !!! / Cemile Aksak Karaca | Görüntüleme : 2983 | Yanıtlar : 0

Kemalizm’in en büyük düşmanı ABD, ve onun maşası AKP ve Erdoğan

Bu kripto 2002 seçim günü olan 3 Kasım'dan iki gün önce gönderilmiş.

ABD Ankara Büyükelçisi Pearson, AKP’in iktidar olacağından 100’de yüz emin ve en önemli beklentisi de “Kemalist Anayasa”nın değiştirilmesi.

(Mesajın hiçbir yerinde AK Parti ve Adalet ve Kalkınma Partisi sözcükleri yok; AKP yerine yalnız AK kullanılmış)
(ABD, AKP ve Recep Tayyip Erdoğan’ı tanımak için bu mesaj bundan bir sonraki ile birlikte okunmalı)

Reference ID-02ANKARA7726 Created-2002-11-01 10:33 Classification- CONFIDENTIAL Origin- Embassy Ankara

KONU: TÜRKİYE ...
Read more : Kemalizm’in en büyük düşmanı ABD, ve onun maşası AKP ve Erdoğan | Görüntüleme : 5754 | Yanıtlar : 0

ABD, Fethullah Gülen’i iade etmez!

Ayetullah gibi ülkeyi kurtarmaya gönderecekler, zamanı gelince!

"Gülen’in İade Talebi ABD’yle İlişkileri Gerebilir" diyor, VOA Amerika’nın Sesi, 1 Mayıs 2014’de1.

19 Kasım 2014’de, Pennsylvania milletvekili Matt Cartwright ABD Temsilciler Meclisi’nde konuşuyor.2

"Sayın Başkan; bugün Fethullah Gülen'in olağanüstü çalışmalarını onurlandırmak için söz aldım.

Sayın Gülen, yıllardır barış ve insanlığın bir sütunu olarak ve artan diktatörlük karşısında muhalefete örnek bir model olarak duruyor.
Pennsylvania topluluğunun saygın bir üyesi olan Fethullah Gülen, hayatı boyunca pek çok değişimlerden geçti. ...
Read more : ABD, Fethullah Gülen’i iade etmez! | Görüntüleme : 1177 | Yanıtlar : 0

PKK ne zaman, nasıl ortadan kalkar

Eski FBI (ABD Federal Polis Teşkilatı) çalışanlarından Dr. Paul L. Williams bir yazısında, mahkeme kayıtları ve eski bürokratların ifadesine dayanarak, Fethullah Gülen cemaatinin 25 Milyar dolarlık servetinin CIA (ABD Milli İstihbarat Teşkilatı) kanalıyla Afganistan’dan Türkiye’ye taşınıp, oradan da dünya pazarlarına çıkarılan uyuşturucudan kaynaklandığını söylüyor.

Gülen hakikaten CIA ile ilişkili mi?

Amerika’da oturma izni için referans mektubu verenlerin CIA çalışanı Graham Fuller ve Amerikan Ankara Büyükelçiliği yapmış Mark Grossman ve Morton Abramowitz olduğuna bakılırsa yanıt belli. ...
Read more : PKK ne zaman, nasıl ortadan kalkar | Görüntüleme : 3236 | Yanıtlar : 0

Bloomberg, “Kürdistan çok yakında” diyor! / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Bloomberg View internet sitesinde, Eli Lake imzalı, 22 Aralık 2014 tarihli, “Kürtler kendi devletlerine biraz daha yaklaştı” başlıklı yazıdan seçme alıntılar şöyle.

Küba ve Kuzey Kore haber başlıklarını işgal ederken Amerikan halkı dünyanın başka bir köşesinden, Irak’tan, gelen iyi haberleri belki de görmediler. Kürt peşmerge savaşçıları Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) güçlerine bir sıra darbeler indirdiler, Kuzey Irak’ta geniş bir bölgeyi cihatçıların elinden kurtardılar.

Bu zaferler ABD politikasında ciddi bir değişimin altını çiziyor: 2015’de ...
Read more : Bloomberg, “Kürdistan çok yakında” diyor! / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ) | Görüntüleme : 2955 | Yanıtlar : 0

Tam Bağımsız mıyız?

Mustafa Kemal Atatürk, 17 Şubat - 4 Mart 1923’de, İzmir’de yapılan İktisat Kongresinde şöyle diyor.

Ve arkadaşlar biliyorsunuz, bu düşmanlar yani iç düşmanlar, dış düşmanların yapmadığı ve yapmaya gücünün yetemeyeceği kötülük ve yıkım hareketlerinde kararsızlık göstermemişlerdir.

Fakat Efendiler, tam bağımsızlık için şu kural vardır, millî hâkimiyet için bir kanun vardır, diyoruz… Bu noktada çok kesin olan bir gerçeği hep beraber tekrar etmek zorundayız. Bu kadar büyük, bu kadar kutsal ve büyük hedefler yalnız kâğıt ...
Read more : Tam Bağımsız mıyız? | Görüntüleme : 1183 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148684 ileti • Toplam 46065 başlık • Toplam 25009 üye

x