Zaman: Cmt Haz 21, 2025 1:39

News News of Faruk HAKSAL

Site map of Faruk HAKSAL » Dizin : Faruk HAKSAL

Milliyetçilik Altı Ok'un Birisidir ve Asla Öcü Değildir!..

Bir önceki Milli Eğitim Bakanımız olan Hüseyin Çelik, görev yaptığı dönem içinde şöyle bir söz etmişti:
- Ben AB'ye karşıyım, ben ABD'ye karşıyım, ben buna karşıyım, ben şuna karşıyım, diyen bir gençlik, ama küreselleşmenin farkında olmayan bir gençlik… İşte, liselerden başlamak üzere gençliği şoven milliyetçiliğe iten zihniyetin eseri!..
Gençliğe “milli nitelikli bir eğitim” vermekle görevli en sorumlu kişinin düşüncesi böyleydi…
Şimdiki Milli Eğitim Bakanı da benzer içerikli sözlere imza atıyor. Ve hatta bu sözleri uygulamaya ...
Read more : Milliyetçilik Altı Ok'un Birisidir ve Asla Öcü Değildir!.. | Görüntüleme : 744 | Yanıtlar : 0

Milliyetçilik ve Sınıf Mücadelesi...

Nedense “sınıf mücadelesi” kavramı çoğu insanımızı ürkütmektedir.
Oysa insanları harekete geçiren temel unsur kişisel yarar ve çıkar güdüsüdür.
Her insan kendisini korumak, kendi çıkarını gözetmek ve yaşamını en iyi koşullarda sürdürmek güdüsü ile yüklüdür.
Sınıf mücadelesi ise, ortak çıkarlara sahip kişilerin birlikte mücadelesi anlamı ile yüklüdür.
Bir fabrikanın işçileri ortak çıkar paydasında toplanmışlardır.
Çıkar çelişkileri o fabrikanın patronu iledir.
İşçilerin emekleri karşısında alacakları ücretin saptanması kavgasının bir tarafında patron, diğer tarafında da işçiler ...
Read more : Milliyetçilik ve Sınıf Mücadelesi... | Görüntüleme : 586 | Yanıtlar : 0

Milliyetçilik ve Sınıf Mücadelesi...

Nedense “sınıf mücadelesi” kavramı çoğu insanımızı ürkütmektedir.
Oysa insanları harekete geçiren temel unsur kişisel yarar ve çıkar güdüsüdür.
Her insan kendisini korumak, kendi çıkarını gözetmek ve yaşamını en iyi koşullarda sürdürmek güdüsü ile yüklüdür.
Sınıf mücadelesi ise, ortak çıkarlara sahip kişilerin birlikte mücadelesi anlamı ile yüklüdür.
Bir fabrikanın işçileri ortak çıkar paydasında toplanmışlardır.
Çıkar çelişkileri o fabrikanın patronu iledir.
İşçilerin emekleri karşısında alacakları ücretin saptanması kavgasının bir tarafında patron, diğer tarafında da işçiler ...
Read more : Milliyetçilik ve Sınıf Mücadelesi... | Görüntüleme : 576 | Yanıtlar : 0

Sorumlu Recep Tyyip Erdoğan Değildir...

Ülkeyi Parlamenter Sistem yerine, Başkanlık Hükümeti Sistemi ile yönetmek isteyen Başbakan şöyle buyuruyor:
- Ben yargının işine karışmıyorum. Yargı da benim işime karışmasın!..
İşte Sayın Başbakan’ın hukuk anlayışı budur.
Demokrasinin en temel ilkesi olan “kuvvetler ayrılığı” ilkesi hakkında düşündüğü budur.
Yargının bağımsızlığı prensibi Sayın Başbakan’ın dimağında böyle biçimlenmektedir…
Ve Sayın Başbakan, ülkeyi tek başına idare etmeye niyetlenmişken hukuk ile dimağı arasında oluşturduğu irreel ilişki böyle bir nitelik taşımaktadır.
Başbakan tabii ki, yargının işine karışmayacaktır. ...
Read more : Sorumlu Recep Tyyip Erdoğan Değildir... | Görüntüleme : 807 | Yanıtlar : 0

Vitrine Konan Bir Tutam Sendikacı...

Siyasi partilerimizin milletvekili adaylarına bakıyoruz…
Maşallah her biri listelerinin bir kenarına, bir tutam sendikacı ismi yerleştirmişler.
Çoğunlukta olan parti Cumhuriyet Halk Partisi.
Kutluyoruz.
Tam 6 adet eski sendikacı milletvekili adayı ile birinci sırayı CHP kapmış durumda…
AKP’de bir miktar, MHP’de ise biraz daha az “miktar” sendikacı aday siyasetin vitrine yerleştirilmiş durumda…
Peki kimdir bu sendikacılar?..
İşçi sınıfının refahı ya da hakları için neler yapmışlardır?
Bunların içinde daha önceden de Meclis’e girmiş olan usta siyasetçiler de ...
Read more : Vitrine Konan Bir Tutam Sendikacı... | Görüntüleme : 724 | Yanıtlar : 0

Özür Dileceğiz Sayın Başbakan...

Başbakan hop oturuyor, hop kalkıyor ve her köşe başında Anayasa’yı değiştireceklerini tekrarlıyor.
Bu ülkede AK Parti tek başına iktidar değil midir?
Meclisin büyük çoğunluğu ellerinde değil midir?
AK Parti bu çoğunluğuna dayanarak, muhalefet partilerini, sendikaları, üniversitelere ve diğer demokratik kitle örgütlerini soruna ortak etmeden tek başına ve kendi keyfi doğrultusunda bir Anayasa değişikliği yapmadı mı?
Bu Anayasa değişikliğini halk oylamasına götürerek milyarlarca lirayı çöp sepetine atmadı mı?
Ve bütün bu olup bitenler, şunun şurasında, daha ...
Read more : Özür Dileceğiz Sayın Başbakan... | Görüntüleme : 813 | Yanıtlar : 0

Anlamıyorum...

Olup bitenlerin hepsini… Ama hiçbirini kaçırmadan, anlayıp, bilincinizin bir bölümüne istif edebiliyor musunuz?
Demek öyle… Bravo, sizi kutluyoruz…
Ama inanın, gerçekten bu satırları yazmaya çalışan kişi, bu beceriyi gösteremiyor.
Evet gösteremiyor… Ve bu derdini sizlerle paylaşmak istiyor.
Örneğin, CHP lideri bir seçim meydanında şöyle konuşuyor:
- Sevgili Malatyalılar!.. Size Malatya’daki bir gerçekten söz edeceğim… Malatya’da 2004 yılında tam 1286 boşanma gerçekleşmiş. Peki, 2011’deki boşanma sayısını biliyor musunuz?.. Ben söyleyeyim: Tam 11.446!..
Kılıçtaroğlu aile çökmüşse, toplum ...
Read more : Anlamıyorum... | Görüntüleme : 737 | Yanıtlar : 0

İnternet Sansürü Nehrin Kaynağına Doğru Yüzme Denemesidir!..

ResimBildiğiniz gibi, Ağustos ayından itibaren istediğiniz internet sitesine dilediğiniz gibi girip, çıkamayacaksınız…
Devlet sizi internetin şerrinden korumaya karar verdi. Ve gerekli yasal düzenlemeleri sessiz sedasız yaptı, bitirdi…
Bu noktada bir soru:
- Devlet bizi kimden koruyor?..
Sanıyorum, kendisinin hoşlanmadığı düşüncelerden…
Benim gerçeği, onun bana gösterdiğinden başka yerde aramamı istemiyor; bundan korkuyor.
Devlet benim evimi satmama karışmıyor.
Evlenmeme, boşanmama bir şey demiyor.
Bunca yalanın ...
Read more : İnternet Sansürü Nehrin Kaynağına Doğru Yüzme Denemesidir!.. | Görüntüleme : 566 | Yanıtlar : 0

Halit Ağabey, Profesyonel Bilirkişiler ve Enternasyonel!..

Demek bunu da başardın Halit ağabey…
Deniz Gezmiş’lerin öldüğü gün, mezarı başında seni uğurlayanlara Enternasyonel’i dinletebildin…
O umut dolu cana yakın sesin hala kulaklarımda;
- Boş ver oğul, aldırma… Sen genç bir hukukçusun, daha nelere göreceksin, dayan!..
O zamanlar Türk Ceza Kanunu’nda Mussolini İtalya’sından arta kalan ünlü 141 ve 142. maddeler vardı…
Maddelerinin kuyruklarından 8 yıldan başlayan zindan cezaları sarkıyordu.
Oysa Faşist İtalya’da bile bu maddelerin cezaları 6 ayla sınırlıydı…
Ve daha da önemlisi İtalya’da ...
Read more : Halit Ağabey, Profesyonel Bilirkişiler ve Enternasyonel!.. | Görüntüleme : 836 | Yanıtlar : 1

Naylon Siyasal Mücadeleyi Terk Edelim...…

Pakistan bağımsız bir üniter devlet mi?..
Evet, öyledir diyorsanız, lütfen, ABD’nin Pakistan toprakları içindeki silahlı, bombalı operasyonunun ne anlama geldiğine bir açıklama getirin de bu konuda kafaları karışık olan insanlar gerçeği öğrensin…
Türkiye bağımsız bir üniter devlet midir?
Evet, öyledir diyorsanız, lütfen aşağıdaki konulara da bir açıklık getirin ki, henüz aklı 18 yaşına erişmemiş insanlarımızın zihni az-biraz açılsın:
* Bir başka bağımsız, üniter ülkeye karşı yürütülen askeri harekâtın merkezi nasıl oluyor da, bu ...
Read more : Naylon Siyasal Mücadeleyi Terk Edelim...… | Görüntüleme : 833 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148690 ileti • Toplam 46071 başlık • Toplam 25009 üye

x