Zaman: Sal Mar 17, 2026 0:31

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Orta Doğu’da kovboy diplomasisi... / Prof. Dr. Sait YILMAZ

Orta Doğu’da kovboy diplomasisi...

Orta Doğu kasabasının yeni Amerikalı müdavimi kovboy Donald Trump, 2015 yılında İran'la imzalanan nükleer anlaşmadan çekildiğini açıkladı. Trump ayrıca "İran terör örgütlerine destek vermektedir. İran, terörün devlet sponsorudur" dedi. Dünyanın en çok nükleer silahına sahip ülkesinin ve terörün baş sponsoru olan devletinin başkanı olan Trump, İran halkını da rejime karşı ayaklanmaya çağırdı. Uzun süredir bu kasabada bir türlü tutunamayan ve istenmeyen diğer haydut olan İsrail, kovboyu yoldan çıkarmışa benziyor. Trump yönetimi ...
Read more : Orta Doğu’da kovboy diplomasisi... / Prof. Dr. Sait YILMAZ | Görüntüleme : 949 | Yanıtlar : 0

Kıbrıs kaynıyor Türkiye sessiz! / Hüseyin Macit YUSUF

Kıbrıs kaynıyor Türkiye sessiz!

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, göreve gelişinin 3. yılında, 30 Nisan'da yaptığı televizyon konuşmasında Guterres Çerçevesi'ni stratejik bir paket anlaşma olarak önermesine tepkiler dinmek bilmiyor. Önce Guterres Çerçevesi'nin detaylarını paylaşmak istiyorum. Crans Montana'da geçtiğimiz Haziran ayı sonunda toplanan ve 7 Temmuz sabahı çöken Kıbrıs Konferansı'nda, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından taraflara sunulan belge, 6 başlık üzerine kurulu anlaşmazlıkların çözümünde baz alınacak çerçeveyi ihtiva etmektedir. Kısaca bu başlıklardan en hayati olanları garantörlüğü ...
Read more : Kıbrıs kaynıyor Türkiye sessiz! / Hüseyin Macit YUSUF | Görüntüleme : 1038 | Yanıtlar : 0

Virüsün Kaynağı İktidar! / Türker ERTÜRK

Virüsün Kaynağı İktidar!

Geçen hafta Makedonyalı Türklerin davetlisi olarak; Çalıklı Köyü’nde düzenlenen Hıdırellez Şenliklerine katılmak için Makedonya’daydım. Batı Makedonya’yı daha önce görmüştüm ama Doğu Makedonya’yı görmemiştim. Bu sefer, bu şansı yakaladım. Doğu ile Batı arasındaki en önemli fark; Batı’da gördüğünüz her Müslüman Türk değil, Arnavutlar da var ama Doğu’da her gördüğünüz Müslüman Türk!

Hıdırellez Şenliklerine katılmaktan başka, fırsattan istifade ile bölgedeki Türk köylerini gezdim, köylülerle kahvelerinde ve evlerinde sohbet ettim ve Türk okullarını ziyaret ettim. ...
Read more : Virüsün Kaynağı İktidar! / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1033 | Yanıtlar : 0

Ziraat AKP'nin arka cebi midir? / Çiğdem TOKER

Ziraat AKP'nin arka cebi midir?

Hükümet talimatlı konut stoku azaltma operasyonunun gerekçesine bakın:

Sektördeki “çarklar” tekrar dönmeye başlayacakmış.

Başbakan Yıldırım’ın bahsettiği “çarklar”ın kime ait olduğunu merak etmemek mümkün değil.

Ziraat’ın çarkını döndüreceği kimseler arasında herhalde ineğine haciz gelince, sütünü şube önüne döken Haymanalı çiftçi olmasa gerek. Ziraat, konut stokunu eriterek emeklilerin de çarkını döndürecek olamaz.

Başındaki, Türkiye Cumhuriyeti kısaltması olan T.C. ibaresini fazlalık bulup atmış olan Ziraat Bankası’nın ilgi alanına konut, gayrimenkul, emlak alanında faal, ...
Read more : Ziraat AKP'nin arka cebi midir? / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 910 | Yanıtlar : 0

Zor günler bizi bekliyor! / Levent BULUT

Seyrediyor musunuz bilmiyorum ama KRT'de Çağlar Cilara takip edilmesi gereken programlara imza atıyor. Genelde seyretmeye çalışıyorum. Kaçırdığım programlara ise internetten bakıyorum.
Geçtiğimiz haftalarda Çağlar Cilara'ya konuk olan eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, canlı yayında öyle iddialarda bulundu ki, yenilir yutulur gibi değil...
"İçim yanıyor benim, Türkiye gidiyor." diyerek ağlayan Okuyan, programda şunları söyledi:
"Türk kamuoyu bunu ilk defa buradan duyuyor. Üzülerek söylüyorum. İki ay sonra göreceğiz. Emekli maaşlarında yüzde 10-20 arası kesinti yapacaklar. Hazırlanan ...
Read more : Zor günler bizi bekliyor! / Levent BULUT | Görüntüleme : 793 | Yanıtlar : 0

Sıra İran'da mı? / Zeynep GÜRCANLI

Sıra İran'da mı?

Türkiye'de biz seçimlerle uğraşırken, yanıbaşımızda kritik gelişmeler var.

AKP'nin “eş başkanı” olduğu “Büyük Ortadoğu Projesi” hızla ilerliyor.

Tüm işaretler, Suriye'de iç savaşın sonlanmaya başladığını, yeni çatışma ibresinin ise İran'a doğru döndüğünü gösteriyor.

Detaylarlara bakmadan önce, genel durumu özetlemekte fayda var.

“Büyük Ortadoğu Projesi” çerçevesinde ABD, soğuk savaş döneminde giremediği ülkelere yerleşti.

*Mesela Irak; Saddam yönetimi son yıllarında Washington'dan iyice uzaklaşmıştı. Saddam sonrasında şimdi Irak'ta bir değil, birkaç Amerikan askeri üssü var. Saddam'ın ...
Read more : Sıra İran'da mı? / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 1170 | Yanıtlar : 0

Kötü ekonomi ve bankalar / Remzi ÖZDEMİR

Kötü ekonomi ve bankalar

AKP'nin ekonomi politikasını üç kelime ile açıklayabiliriz:

Banka, borsa ve inşaat!

15 yıllık iktidarında Türkiye'de iyi olan sadece bu üç sektör var.

Bankacılık sektörünün kârı AKP ile birlikte adeta patladı. Borsadaki payları ile yüzde 70'e yakını yabancı kontrolüne geçti ve bankalar Türkiye'de büyük paralar kazandı. AKP'nin güçlü ekonomi anlayışı hep "güçlü ve kâr eden banka" imajına dayanıyor. Bu nedenle bankaların Türkiye'de yaptıkları her şeye göz yumdu bu iktidar.

Dünyada olmayan bir ...
Read more : Kötü ekonomi ve bankalar / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 1300 | Yanıtlar : 0

Sicilleri Bozuk / Rifat SERDAROĞLU

Sicilleri Bozuk

Cumhurbaşkanı Adayı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan;
“Bugün karşımızda oluşan blokun özelliği, (MİLLET İTTİFAKI) demokrasi sicilinin bozuk olmasıdır. İşte bunlar, bu bozuk sicilli demokratlardandır. İhanet şebekelerine eskiden şöyleydi, böyleydi cingözlüğüne sığınmadan amasız, fakatsız, karşı çıkmayan hiç kimse demokrasiyi ağzına alamaz. Bunlar terör örgütünü allayıp, pullayıp demokrasi diye, özgürlük diye, hak hukuk diye pazarlamaya çalışıyorlar. İşte geçtiğimiz hafta CHP’nin 15 Milletvekilinin hali. Sonra o sözde parti, bu milletvekillerini istemedi, garipler öylece ortada kalıverdiler. Ağlamaya ...
Read more : Sicilleri Bozuk / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1018 | Yanıtlar : 0

Oyun kuran ve bozan CHP!.. / Levent BULUT

CHP'nin şu anki durumu; hücum hattında yapılabilecek her şeyi yapan, hem teknik kapasiteye, hem de fiziksel güce sahip olan komple forvet gibi.

Sağlı sollu, sürekli hücum halinde. Üstelik artık ofansif oyun kuruculuğu da yapıyor.

Oysa bugüne kadar sadece defans halindeydiler. Devamlı AKP'nin eleştirilerine maruz kalarak bunlara yanıt vermeye çalışıyordu. Sanki iktidarda CHP varmış, 16 yıldır ülkeyi CHP yönetiyormuş gibi de, AKP'li yöneticiler her güne CHP ile başlıyor, CHP ile kapatıyorlardı.

Otomobil yapamamak bile CHP'nin suçuydu. ...
Read more : Oyun kuran ve bozan CHP!.. / Levent BULUT | Görüntüleme : 799 | Yanıtlar : 0

Bunların Yatacak Yeri Yok! / Türker ERTÜRK

Bunların Yatacak Yeri Yok!

Dün (30 Nisan 2018) Levent Camii’nden 20. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek’i son yolculuğuna uğurladık, bugün ise Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp’in aramızdan ayrılışının dördüncü yılını anıyoruz. İkisi de arkasında Gülen Cemaatinin ve halen iktidarda olmayı sürdüren iradenin ortaklaşa kotardığı kumpas operasyonlarının mağduruydu.

Dün, Özden Örnek’in cenaze töreninde imam sorduğunda, ben dahil herkes içten gelen bilinçli bir duyguyla kendisini “iyi bildiğimizi” ve “hakkımızı helal ettiğimizi” haykırdık. Ama onlara bu kumpası ...
Read more : Bunların Yatacak Yeri Yok! / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1315 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x