Zaman: Sal Mar 17, 2026 0:33

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Şeker bile koktu! / Necati DOĞRU

Şeker bile koktu!

Elbistan Şeker Fabrikası:
297 milyon TL'ye satıldı. (Arsaları ve stoklarıyla)

Bu satıştan Hazine'ye taze para ne zaman, kaç taksitte girecek bilmiyoruz. İktidar partisi AKP'ye ise Hazine'den yapılacak yardım 2018 için 139 milyon 100 bin TL olmuştu. Seçimler öne çekildi, iktidar partisine ayrıca 270 milyon 900 bin TL daha ek Hazine yardımı, yüzde 100'den fazla artışla, peşin verildi. Sadece iktidar partisi için Hazine'den çıkan toplam yardım 410 milyon TL oldu.

Elbistan parası yetmedi. ...
Read more : Şeker bile koktu! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 1150 | Yanıtlar : 0

Cukkacı Trump / Hüsnü MAHALLİ

Cukkacı Trump

Trump'ın kesin seçileceğini söyleyen belki de tek kişi bendim.

Trump seçildikten sonra 20 Mayıs 2017'de ilk Müslüman ülke olarak S. Arabistan'ı ziyaret etti.

Obama ise 5 Nisan 2005'te önce Türkiye'yi 4 Haziran'da da S.Arabistan'a uğrayarak Mısır'ı ziyaret etmiş ve önce BOP sonra da ‘Arap Baharı'nın sinyalini vermişti.

Obama Ankara, Kahire ve Riyad'da para konuşmadı.

Trump Suudilerle görüşmesinde yalnızca paradan söz etti.

1988'de katıldığı televizyon programında “Amerika, Körfez'deki iktidarları koruyor. Bu koruma sayesinde bu ...
Read more : Cukkacı Trump / Hüsnü MAHALLİ | Görüntüleme : 1315 | Yanıtlar : 0

Faiz artışı yerli ve milli mi? / Murat MURATOĞLU

Faiz artışı yerli ve milli mi?

‘Ben yurtdışındayken, Merkez Bankası faiz artırdı. Benim arkamdan iş çevirdiler' demişti. Merkez Bankası önceki gün faizlere 75 baz puan daha bindirdi. Kendisi gayet de Türkiye'deydi! Hiç lafını etmedi. Kimseye “vatan haini” demedi.

Ne yaptı da ülkede faizler düşsün, dolar artmasın istiyor? Hazır OHAL ile anayasa emrinde, yayımla bir genelge; “kredi ve mevduat faizleri bundan sonra yüzde 3'ü geçemeyecektir” diye! Bak gör ne oluyor? Yirmi dört saat içinde ülke nasıl ...
Read more : Faiz artışı yerli ve milli mi? / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1363 | Yanıtlar : 0

Galatili Şükrü / Türker ERTÜRK

Galatili Şükrü

Geçtiğimiz Salı (24 Nisan 2018), Marmara Üniversitesi’nin Göztepe Yerleşkesinde düzenlenen “Ermeni Soykırımı İddiaları ve Büyük Yalan” konulu panele katıldım. Panelin 24 Nisan’da yapılıyor olmasının özel bir önemi vardı. Çünkü; emperyalizmin desteğini alan Ermeni Diasporası ve Ermenistan’ın, bütün dünyada “Soykırım Günü” ilan ederek ve adeta yapay bir tarih yaratma peşinde koşarak Türkiye’ye karşı sürdürdükleri düşmanlığı en üst seviyeye tırmandırdıkları günün yıldönümüydü.

Esasında Anadolu’nun kadim halklarından olan Ermeniler; 103 yıl önce Osmanlı topraklarında gözü olan ...
Read more : Galatili Şükrü / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 932 | Yanıtlar : 0

"İslam ordusu kuracağız" derken… / Zeynep GÜRCANLI

"İslam ordusu kuracağız" derken…

“Bugün 23 Nisan, neşe doluyor insan” demek isterdim…

Ama “Yeni Türkiye”de ne mümkün!

Neredeyse “kandırmayanın kalmadığı” bir iktidar tarafından yönetilen bir ülkede yaşıyoruz.

ABD'den hem Obama hem Trump, İsrail, FETÖ, Birleşik Arap Emirlikleri, PKK, bilumum Avrupa ülkeleri, topluca Avrupa Birliği, ölen kralı uğruna yas ilan ettikleri Suudi Arabistan, birlikte “megri megri” diye şarkı söyledikleri Barzani, “kardeşim” dedikleri Esad…

AKP'nin elinde kala kala bir Katar kalmıştı. O da “kardeşim” olmaktan çıktı çıkıyor. ...
Read more : "İslam ordusu kuracağız" derken… / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 991 | Yanıtlar : 0

Gübre de lüks bu ülkede! / Murat MURATOĞLU

Gübre de lüks bu ülkede!

Artık bütçe nasıl kevgire dönmüşse seçimi falan bekleyemiyorlar ota boka vergiyi yapıştırıyorlar. Zevk için gübre tüketen var mı bilemiyorum ama adamlar gübreye Özel Tüketim Vergisi getirdiler! Bir kısım kimyevi gübreye kilo başına 1 lira ÖTV itelediler.

* * *

Gübre çiftçinin mazotla beraber en büyük gider kalemi. Adı üzerinde; “Özel Tüketim” vergisi… İyi de güzel kardeşim, çiftçi gübreyi özel olarak nasıl tüketecek bari onu da belirtseydiniz. Şampanyanın yanında havyar ile ...
Read more : Gübre de lüks bu ülkede! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 873 | Yanıtlar : 0

Erken seçim çağrısı ile ne yapmak istiyor? / Levent Bulut

Hatırlarsanız daha önce "Başkanlık Sistemi"ni çeşitli tarihlerde, "Başkanlık, federasyon demektir, Türkiye'yi bölünmeye götürür. Bizim yerli üretim Hitler'e, Stalin'e, Kaddafi'ye tahammülümüz olmaz, bu iyi biline." ifadeleriyle sert bir şekilde eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sonra ne olduysa hiç hesapta yokken 11 Ekim 2016'da "AKP başkanlık sistemi inadını sürdürecekse bunu Meclis'e getirmelidir." dedi.
Bunun üzere başkanlık sistemini öngören anayasa teklifi AKP ve MHP'nin mutabakatıyla Meclis'e sunulup önce komisyonda sonra da genel kuruldan geçirilmişti. Ardından 16 ...
Read more : Erken seçim çağrısı ile ne yapmak istiyor? / Levent Bulut | Görüntüleme : 966 | Yanıtlar : 0

Kadınları mutlu etmenin yolları / Levent BULUT

Kadınları mutlu etmek erkekler için zor bir iş olarak kabul edilir. Birçok erkek kadınların ev, araba, yüzük, pırlanta, kürk gibi pahalı hediyelerle mutlu olacağını sanıyor. Fakat yanılıyorlar. Zira kadınları mutlu etmek öyle çok zor bir iş değildir. Çünkü sevgi ve şefkatle yoğrulmuş kadınlar çok küçük şeylerle mutlu olabilirler.
İşte sizlere kadınları mutlu etmenin sırları:
Elini tut. Gözlerinin içine bak "Seni seviyorum." de.Yaptığı yemeği iştahla ye, "Ellerine sağlık." de. Hayat müşterektir unutma. Ev işlerinde yardım ...
Read more : Kadınları mutlu etmenin yolları / Levent BULUT | Görüntüleme : 853 | Yanıtlar : 0

Ayılar ve filler tepişirken altında ezilmek / Erol MANİSALI

Ayılar ve filler tepişirken altında ezilmek

ABD, İngiltere ve Fransa, “burası bizim geleneksel arka bahçemizdir, Putin ve kontrolündeki Esad’a bırakmayız, kimyasallar işin teferruatı” dercesine sonunda Suriye’yi sembolik bir biçimde füzelerle vurdular.

Trump, “içerdeki” çılgınlığına, İngiltere ve Fransa’yı da ortak ederek biraz rahatladı.

-Dün Küba krizinde “büyükler” tepişirken biz farkında bile olmadan, “yerleştirdikleri nükleer füzelerin” nükleer savaş tehdidi altında kaldık.

-Kuveyt krizinde, “ayılarla fillerin Körfez savaşında” Batı’nın emriyle işgal edilen Körfez’e neredeyse dalıyorduk. Büyüklerin, silah lobilerinin ...
Read more : Ayılar ve filler tepişirken altında ezilmek / Erol MANİSALI | Görüntüleme : 1349 | Yanıtlar : 0

'Şeker Vatandır!' / Özgen ACAR

'Şeker Vatandır!'

“Elmayla armut toplanmaz!” söylemine uygun olarak, geçen hafta bu köşede “Şeker Fabrikaları Satışta!” başlığı altında “elmayla armudu” kıyaslamıştık…

Bir hafta içinde bu kıyaslamaya yeni olanaklar sağlayan gelişmeler yaşandı. Bu satırlar yazılırken, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Erzurum, Turhal ve Ilgın şeker fabrikalarının ihalelerini yapıyordu.

ÖİB’nin 14 şeker fabrikasını ihaleye çıkarmıştı. İhalesi yapılan dört fabrikadan Niğde - Bor’daki Doğuş Çay’a 336 milyon, Kırşehir’deki Tutgu Gıda’ya 330 milyon, Çorum’daki Safi Katı Yakıt’a 528 milyon, Yozgat’taki Doğuş ...
Read more : 'Şeker Vatandır!' / Özgen ACAR | Görüntüleme : 830 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x