Zaman: Sal Mar 17, 2026 2:07

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

ABD Suriye ve Irak'tan kesinlikle çekilmez / Erol MANİSALI

ABD Suriye ve Irak'tan kesinlikle çekilmez

Böyle düşünenler, “ya örtülü Amerikancıdır” ya da küresel dengeleri göremeyen ve “günlük haberlerden” ileriye geçemeyen kişilerdir. Amerika’nın askeri, siyasi ve iktisadi olarak Suriye ve Irak’ı bırakmamasını gerektiren bölgesel ve küresel öğeler şunlardır:

1) Amerika’nın terk etmesi demek Körfez, Türk boğazları (İstanbul-Çanakkale) ve Süveyş üçgenini en büyük rakipleri (ve düşmanları) Rusya ve Çin’e bırakması demektir. Özellikle Çin karşısında küresel boyutta gerileme içinde olan ABD’nin bunu göze alması intihar anlamına gelir. ...
Read more : ABD Suriye ve Irak'tan kesinlikle çekilmez / Erol MANİSALI | Görüntüleme : 1002 | Yanıtlar : 0

İneklerin dahi o nehirden su içmesini silahlı korumalar engelliyor / Barış DOSTER

İneklerin dahi o nehirden su içmesini silahlı korumalar engelliyor

Dünyada su, gıda ve enerji için verilen kavga şiddetleniyor. Fosil yakıtlar (petrol, kömür, doğalgaz) açısından, kömür hariç, fakir olan Türkiye su zengini de sayılmaz. Verimli tarım arazilerinin başına gelenler, bir zamanlar dünya üzerinde kendi kendini besleyen 7 ülkeden biriyken, tarım ürünü ithal etmemiz, önümüzdeki süreçte başımızı daha çok ağrıtacak. Şeker fabrikalarını satan, verimli tarım arazilerine otoban yapan, ağaçları kesip yerine inşaat diken Türkiye’nin, tarım yapmak amacıyla ...

Soygun Düzeni / Rifat SERDAROĞLU

Soygun Düzeni

Sözde büyüyorsunuz, “benim şirketim dünya markası” oldu diyorsunuz, İsviçrelilerin dünyaca meşhur çikolata markasını satın alıyorsunuz, yatırımlarınızı ve yönetim merkezlerinizi çaktırmadan başka ülkelere kaydırıyorsunuz, en sonunda “ben sıkıştım, havlu atmak üzereyim, benim borçlarımı yeniden yapılandır” diye dayatıyorsunuz… İlişkilerinizden dolayı istediğinizi de yaptırıyorsunuz! (6 MİLYAR DOLAR)

Bir emekli memur veya emekli işçi, üniversiteye gidecek çocuğuna “Evladımın eğitimine devamı için 20 bin liraya ihtiyacım var. Maaşıma karşılık, benim kredi kartlarını yeniden yapılandırır mısınız,” dese hükümet olarak ...
Read more : Soygun Düzeni / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1088 | Yanıtlar : 0

Dolar dolsa ne olur? / Remzi ÖZDEMİR

Dolar dolsa ne olur?

Doların yükselişinden bize ne?

Dolsa ne olur dolmasa ne olur?

İşte bu sözler Türk ekonomi tarihine geçecek.

Başbakan Yıldırım tarafından söylenen bu sözler, Türk ekonomisinin nasıl yönetildiğini en iyi şekilde gösteriyor.

Başbakan Yıldırım bu sözü söylediğinde dolar daha 3 lira civarındaydı. Kurdaki yükselişin ekonomide dengeleri nasıl bozacağı anlatılırken, başbakan tepki olarak bu sözleri söyledi.

Sonunda dolar geçen hafta 4 liranın üzerinde kapanış yaptı.

Sokaktaki vatandaş başbakan gibi düşünüyor mu bilemiyorum ama ...
Read more : Dolar dolsa ne olur? / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 1469 | Yanıtlar : 0

"Soğuk savaş" değil, enerji savaşı / Zeynep GÜRCANLI

"Soğuk savaş" değil, enerji savaşı

Dünya gündeminde son dönemde en popüler isimlerden biri Sergey Skripal.

Hikayesi ilginç: Rusya'da albay rütbesiyle görev yaparken, İngiliz istihbaratına çalıştığı ortaya çıkıyor. Hapsediliyor. ABD ile Rusya arasında varılan 2010 tarihli casus takası çerçevesinde İngiltere'ye gönderiliyor.

İşte bu eski casus, İngiltere'de mart ayı başında kızıyla birlikte birden bire rahatsızlandı. Hastaneye kaldırıldıklarında kimyasal bir madde ile zehirlendikleri ortaya çıktı. İngiliz makamları çok kısa süre içinde bu maddenin Sovyet yapımı Novichock olduğunu belirlediklerini ...
Read more : "Soğuk savaş" değil, enerji savaşı / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 854 | Yanıtlar : 0

İstanbul Boğazı'ndaki Kaza ve Kanal İstanbul Gerçeği / Türker ERTÜRK

İstanbul Boğazı'ndaki Kaza ve Kanal İstanbul Gerçeği

Dün (7 Nisan 2018), İstanbul Boğazı’nda 225 metre boyundaki Malta bayraklı Vitaspirit adlı bir dökme yük gemisi, kuzeyden güneye (Karadeniz’den Marmara’ya) doğru geçiş yaparken, arıza nedeniyle Hekimbaşı Salih Efendi yalısına çarptı.

Kazada can kaybının olmaması sevindirici. Kazayı yapan gemide kılavuz kaptan da varmış ama bilinmeli ki nihai sorumluluk geminin kaptanındadır. Sosyal medyadan izlediğim kadarıyla, kazanın görüntü ve ses kayıtlarından arızanın makineden mi, dümenden mi kaynaklandığı, yoksa daha başka ...
Read more : İstanbul Boğazı'ndaki Kaza ve Kanal İstanbul Gerçeği / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 944 | Yanıtlar : 1

Demek ki mesele neymiş? / Servet AVCI

Demek ki mesele neymiş?

Güya askere moral için Hatay'a götürülen kumpanyacılara kızınca pek bozuluyorlar... Ve sanki rahatsız olunan, buraya götürülenlerin kimliği değil de 'askere destek'miş gibi yansıtmaya çalışıyorlar...

Oysa dert, milletimizin gözbebeği Mehmetçik'le, buraya götürülen bazı tiplerin yan yana getirilmiş, aynı fotoğraf karesine sokulmuş olması... Bu kadar net...

Meselenin daha iyi anlaşılması için Kerime Yıldız Hanım'ın çok önce Hilal Kaplan'la ilgili Vahdet'te yazdığı bir yazıya dikkat kesilelim:

YETER ARTIK! SUSTURUN ŞU LİBOŞLARI-2

Yat kalk, "1915'de ...
Read more : Demek ki mesele neymiş? / Servet AVCI | Görüntüleme : 725 | Yanıtlar : 0

Öz vatanında parya mı..? / Ahmet GÜRSOY

Öz vatanında parya mı..?

Hayırsız evlat gibi.. Geldi geleli satıyorlar. 16 yıldır "yol yaptım"ın dışında övüneceğin bir şey olmazsa ne olur? Hazırı satmaya başlarsın.

Öyle ya sadece yol yaparak kalkınmış bir ülke yoktur herhalde.

Yolun yanında, fabrikalar da lazımdır.

Üretmezsen satın alırsın.

Şimdi yaptığımız gibi.

Bir zamanlar "toplu iğne bile yapamıyoruz" diye yakınan Türkiye'den, toplu iğne yapacak hale geldik gelmesine de biz daha sanayi ülkesi olmadan dünya bir üst aşamaya geçti. Kısacası ileri endüstri toplumuna ...
Read more : Öz vatanında parya mı..? / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 974 | Yanıtlar : 0

Işığı gören geliyor! / Murat MURATOĞLU

Işığı gören geliyor!

Kayıtlı 3.5 milyon Suriyelimiz var ya… Hani Türkiye'de 311 bin bebek doğurdular ya… Hani 30 milyar dolar harcadık ya… Öpün başınıza koyun! Bunlar daha iyi günlerimiz!

Zati; “Bazılarının burayı yaşanmaz bulup yurtdışına gitmeyi söylediğini duyuyorum” demedi mi? “Niye acaba?” diye hiç sordu mu? Yok! “Bunların bilet paralarını verip göndermek lazım. Çünkü bunlar ülkemize yük!” diye devam etti. Belli ki ülkeyi boşaltıp yer açmak istedi! Kime?

* * *

Yıllardır küçük gruplar halinde ...
Read more : Işığı gören geliyor! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 913 | Yanıtlar : 0

Refah, Atılay ve Dumlu'yu Birleştiren Gizem… / Türker ERTÜRK

Refah, Atılay ve Dumlu'yu Birleştiren Gizem…

Dün (4 Nisan 2018), Dumlupınar Denizaltımızın 65 yıl önce tatbikattan dönerken Çanakkale Nara Burnu açıklarında İsveç bayraklı Naboland gemisi ile çarpışarak batışının yıl dönümüydü. Bu nedenle, şehitlerimizi anmak için İstanbul Boğazı’nda, Sarıyer’de toplandık. Dumlupınar’da şehit olan Deniz Kurmay Albay Hakkı Burak’ın kızı Zeynep Burak Uras (1937), E. Büyükelçi Müfit Özdeş, E. Büyükelçi Aydemir Erman, E. Amiral Cem Gürdeniz, E. Deniz Albay İbrahim Akkaya, İsmail Böcek ve İrfan Terzi de ...
Read more : Refah, Atılay ve Dumlu'yu Birleştiren Gizem… / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 897 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x