Zaman: Sal Mar 17, 2026 7:47

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Devlet üniversitesinde vatan haini adına müze! / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU

Devlet üniversitesinde vatan haini adına müze!

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca neredeyse bir yıl önce ilan etmişti niyetlerini:

- ...Şu an rektörlük olarak kullandığımız bina iki tane müzeye konu olacak. O bina İstiklal Mahkemesi olarak kullanılmış. İstiklal Mahkemesi salonu canlandırması yapacağız. İstiklal Mahkemesi olarak kullanılan bu binanın altı da zindan olarak kullanılmıştır. En meşhurlardan İskilipli Atıf Hoca orada zindana atılmıştır. Araştırmacıları da üniversitemize davet ettiğimizde hangi hücrede kaldığına ilişkin tespitte bulunduk, ...
Read more : Devlet üniversitesinde vatan haini adına müze! / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU | Görüntüleme : 1117 | Yanıtlar : 1

ABD, Patrikhane ve Helenizm Trafiği / Bojidar ÇİPOF

ABD, Patrikhane ve Helenizm Trafiği

Türkiye’de en önemli gündem şüphesiz Afrin Harekâtı’dır… Bu harekât ile ilgili en büyük hasmımız ise ne yazık ki savaştığımız düşman değil de “sözde” müttefikimiz, “sözde” bizim gibi bir NATO üyesi olan ABD!

Afrin ya da genel anlamda Suriye’deki sıkıntılar, Ege ve Kıbrıs’ta da Bizans oyunlarını hızlandırmıştır. Ege’de provokatör bir Yunanlı bakanın Kardak Kayalıklarına çelenk atma girişimi ile başlayan sorunla anladık ki Helenler “sirtaki” oynamaya yine pek hevesliler. Ve anladık ki ...
Read more : ABD, Patrikhane ve Helenizm Trafiği / Bojidar ÇİPOF | Görüntüleme : 1168 | Yanıtlar : 0

O ayrım, daha kimlik kartında başlıyor / Saygı ÖZTÜRK

O ayrım, daha kimlik kartında başlıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından başlatılan “Zeytin Dalı Harekatı” kritik bir noktaya geldi. Suriye'de yaşananlara birden çok ülke karıştığı için olayın nereye doğru gideceği konusunda da belirsizlik var. Yapılan resmi açıklamalardan edindiğimiz, askerimizin başarılı bir harekat yürüttüğü, bölücü terör örgütüne büyük darbeler indirdiğidir. Askerimiz Afrin'e doğru ilerlerken, YPG, Suriye rejim güçlerinden yardım istedi. Onların da sivillerle birlikte Afrin'e sızmaya çalıştığı belirtiliyor.

Harekatta şehitlerimiz, gazilerimiz de oluyor. Yalnız sınır ötesinde ...
Read more : O ayrım, daha kimlik kartında başlıyor / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 1474 | Yanıtlar : 0

3. havalimanı ve davet işleri / Çiğdem TOKER

3. havalimanı ve davet işleri

Bu başlık altında daha önce yazdım. Yine yazıyorum. Zira başta Karayolları, TCDD olmak üzere yatırımcı kamu idareleri, büyük ihalelerde “davet” yönteminden vazgeçmiyor. (Dahası yatırımcı olmayan sayısız idare de bu sistemin “avantajı”nı gördüğü ya da gösterildiği için liste uzuyor.) Onlar vazgeçmeyince de hem bütçeden aktarılacak kaynaklar artıyor, hem de sorular.

“3. havalimanı ve başkanlık” başlıklı dünkü yazının sonunda Cengiz İnşaat’ın, 2017 yılı boyunca aldığı davetli ihalelerin 3 milyar TL’ye yaklaştığını duyurduk. ...
Read more : 3. havalimanı ve davet işleri / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 917 | Yanıtlar : 0

Bu gerçeği biliyor muydunuz? / Ahmet GÜRSOY

Bu gerçeği biliyor muydunuz?

Amerika'daki ilk büyük soykırım hareketlerinden biri 1637'de New England'daki Pequet Kızılderililerinin yok edilmesiydi. Bundan bir kaç yıl sonra ise "New York bölgesindeki yerlilerin 'temizlenmesi' operasyonu düzenlendi." Şubat 1643'te Güney Manhattan'da Hollandalı askerler tarafından Algonquin Kızılderilileri'ne karşı gerçekleştirilen ve David de Vries tarafından aktarılan katliam şöyleydi:

'Askerler pek çok Kızılderili'yi uykularında öldürdüler. Annelerinin göğüslerinden çekilip alınan bebekler anne-babalarının gözleri önünde kılıçla parçalanıyor ve bebeklerin parçaları ateşe atılıyordu. Kundaktaki bebekler beşikleri içinde parçalanıyor, ...
Read more : Bu gerçeği biliyor muydunuz? / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 1045 | Yanıtlar : 0

Boş durmayalım geleceğe vergi koyalım! / Murat MURATOĞLU

Boş durmayalım geleceğe vergi koyalım!

İktidar kendini aştı, gelecek için şimdiden vergi koymaya başladı! Neye? Elektrikli otomobillere! Bakanlık açıklama yaptı: “Kanunda vergi oranını yüksek koyduk, lakin Bakanlar Kurulu kararıyla indirim uygulayacağız.”

Peki, vergi oranını kanuna neden yüksek yazıyorsun? Boş durmayalım vergi koyalım, şimdilik erteleyelim acımasız olmayalım mı? “Sizi tam öpecektik, kendimizi tuttuk” mu?

* * *

Hazır kanunu yazmışsın, bulmuşun böyle milleti hemen geçireceksin vergiyi. Niçin erteliyorlar ki? Çekirge gibi… Bir ertelersin, iki ertelersin, üçüncüsünde ...
Read more : Boş durmayalım geleceğe vergi koyalım! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 800 | Yanıtlar : 0

Pinpon Topu Olmak / Türker ERTÜRK

Pinpon Topu Olmak

ABD; 2001’den beri küresel liderliğini ve askeri üstünlüğünü sürdürmeye çalışarak, tek kutuplu dünya düzenini sonsuza kadar devam ettirebilmek için küresel ve hegemonyal bir savaş sürdürüyor. Bu kapsamda Türkiye de dahil, bölgemizin siyasal haritasını yeniden çizmeye çalışıyor. Bugüne kadar bu hedefinden vazgeçtiğine dair en ufacık bir emare bile yoktur.

İşte bu büyük plan gereğince; Suriye’de de rejim değişikliği ve sonrasında ülkenin parçalanması planlandı. Ama Suriye, Libya gibi olmadı! Olmamasının en büyük nedeni ise ...
Read more : Pinpon Topu Olmak / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1002 | Yanıtlar : 1

Gençliğe Hitabe’yi de indirdiler… / Saygı ÖZTÜRK

Gençliğe Hitabe’yi de indirdiler…

Milli Eğitim Bakanlığı, en az 5 yıl ve 2017-2018 eğitim öğretim yılında çalışmış, 540 gün sigorta primi ödemiş sözleşmeli öğretmenlerden 5 binini kadrolu öğretmen olarak atayacak. Ama, seçim mülakatla olacak. Yani “Adrese teslim öğretmenlik” planı yapılmış. Geçen eğitim öğretim yılında ücretli öğretmen sayısı 63 bin 829'du. Bunların 27 bin 409'u eğitim fakültesi mezunu, 27 bin 936'sı eğitim fakültesi dışındaki fakültelerden, 8 bin 484'ü ise önlisans mezunu. Türkiye'de öğretmen olarak atanabilme koşullarını ...
Read more : Gençliğe Hitabe’yi de indirdiler… / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 1012 | Yanıtlar : 0

Yarınki Suriye'nin parçalanmış resmi... / Erol MANİSALI

Yarınki Suriye'nin parçalanmış resmi...

Kimse kendi kendini kandırıp aptalı oynamasın: artık Suriye’nin üniter yapıda toprak bütünlüğü, ABD’nin (ve İsrail’in) plan ve operasyonları ile tamamen ortadan kalkmıştır.

- ABD, Irak ve Suriye’deki Kürdistan ayakları ile birlikte PKK (ve YPG) terör örgütlerini bir maşa gibi kullanarak 600 km’lik sınıra üsleri ve tesisleri ile birlikte yerleşmektedir.

5 bin TIR’lık donanım, şimdilik 30 bin kişilik YPG ordusu içindir. Arkası, milyarlarca dolar bütçe.

ABD artık Suriye’de PKK, YPG ve kendi ...
Read more : Yarınki Suriye'nin parçalanmış resmi... / Erol MANİSALI | Görüntüleme : 1398 | Yanıtlar : 0

Bu İhanet Değil mi? / Rifat SERDAROĞLU

Bu İhanet Değil mi?

Dönemin Başbakanı, PKK Narko-Terör örgütü lideri ile 6 yıl süren görüşmeler yaptırdı. Bu görüşmeler TBMM’den ve Türk Milletinden gizlendi.
Dönemin Başbakan’ı önce;
“Biz PKK ile görüşmüyoruz. İspat etmeyen şerefsizdir” dedi!
Sonra, “Biz değil, devlet görüşüyor” dedi!
En sonunda, “Ben emir verdim, benim gönderdiklerim görüşüyor” dedi!

İmralı’da başlayan görüşmeler, Oslo-Kandil-Habur ve Londra’da devam etti. Dönemin Başbakanı, Diyarbakır Meydanında 100 bin kişi önünde Öcalan’ın mektubunu okuttu. Çözüm süreci şerefine Şivan Perver ve İbrahim ...
Read more : Bu İhanet Değil mi? / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 939 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x