Zaman: Sal Mar 17, 2026 9:17

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Aydınlık Kalk! Ben Karanlık, Yine Geldim! / Türker ERTÜRK

Aydınlık Kalk! Ben Karanlık, Yine Geldim!

Yaklaşık olarak 101 yıl önce, İngiliz komutan Edmund Allenby (1861-1936) 9 Aralık 1917’de Kudüs’e girdi. Kentin kutsal kimliğine saygı duyduğu algısını yaratmak için atından indi ve yürüyerek ilk olarak Selahaddin Eyyubi’nin mezarına geldi. Ayağını mezar taşına koydu ve asası ile sandukanın üzerine vurup; “Selahaddin kalk, yine biz geldik” dedi.

Bu tarihten tam 722 yıl önce İngiliz Kralı I. Richard, tarihteki bilinen adıyla Aslan Yürekli Rişar, III. Haçlı Seferi (1189-1192) ...
Read more : Aydınlık Kalk! Ben Karanlık, Yine Geldim! / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1109 | Yanıtlar : 0

Harb Okullarına dikkat... / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Harb Okullarına dikkat...

Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esergül Balcı ve arkadaşlarının 4 ay süren çalışması, Türkiye'de eğitim sorununun millî güvenlik meselesi olduğunu bir kez daha ortaya koydu. "Eğitimde Tarikat Gerçeği: Bir milyon çocuk tarikatların elinde" başlıklı raporda son 15 yılda tarikatların "sermaye grubu" haline dönüşünü de ortaya çıkarmış. Hükümetin 4 Ağustos 2017'de çıkardığı düzenleme ile tarikatların özel okullarına yılda bir milyar lira aktarıldığı belirtiliyor. 2.6 milyar tarikat bağlantılı vatandaşın 800 ...
Read more : Harb Okullarına dikkat... / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 950 | Yanıtlar : 0

Yunanistan, Ege'nin serin sularına mı hasret kaldı! / Batuhan ÇOLAK

Yunanistan, Ege'nin serin sularına mı hasret kaldı!

Coğrafi özellikleri, kültürleri, yeme alışkanlıkları ve yer yer insan tiplerinin bile birbirine benzediği iki ülke... Yunanistan ve Türkiye...

Bu benzerliklere rağmen bazı tarihi gerçeklerin de adını koymak gerekiyor. İstanbul'un fethiyle Avrupa'yı saran "Türk düşmanlığı" Yunanistan'da "genetik düşmanlığa" dönüştü ve etkisini günümüzde de sürdürüyor.

Yunan siyasetinin histerileriyle dışa vuran Türk düşmanlığı, "Biz o işleri geçmişte bıraktık, devir başka devir" sözleriyle kapatılmak istense de başarılı olunamıyor.

Yunanistan medyası ve siyasetinin ...
Read more : Yunanistan, Ege'nin serin sularına mı hasret kaldı! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1034 | Yanıtlar : 0

Kime Çiftçilik, Kime Hayvancılık Yaptırabiliriz?

Bundan yıllar önce 2000 yılı olsa gerek TRT Radyo 1 de bir profesör konuşuyordu. Konu şimdi bizim muzdarip olduğumuz hayvancılıktı. İsmini hatırlayamayacağım değerli konuşmacı şöyle bir cümle kullanmıştı. ( Hayvancılık yapan insanların ayağına kundurayı giydirirseniz bir daha geri döndüremezsiniz.) Gerçektende öyle odlu mu?

Şimdi sayın bakanımız Ahmet Fakıbaba’nın gerçekten bu konuyu çözmek için çaba harcadığını görüyorum. Nerede ne hatası yaptık neden buralara geldik konusuna girmeyeceğim. Gerçekten biz üreten çiftçiye sahip olmak istiyorsak gerçekçi bir yol ...
Read more : Kime Çiftçilik, Kime Hayvancılık Yaptırabiliriz? | Görüntüleme : 1084 | Yanıtlar : 0

MHP nereye? / Muharrem BAYRAKTAR

MHP nereye?

MHP’yi ve Devlet Bahçeli’yi anlamaya çalışıp, bir türlü anlayamayanlardan biriyim. Bir muhalefet partisi olarak iktidarı uyarması gerekirken, iktidarın yaptığı her şeye boyun eğen, rıza gösteren, tasdik eden bir siyasi anlayışı Türk milliyetçiliğinin hangi kitabından okumuş bilemiyoruz.

AKP ile kurduğu ittifakı “Bütün yaptıklarımızı ülkenin bekası için yaptık” diye açıklıyor ama aslında ülkenin değil partisinin bekasının söz konusu olduğu aşikâr.

Baksanıza ittifak görüşmelerinin ana konusu ülkenin bekası değil, “MHP’nin hangi formülle Meclis’e gireceğinin hesabının yapıldığı” ...
Read more : MHP nereye? / Muharrem BAYRAKTAR | Görüntüleme : 893 | Yanıtlar : 0

Gitti 285 milyon Euro daha! / Murat MURATOĞLU

Gitti 285 milyon Euro daha!

Ziraat, senin, benim, devletin bankası… Belli ki mülkiyeti bizden çıkalı çok olmuş. Ahbap-çavuş ilişkilerine kaynak oluşturmuş.

Resmi olarak 2013 yılında Ora AVM için verilen iflas kararı ile Ziraat Bankası 285 milyon Euro kredi batırmıştı. İtirazlar, mahkemeler derken dün itibarıyla kesinleşti. Dava bitti, üstüne soğuk su içme zamanı geldi.

* * *

Kamunun zararı yaklaşık 1 milyar 330 milyon lira… Cevaplandırılması gereken o kadar çok soru var ki ortada… İşin ilginç ...
Read more : Gitti 285 milyon Euro daha! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1072 | Yanıtlar : 1

O isyan bastırılırken / Saygı ÖZTÜRK

O isyan bastırılırken

Tarihimizde 13 Şubat 1925'inin önemli bir yeri vardır. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş, devrimler gerçekleştirilmeye başlanmıştı. Halifeliğin kaldırılmasına tepki olarak 13 Şubat 1925 tarihinde Nakşibendi tarikatına mensup Şeyh Sait, Elazığ'ın Piran Köyü'nde müritleriyle isyan başlattı. Kürt harekatı olarak başlatılan silahlı isyan, bölgedeki Kürt yurttaşlarımızdan destek göremeyince silahlı irtica hareketine dönüştü ve bir haftada 14 ile yayıldı. Elazığ'a hakim oldular, Diyarbakır'ı kuşattılar.

İsyan başladığında Başbakan Fethi Okyar'dır. İsyanın bastırılmasında Okyar şiddetten yana değildi. TBMM, ...
Read more : O isyan bastırılırken / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 883 | Yanıtlar : 0

Devletin parası özel bankaya yatarsa / Çiğdem TOKER

Devletin parası özel bankaya yatarsa

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda bir torba tasarı var.

Adı: “Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı”

Tasarı, pek çok yasayla birlikte “Kamu Finansmanı Borç Yönetimi Kanunu”nu da değiştiriyor. Daha doğrusu önce bir madde ekliyor, sonra bir başka maddeyi değiştiriyor.

-Eklenen madde “tek Hazine kurumlar hesabı”. Amaç ise mevcut tek hesap kapsamını genişletmek.

(Hani -yaşı yetenlerce- Erbakan’ın başbakanlığı döneminden hatırlanacak bir havuz hesabı vardı. ...
Read more : Devletin parası özel bankaya yatarsa / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 804 | Yanıtlar : 0

Ameliyatla mı fırıldak oldunuz? / Murat İDE

Ameliyatla mı fırıldak oldunuz?

Diyorduk ki Ekim 2014'teki bir programımızda;

-Bu PYD denilen melanetin elebaşını Ankara'da ağırlamanın, onunla oynaşmanın Türkiye'ye ağır bir bedeli olacak..

Bir gazeteci arkadaşım aradı o günlerde.. Dedi ki;

-Bence haksızlık ediyorsun.. PYD, DEAŞ'a (ki adı daha IŞİD'di o günlerde) karşı mücadelede önemli bir unsur.. Ve Türkiye ile iş birliği yapıyor olması çok önemli..

Dedim ki o günlerde;

-IŞİD dediğin, Büyük Ortadoğu Projesi'nin mimarlarının ürettiği bir çete.. Irak'ta, Suriye'de, dikkat buyur 'kürdistan' ...
Read more : Ameliyatla mı fırıldak oldunuz? / Murat İDE | Görüntüleme : 1307 | Yanıtlar : 1

Türkiye'de 25'inci gün!.. / Ahmet TAKAN

Türkiye'de 25'inci gün!..

Afrin'e gitmeden önce hatıra fotoğrafı mı çektiriyorlar?..

Resim

Yoo!.. Antalya'nın en lüks otellerinden birinde kamptalar çünkü... İçinde oldukları ebedi siyasi kamp tatilini, Mehmetçik cephede can verirken Antalya kampı ile taçlandırdılar!.. Bir zamanlar, tek bir şehit haberi geldiğinde, düğün-dernek, kamp, tatil her türlü programımızı anında iptal ederdik. Bırakın lüks otellerde keyif yapmayı sofraya bile oturamazdık. Televizyonu, radyoyu açamazdık karşımıza müzik eğlence programı çıkar da şehidimizin ruhunu incitiriz diye... Eğlenmeyi bırakın tebessümü bile haram ...
Read more : Türkiye'de 25'inci gün!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1785 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x