Zaman: Prş Ağu 07, 2025 1:34

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

"Kendim ettim, 'kendim' buldum, kime ne?" / Sadi SOMUNCUOĞLU

"Kendim ettim, 'kendim' buldum, kime ne?"

Halimize bakıp soruyoruz; "Kendim ettim, 'kendim 'buldum kime ne?" deyip işin içinden sıyrılabilir miyiz? Eğer kendimizle ilgiliyse, belki mümkün; ama milletimiz ve milyonlar söz konusuysa, hayır... Bizim derdimiz beka meselesi... Bıçak kemiğe dayanmış; sıyrılmak öyle kolay değil. Bu defa da, "Bir musibet bin nasihatten yeğdir" deyip ümide kapılabilir miyiz? Ne mümkün; bir değil bin musibet olmuş da "yola devam" inadı değişmemiş! Hani, "Nuh der de peygamber demez" sözü var ...
Read more : "Kendim ettim, 'kendim' buldum, kime ne?" / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 852 | Yanıtlar : 0

Hatay sınırında tansiyon yükseldi / Armağan KULOĞLU

Hatay sınırında tansiyon yükseldi

Suriye'nin kuzeyindeki PYD/YPG/PKK tehdidi devam ederken, şimdi de El-Kaide'nin Suriye kolu El-Nusra İdlib'e hâkim olmuş, dolayısıyla bölgedeki tehdit çeşitlenmiştir. Bu yeni tehdide karşı da tedbir alınması zaruri duruma gelmiştir. Bölgede güvenlik endişeleri artmıştır.

Afrin konusunda geç kalındı

Suriye'de kontrolün kaybolmasıyla ABD, Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt yapılanmasını ortaya çıkarmış ve bunu kalıcı bir duruma getirme çabası göstermiştir. Bu kapsamda oluşturulan kantonların birleşerek yapının bütünlük sağlaması, müteakiben de Akdeniz'e açılması için fırsatlar yaratmaya ...
Read more : Hatay sınırında tansiyon yükseldi / Armağan KULOĞLU | Görüntüleme : 1152 | Yanıtlar : 0

"Sahip" ve gönüllü köleleri! / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU

"Sahip" ve gönüllü köleleri!

Birkaç gün oldu herhalde izleyeli; televizyon muhabiri, AKP'nin 16. Yıldönümü kutlamalarına katılan vatandaşlarla röportaj yaparken, mikrofonu bir kadına uzatıyor. Muhtemelen 40'lı yaşlarında, başörtülü değil, saçları sarı boyalı, açık renk bir pantolon, üzerine de rahat bir tişört giymiş; görüntüsü "Kadıköy vapurundan inenler"den hallice işte!..

Neredeyse kendisinden geçiyor AKP liderini anlatırken kadın... Kullandığı ve bizi televizyon karşısında dehşete düşüren ifade şöyle:

- O hepimizin sahibi! Sahibimiz bizim!

* * *

Eylem ve söylem ...
Read more : "Sahip" ve gönüllü köleleri! / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU | Görüntüleme : 1056 | Yanıtlar : 0

AKP Ergenekon ve Balyoz'da Fabrika Ayarlarına Döndü!.. / Müyesser YILDIZ

AKP Ergenekon ve Balyoz'da Fabrika Ayarlarına Döndü!..

Ergenekon davası başladığında, “Ben bu davanın savcısıyım” diyen Erdoğan, “Ne istedilerse verdiği” “FETÖ” ile 17/25 Aralık sürecini yaşadıktan 2 yıl sonra Mart 2015'te Harp Akademileri Komutanlığında kelimesi kelimesine şunları söyledi:

“Suçluyla suçsuzun, gerçekle yalanın, doğruyla yanlışın aynı torbaya konularak yürütüldüğü bu operasyonlarla şahsım başta olmak üzere, tüm ülke yanlış yönlendirildi, aldatıldı. Kurumlarımızın içinde örgütlenmiş, güçlü medya desteğiyle teçhiz edilmiş bir yapının, Türkiye'yi ele geçirmek için yürüttüğü bir kumpasa, ...
Read more : AKP Ergenekon ve Balyoz'da Fabrika Ayarlarına Döndü!.. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 16950 | Yanıtlar : 0

Eren Bülbül Şehit değil mi! / Batuhan ÇOLAK

Eren Bülbül Şehit değil mi!

Trabzon Maçka'da göz göre göre gelen terör saldırısı sonrasında gencecik bir fidanı ve kahraman bir babayı kaybettik. Türkiye, 15'lik delikanlı Eren Bülbül'e ve doğum gününde şehit olan Ferhat Gedik'e ağladı...

Eren Bülbül henüz bir çocuktu... 18 ay önce babasını ani bir kalp krizi sonucunda kaybetmişti.

Birçok akranı gibi maç yapacak, oyun oynayacak, sosyal medya hesabından paylaşımlar yapacak bir yaştaydı... Ancak hayat o rahatlığı tanımamıştı ona...

Annesi Ayşe Bülbül, evine gelen ...
Read more : Eren Bülbül Şehit değil mi! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 913 | Yanıtlar : 0

Barzani haddini bilmeli / Agah Oktay GÜNER

Barzani haddini bilmeli

Devletimizi kuran irade devletin kartal varlığını Boğazlara yaslamış, bir kanadı Anadolu ve Kafkasya'ya uzatmış, öbür kanadı ile Batı Trakya ve Balkanlara yaslanmıştır. Pençeler Musul, Telafer, Kerkük üzerindedir. Cumhuriyetimiz bu siyasi stratejiyi dikkatle takip etmiş, millî sınırlar dışında kalan Türk varlığının güvenliğini sessizce sağlamış ve herhangi bir savaş ihtimalinde buraların ön karakol olacağını gözden uzak tutmamıştır. TV'de Kerkük'e Kürt bayrağının asılmasını seyrederken içim hicran ve isyanla doldu. 1055'ten beri Türklüğün, Türk kültürünün, Türk ...
Read more : Barzani haddini bilmeli / Agah Oktay GÜNER | Görüntüleme : 952 | Yanıtlar : 0

Allah'ın Yolu Kimin Dediğidir? / Türker ERTÜRK

Allah'ın Yolu Kimin Dediğidir?

15 Temmuz Darbe Girişiminden sonra Genelkurmay Başkanlığı General-Amiral Şube’nin bilgisayarlarında Yurtta Sulh Konseyi tarafından darbenin başarılı olması halinde çekilecek mesaj metinlerinin altına Hulusi Akar’ın imza bloğu konulmuş. Bunun anlamı; darbeciler Hulusi Akar’ın kendilerine katılacağını değerlendirmişler.

Darbecilerin böyle değerlendirmelerinin sanırım nedeni; Hulusi Akar’ın Kayseri’ye ve Londra’ya uzanan geçmişi, bağlantıları, Nuri Pakdil gibi Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olduğu bilinen insanlara yakınlığı.

Gülenciler ve Fethullahçılar

Soğuk Savaş (1947-1989) yıllarının bir ürünü olarak ortaya çıkan, ...
Read more : Allah'ın Yolu Kimin Dediğidir? / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 878 | Yanıtlar : 0

Komisyoncu! / Necati DOĞRU

Komisyoncu!

Piyango bileti gibi. Herkese vurmaz. Komisyoncu gerekli. Yıllar içinde şehirler büyümüş, 17 fabrikanın hepsi kentlerin içinde 40 dönüm-50 dönüm-60 dönüm-100 dönüm pırlanta değerde şehir arsalarına sahip hale gelmişti. 13 yıl önce 2004 yılında arsaları, binaları, sosyal tesisleri, içlerindeki makine ve ekipmanları ile depolarında tüm stokları; alkol, üzüm, arpa, şişe mantarı, etiket, kapak, kutu, koli dahil 292 milyon dolara müteahhit şirketler; “Limak-Özaltın-Çarmıklı” nın kurduğu ortaklığa satıldı. 17 TEKEL içki fabrikasının sadece depolarındaki stoklar, 140 milyon ...
Read more : Komisyoncu! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 1131 | Yanıtlar : 0

İhalenin kaybedeni kim? / Çiğdem TOKER

İhalenin kaybedeni kim?

Kamu İhale Kanunu’nda (KİK) yer alan “davetli ihale”yöntemi”, olağanüstü durumlarda başvurulması gereken istisnai bir yöntem olmasına karşın, bilinçli bir siyasi tercihle adeta “kural” olarak kullanılıyor.

Ağırlıkla “duble yol” projelerinde yoğunlaşan davet yöntemi, son dört yıldır artan bir ivmeyle ciddi bir proje stoku ve mali büyüklüğe erişmiş durumda. Proje listesi ve bütçe kaynaklarından aktarılan ihale bedelleri, davet yönteminin, siyasi ve ekonomik bakımdan iç içe girmiş kilit rol oynadığını gösteriyor: AKP hükümeti ile belli ...
Read more : İhalenin kaybedeni kim? / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 892 | Yanıtlar : 0

Karadeniz'de bir arazi skandalı daha! / Batuhan ÇOLAK

Karadeniz'de bir arazi skandalı daha!

Az gelişmiş ülkeleri tanımlayan en belirgin kıstasların başında "yolsuzluk, rüşvet, şiddet, hukuksuzluk" gibi sorunların devlet sistemine sirayet etmesi gelmektedir. Bu gibi ülkelerde hukukun güvenirliği tartışma konusu olurken, siyasi iktidar yapıları incelendiğinde; "otoriter tek adam" ve "otoriter tek parti"ler dikkat çeker.

Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin birçoğunda durum bu şekildedir. Görünürde devlet işleyişte ise ticarethane gibi çalışan bu ülkeler "Muz Cumhuriyeti" olarak da tanımlanabilirler.

* * *

Samsun'un en değerli arazilerinden birinde ...
Read more : Karadeniz'de bir arazi skandalı daha! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1011 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148878 ileti • Toplam 46216 başlık • Toplam 25035 üye

x