Zaman: Pzr Ağu 03, 2025 23:21

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

O fotoğrafları hatırlıyorsunuz değil mi? / Servet AVCI

O fotoğrafları hatırlıyorsunuz değil mi?

Hani şu Mavi Marmara baskınında rehin düşen ve öldürülme korkusuyla ağlayan bazı İsrailli komandoların fotoğraflarını...

Şayetet 13, İsrail'in en seçkin komando birliğiydi... Tarihinde önemli suikastlar ve sabotajlar var... Bugüne kadar özenle korunan imajını yerle bir eden o hüngür hüngür ağlamalı fotoğraflar İsrail'i çok rahatsız etmişti...

İsrail, Mavi Marmara operasyonunda elektronik karartma yapmış, dünyanın görmesini istemediği görüntüleri engellemeye çalışmıştı... Bu amaçla, fotoğraf makinelerindeki hafızalar silinmiş, kullanılamaz hâle getirilmişti... Fakat, makinelerin hafıza ...
Read more : O fotoğrafları hatırlıyorsunuz değil mi? / Servet AVCI | Görüntüleme : 1578 | Yanıtlar : 0

Bir riyakârlık masalı... / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU

Bir riyakârlık masalı...

Bu riyakârlık masalını yazmadan önce bir gün bekledim. İzledim. Görsel, yazılı, sosyal medyayı takip ettim. Çıkmadık candan ümit kesilmez ya, öyle bir duyguyla kulağım TBMM'de;

Halefi olan kadınlardan bir ses yükselir diye...

Partisi ne olursa olsun, kendileri de TBMM çatısı altında, erkek milletvekillerinin benzeri ahlak dışı ithamlarına maruz kalmış kadın milletvekilleri sineye çekmez diye...

En çok MHP'li kadınlardan -hatta erkeklerden de- bekledim; ortada artık "kapanmış bir defter" olsa bile siyasi rekabet başka ...
Read more : Bir riyakârlık masalı... / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU | Görüntüleme : 1307 | Yanıtlar : 0

Erdoğan'ın Hayaliydi Ama ABD-Rusya'nın Uçuşa Yasak Bölge Planı Ya Türkiye'ye Karşıysa?!. / Müyesser YILDIZ

Erdoğan'ın Hayaliydi Ama ABD-Rusya'nın Uçuşa Yasak Bölge Planı Ya Türkiye'ye Karşıysa?!.

Erdoğan'ın ilk buluşma öncesi ABD'ye gönderdiği üçlü heyetimiz oradayken, Trump Suriye PKK'sına silah yardımını onayladı. Erdoğan, Trump'la da görüşürken, IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi McGurk Suriye'de PYD/YPG'lilerle toplantı yaptı.

Dünya petrol devi Exxon Mobil'in eski CEO'su, ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Petrol Zirvesi için iki gündür İstanbul'daydı. ABD'nin son 5 günde de YPG'ye 184 TIR silah gönderdiği ortaya çıktı.

Mart'taki ziyaretinde Erdoğan'la görüşmesi Başbakan ...

Ekonomi nasıl gidiyor? / Murat MURATOĞLU

Ekonomi nasıl gidiyor?

Valla nasıl olsun? Algı operasyonları, bilgi kirliliği, uydurma haberler, neye hizmet ettiği belli lakin geleceği olmayan kararlarla ite kaka gidiyor işte…

İktidar borsaya destek atarak moralleri yükseltmeye çalışıyor ama iş faiz ile dövize gelince hesap tutmuyor.

Yandaş olmanın gereği haber yoksa uydurup yazmaktır. Neymiş? Mevduatta yüksek faiz almak için sürekli banka değiştiren 50 bin mudi izlemedeymiş. Engel olacaklarmış! Bankalar bu parayı kabul etmeyecekmiş. Bu durum şimdiden faizleri düşürmüş. Cehalet işte!

* * ...
Read more : Ekonomi nasıl gidiyor? / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1152 | Yanıtlar : 0

Federasyon öldü: Yaşasın KKTC / Hüseyin Macit YUSUF

Federasyon öldü: Yaşasın KKTC

Crans Montana'da gerçekleşen Kıbrıs Konferansı, benim aylardır yazılarımda vurguladığım şekilde başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Kendimi bildim bileli Rum'la bir birlikteliğin olamayacağına inandığım için çıkan sonucu memnuniyetle karşılıyorum. KKTC, Annan Planı'ndan sonra ikinci kez ortadan kaldırılmakla yüz yüze gelmişti. Şimdi bir kez daha mutlak yok oluştan kurtulmuştur. Adanın kuzeyinde özgür, egemen ve güvenliğimiz Türkiye tarafından sağlanmış bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. 7 Temmuz tarihi, KKTC için adeta yeniden doğuş tarihidir, kurtuluş günüdür, bayramdır. Federasyon ...
Read more : Federasyon öldü: Yaşasın KKTC / Hüseyin Macit YUSUF | Görüntüleme : 1522 | Yanıtlar : 0

Adalete karşı büyük yenilgi / Ahmet GÜRSOY

Adalete karşı büyük yenilgi

Gördünüz mü halkı... İşte böyle bir Türkiye var. Yalanlardan, haksızlıklardan, kara propagandadan bıkmış ve farkında olan bir halk var. Cumhurbaşkanının daha önceki açıklamalarından öğrendiğimize göre 2-2,5 milyonluk Maltepe miting alanını tıka basa doldurmuş bir halk.

Gelemeyenler ile birlikte koca bir Türkiye var orada.

Önceki gün ne demiştim hatırlayın. Türkiye'de ağır bir dürüstlük sorunu var... İşte bakın. Miting sonrası bütün gazeteleri önünüze koyun. Türkiye'nin habercilik anlayışını, dürüstlük ve okuyucuya olan saygısını orada ...
Read more : Adalete karşı büyük yenilgi / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 1415 | Yanıtlar : 0

Adalet Mitingi'nin bilinmeyenleri / Batuhan ÇOLAK

​​​​​​​Adalet Mitingi'nin bilinmeyenleri

Adalet Mitingi'ni bizzat yerinde takip etme fırsatı buldum.

Ücretsiz belediye otobüsleri, sınırsız ulaşım olanakları, kumanyalar… Bunların hiçbirisi Maltepe'de yoktu. Katıldığı miting sayesinde işyerinde rahat edecek, çalıştığı kurumda terfi alacak kişiler de alanda yoktu.

Katılımcıların neredeyse tamamı kendi imkanlarıyla geliyordu. Bostancı'dan itibaren yaklaşık 4-5 km'lik bir yürüyüşün ardından alana ulaşabildim.

Yandaşlara göre "milyonlarca teröristle" Adalet Mitingi'ndeydim.

Alana girdiğimde gördüğüm manzara gerçekten çarpıcıydı. Herkesin elinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve Adalet yazıları vardı. Hiçbir ...
Read more : Adalet Mitingi'nin bilinmeyenleri / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1374 | Yanıtlar : 0

Bir garip hal; Adalet yürüyüşünden AKP'ye zafer devşirmek(!) / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU

Bir garip hal; Adalet yürüyüşünden AKP'ye zafer devşirmek(!)

Utanmazlığın da bir "haysiyet" eşiği olmalı!

"Adalet Yürüyüşü" başladığı günden bu yana katılan, destekleyen "herkesi" terör örgütleriyle özdeşleştirmeye, hedef göstermeye, itibarsızlaştırmaya gayret eden -artık "yandaş" yetmiyor tanımlamaya- bir grup yalaka kalemşor, dünden itibaren -baktılar maksatları hasıl olamadı- bu sefer de yürüyüşün tabiri caizse etinden, sütünden yararlanabilmenin yollarını aramaya başladı.

"Bu yürüyüş kazasız-belasız tamamlandığı için iktidara teşekkür etmek gerek"ten, "Türkiye'de diktatörlük var, demokrasi yok diyenlere en güzel cevap ...

15 Temmuz Paneli / Rifat SERDAROĞLU

15 Temmuz Paneli

Eyy AKP! 15 Temmuz darbe girişiminin “Çakma ve Kontrollü” olmadığının tartışılmaz bir şekilde ispatlanmasını, tüm dünyanın da buna inanmasını mı istiyorsunuz? Kolay! O zaman benim dediğimi mecbur yapacaksınız!

Önce hepimizin kabul edeceği gerçekleri yazalım;
-Cumhurbaşkanı-Başbakan-Genelkurmay Başkanı-MİT Müsteşarı-Emniyet Genel Müdürü denen kişiler, Türk Milleti adına yetki kullanan, maaşlarını Türk Milletinin bütçesinden alan, yetki ve görevleri anayasa ve ilgili kanunlarda belirlenmiş kamu görevlileridir. Hepsi Türk Milletinin hizmetindedir. Hiçbiri Türk Milletinden üstün değildir ve Türk ...
Read more : 15 Temmuz Paneli / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 2182 | Yanıtlar : 1

Kıbrıs sanki "işaret fişeği" / Kenan AKIN

Kıbrıs sanki "işaret fişeği"

Kim ne derse desin, Türkiye ne yazık ki; hem iç hem dış politikada büyük badirelerden geçiyor.

Oysa, çeşitli konumları özellikle jeopolitik durumuyla, hem sosyal, hem ekonomik ve hem siyasi bakımdan çok büyük gelişmeler elde etmesi gerekiyor.

G20'lerde bulunmasına rağmen, reel olarak gittikçe zayıflaması Türkiye'yi uçuruma doğru itiyor.

Özellikle dış politikada, gün geçtikçe büyük kayıplar veren Türkiye'nin neredeyse Azerbaycan, Pakistan ve son senelerde Katar'dan başka dostu bulunmuyor.

* * *

Geçtiğimiz haftaya, ...
Read more : Kıbrıs sanki "işaret fişeği" / Kenan AKIN | Görüntüleme : 1205 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148857 ileti • Toplam 46198 başlık • Toplam 25030 üye

x